"Acest BLOG este creatia integrala a doamnei Ruxandra Lungu , fosta presedinta OFRM 2009-2014 si a domnului Ing Florin Chiriac, simpatizant PRM.
In continuare vom publica articole de interes general, informatii despre PRM, comunicate de presa, primite direct de la "sursa", rubrica "Saptamana pe scurt" din revista Romania Mare, diverse materiale .

Va multumim pentru suportul acordat !"




Colectivul de administratori ai blogului http://www.corneliuvadimtudor.blogspot.com/




marți, 8 februarie 2011

Monden si Paranormal

 
Vremea - o armă redutabilă (II)

Cel ce va controla vremea, va controla lumea

Marea Inundaţie din Midwest (1993) a fost creată utilizînd arme climatice

Reginald E. Newell, de la M.I.T - Massachusets Institute of Technology, scria în „Geophysical Research Letters Journal” că în atmosfera joasă plutesc uriaşe rîuri de apă. Aceste „rîuri” nu sînt apă condensată, ci vapori care curg efectiv. Cu alte cuvinte, omul nu le poate vedea şi nici nu realizează cînd le traversează cu avionul. Dar ele sînt enorme. Au dimensiunea a 600-700 de km lăţime şi pînă la 7.500 de km lungime. Aceste “rîuri” sînt situate la 3 km deasupra pămîntului şi au un debit de aproximativ 165 milioane de litri de apă pe secundă. Oamenii de ştiinţă au descoperit că există 5 rîuri atmosferice în emisfera nordică şi 5 în emisfera sudică.

 Acum, ştiind că există aceste “rîuri” din atmosferă, care e cel mai uşor mod de creare a unei inundaţii? Cel mai simplu ar fi să se pună un dig în calea unui astfel de rîu, iar apa respectivă să fie redirecţionată spre pămînt. S-a observat că energia de frecvenţă joasă (EFJ) creează un dig electronic în atmosferă. Aceste diguri electronice pot bloca rîurile de vapori, determinînd căderea unor cantităţi uriaşe de apă.

 Un astfel de dig atmosferic artificial a fost creat în 1993, prin acţiunea combinată a turnurilor HAARP din Alaska şi GWEN din Midwest. Oamenii de ştiinţă au lăsat deschisă emisia EFJ timp de 40 de zile şi 40 de nopţi. Rezultatul? A plouat în tot acest interval. Turnurile GWEN sînt plasate exact pe linia nord-sud, la nord de rîurile Missouri şi Mississippi. Bineînţeles că acestea au fost incriminate pentru producerea inundaţiilor. Pe lîngă morţi, răniţi şi distrugerea de locuinţe, această furtună a produs pierderi agricole în valoare de 12-15 miliarde USD. Care a fost starea vremii în Europa în vara aceasta? În Centrul şi Vestul Europei erau inundaţii masive, iar în România - pîrjol. Frontul de instabilitate atmosferică din Europa, despre care ştim că în general înaintează zilnic de la vest către est, se înţepenise, parcă, undeva deasupra Austriei. Timp de o lună a stat acolo, ca şi cum ceva îl ţinea pe loc. Acel ceva a fost exact un astfel de dig atmosferic de netrecut, care a făcut ca apele să rămînă în Centrul şi Vestul Europei, iar seceta la Răsărit.

Cu ce scop se creează astfel de calamităţi?

Nu mult după inundaţia din Midwest, din 1993, au apărut tot felul de ştiri despre lipsa de discernămînt sau de inspiraţie a celor care şi-au construit sau reconstruit case în zone predispuse la inundaţii. Aceste ştiri sfătuiau oamenii să nu-şi mai construiască locuinţe în astfel de zone. Un plan ingenios pentru a muta populaţia în zonele dorite.

HAARP, după cum afirmă Michel Chossudovsky, face parte din arsenalul de arme al Noii Ordini Mondiale, din cadrul Iniţiativei de Apărare Strategică. Prin comandă militară, economii naţionale întregi pot fi destabilizate prin manipulare climatică. Iar aceasta poate fi făcut fără ca victimele să ştie, cu costuri minime şi fără implicarea personalului militar.

În 1977, Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite a adoptat o rezoluţie privind utilizarea ostilă a tehnicilor de modificare a condiţiilor de mediu. Convenţia care a rezultat – Convention on the Prohibition of Military and Any Other Hostile Use of Environmental Modification Technique (ENMOD) - a impus semnatarilor, printre care şi SUA, să se abţină de la utilizarea oricărei tehnici de modificare a vremii care ar putea duce la efecte severe, pe termen lung sau pe arii foarte întinse, ori care să afecteze economia şi societatea. Douăzeci şi trei de ani mai tîrziu, în noiembrie 2000, la Haga, a avut loc Conferinţa despre modificarea climei. Nici delegaţiile oficiale, nici grupurile de acţiune în ceea ce priveşte mediul înconjurător care au participat la această conferinţă nu au ridicat deloc problema războiului climatic sau a tehnicilor de modificare a climei (ENMOD). La modul oficial, peste acest subiect s-a aşternut o tăcere suspectă. Totuşi, numeroşi oameni de ştiinţă au continuat să tragă semnale de alarmă.

 Dr. Rosalie Bertell scria în 2000, într-un articol publicat de „London Times“, că „oamenii de ştiinţă din serviciul Armatei SUA lucrează la sisteme de modificare a vremii, ca potenţială armă. Aceste metode includ creşterea furtunilor şi deturnarea rîurilor de vapori din atmosfera terestră, pentru a produce secete sau inundaţii ţintite”. Marc Filterman, fost ofiţer în Armata franceză, amintea despre diferite tipuri de arme neconvenţionale care utilizau frecvenţe radio. În conformitate cu un raport din 1999, publicat în „Intelligence Newsletter“, el se referea direct la războiul climatic, indicînd faptul că atît Statele Unite, cît şi Rusia aveau deja, din 1980, tehnicile necesare pentru dezlănţuirea unor modificări climatice instantanee. Pînă la urmă, şi Napoleon a fost învins, în 1812, tot datorită condiţiilor climatice. (Sfîrşit)
ALEX IONESCU

========================
Executarea lui Nicolae Ceauşescu, în ziua de Crăciun, a fost un ritual masonic (I)

Procesul s-a desfăşurat după modelul stalinist

Procesul s-a desfăşurat după modelul stalinist, pe care Ion Iliescu şi Silviu Brucan îl cunoşteau foarte bine şi care a adus ţării şi Poporului Român grave daune morale. Nici unul dintre liderii din celelalte ţări ex-comuniste nu a fost măcelărit cu atîta voluptate, deşi toţi erau făcuţi de aceeaşi „mamă”.
Este adevărat, Bulgaria, Ungaria, Cehoslovacia, Polonia şi Germania erau nişte ţări civilizate. România devenise o ţară tribală, unde domnea Legea Junglei. În ţările civilizate nu este cunoscută noţiunea de „judecată sumară”, ea fiind o practică a lui Stalin. Cînd cineva cădea în dizgraţia acestuia, era acuzat de deviaţionism sau considerat duşman al poporului şi era lichidat.
Nici o diferenţă: pe 22 decembrie, Ion Iliescu 1-a acuzat pe Nicolae Ceauşescu de „întinare” a numelui partidului şi a memoriei celor care şi-au dat viaţa pentru cauza socialismului în România, deci era deviaţionist. Pe 23 decembrie a fost acuzat că a organizat bande de terorişti instruiţi special pentru lupta împotriva masselor populare, deci Ceauşescu era duşman al poporului.
În 24 decembrie, Ion Iliescu, Silviu Brucan şi Petre Roman, nici unul creştin, au hotărît ca soţii Ceauşescu să fie lichidaţi chiar a doua zi, de Crăciun, în urma unui simulacru de proces. Într-un interviu acordat lui Emanoil Valeriu în decembrie 1991, Silviu Brucan declara că hotărîrea de lichidare s-a luat în ziua de 24 decembrie. Alegerea zilei de Crăciun pentru execuţia soţilor Ceauşescu mi-a amintit de o altă întîmplare, ce avusese loc în urmă cu 44 de ani, respectiv în decembrie 1945. Nemulţumite de numirea şi politica Guvernului Groza, partidele democratice din România au cerut înlăturarea acestui lui. În acest scop, în seara zilei de 31 decembrie, au sosit la Bucureşti trei urmaşi ai lui Cain:

1) A.I. Vîşinski, fost procuror în marile procese staliniste din anii 30, aflat în funcţia de adjunct al ministrului de Externe al URSS;

2) Archibald Kerr, ambasadorul Angliei la Moscova, unul dintre cei mai apropiaţi colaboratori ai francmasonului W. Churchill;

3) Averell Harriman, ambasadorul Statelor Unite în URSS, nimeni altul decît miliardarul care, alături de alţi bancheri americani, a finanţat revoluţia bolşevică din 1917, cînd l-au expediat pe Troţki în Rusia cu 20 de milioane de dolari. Cei trei „crai de roşu“ au sosit în seara zilei de 31 decembrie, iar a doua zi, pe 1 ianuarie 1946 (anul celui mai mare furt electoral din Istoria ţării), au participat la o şedinţă de guvern. Cum corb la corb nu-şi scoate ochii, nu s-a întîmplat nimic. Pentru ei, petrecerea Revelionului şi a Anului Nou într-o şedinţă nu era o surpriză, căci se aflau prin anul 5700 şi începeau anul nou la altă dată, iar cei trei „români” amintiţi cu privire la evenimentele din 1989 nu aveau Crăciun. Mai tîrziu, Ion Iliescu a declarat că soţii Ceauşescu au fost judecaţi după legile în vigoare atunci. Asemenea declaraţii pot fi făcute în faţa a 18 milioane de tîmpiţi, care pot să-1 creadă, însă celelalte 3 milioane ştiu că-i vorba de o farsă. Potrivit Codului de Procedură Penală valabil la acea dată, procesul cuprindea trei faze:
a) Urmărirea penală, care are ca obiectiv strîngerea probelor necesare cu privire la existenţa infracţiunilor, pentru a se constata dacă este cazul sau nu să se dispună trimiterea în judecată. Procurorul dispune trimiterea în judecată numai atunci cînd constată că urmărirea penală este completă, iar din mandatul de urmărire penală rezultă că fapta există, că a fost săvîrşită de inculpat şi că acesta poate răspunde penal. (Va urma)

IERONIM HRISTEA
(2004)

===========================
Comitetul celor 300 (II)

Acest grup de elită, care îşi mai spune şi “olimpienii” (ei cred cu adevărat că sînt egali ca putere şi statură cu zeii legendari ai Olimpului), plănuieşte să implementeze următoarele:

1. Un Guvern Mondial Unic / O Nouă Ordine Mondială, cu o biserică unificată şi un sistem monetar unitar, toate aflate sub controlul lor. Puţini oameni sînt conştienţi că Guvernul Mondial Unic a început să-şi înfiinţeze „biserica” în anii 1920-1930, dîndu-şi seama că nevoia de o credinţă religioasă, inerentă umanităţii, trebuia să aibă un debuşeu; prin urmare, au conceput un corp „bisericesc” care să canalizeze acea credinţă în direcţia pe care ei o doreau.

2. Distrugerea completă a oricărei identităţi şi mîndrii naţionale.

3. Distrugerea religiei şi, mai cu seamă, a celei creştine, cu o singură excepţie: propria lor creaţie, menţionată mai sus.

4. Dominaţia asupra absolut tuturor persoanelor, prin mijloacele de control al minţii şi cu ajutorul a ceea ce Brezinzski numea „tehnotronică”, spre a crea roboţi umani şi un sistem dictatorial pe lîngă care Teroarea Roşie a lui Felix Dzerzinski va părea un joc de copii.

5. Stoparea oricărei industrializări şi a producerii de energie electrică generată nuclear, în „societatea post-industrială cu creştere zero” cum o numesc ei. Vor face excepţie industriile computerelor şi serviciilor. Industriile rămase în Statele Unite vor fi exportate în ţări ca Mexicul – unde se găseşte din abundenţă mînă de lucru de tip sclavagist. Indivizii neangajabili în urma distrugerii celorlalte industrii ar deveni dependenţi de opiu, heroină sau cocaină în procesul de eliminare pe care-l cunoaştem azi sub denumirea de Global 2000.

6. Legalizarea drogurilor şi a pornografiei.

7. Depopularea marilor oraşe, conform experimentului executat de regimul lui Pol-Pot în Cambodgia. E interesant de observat că planurile genocide ale lui Pol-Pot au fost concepute în Statele-Unite, de către una dintre fundaţiile de cercetare ale Clubului de la Roma. La fel de interesant este că în prezent Comitetul încearcă să-i readucă la putere în Cambodgia pe măcelarii lui Pol-Pot.

8. Suprimarea oricărei dezvoltări ştiinţifice, cu excepţia celor considerate oportune de către Comitet. O atenţie specială este acordată stopării utilizării energiei nucleare în scopuri paşnice. Experimentele cu fuziunea nucleară sînt deosebit de înfierate, dispreţuite şi ridiculizate actualmente de Comitet şi de şacalii presei. Dezvoltarea flăcării de fuziune ar spulbera în cele patru vînturi concepţia de „limitare a resurselor naturale” inventată de Comitet. O flacără de fuziune folosită corect poate crea resurse naturale nelimitate, din cele mai banale substanţe. Întrebuinţările flăcării de fuziune sînt nenumărate şi ar aduce cîştig omenirii într-o manieră pe care deocamdată publicul nu poate nici măcar s-o conceapă. (Va urma)

============================

Cuvintele - mesageri ai Istoriei (XIV)

Siluetă

Este folosit mai ales cu sensul de „talie zveltă şi bine proporţionată a unei persoane”. Avem a face cu un împrumut din fr. silhouette, din Secolul XIX (apare prima dată la I. Negulici), care n-a ajuns să fie folosit şi în graiurile populare.
La origine are un nume de persoană, un om politic francez, Etienne de Silhouette, care a ajuns în 1754 ministrul Finanţelor, graţie unei celebre curtezane a lui Ludovic al XV-lea, Madame de Pompadour. Reformele sale eficiente, aprobate la început, au fost dezavuate în momentul în care el a propus proiectele de impozite pe pămînturile nobililor şi de reducere a pensiilor. La cîteva luni de la numirea în postul de ministru (a deţinut această funcţie între 4 martie şi 21 noiembrie), a căzut în dizgraţie. A ajuns un personaj nepopular, caracterizat de Voltaire astfel: „Am avut un ministru al Finanţelor (fr. contrôleur général) pe care nu l-am cunoscut decît pentru că a tradus în proză cîteva versuri de Pope (poet englez). El părea un vultur, dar în mai puţin de 4 luni vulturul s-a schimbat într-un boboc de gîscă”. Datorită faptului că a devenit nepopular, s-a creat în bătaie de joc şi expresia a la silhouette (1759). Ulterior, expresia a fost folosită pentru lucrurile făcute prost, incomplet: tabachere din lemn nefinisat, portret de profil făcut în creion după umbra lăsată de figura respectivă şi lipit ulterior pe un fond alb, ceea ce s-a numit portraits a la silhouette, de unde cuvântul silhouette (apare prima dată izolat la 1799). Adversarii săi au început să deseneze pe ziduri chipul lui în negru, făcut astfel din economie de vopsea. De aici s-a ajuns la sensul de „linie generală a unei persoane” şi la sensul dat la începutul acestui comentariu - „corp zvelt, suplu, bine proporţionat al unei persoane”.

Acad. MARIUS SALA

===========================
Pămîntenii se vor sufoca, la propriu, cu CO2, dacă seceta amazoniană continuă

Temperaturile extreme şi fenomenele meteo rare i-au făcut pe cercetători să avertizeze populaţia cu privire la un iminent sfîrşit. Prea multe fenomene meteo ciudate au loc în ultimul timp, iar aceste schimbări radicale se petrec prea repede, anunţă „The Independent“.
De la furtuni de dimensiuni ample în perioade de timp scurte, pînă la „ploile cu păsări“, sau sutele de mii de peşti morţi, toate anunţă schimbări radicale de climă.
În anul care a trecut o secetă cumplită a lovit Amazonul - cunoscut ca fiind „Plămînul lumii“. Acest lucru a făcut ca această regiune să producă mai mult bioxid de carbon decît a înghiţit, cauzînd o accentuare a încălzirii globale. Seceta a fost atît de intensă, încît oamenii de ştiinţă au declarat că, în ultimii 100 de ani, nu s-a mai întîlnit una de o asemenea amploare. Cercetătorii prezic că aceasta va avea ca rezultat o emisie de 8 miliarde de tone de bioxid de carbon, ceea ce este mult mai mult decît totalul anual de emisii de CO2 din SUA. Pentru a doua oară în mai puţin de 10 ani, cea mai mare pădure tropicală de pe Pămînt a produs mai mult bioxid de carbon decît a fost capabilă să absoarbă, şi asta pentru că mulţi dintre copacii săi s-au uscat sau au fost tăiaţi. Oamenii de ştiinţă cred că aceste două episoade de secetă ar fi putut fi cauzate de temperatura ridicată a apei oceanului în zona tropicală a Atlanticului. Pe de altă parte, cauza lipsei ploii în zona amazoniană ar putea fi emisiile de bioxid de carbon din atmosferă şi gazele de seră. Echipa anglo-braziliană de cercetare a subliniat faptul că nu există încă dovezi că perioadele de secetă au legătură cu emisiile de CO2, însă cercetătorii atrag atenţia că, dacă nu reuşim să găsim o modalitate de a reduce poluarea, împingem Planeta spre un viitor nesigur. În mod normal, secetele ciclice afectează nordul zonei amazoniene şi sînt asociate cu fenomenul cunoscut sub numele de El Nino (fenomen climateric cvasi-periodic, care se manifestă prin schimbări de temperatură, în zona tropicală a Oceanului Pacific, aproximativ o dată la 5 ani). Însă secetele din 2005 şi 2010 s-au întîmplat în sud şi pot fi legate de temperatura ridicată a apei din regiunea tropicală a Oceanului Atlantic. Într-o altă regiune de pe Pămînt, inundaţiile şi cicloanele fac ravagii. Australia a fost măturată de un puternic ciclon, iar rafalele de vînt - care au atins şi 300km/h - au distrus totul în calea lor. Aceste fenomene extreme nu fac decît să distrugă cu o mare rapiditate Pămîntul, făcînd ca viaţa oamenilor pe Planeta Albastră să fie din ce în ce mai scurtă.

==========================
Marea Neagră ar putea exploda (I)

Adîncul Mării Negre este un rezervor uriaş de hidrogen sulfurat, un gaz solubil în apă, care se aprinde în contact cu oxigenul atmosferic şi care are o putere calorică mai mare decît cea a gazului metan. În caz de cutremur major sau în cazul unei intervenţii umane, acest rezervor de mai multe miliarde de metri cubi ar putea ieşi la suprafaţă şi s-ar putea aprinde instantaneu în contact cu aerul. Specialiştii români atrag atenţia asupra faptului că viaţa subacvatică va dispărea din Marea Neagră în aproximativ 30 de ani, dacă nu este scoasă din acest bazin marin cantitatea uriaşă de hidrogen sulfurat, gaz produs permanent de o specie de bacterii.  Ceauşescu a vrut să extragă gazul inflamabil şi să-l folosească drept combustibil, dar ruşii s-au opus. Uniunea Sovietică era pregătită să detoneze Marea Neagră în caz de atac NATO, din sud, dinspre Turcia.

Atacuri meteorologice

În ancheta Senatului privind posibilul atac meteorologic asupra României – în urma căruia se presupune că au fost dirijate cantităţi uriaşe de vapori de apă din Marea Neagră către ţara noastră, atac în urma căruia ar fi rezultat inundaţiile catastrofale din ultimii ani, în special cele din 2005-2006 din Moldova -, au fost cooptaţi şi militari români specialişti în „arme geofizice“. Aceştia spun că a avut loc, într-adevăr, o agresiune de acest gen şi că asemenea experimente militare sînt foarte periculoase nu numai în sine, ci şi din cauza faptului că ar putea aprinde zăcămîntul de hidrogen sulfurat din Marea Neagră, cu urmări catastrofale pentru toate ţările riverane. Comisia pentru Administraţie Publică a Senatului a decis înfiinţarea unei subcomisii care să analizeze motivele pentru care pe teritoriul ţării noastre se produc fenomene meteorologice extreme, cum sînt ploile torenţiale neobişnuite, ori tornadele. Ancheta a fost solicitată de preşedintele Comisiei, senatorul PD Dan Cârlan, care a invocat „indicii“ apărute în discuţiile cu specialişti de la Departamentul Antigrindină. „Ancheta parlamentară solicitată va avea ca obiect cercetarea informaţiilor, indiciilor şi datelor care pot pune în evidenţă o implicare a tehnologiilor umane în generarea fenomenelor meteorologice din perioada iulie-august 2005, din Moldova“, se arată în Nota adresată conducerii Senatului. Dan Cârlan a precizat că aceste indicii au apărut în cursul unor discuţii din Comisia pentru Administraţie Publică şi Organizarea Teritoriului. La Comisie a fost dezbătută o propunere legislativă privind „intervenţiile active în atmosferă“, la care au participat specialişti din cadrul Departamentului Antigrindină din Ministerul Agriculturii. „În contextul acestor discuţii, au apărut o serie de indicii extrem de consistente, care duc la ideea că fenomenele meteorologice despre care este vorba nu au fost doar fenomene naturale, ci, în opinia dînşilor, pot fi fenomene meteorologice generate de intervenţia unor tehnologii. Pentru mine a fost o ipoteză tulburătoare. Ceea ce ne-au descris specialiştii, ceea ce au văzut ei în cursul măsurătorilor de anul trecut, sînt fenomene atipice faţă de specificul zonei şi perioada anului, una secetoasă în Moldova. Fără a ne putea aduce dovezi concludente, au formulat însă opinia – şi sînt oameni serioşi – că sînt fenomene dirijate de mîna omului. Ca să fiu mai concret, ne-au spus că au asistat, în opinia lor, la un circuit dirijat al umidităţii din Marea Neagră spre zona Moldovei. Să ştiţi că mi-am asumat riscul de a fi ridicol, dar este un risc ceva mai mic decît cel de a afla aşa ceva şi a nu întreprinde ceea ce Legea mă obligă“, a declarat Cârlan.

Preşedintele, informat despre acest tip de agresiune

Pe scurt, Comisia trebuia să lămurească dacă nu cumva este vorba de un război meteorologic îndreptat asupra ţării noastre. La aceste investigaţii s-a cerut ajutorul unor specialişti în domeniu. Printre cei solicitaţi a fost şi general dr. Emil Străinu, ofiţer specializat pe studierea armelor care fac parte din arsenalul a ceea ce în literatura de specialitate se defineşte drept „războiul geofizic“. Emil Străinu este autorul singurei cărţi în acest domeniu scrisă în limba română, carte apărută sub patronajul Academiei de Înalte Studii Militare. Volumul, cu titlul „Războiul geofizic“, este, practic, singurul manual românesc de acest tip. Pe scurt, este vorba despre tehnici de modificare a mediului înconjurător în scopuri militare – de la cutremure şi uragane dirijate, la secetă, ploaie sau alte dezechilibre ecologice comandate prin tehnologii neconvenţionale. „Reporter special“, a scris despre aceste arme, mai mult, au fost arătate primele măsuri speciale pe care Apărarea Civilă din România le-a luat pentru a reduce urmările catastrofale pe care le pot produce asemenea atacuri asupra ţării noastre. Cu alte cuvinte, nu mai este cazul să ne ascundem după deget, acest tip de arme există. Surse din Ministerului Agriculturii ne-au spus că investigaţia parlamentară a condus la concluzia că a fost vorba despre o agresiune militară neconvenţională, iar datele au fost trimise preşedintelui României, pentru a lua contramăsurile ce se impun securităţii naţionale. (Va urma)

==========================
Lupii s-au reîntors în Basarabia după o absenţă de 40 de ani

Spre bucuria ecologiştilor şi a conservaţioniştilor moldoveni, lupii s-au întors în Republica Moldova după o absenţă de aproximativ 40 de ani. O primă haită, compusă din circa 20 de lupi, a fost observată în ultimele zile pe teritoriul moldovenesc, după cum declară Lazăr Chirică, ministrul Mediului din Republica Moldova. El a declarat, în continuare, că apariţia lupilor nu ar trebui să provoace panică între oameni, ci mai degrabă bucurie, deoarece cu această ocazie fauna ţării se îmbogăţeşte cu un element valoros, foarte important în stabilirea echilibrului ecologic, cu atît mai mult cu cît lupii recent observaţi sînt paşnici şi nu manifestă agresivitate faţă de oameni. „Reapariţia acestui prădător de top este un semn de bun augur pentru fauna noastră. Lupii vor stîrpi cîinii şi pisicile vagaboande, precum şi vulpile, care au devenit un adevărat flagel pentru efectivele de animale domestice mici. În prezent, monitorizăm situaţia pentru a afla dacă lupii se află în trecere prin ţara noastră sau dacă vor rămîne şi se vor înmulţi“, afirmă oficialul moldovean. Conform lui Andrei Munteanu, directorul Institutului de Zoologie al Republicii Moldova, lupii au venit din România şi Ucraina.

RiaNovosti

========================

AMINTIREA VIEŢILOR ANTERIOARE (IV)

Dl. Delanne, în studiul său despre vieţile succesive, citează scrisoarea unui ofiţer de Marină care şi-a amintit că trăise şi murise asasinat în perioada masacrului din Noaptea Sf. Bartolomeu. Împrejurările acelei vieţi au rămas întipărite adînc în fiinţa sa, iar el a relatat fapte care dovedesc că acele reminiscenţe nu se datorează unui capriciu al spiritului lui: „Dacă vă spun că aveam 7 ani atunci cînd am avut acest vis, în care alergam şi am fost doborît în spate de trei lovituri de pumnal! Dacă vă spun că ştiam salutul depus sub arme dinaintea bătăliei încă dinainte de a fi învăţat să ţin floreta în mînă! Dacă vă spun că ştiam secretele artei de a ucide înaintea oricărei educaţii militare...”. În 1878, profesorul Damiani a lăsat o scrisoare în care se referea la unele polemici în legătură cu reîncarnarea, în care era menţionat pasajul următor: „M-am amuzat mult, pe vremea cînd credeam că aceste revelaţii sînt basme. Însă atunci cînd, după ce-am uitat împrejurările şi au trecut mai mulţi ani, m-am trezit cu harul vederii spirituale; atunci cînd m-am văzut eu însumi în sînul familiilor din vieţile mele trecute, îmbrăcat în costume de epocă, atunci am dat crezare celorlalţi văzători”. În discursul său de primire în Academie, în 1907, pictorul Hareux, născut la Paris, se exprima astfel: „Vreau să vă întreb dacă nu întrezăriţi, ca şi mine, o anumită predispoziţie ancestrală în dorinţa secretă de a consona cu frumuseţile sublime ale Alpilor. Mărturisesc că, încă din copilărie, desenam din instinct munţii şi-mi era gîndul numai la călătorii, nutrind dorinţa de a deveni pictor peisagist... Cum mi-aş putea explica acea aplecare naturală spre abisurile perpendiculare, spre culmile semeţe acoperite de zăpezi veşnice, spre torentele năvalnice, spre adîncimile fascinante care-mi bîntuiau imaginaţia fragedă, în vreme ce privirea mea nu zărea decît peisajele plate, dar blînde şi graţioase, ale împrejurimilor Parisului? Cine ar cuteza să nege faptul că, în străfundul fiinţei noastre, sînt amintirile inconştiente ale lucrurilor cunoscute într-o viaţă anterioară? Am reflectat mult asupra lor pe cînd contemplam pustietăţile rustice şi mă întreb mereu care ar putea fi explicaţia acelor impresii atît de misterioase, alta decît senzaţia de déja vu, de vreme ce, la primele mele hoinăreli, nu numai că nu aveam surprize cînd coboram văile şi urcam vîrfurile, dar le puteam schiţa dinainte de a le fi zărit la orizont. Nu am pretenţia să vă descriu prin ce voce misterioasă sîntem avertizaţi şi avem presentimentul întîmplărilor sau evenimentelor ce ne aşteaptă şi care se vor produce. Constat doar un simplu fapt, şi anume o stare sufletească ce s-a repetat de mai multe ori la mine şi pe care doresc să v-o împărtăşesc: pe măsură ce făceam cunoştinţă cu muntele, mi se întărea tot mai mult convingerea că era ţinutul natal şi-mi plăcea nespus să-1 pictez”. În Antichitate, mai multe personaje şi-au adus aminte de existenţele lor anterioare. Ovidiu spunea că asistase la asedierea Troiei, Pitagora îşi amintea că fusese Hermotin (un faimos ghicitor din localitatea Clazomen din Ionia.

==========================
Frontierele ştiinţei

Sufletul său cutreiera prin mai multe locuri şi apoi se întorcea pentru a pune stăpînire pe corpul lui care, în timpul cît lipsea, rămînea imobil. Soţia lui ar fi profitat de pe urma uneia dintre călătoriile sale ca să-i ardă trupul şi să împiedice sufletul să mai pătrundă în el (de aceea, intrarea în templul ridicat la Hermotin era interzisă femeilor). Un biet pescar a recunoscut în Templul din Delfi scutul pe care-1 purta pe cînd era Euforbius şi-şi aducea aminte că fusese rănit de Menelaos în asediul Troiei. Empedocle afirma că-şi aducea aminte că a trăit şi ca bărbat, şi ca femeie. Împăratul Iulian îşi amintea că a fost Alexandru Macedon. Amintiri similare au avut Théophile Gautier, Alexandre Dumas şi Ponson du Terrail. (Sfîrşit)

ALBERT de ROCHAS

 Ziarul TRICOLORUL, nr 2084 - 08.02.2011

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu