"Acest BLOG este creatia integrala a doamnei Ruxandra Lungu , fosta presedinta OFRM 2009-2014 si a domnului Ing Florin Chiriac, simpatizant PRM.
In continuare vom publica articole de interes general, informatii despre PRM, comunicate de presa, primite direct de la "sursa", rubrica "Saptamana pe scurt" din revista Romania Mare, diverse materiale .

Va multumim pentru suportul acordat !"




Colectivul de administratori ai blogului http://www.corneliuvadimtudor.blogspot.com/




vineri, 23 noiembrie 2012

SCRISOARE DESCHISĂ


CĂTRE,

AMBASADA STATELOR UNITE ALE AMERICII
Bd. Dr. Liviu Librescu nr. 4-6, Bucureşti
În atenţia domnului ambasador MARK H. GITENSTEIN

La 9 decembrie a.c., alegătorii români au dreptul să participe la vot pentru desemnarea viitorilor membri ai Parlamentului României. Scrutinul se va desfăşura în baza aceleiaşi legi electorale, Legea nr.35/2008, iar viitorii senatori şi deputaţi sînt aleşi în colegiile electorale unde au fost nominalizaţi de către alianţele şi partidele politice.
Viaţa a confirmat că Partidul România Mare a avut dreptate, în anii 2007-2008, cînd a fost singurul partid politic care s-a opus la schimbarea Legii electorale şi a susţinut că, în baza noii legi, se va ajunge la cel mai ineficient Parlament de după anul 1989. În mandatul 2008-2012, Parlamentul României s-a situat pe ultimul loc în ceea ce priveşte încrederea populaţiei în instituţiile Statului Român.
Foarte mulţi parlamentari au fost implicaţi în acte de corupţie şi sînt cercetaţi penal, iar circa 100 dintre senatori şi deputaţi au migrat de la un partid la altul. Se ştie că alegerile parlamentare din anul 2008, la fel ca şi toate celelalte tipuri de alegeri din ultimii 23 de ani, au fost fraudate. Această tristă realitate a fost şi este recunoscută public de către liderii partidelor politice din România şi a fost confirmată de către mass-media. Acum, în timpul campaniei electorale pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie a.c., au apărut şi apar alte indicii despre noua fraudă electorală, de mari proporţii, care se pregăteşte. Doar cu cîteva luni în urmă, în 29 iulie a.c., la Referendumul naţional pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu, s-au înregistrat numeroase fraude electorale, care sînt cercetate penal de către Parchet şi Direcţia Naţională Anticorupţie.
Sînt convins că aţi fost informat despre blatul electoral pus la cale de către cei care s-au aflat şi care vor să rămînă la Putere în România, respectiv cei din U.S.L., A.R.D. şi U.D.M.R. Aceştia au negociat, în urmă cu circa şase luni, viitoarea reprezentare în Parlamentul României şi componenţa noului Guvern de după alegerile din 9 decembrie a.c. Conducătorii acestor alianţe împotriva Poporului Român urmăresc ca, prin orice mijloace, să blocheze revenirea în Parlament a Partidului România Mare. Ei se tem că reprezentanţii P.R.M. în noul Parlament vor acţiona pentru: oprirea jefuirii bogăţiilor naturale ale Poporului Român; asigurarea locurilor de muncă pentru toţi cetăţenii activi şi repartiţii pentru tineri; interzicerea vînzării pămîntului românesc la străini; utilizarea rezervei valutare pentru dezvoltarea agriculturii, industriei şi turismului; oprirea exproprierii şi alungării românilor din România de către titularii licenţelor de exploatare minieră; creşterea nivelului de trai al populaţiei şi alinierea lui la standardele europene; asigurarea creşterii demografice; atragerea fondurilor europene nerambursabile; desecretizarea contractelor de privatizare, a contractelor de concesionare a bogăţiilor naturale şi a licenţelor de exploatare a resurselor naturale; interzicerea cianurii în minerit, precum şi a exploatării gazelor de şist prin fracturare hidraulică; sprijinirea comunităţilor româneşti din străinătate; cercetarea penală şi pedepsirea celor vinovaţi de lichidarea locurilor de muncă, de subminarea economiei naţionale, de jefuirea resurselor naturale, de îndatorarea Poporului Român la băncile străine şi de Holocaustul împotriva românilor; adoptarea unor legi aspre pentru combaterea corupţiei, a evaziunii fiscale şi contrabandei; eliminarea imunităţilor pentru preşedintele României, parlamentari şi miniştri; interzicerea otrăvirii populaţiei cu aditivi alimentari cancerigeni şi produse etnobotanice; prezentarea în Parlament a bilanţului tranziţiei, privatizărilor, reformelor, aderării la Uniunea Europeană şi al îndatorării la băncile străine; oprirea împărţirii teritoriale a României; recuperarea tezaurelor României aflate în Federaţia Rusă ş.a.
Avînd în vedere faptul că sînt în curs de desfăşurare acţiunile vizînd fraudarea alegerilor parlamentare din 9 decembrie a.c. şi că se fură voinţa Poporului Român exprimată prin vot, ca secretar general al Partidului România Mare şi candidat pentru Senatul României în Colegiul nr.1 din Municipiul Cluj-Napoca, vă solicit, Excelenţă, să interveniţi la autorităţile Statului Român  şi, în mod public,  să cereţi să fie organizate şi desfăşurate alegeri libere, corecte şi democratice pentru Parlamentul României.
Nădăjduim că, la încheierea misiunii dvs. în România, la 14 decembrie a.c., veţi constata şi veţi pleca mulţumit că în ţara noastră au avut loc, în sfîrşit, primele alegeri nefraudate. Faptul că aţi avut şansa să fiţi primul ambasador al Statelor Unite ale Americii cu strămoşi născuţi în România vă dă dreptul şi vă obligă să acţionaţi pentru alegeri parlamentare corecte şi pentru prosperitatea Poporului Român.
Vă mulţumesc.

Dr. GHEORGHE FUNAR
Secretar general al P.R.M.
Preşedintele Filialei P.R.M. Cluj
Candidat în Colegiul nr.1 Cluj-Napoca pentru Senatul României
22 noiembrie 2012

ZIARUL TRICOLORUL, nr. 2624, 23.11.2012



joi, 22 noiembrie 2012

Intensă activitate a liderului PRM la Parlamentul European (Strasbourg)



DECLARAŢII SCRISE CARE AU FOST SEMNATE DE TRIBUN

1) Aderarea Uniunii Europene la Convenţia UNESCO pentru salvgardarea patrimoniului cultural imaterial.

2) Instituirea unei zile împotriva hărţuirii şi violenţei în şcoli.

3) Instituirea unei Zile Europene a victimelor Holocaustului ţiganilor (porajmos).



ZIARUL TRICOLORUL, nr. 2623 , 22.11.2012


Trădarea Interesului Naţional



În plină campanie electorală, se discută, pe faţă şi cu o lejeritate incalificabilă şi iresponsabilă, despre „descentralizare“ şi „regionalizare“. La postul public de televiziune, reprezentantul unui partid politic ce se vrea noua portavoce a etnicilor maghiari comenta asupra faptului că statele „federale“ au un nivel de trai mai ridicat şi cetăţenii lor o duc mai bine. Fără să răscolim istoria românilor şi fără să încercăm să dăm lecţii celor care, oricum, nu vor să le audă, avem de subliniat un singur lucru. În Constituţie se stipulează, clar, că România este un stat naţional şi unitar. Punct. Cine nu recunoaşte legea fundamentală a ţării este liber să-şi facă bagajul, drum lung şi cale bătută... Şi, mai ales, nu trebuie să uităm sacrificiile multor generaţii de români, care au contribuit la bunăstarea acelor „state federale“ obişnuite să-şi acopere deficitele bugetare prin practici colonialiste, prin jefuirea sistematică şi îndelungată a altor naţiuni lipsite de apărare.
Şi, mai nou, prin practici neocolonialiste, mai perfide. Este o realitate regretabilă că, în România, polarizarea socială a cuprins, cumva, şi judeţele ţării. Avem judeţe mai bogate, pentru că au acces la bogăţii naturale precum gaze, petrol, aur, argint, uraniu, teren agricol fertil, acces la Marea Neagră sau la Dunăre şi judeţe cu un potenţial mai redus şi din cauză că mii de întreprinderi şi milioane de locuri de muncă au dispărut din raza micilor oraşe sau a micilor comunităţi mai puţin ajutate de soartă. Noi nu admitem discriminare între locuitorii ţării. Toţi au dreptul la un trai decent. Nimeni nu este vinovat că s-a născut într-o zonă defavorizată şi controlată de devalizatorii de profesie din politica ultimilor 23 de ani. Cu ce este mai presus un copilaş născut la Bucureşti, Constanţa, Timişoara, faţă de cel născut la Hunedoara sau în Olt? Unde este „egalitatea de şanse" propovăduită, ipocrit, de noul regim instalat in România post-decembristă? Avem o veste rea: nu există. Nu ne întrebăm cine este de vină pentru acest dezastru pentru că noi, PRM, am semnalat de cînd a început, încet, dar sigur,  acest proces terifiant, pe sub nasul românilor încîntaţi că pot munci în străinătate şi se pot plimba, nestingheriţi în alte ţări, fără restricţiile fostului regim. Evident că nu s-au întrebat care este preţul care trebuie plătit şi nici nu li s-a explicat, la timp, cum li se va schimba, peste noapte, destinul. Măcar de dragul urmaşilor noştri. Evident că cetăţenii nu s-au gîndit la consecinţele şomajului, ale prelungirii vîrstei de pensionare, ale analfabetismului, ale migraţiei „creierelor“ şi a forţei de muncă ieftine, dar calificate sau la accesul din ce în ce mai restrîns la servicii de sănătate de calitate. Se pare că românii se trezesc numai cînd se izbesc cu capul de pragul de sus. Vai, cît costă să trimiţi un copil la şcoală! Vai, cît costă vaccinurile! Vai, cît de mică e pensia mamei! Vai, cît costă o operaţie şi medicamentele! Vai, cît costă rata la bancă pentru casă! Vai, cît costă întreţinerea! Vai, cît costă benzina! Vai, vai şi iar vai, auzim la fiecare colţ de stradă. Şi membrii şi simpatizanţii noştri vor înţelege cînd le vom spune că noi ne-am cam săturat de văicăreli, atîta vreme cît ne mai stă în putere să schimbăm ceva. Prin prezenţa masivă la vot şi aducerea la Putere a Forţelor Naţionale. Vom repeta, răspicat şi frecvent acest îndemn pentru că am trecut deja de ceasul al doisprezecelea. Tînărul Victor Ponta discuta zilele trecute despre „regionalizare“, părînd că nu cunoaşte efectele unei astfel de noi  împărţiri administrativ-teritoriale a României. Părînd că nu cunoaşte că de la regionalizare pînă la federalizare, şi la dispariţia României de pe hartă nu este decît un pas. A spus, cu un ton hotărît, că trebuie schimbată actuala Constituţie, fără sa precizeze clar ce anume trebuie modificat. Deoarece, colegii din UDMR trebuie cocoloşiţi ca nu cumva să se sucească după alegeri şi să sară în barca ARD! Prostituţie politică în toată regula. Şi, nu ne-ar mira dacă alegătorii PSD vor face un pas înapoi. Pentru că, dacă din sărăcie lucie şi şantajaţi de primari penali unii se vînd pentru o sută de lei e una, iar alta e dacă prin acel vot contribuie la distrugerea Statului Român şi la dispariţia Neamului Românesc. Evident că mass-media aservită politic şi controlată de forţe oculte nu va transmite românilor mesajul corect, aşa cum facem numai noi, pentru că avem curaj, în publicaţiile noastre. Dar, nu degeaba, Domnul a spus: „Cine are urechi de auzit să audă!“. Haideţi să deşteptăm auzul lăuntric al surzilor!

RUXANDRA LUNGU,
Preşedinta Organizaţiei de Femei România Mare


ZIARUL TRICOLORUL,nr. 2623 ,22.11.2012




miercuri, 21 noiembrie 2012

Liderul PRM a tras un nou semnal de alarmă în Parlamentul European Ajutaţi România să nu fie teleportată în fundul Africii!



Doamnelor şi domnilor,

vă vorbeşte omul care a cîştigat, detaşat, alegerile prezidenţiale din România, de la sfîrşitul anului 2000. La Televiziunea din Viena, în acea duminică de decembrie, la orele 18, se anunţa: „Noul preşedinte al României este tînărul scriitor Vadim Tudor“. Dar nu cunoaşteţi Mafia din Balcani! E mult mai tare decît toţi hoţii din filmele lui John Ford, Alfred Hitchcock şi Emir Kusturica la un loc! Rezultatul final avea să fie răsturnat, fără ruşine. La 9 decembrie 2012 vor avea loc noi alegeri parlamentare. Se pune la cale o nouă şi scandaloasă fraudă electorală. Trag un semnal de alarmă pentru lumea civilizată: ajutaţi Poporul Român să nu i se mai fure voinţa! Trimiteţi observatori internaţionali incoruptibili - în caz contrar, România o să iasă din Europa şi, aidoma unui nou experiment Philadelphia, va fi teleportată în fundul Africii! (Aplauze)

Dr. CORNELIU VADIM TUDOR,
Membru al Parlamentului European,
Preşedintele Partidului România Mare

(Discursul a fost rostit luni, 19 nov. 2012, în plenul Parlamentului European de la Strasbourg)

          ZIARUL TRICOLORUL , nr. 2622, 21.11.2012

ULTIMA ORĂ - PRM a ajuns la 25%!

Surse din preajma Palatului Cotroceni ne-au furnizat înformaţii despre barometrul de opinie pe care specialişti din Serviciile Secrete îl efectuează, de cîteva ori pe săptămînă, pentru uzul lui Traian Băsescu. 

Cercetarea finalizată ieri (marţi, 20 noiembrie) arată următorul clasament: 

1) USL - 45%;  
2) PRM - 25%;  
3) ARD şi PP-DD, la egalitate - fiecare cîte 10%; 
4) UDMR - 5%. 

Datele metodologice sînt acestea: * Eşantion: 1.500 de persoane cu drept de vot;

 * Marja de eroare: + 1,5 %.

                  

           ZIARUL TRICOLORUL, nr. 2622, 21.11.2012

Mesaj primit de preşedintele PRM la cabinetul său din Parlamentul European Malala Yousafzai i-a criticat în mod deschis pe talibani, iar ei au împuşcat-o în cap pe această fată de numai 14 ani

                     
Tînăra şi nevinovata Malala Yousafzai, eroina forţelor liberale şi progresiste din Pakistan, a rămas fermă pe poziţie, după ce, în 2009, şcoala în care învăţa, din Valea Swat, a fost bombardată şi rasă de pe faţa pămîntului de către talibani. „Ei nu mă pot opri“, a spus ea. „Voi continua să învăţ, fie  acasă, la şcoală, sau oriunde în altă parte“. „Acesta este apelul nostru către întreaga lume“, a adăugat Malala. „Salvaţi-ne şcolile, salvaţi lumea în care trăim, salvaţi Pakistanul, salvaţi Valea Swat“. Pentru  curajul şi  pentru vitejia ei, Malala a fost nominalizată, în 2011, la Premiul Internaţional pentru Pace al Copiilor.
Acest atac inuman, barbar şi brutal, trebuie să fie condamnat în modul cel mai sever. Am tras nenumărate semnale de alarmă, prin discursurile şi scrierile mele şi prin organizarea unor adunări impresionante, la care au participat milioane de bărbaţi, femei şi copii, împotriva talibanizării rapide (care a început acum mai bine de 10 ani) a Pakistanului, în general, şi a oraşului Karachi, în special. Cu toate acestea, pledoaria şi avertismentele mele nu au avut nici un efect asupra urechilor surde ale cîrmuitorilor pakistanezi şi nici asupra conducătorilor lumii democrate. Nici măcar apelul Malalei Yousafzai pentru salvarea şcolii sale, a lumii în care trăieşte, a Pakistanului şi a Văii Swat nu a avut vreun ecou asupra celor care conduc Pakistanul şi asupra liderilor lumii democrate, ceea ce a dus la împuşcarea ei. Malala  este o luptătoare, deşi a scăpat în mod miraculos din ghearele morţii. Fie ca Atotputernicul Allah să o ajute să-şi recapete cît mai curînd forţele şi să-i dea viaţă lungă!
Îi rog, din nou, cu smerenie, pe  cei care se află la conducerea Pakistanului, precum şi pe liderii lumii democrate să intervină rapid pentru eradicarea acestui flagel inuman şi barbar, pentru salvarea Pakistanului, a respectivei regiuni şi a lumii de la noi vărsări de sînge şi autodistrugere. Dacă nu vor fi luate măsuri urgente de neutralizare  a acestor terorişti, ei vor continua să ţină majoritatea  forţelor progresiste şi liberale sub ameninţarea armelor, pînă ce vor institui aşa - numita lor Sharie Islamică, punînd în pericol însăşi existenţa Pakistanului, pacea în această zonă şi în întreaga lume.

Cu stimă,
ALAF HUSSAIN,
Fondatorul şi conducătorul  Mişcării Muttahida Quami  (MQM).

Z          ZIARUL TRICOLORUL, nr. 2622,21.11.2012

Mergeţi la vot, pentru o Românie puternică!





Români, gîndiţi-vă bine şi mergeţi la vot!

Aduceţi la Putere unica Forţă Naţională, informată şi pregătită, care poate să apere Interesul Naţional, capabilă să-şi onoreze programul economic, politic şi social. PRM esţe singurul partid politic care poate şi vrea să naţionalizeze şi să valorifice resursele naturale şi umane numai în interesul României.
Sînt onorat să candidez din partea Partidului România Mare. Candidez în circumscripţia nr. 31, Valea Prahovei, Colegiul 1 (cel mai dinamic, cel mai bogat şi mai select bazin electoral care cuprinde 3 colegii de deputaţi, asta însemnînd localităţile: Azuga, Buşteni, Sinaia, Comarnic, Cornu, Breaza, Adunaţi, Talea, Cîmpina, Băneşti, Proviţa de Jos, Proviţa de Sus, Poiana Cîmpina, Secăria, Valea Doftanei, Brebu, Şotrile, Băicoi, Scorteni, Cocorăştii Mislii, Telega, Floreşti, Măgureni şi Filipeştii de Pădure.) pentru demnitatea de Senator în Parlamentul României şi militez necondiţionat pentru îndeplinirea idealurilor de unitate naţională, integritate teritorială, suveranitate şi independenţă. În calitaţe de candidat PRM mă pronunţ pentru un dialog larg deschis şi constructiv cu electorii, cu structurile administrative şi patronale din Valea Prahovei.
Mă prezint alegătorilor mei, considerînd că sînt pregătit şi potrivit pentru a-i reprezenta cu demnitate, deoarece am cunoştiinţe temeinice de management, munca în consultanţă, informaţii şi analiză, fiind implicat ca Vicepreşedinte Executiv în cadrul Academiei  Centrului Internaţional pentru Studii de Securitate, Apărare şi Răspuns Operaţional la Crize din Bucureşti (unicul centru privat de „inteligence“ din România - entitate publică autorizată şi acreditată pe lîngă Parlamenţul României - Camera Deputaţilor, în Comisiile de Apărare Ordine Publică şi Siguranţa Naţională, Afaceri Europene şi Învăţămînt avansat din partea societăţii civile) în programe educaţionale şi de învăţămînt non-formale, în dezvoltarea responsabilităţii sociale şi a comportamentului civic ale adulţilor. Astfel, prin activitatea mea în cadrul colegiului în care candidez, printr-o implicare activă în viaţa socială a alegătorilor mei, consider că le pot reprezenta interesele în mod eficient şi pot aduce problemele lor spre rezolvare, la nivelul dezbaterii politice în Parlament.
Consider că România, la fel ca orice ţară, poate avea un viitor doar dacă are parte de educaţie şi sănătate şi, de aceea, voi milita şi garanta aceste lucruri pentru toţi cetăţenii patriei noastre împreună cu PRM.
PRM este singurul partid naţional de centru stînga deschis către nou şi către tineri şi, în acest sens, promovează în interiorul său, la nivel central şi al organizaţiilor din teritoriu şi diaspora, valorile naţionale, sociale şi morale. PRM nu este surd şi nu poate sta pasiv la chemarea la guvernare făcută de poporul care îi apreciază programul, evaluarea reală a realităţii şi îi preţuieşte conceptele de valori şi strategia bazată pe dreptate, echitate şi justiţie socială, şi a răspuns prezent. Azi PRM e pregătit pentru a intra în Parlament.
De cînd PRM a fost scos din Parlamentul României prin fraude masive, prin trădare, traseism şi amestec american şi nu prin alegeri corecte, din 2004, ne-am văzut puşi în faţa unei lovituri de stat, dată de aventurismul politico-infracţional al partidelor politice rămase la guvenare, care au afectat grav economia şi credibilitatea României, transformînd-o într-o neocolonie!
Toate formaţiunile politice româneşti de după Revoluţia din 1989 autointitulate de „dreapta sau de stînga, liberale sau conservatoare“ au eşuat în simulacrul democraţiei.
Cetăţeni, o dată cu alegerile parlamentare din 9.12.2012, a sosit momentul să punem punct acestui „Parlament de trişori", să cenzurăm politicile antinaţionale ale guvernanţilor şi să o luăm de la capăt. Nici o politică serioasă de tip european nu se poate face fără reperele fundamentale ale naţionalismului şi a principiului că locul României se află - în interiorul Civilizaţiei Iudeo-Creştină, promovate de Partidul România Mare.
Eu, alături de Tribun şi de PRM, cred că la baza unei Românii prospere stă încrederea în cuvîntul dat, asociaţia şi contractele liber încheiate între oameni, încrederea în Constituţia României şi în anumite instituţii de forţă din stat. Fac această afirmaţie bizuindu-mă pe însuşirile morale individuale ale alegătorilor mei şi nu numai, precum cinstea, înţelepciunea, chibzuinţa, munca asiduă, curajul în asumarea riscurilor, responsabilitatea, disponibilitatea pentru a recunoaşte şi răspunde nevoilor celorlalţi etc.
De aceea, voi spune „nu!", fanatismului ideologic, extremismului politic sau utopiilor totalitare promovate de actuala clasă politică conducătoare.
A sosit momentul ca noi cei din PRM să afirmăm valori şi principii care nu se negociază.
PRM este o AŞTEPTARE care s-a transformat în singura speranţă a românilor. Este momentul să ne concentrăm pentru salvarea României!
Închei acest apel şi le spun alegătorilor mei să creadă în mine, pentru că am în spate cea mai mare forţă politică democratică, legitimă şi naţională, cu cea mai mare susţinere populară, de după anii 1990 încoace. Dacă voi intra în Parlament, cea mai mare miză, pentru România, e ce vom reuşi noi, cei din PRM să facem pentru voi alegătorii cu această putere.
Alege PRM pentru o Românie Mare! Împreună pentru viitor!

Economist SILVIU CRĂESCU,
viitor senator PRM


ZIARUL TRICOLORUL, nr. 2622, 21.11.2012

marți, 20 noiembrie 2012

PROPUNERI NECESARE PENTRU REVIZUIREA CONSTITUŢIEI ROMÂNIEI


Unul dintre proverbele româneşti spune: „Ţara arde şi baba se piaptănă“. Acum, cînd priorităţile Poporului Român şi ale României sînt cu totul altele, U.S.L., A.R.D. şi U.D.M.R. pun pe prim plan revizuirea Constituţiei, cu scopul de a federaliza România şi de a grăbi realizarea proiectului „Israel în România“. La o eventuală nouă revizuire a Constituţiei României, P.R.M. propune, cel puţin următoarele modificări:
1) Art.1. să fie completat astfel: „România este continuatoarea Daciei, iar românii sînt urmaşii dacilor, ai Poporului Primordial, leagăn al civilizaţiei Europei“.2) Art.2. să fie modificat astfel: „Suveranitatea naţională aparţine Poporului Român, care o exercită prin Referendum“.
3) Art. 3. se completează astfel: „Reorganizarea teritoriului, sub aspect administrativ, se decide de Poporul Român prin referendum naţional“.
4) La art. 4 să fie completat textul astfel: „Partidele politice care pun la cale sau care participă la fraudarea alegerilor sînt dizolvate de drept“. De asemenea, „În România, toţi cetăţenii sînt români şi sînt egali în drepturi şi în obligaţii“. Se preiau modelele din S.U.A., Franţa, Germania, Israel, Grecia etc. unde nu există minorităţi etnice.
5) La art. 8 să se prevadă expres că: „Sînt interzise partidele sau formaţiunile constituite pe criterii etnice“.
6) Titlul I trebuie completat cu un nou articol, astfel: „Parlamentul, preşedintele României, Guvernul şi autorităţile locale sînt obligate să asigure locuri de muncă pentru toţi cetăţenii români“.
7) La art. 16 se impune următoarea precizare: „Funcţiile şi demnităţiile publice, civile sau militare pot fi ocupate, în condiţiile legii, de persoanele care au numai cetăţenia română şi domiciliul în ţară“.
8) Art. 19 se completează astfel: „Sînt expulzaţi din România cetăţenii care nu sînt loiali Statului Român, care nu recunosc Statul Naţional Unitar Român, care nu cunosc Limba Română, care aduc atingere simbolurilor naţionale, care se pronunţă sau acţionează pentru orice fel de autonomie sau drepturi colective.“
9) La capitolul „Drepturi şi libertăţi fundamentale“ se impune adăugarea unui articol distinct referitor la „Dreptul la demnitate“. De asemenea, acest capitol trebuie completat cu „Dreptul persoanelor în vîrstă de a duce o viaţă demnă şi independentă, de a participa la viaţa socială şi culturală“, precum şi cu „Dreptul la alegeri nefalsificate şi la alegeri libere.“
10) La art. 32 trebuie adăugat un nou alineat: „Pentru învăţămîntul general obligatoriu Statul asigură existenţa şcolii în fiecare sat“.
11) La art. 34 se impune precizarea: „Cetăţenii beneficiază de gratuitate în domeniul ocrotirii sănătăţii“.
12) La art. 41 să fie înscris primul alineat astfel: „Statul asigură locuri de muncă pentru toţi cetăţenii“.
13) La art. 54 ar trebui adăugat  textul „Încălcarea jurămîntului se sancţionează cu încetarea mandatului sau demiterea din funcţie, după caz“. Este vorba despre preşedintele României, parlamentari, miniştri şi alte persoane alese sau numite în funcţii publice, care au depus jurămîntul prevăzut de Constituţie.
14) La art. 70, alin. 2, să fie completat astfel: „Încetează de drept mandatul celor aleşi în funcţii publice, care sînt implicaţi în acte de corupţie“. „Se interzice migraţia politică a parlamentarilor, sub sancţiunea încetării mandatului“.
15) La art. 72 să fie eliminate imunităţile pentru preşedintele României, parlamentari şi pentru miniştri.
16) La art. 105 trebuie precizat că: „Deputaţii şi senatorii nu pot fi în acelaşi timp şi miniştri“, deoarece este încălcată separaţia puterilor în stat.
17) Art. 114 se modifică astfel: „Se interzice angajarea răspunderii Guvernului pe proiecte de lege“. „Anual, Guvernul poate emite, cel mult, 10 ordonanţe de urgenţă“.
18) Art. 131, să fie completat astfel: „Procurorii se autosesizează în cazul faptelor penale săvîrşite de către preşedintele României, parlamentari, miniştri, secretari de Stat, prefecţi şi subprefecţi, preşedinţi şi vicepreşedinţi de Consilii Judeţene, primari şi viceprimari, inclusiv pentru infracţiunile semnalate în presă“.
19) La art. 156 se impune completarea lui astfel: „Resursele naturale aparţin Poporului Român, constituie monopol de stat, iar exploatarea lor se face de către firme româneşti, în concordanţă cu Interesul Naţional“.
O dată cu revenirea P.R.M. în Parlament, la 9 decembrie a.c., senatorii şi deputaţii săi vor acţiona pentru ca aceste propuneri de revizuire să se regăsească în viitoarea Constituţie a României.

Dr. GHEORGHE FUNAR
Secretar general al P.R.M.
Preşedintele Filialei P.R.M.Cluj
Candidat în Colegiul uninominal nr.1 pentru Senatul României

ZIARUL TRICOLORUL Anul IX, nr. 2621,20.11.2012



luni, 19 noiembrie 2012

Săptămîna pe scurt - 19.11.2012

România, sub semnul blatului şi al fraudei electorale * Ca să scape de Dosarul Vrăjitoarelor, Oana Zăvoranca Golanca s-a internat în spital * Radu Popa-Prostul (PP-DD) şi-a vopsit părul * L.O. Vasilescu a rămas pe baricade, dar le-a schimbat * Cine e cel mai mare cronicar sportiv? * Zoe Petre are vagin cu gust de ciment


* LA DESCHIDEREA EDIŢIEI. Şi această campanie electorală stă sub semnul blatului şi al fraudei. Toată lumea face blat cu toată lumea, campioni fiind aceiaşi aranjori neruşinaţi Vasile Blaga şi Adriean Videanu. Ăstora trebuie să le smulgi ciolanul din gură cu dinţi cu tot. Toată lumea mai face o chestie: fură, la vedere, fără jenă, călcînd în picioare Legea, votată doar pentru ochii proştilor. O singură excepţie de la blat şi fraudă: PRM. Care, de altfel, n-a făcut parte, niciodată, din famiglia acestor bandiţi. Nu s-a schimbat nimic în România. Şi, din nenorocire, nu se va schimba. Pentru că Poporul e pasiv, i s-a extras nervul demnităţii. Iar străinătatea e ca purceaua moartă-n coteţ, închizînd ochii la toate porcăriile, doar-doar mai capătă vreo taxă de protecţie, vreo pomană din partea Mafiei băştinaşe. E limpede. Scapă cine poate. Ultimul e rugat să stingă lumina. Noapte bună, Românie, oriunde te-ai afla. Dacă te vei mai afla pe undeva. * Aşa că nu ne-a surprins şi nu ne-a supărat deloc un titlu dat de Călin Bechea, pe pagina 1 a ziarului ,,Bursa”, de vineri, 16 noiembrie: ,,De ce trebuie să continue farsa macabră a Europei Unite?”. Cum de ce? Ca să strîngă bani albi pentru zile negre unele căpetenii din Occident, care, după ce nu vor mai avea nici o funcţie, din ce credeţi că vor trăi? Din şpăgile încasate de la colonii precum România, Bulgaria, Turcia, Azerbaidjan ş.a.  * Din acelaşi număr de ziar ne atrage atenţia editorialul generalului Cornel Codiţă: ,,Politică fără delicateţe” (parafrază la schiţa lui Caragiale). Iată un fragment grăitor: ,,Cele 15 minute de glorie ale lui Victor Ponta s-au terminat, iar ieşirea lui din scenă este nu doar iminentă, ci şi definitivă. Cei care au investit în el nu şi-au primit redevenţele sperate. E timpul să mizeze pe un alt cal!”. Ai spus ,,cal”, Codiţă? Cimpanzeu, nu cal! * Cercetătorii americani trag un semnal de alarmă: ,,Atenţie! În buric se ascund 2.368 de specii de bacterii”. Ha-ha-ha! De unde ştiu ei? Le-au numărat? Noi, de pildă, am aflat că în buricul satanistei Oana Zăvoranca Golanca sînt milioane de bacterii, başca nişte inele, mărgele, vuvuzele şi alte şrapnele, ca s-o ducă ţiganii cu magnetul pînă la bordel. * Apropo de putoarea asta nespălată, făcută de bişniţarul Bănicioiu şi chiftelăreasa Mărioara nu la beţie, ci la sifilis – ziarul ,,Libertatea” dă un titlu comic (ne-am pişat pe ea de rîs): ,,Oana Zăvoranu şi-a perforat timpanul. Doctorii spun că artista (?!) e suspectă şi de meningită”. E reprodusă şi o lătrătură a coanei mă-sa, proprietară de ţintirim: ,,Oana e ca o legumă, e cam bleagă. Nu are voie să mănînce, e hrănită, exclusiv, prin perfuzii. Primeşte glucoza pe vene”. Hai sictir de mincinoasă! Avortoana de fi-ta stă la Terapie Intensivă, sub perfuzii, de la un timpan perforat? Aşa tîmpite sînteţi voi două, trăgînd cu ochiul să vă creadă cineva? Că e o legumă, ştiam demult, ba chiar putem preciza şi despre ce legumă e vorba: vînătă (asta-i culoarea ei naturală, de ţigancă). Şi că e bleagă aflasem, după ,,perfuziile” încasate de la Fane Cîrlig, cînd putoarea mergea de parcă o lovise un MIG. Alte zone sînt perforate la aurolaca asta. În fine, era clar că are şi ,,menangită la cap”, fiindcă nici o fiinţă omenească nu ţipă şi nu se tăvăleşte pe jos ca maimuţa asta. Numai că aici avem de-a face cu un alt fals în acte publice, cu o altă minciună penibilă: ,,Se dă lovită, ca să nu vină la Tribunal!” – a zis vrăjitoarea Vanessa, cu care drăcoasa are proces. Asta e realitatea: jarteaua penală nu ştie ce să mai scornească pentru a scăpa de puşcărie. Nu, nu va scăpa. Şi nici mă-sa (căreia îi dorea moartea) n-are cum s-o ajute, ea aflîndu-se pe acelaşi ,,trend”, care duce la Tîrgşor. Despre fostul procuror Vax Băloşescu ce să mai vorbim: în cazul fostului amant al rapandulei, se poate vorbi de două legume, el fiind o varză cu morcov în fund (după ce-a stat la pîrnaie tot din cauza paceaurei, care usucă tot ce atinge). Ce poveste murdară! Ce lături aduc pe ecranele televizoarelor cele două curve băşite!  * În legătură cu acest subiect, uitaţi-vă ce scrie ziarul „Ring“, de luni. Titlu: „Zăvoranca a jucat TEATRU. «Oana a avut doar o migrenă, NU a fost internată!»“. Textul, semnat de Ionela Vonu, sună aşa: „Directorul medical al Spitalului Elias, medicul specialist ORL Daniela Safta, a precizat, pentru «Ring», că vedeta nu are nici una dintre problemele de sănătate vehiculate. «Oana Zăvoranu a produs mai multă vîlvă în spital. S-a prezentat la camera de gardă şi a fost diagnosticată cu o migrenă, nici măcar timpanul nu îl are perforat. I s-a dat o reţetă şi trebuie să mai facă nişte investigaţii, pe care nu ştiu dacă le-a făcut sau nu. Nu a fost internată în spital... pentru o durere de cap nu internăm oamenii. Să fim serioşi, lucrez de 33 de ani la ORL şi am întîlnit doar două cazuri de meningită acută. Totul este o minciună!», a declarat medicul specialist ORL Daniela Safta. Invitată, vineri, la «Acces Direct», Mariana Zăvoranu a jucat rolul de mamă care suferă şi a susţinut cu tărie afirmaţiile Oanei. «Am vorbit cu ea foarte puţin, pentru că e cuplată la aparate, nu are voie să vorbească. A început cu o răceală şi o durere de cap. Ieri-seară i-a venit cu leşin, s-a speriat. I se tot fac investigaţii şi urmează să meargă la tomograf. Se pare că nu e chiar meningită, dar e aproape. Mai are probleme cu timpanul şi este posibil să fie operată. Nici medicii nu ştiu exact dacă e de operaţie. Membrana nu se poate reface decît prin operaţie. Acum nu poate să vorbească, să se mişte, stă fără lumină. E la Terapie Intensivă, la ORL», a declarat mama vedetei la Antena 1“. * ,,Despre asta este vorba” – ticul verbal al piticului Aurelian Pavelescu. Ticul şi Piticul… * Acum cca. 2 luni, Robert Turcescu anunţa apocalipsa, la B1 TV: ,,Un document exploziv, care aruncă în aer scena politică românească”. În realitate, era un Big Fîs. Zilele trecute, la România TV se derula un anunţ la fel de apocaliptic: ,,Scandal sexual care aruncă în aer clasa politică românească” (sau cam aşa ceva). S-a fleşcăit şi ăsta. Din păcate pentru aceste posturi de televiziune, bubuiturile ameninţătoare cu care încearcă să ţină captiv publicul sînt ridicole, nu sperie şi nu interesează pe nimeni. * Lacheul Fantomei de la Versoix, Andrew Popper, a dat pe gaura gurii lui de sugaci bătrîn o aberaţie: ,,Ţările care n-au cunoscut dictatura şi fascismul sînt monarhii”. Ce vorbeşti, băi, Popper? De Spania ai auzit? A cunoscut şi dictatura, şi fascismul (Franco), dar astăzi e monarhie. Olanda cunoaşte fascismul chiar acum, în zilele noastre. Exemplele sînt mult mai numeroase. Mai bine tacă-ţi fleanca, fiindcă faci de rîs neamul lui Israel. * La TVR 1 micul ţucălar Radu Popa-Prostul (care se dă… om politic, la făcătura băsistă PP-DD!) a apărut cu părul vopsit. Ridicol. * O altă comicărie am văzut la emisiunea grecoteiului fără caracter Dan Capatos (Antena 1): Daniela Crudu a zis ,,Pe bancnotele de bani sînt numai bărbaţi”. Cum ţi-ai dat seama, Danielo? Ţi le-a arătat fotbaliatorul Nilă? Lasă, că te punem pe tine, pe monedele de bani şi pe firfiricii de lovele. * Un titlu tragi-comic dă Lucian Avramescu, în ,,Jurnalul Naţional”: ,,Din Oltchim a rămas handbalul. Ce rămîne din România?”. Foarte simplu, un alt sport: ţurca. * În acelaşi ziar e publicată o prezentare a Liei Olguţa Vasilescu, cu prilejul zilei sale de naştere (16 noiembrie, La Mulţi Ani! şi din partea noastră). Referindu-se la tinerii care au intrat în politică în 1991, ea zice: ,,Ceilalţi s-au retras, unul cîte unul, eu am rămas pe baricade pînă acum”. Hai taci, că faci praf! Poate vrei să zici că ai schimbat baricada, dezertînd de la PRM (care te-a făcut deputată, două mandate la rînd, adică 8 ani) la PSD, ademenită de senatorul de lubeniţe Mircea Geoană, care, acum, nu mai reprezintă nimic. Aşa că, draga noastră Oana, fii mai atentă la exprimare, fiindcă lumea ştie care e adevărul şi te judecă: nu mai spune „eu am rămas pe baricade pînă acum“, pentru că aşa ceva e o minciună. Ai rămas gravidă, desigur, şi l-ai născut pe drăgălaşul Robert - dar nu pe baricade. * În ziarul „Naţional“, Nicolae Iliescu zice o chestie f. f. interesantă: „Apropo, rumâneşte, cum ar zice un prost bătrîn, lumea zăpăcită spune că ăl mai prima gazetar sportiv era Chirilă, inexact, cel mai bun era «nea Fane», Fănuş Neagu, după care vin Eugen Barbu, Băieşu, Vadim Tudor, Păunescu, Cosaşu şi apoi ziariştii de profesie sportivă“. Ascultă, Nae, în locul tău, nu ne-am hazarda să publicăm astfel de clasamente. În 1976, Nichita Stănescu îi spunea mai tînărului său prieten Vadim, la Berlin (nu în oraşul respectiv, ci la restaurantul cu acelaşi nume, la o halbă de bere): „Ce părere ai de Adrian Păunescu? În poezie nu sînt bune clasamentele, altminteri cel mai mare poet român ar fi Dinamo Bucureşti, că e pe locul I!“. Noi înţelegem că tu îl simpatizezi mai mult pe Fănuş Neagu, pe care l-ai şi cunoscut – dar cele mai răsunătoare articole de sport, care au influenţat, în bine, fotbalul românesc, le-au scris Eugen Barbu, Adrian Păunescu şi Corneliu Vadim Tudor. Altceva a făcut Marele Blond: a revoluţionat limbajul cronicilor sportive, asta da! Iată o metaforă splendidă a acestui mare ziarist şi prozator: „De cînd mă joc cu copiii, am dat în mintea florilor“. * Titlul săptămînii a văzut lumina tiparului în acelaşi „Naţional“: „Vaginul Lanei Del Rey are gust de cola!“. Mare scofală. În România există show-bizdoase cu vaginuri mult mai interesante: Zoe Petre – vagin cu gust de ciment (a vîndut ROMCIM, luînd şpagă 5.000.000 de dolari); Mărioara Zăvoranu – vagin cu gust de colivă (e patroană de cimitir); Oana Zăvoranu – vagin cu gust de smoală (îl are pe dracul în ea); Rovana Plumb – vagin cu gust de ulei de frînă (a trăit cu şoferul ei, Ilie); Anca Constantinescu, zisă Ciocu’ Mic – vagin cu gust de apă chioară (de la paharul pe care i l-a aruncat în ochi Marius Marinescu); Mariana Moculescu – vagin cu gust de brînză Camambert (nu se spală, i-a oprit fostul soţ apa, de cîteva săptămîni); Elena Udrea – vagin cu gust de palinkă (de la limbile pe care i le dădea impotentul neamului, Traian Băsescu). Are păsărica ăleia gust de cola? Ei, şi? Ar fi fost interesantă dacă avea gust de motorola! * În „Jurnalul Naţional“ de luni poate fi citit un text delicios, spumos, antijigodios al profesorului Ion Coja. Titlul sună aşa: „Reacţia antisemită (?!) fără precedent a lui Ion Coja împotriva campaniei FACIAS“. Iată întregul conţinut al materialului: „Fundaţia pentru Apărarea Cetăţenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) a condamnat reacţia de «o agresivitate antisemită fără precedent» a profesorului Ion Coja în urma campaniei publice prin care fundaţia a solicitat, în baza legislaţiei în vigoare, închiderea unor site-uri de promovare a Holocaustului şi a liderilor nazişti. «Ca reacţie la campania noastră, Ion Coja a adresat o serie de ameninţări preşedintelui FACIAS, Ovidiu Alexandru Raeţchi, şi a agresat în mod direct memoria victimelor Holocaustului. Iată mesajul integral al lui Ion Coja – mesaj pe care îl publicăm pentru a ilustra însăşi esenţa demersului nostru: «Către Ovidiu Alexandru Raeţchi. E pentru prima oară cînd pe Internet bag în p...a mă-sii pe cineva!… Te bag în p...a mamei dumitale «în modul cel mai profund liberal», agramatule! Semidoctule! M-ai făcut să-mi ies din fire, semi-isprăvitule! Cine ţi-a dat voie să-mi adresezi vreun cuvînt, derbedeule?! Semi-semitule! Păcat că eşti evreu! Altminteri, te-aş fi empatizat cu cîteva şuturi în cur, avortonule! Evrei imbecili n-am mai întîlnit de ceva vreme şi intrasem la bănuieli, că v-au eutanasiat pe toţi, ca pe jigodii!… Văd că ai scăpat! Să nu-mi mai ieşi în cale, că nici nu ştii ce gheşeft nemaivisat o să ai de pe urma «initiaţivelor» tale, potaie! Marş de-aici! Huo! La oase, nemîncatule! Nenorocitule! Îţi f...t libertatea mă-tii de exprimare dacă mai ieşi în public cu altă mizerie, iar dacă îmi mai trimiţi vreun E-mail, vreun semn că mai exişti, îţi vîr semnul pe gît şi ţi-l scot pe partea cealaltă!… Nemernicule! …M-ai făcut să fiu vulgar şi grosolan cum n-am mai fost cu nimeni vreodată! Nu credeam c-o să vorbesc vreodată în aceşti termeni cu o fiinţă umană! Neom ce eşti! Nici animal nu-mi vine să-ţi spun! Nimicule! Să nu mă faci să fac cu tine şi alte lucruri nefăcute pînă acum! M-am săturat de imbecili ca tine, măcar că tu-i întreci pe toţi! Ceea ce nu-ţi pot trece cu vederea! Îţi recunosc acest merit! Deşi între tine şi Katz, chiar nu ştiu cui mai întîi i-aş da un şut şi un pumn după ceafă! Ia-te de mînă cu nemernicul de Katz şi feriţi-vă din calea mea! Eram convins că nu mai poate exista în România şi în lume un nenorocit cu care Katz să facă pereche! M-am înşelat, iar pentru asta ai nu numai dispreţul meu, ci şi furia mea! Cine dracul te-a pus să exişti?!… Să existaţi?! Nimicuri ce sînteţi! Păzea, că se revarsă paharul toleranţei noastre!… Ion Coja», se arată într-un comunicat al FACIAS“. Totuşi, din ce s-au luat băieţii ăştia? * Ziarul „Click!“ a renunţat (cît îl ţine?) la sufocantul „Uite!“. Dar tot ne face să rîdem: „Adina Buzatu, emoţionată la întîlnirea cu foştii profesori“. Ce profesori putea să aibă proasta asta? Poate la Şcoala de Corecţie! Ne lămureşte publicaţia: „Zilele trecute, stilistul (?!) Adina Buzatu a participat la aniversarea a 130 de ani de existenţă a Şcolii Gimnaziale «Iancului». Cu acestă (sic!) ocazie, şi-a întîlnit foştii profesori. «Mi-au dat lacrimile atunci cînd mi-am revăzut profesoara de română şi diriginta. M-au năpădit o grămadă de amintiri minunate»“. Halal dirigintă! Aia o fi învăţat-o să se culce cu evreul ăla turc şi să facă un copil din flori? Auzi la ea, i-au dat lacrimile. Poate, dar de ciudă că le-a văzut pe fostele colege aşezate la casa lor, pe cînd ea combină nişte petice şi zdrenţe colorate, pretinzînd că e... stilist (?!). Te pomeneşti că şi-o fi schimbat sexul. * Un titlu amuzant a apărut pe pagina 1 a ziarului „Curentul“: „Nevasta lui Victor Ciorbea l-a internat forţat pe liderul spiritual al MISA într-un spital de boli mintale“. Pe femeia asta o cheamă... Lacrima! Ce nume predestinat! Normal că o cheamă Lacrima – cînd îl vede pe bărbatul cu care împarte patul, cu privirea lui slănino-făinoasă, o apucă plînsul pe biata femeie. Mai bine îl interna pe Ciorbea... * Tot în „Curentul“ întîlnim acest titlu: „Porcul, cel mai bun prieten al omului“. Dacă se referă, cumva, la porcul de Bogdan Teodorescu (falsificator de sondaje, plătit de ţiganul Dan Voiculescu), garantăm că nu-i adevărat: ăsta minte şi cînd tace. * Autoritatea Electorală Permanentă a luat-o pe mirişte. Pur şi simplu, a iniţiat o campanie, pentru atragerea electoratului tînăr, sub genericul imposibil „Dă un refresh la fază gen votează“ (?!). N-am înţeles nimic. * O nouă dovadă că Sebastian Lăzăroiu e analfabet: „Dacă se mai produce o suspendare a lui Băsescu, nu cred că SUA va mai menţine parteneriatul strategic“. În primul rînd că acordul gramatical corect este „SUA vor mai menţine“ (fiind vorba de Statele Unite). În al doilea rînd, ne doare-n the popow că vom fi lipsiţi de ceva ce nu există, fiindcă nu se face simţit prin nimic. Ce parteneriat? Cu ce-i ajută gogoaşa asta pe români? * Luni a apărut nr. 2.620 al ziarului „Tricolorul“. E foarte tare, super-o.k., cool – (ca să folosim limbajul noii generaţii). Cîteva titluri din sumar: „ULTIMA ORĂ. Dezvăluirile din «Tricolorul» l-au speriat pe Victor Ponta: premierul i-a lăsat cu ochii-n soare pe Ilie Sârbu şi Vasile Blaga!“; „Tribunul, cenzurat la postul candidatului USL (SRI) Sebastian Ghiţă...“; „Cine este amanta lui Liviu Dragnea“; „Regruparea unor cercuri de interese obscure în Ministerul de Interne“ (e vorba, în principal, de bulibaşa Anghel Andreescu, fost şi viitor Ologu); „Turneul lui Florin Piersic, oglindit în presa din Basarabia. Un Piersic înflorit în noapte“ (Constantin Tănase, „Timpul“, din Chişinău); „News Alert. Pentru a o băga pe nevastă-sa în Parlament, Dorin Cocoş i-a dat şpagă lui Dan Diaconescu 50.000 de euro, ca să facă blat (?!)“; „Nicolae Ceauşescu, în campanie electorală“ (editorial de Dumitru Avram); „Fenomene stranii. Au luat formă umană şi ne supraveghează. Cîte specii extraterestre sînt printre noi şi care le este misiunea?“.

 * LA ÎNCHIDEREA EDIŢIEI. În perioada 19-22 noiembrie (de luni pînă joi inclusiv), Vadim participă la lucrările Parlamentului European.

ALCIBIADE




               Săptămîna pe scurt - 19.11.2012

DISCURSUL FULMINANT AL PREŞEDINTELUI P.R.M. LA CONGRESUL U.G.S.R. - 17 noiembrie 2012




Doamnelor şi domnilor,

Vă rog să-mi permiteţi să vă prezint un mesaj scris, pentru că e un moment prea important ca să improvizez şi pentru că nu pot să vă ascund că am dormit doar 3 ore, azi-noapte. Dacă vrei să nenoroceşti un scriitor, forţează-l să se trezească în zori de zi - noi avem un alt bioritm, lucrăm noaptea. Trebuia să vin la manifestarea dvs., avînd în vedere că nu aţi avut niciodată un prieten mai sincer, mai puternic şi mai dezinteresat decît Vadim Tudor. Vorbea un distins antevorbitor despre Florin Piersic. Eu m-am întîlnit aseară cu amicul meu de o viaţă, Florin Piersic. El vine rar în Bucureşti, fiindcă locuieşte la Cluj. M-am simţit dator să-l invit la masă, după o filmare prelungită la emisiunea lui Dan Negru, de la Antena 1, care se va difuza pe 1 Decembrie, de Ziua Naţională, iar pe 25 decembrie o să apară amicul meu, Florin Piersic. Emisiunea se numeşte ,,Te pui cu blondele“. Nevastă-mea e blondă, însă eu nu mă pot pune cu ea, fiindcă, aşa masiv cum mă vedeţi, sînt pus la respect, şi de ea, şi de cele două fetiţe ale noastre. Eu am lucrat, întotdeauna, mai bine cu femeile. Cei mai mulţi trădători au fost bărbaţii, din păcate, în echipa mea. I-am spus lui Florin că vin aici, la dvs., la Congres, şi vă salută şi el. El nu face politică, aşa cum, astăzi, nici eu nu fac politică. De altfel, eu nu candidez la alegerile parlamentare, pentru că mai am aproape 2 ani de mandat la Parlamentul European. Ar fi o prostie să încurc alegerile, să ocup un culoar, după care să renunţ, imediat, la el.
Permiteţi-mi să vă adresez un călduros salut, din partea mea şi a Partidului România Mare. Mă aflu pentru prima oară în această clădire, pe care o ştiu, despre care am scris multe pagini, mai ales în teza mea de Doctorat în Istorie. Aceasta este clădirea fostului Senat al României, unde a avut loc atentatul cu bombă, din anii ’20. Dacă nu mă înşel, au murit 8 oameni atunci: preşedintele Senatului, un Mitropolit şi mai mulţi senatori. E o clădire, într-adevăr, istorică şi, dacă este adevărat ceea ce am auzit, că a intrat în posesia dvs., e un start excepţional pe care l-aţi luat. Nu găsiţi în România două clădiri ca aceasta, cu o încărcătură, repet, cu adevărat istorică; sînt convins că o să vă poarte noroc. Acum, cînd nimeni nu se mai aştepta la o minune, cînd aripile minciunii şi ale jafului veştejesc tot ce ating, iată că un grup de oameni inimoşi a luat decizia să reorganizeze o forţă care a însemnat ceva în societatea românească şi care, de bună-seamă, nu şi-a spus încă ultimul cuvînt, Uniunea Generală a Sindicatelor din România - e vorba de o fuziune. Închideţi o acoladă şi le faceţi dreptate înaintaşilor voştri. Puţin mai înainte s-a vorbit despre patrimoniul sindical - înainte de a fi membru de partid,  pentru că trebuia, lucram la Agerpres şi nu puteam să rămîn în afara sistemului, am fost, şi eu, membru al sindicatelor. Prima mea legitimaţie, prima insignă erau de sindicalist. Am lucrat la ,,România Liberă“, mai întîi, după care la Agerpres, şi vreau să vă spun că aceste două instituţii de presă au făcut treabă bună, în condiţiile vitrege ale cenzurii, ale restricţiilor, ale restrîngerii iniţiativei private. Am simţit, totuşi, că facem parte dintr-o familie. Marile idei sînt simple, şi nevoia te învaţă, în aceste vremuri bezmetice, de paragină - acesta este cuvîntul la ordinea zilei. Am văzut şi pe ecranul improvizat de pe perete, şi am aflat şi la distinşii dvs. colegi despre bazele care au fost prăduite, despre fel de fel de astfel de mizerii. Pe lîngă Bucureşti, există o bază a sindicatelor, de care s-a ales, de asemenea, praful şi pulberea. Au pus mîna rapace pe ea nişte infractori, însă nu au putut să facă nimic, întrucît sînt nişte nevolnici, dar nici nu au lăsat pe alţii, pe proprietarii de drept, pentru care au fost construite, cu sudoarea frunţii şi braţelor dvs. Aici, în sală, văd mai mulţi oameni cu părul alb decît oameni tineri. Toţi au strîns cureaua. Pentru ce? Pentru un patrimoniu naţional, pentru a le lăsa copiilor lor şi copiilor copiilor lor o ţară înfloritoare şi fără datorii. De unde am plecat, şi unde am ajuns? Cine este de vină? A venit momentul să nu ne mai idealizăm calităţile, ca popor genial, născut creştin. Dar prea avem, şi noi, uneori, lipsurile şi păcatele noastre. Sîntem excesivi în pasivitate şi excesivi în violenţă. Mă întreba, acum vreo 10 ani, fosta directoare a Bibliotecii Ambasadei Americane, Kiki Munshi, o prietenă a Poporului Român, care şi-a luat Doctoratul aici, în cultura română, în limba română: ,,Domnule senator, noi am calculat, la Departamentul de Stat care a fost frecvenţa revoltelor populare la români. În Secolul XX, a fost această ciclicitate: 1907 şi 1989. E prea pasiv acest popor“. I-am spus: ,,Dragă Kiki, voi să nu absolutizaţi, pentru că acesta, fiind popor latin, cu o zestre genetică şi istorică excepţională, e imprevizibil. S-au comprimat spaţiile şi timpii în ultima perioadă, şi s-ar putea, dacă se forţează nota şi mai e batjocorit mult neamul românesc, să fie revolte mai dese!“ Fac apel la ce spunea cineva,  că nu aveţi voie să faceţi grevă. Acum un an, nişte şmecheri de profesie au închiriat trotuarul din faţă Palatului Cotroceni, la Statuia Leul, să nu mai vină nimeni acolo, nici să picheteze, nici studenţi, nici profesori, nici şomeri - şi avem o rată a şomajului mai mare decît se minte acum, avem peste 10%. Nu avem ca Spania, aproape 25%, dar ce ajutor de şomaj primesc spaniolii sau germanii - şi ce batjocură este la noi?! Vă spune asta un om care a avut în familie grevişti, la Griviţa Roşie. Tata-mare, tatăl mamei mele, cum se zice în Ardeal, s-a stabilit cu familia în Bucureşti şi, în '33, s-a luptat cu jandarmii lui Armand Călinescu, cel care era subsecretar de Stat la Ministerul de Interne. Fratele mai mare al mamei mele s-a luptat, şi el, acolo, unde a curs mult sînge. Un grevist împuşcat de acei jandarmi a traversat strada. Casa bunicilor mei, unde locuia mama, în vîrstă de 19 ani, se afla peste drum. Era în februarie '33. Plin de sînge, acel rănit a murit cu capul în poala aceleia care avea să fie mama mea. Repet, era o tînără de 19 ani. Sînt fiu de muncitor, şi ştiu ce înseamnă sărăcia cruntă. Parafrazîndu-l pe Ion Creangă, mai săraci decît sîntem acum, n-am fost niciodată în Istorie. Avem şi un termen de comparaţie, aţi văzut şi pe acel ecran - fraţilor, cum pot să facă unii averile astea colosale, cum pot să aibă palate din marmură, de milioane de euro, în ţară, dar şi vile, în locuri exotice?! Am văzut un lider sindical mustăcios, n-am să-i dau numele, care nu are nici un Dumnezeu, dar care posedă o vilă splendidă în Alpii austrieci, care costă enorm. Dacă te uiţi la el, cum vorbeşte despre dreptate, despre echitate, te apucă sila. Aţi văzut pavoazarea în Capitală şi în restul ţării. Domnilor, dar de ce n-aţi făcut nimic pînă acum, cine v-a împiedicat, că eu nu v-am împiedicat? Eu n-am promis nimic. Eu cînd am zis că-l scot pe Ilie Ilaşcu din puşcăria unui regim ilegal, pe care nu-l recunoaşte nimeni în lume, am gîndit ca la şah, ca Bobby Fischer sau Garry Kasparov, care a venit să dea simultane la Strasbourg; l-a văzut acolo, acum cîteva luni, în Parlamentul European. De ce vă spun asta? Ca să vedeţi care e calea pragmatică. Aşa cum aţi procedat i voi, cu UGSR-ul. Pas cu pas, s-au pus bazele acestui nou drum, acestui nou început. Acum, se deschid perspective extraordinare, şi vă asigur eu că veţi fi ajutaţi atît pe plan intern, cît şi pe plan internaţional. Pe Ilie Ilaşcu l-am făcut cetăţean al României, am vorbit cu nu ştiu cîţi miniştri, atunci, în 2000, cînd veneau alegerile, aşa că el nu a aşteptat ani de zile la rînd, imediat i s-au dat actele. L-am făcut membru în formaţiunea pe care am creat-o, l-am pus pe listă la Senat, într-un judeţ aproape de Basarabia lui natală. A fost ales senator. L-am făcut şi membru al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, alături de mine, dar eu nu-l văzusem la faţă, decît după gratii, la televizor, el fiind condamnat la moarte. Atunci, i-am scris lui Vladimir Putin, proaspăt preşedinte al Federaţiei Ruse: ,,Stimate d-le preşedinte, îşi poate permite Rusia, aflată în curs de democratizare, să ţină în temniţa unui regim criminal un parlamentar european, şi senator român, bolnav  (pentru că avea pancreatită), cu două fetiţe, cum am şi eu?“. Ştiţi care e focul fetiţelor după taţii lor, după cum spunea Petre Pandrea, cînd a fost închis, a nu ştiu cîta oară? Nimeni nu poate explica dragostea mistuitoare a unei fetiţe pentru tatăl ei şi a unui băieţel pentru mama sa, după cum mi-am divinizat, şi eu, mama, şi asta m-a şi apropiat de amicul meu Florin Piersic. Atunci cînd am promis că îl scot pe Gigi Becali din închisoare, am gîndit aproape la fel. Acolo, în acel caz, el era nevinovat. Ecuaţia era simplă: el era în puşccărie, arestat de faţă cu cele trei fetiţe ale sale, la 6 dimineaţa, dar hoţii reau în libertate. Ei bine, nu merge aşa! Un stat se conduce după legi, altminteri, trăim ca în junglă... Vorbeam despre tabla de valori din România, din această perioadă, care nu a fost doar răsturnată, ci şi spartă, cuvîntul la ordinea zilei fiind blatul, adică trocul şi muşamalizarea. Acum, cînd vorbim, se întîlnesc nişte lideri de partide, undeva, la o vilă, şi fac blat, sacrificîndu-şi nişte oameni. Şi eu ştiu asta. Un şef de partid ştie mai multe decît un şef de Servicii Secrete, dacă ştie să întrebe şi, mai ales, dacă ştie să asculte. Eu am generali în familie, şi am şi vreo 20 de generali în jurul meu. Vrînd, nevrînd, afli. Nu e bine, e o lipsă de moralitate îngrozitoare. Toţi fac un joc dublu, au învăţat vreo 10 - 20 de clişee, şi-au asociat şi lideri de sindicat, care au trădat Mişcarea Sindicală. Iată de ce sînteţi voi aici - pentru că ştiţi bine ce averi colosale au făcut, manipulînd un simplu salariat, care, poate, nu are mîine ce să le pună copiilor pe masă...
Aţi devenit o forţă, astăzi. Trebuie să le spuneţi tuturor parveniţilor şi impostorilor care au distrus România ceea ce le spunea Poetul şi Doctrinarul Naţional Mihai Eminescu ticăloşilor din epoca sa. Citez din memorie: ,,Prea v-aţi bătut joc de limbă, de străbuni şi obicei/Ca să nu se-arate odată ce sînteţi, nişte mişei“. Acei mişei tîlhăresc România de 23 d ani. Ca mine, în decembrie, se vor face 23 de ani, o viaţă de om tînăr. Şi nenorocirea este că totul merge din rău în mai rău. Cine e de vină? Eu? Ce am făcut eu? Eu, cît am putut, împreună cu Gh. Funar, cu marele istoric Gh. Buzatu, cu Anca Petrescu şi cu alţi oameni de valoare, am oprit desăvîrşirea jafului. Datorită nouă  nu s-au dat pe daiboji Fabrica de Antibiotice de la Iaşi, Spitalul Fundeni -, nu pentru unitatea spitalicească, de sănătate, că o culcau la pămînt, ci pentru cele 32 de hectare din zonă) - nu s-a dat CEC-ul, nu s-au exploatat aurul, dar, mai ales, uraniul de la Roşia Montană, nu s-au dat zăcămintele uriaşe de la Buciumeni - nu se pot estima, ca-n Siberia rusească - noi nu ştim cîte sute de tone de aur sînt acolo... În orice caz, la Roşia Montană sînt cam 300 de tone de aur, antamate de dl. George Sörös, personal, de fapt, este vorba Gold Corporation, cu centrale atomo-electrice din Canada. El a luat banii, dar nu are uraniul, pentru că nu i-am dat voie noi, în Parlamentul European.
M-am bătut ca un leu, în 2010, am ţinut şi un discurs, care s-a dat pe Internet, în toată lumea, şi am determinat votul Rezoluţiei împotriva cianurilor, la exploatările de aur şi de alte metale rare. Ca să ştiţi direct de la sursă - adică de la un om care se luptă acolo, că aici au vrut să mă ţină în lanţuri, dar m-au scăpat în străinătate, şi acolo nu mă cenzurează nimeni, pentru că e dreptul meu, cîştigat prin vot - s-ar fi folosit cca. 200 de milioane de kilograme de cianuri, s-ar fi făcut un iaz de acumulare, în Lacul Vidraru, de 800 de hectare. Nu mai creştea nimic, pe 200 km de jur-împrejur, şi în 200 de ani. Era peisaj selenar. Avea nevoie România de aşa ceva? Da, trebuie locuri de muncă. Sînt oricînd dispus, la orice fel de dialog, să le dăm locuri de muncă şi salarii cîte trebuie, pentru munca foarte riscantă pe care o fac, dar să nu iasă un gram de aur din România, un gram de uraniu. Nu vă mai spun ce fel de comori sînt acolo. Revenind la domeniul vostru de activitate sindicală, în 5 mai 2010, noi am votat, cu o majoritate zdrobitoare, la Bruxelles, şi în 6 mai ce s-a întîmplat? Traian Băsescu şi-a convocat o Conferinţă de Presă, la Palatul Cotroceni, şi a anunţat amputarea salariilor şi pensiilor, pentru că nu mai avea bani. El conta pe banii de pe aur, argint, uraniu, crom ş.a.m.d., şi a trebuit să se supună, pentru că i-am luat noi jucăria. Sörös a mai venit - vine, de multe ori, în secret - şi-a spus: ,,Dă-mi, dom'le, uraniul, că mă forţează ăia, le-am luat banii!“. Şi nu a avut încotro. Aici e bună această mare familie europeană; cînd adoptă rezoluţii pozitive pentru popoare, nimeni nu mai suflă în faţa ei. Cu această Mafie animalică din România, eu mă lupt de 23 de ani. Ştiţi care e proba verităţii, care demonstrează că, în imensa lor majoritate, ăştia sînt nişte bandiţi? Ăsta e cuvîntul. Luaţi-le averile la control! Prin muncă cinstită, nimeni nu poate strînge sute de milioane de lei. Deschid o paranteză: luaţi reviste precum ,,Top 300“, ,,Top 500“ - băi, frate, foste lipitori, foşti lucrători la Miliţie, foşti şmenari pe Lipscani să ajungă să aibă cît a strîns familia Kennedy în 100 de ani! Acest clan a strîns, în 100 de ani, 400 de milioane de dolari. Păi, sînt unii mult mai bogaţi. Dar, ce fel de ţară e asta? Ce reţetă au descoperit ei? Să ne spună şi nouă.
Toţi cei din această sală, vorba regretatului meu amic Adrian Păunescu, ştiu dureros ce este suta de lei. Banii se topesc, precum fulgii de zăpadă, în palmă. Şi, de parcă nenorocirile astea nu ar fi de-ajuns, se anunţă vremuri şi mai grele. Aveţi copii şi nepoţi, alţii au părinţi bătrîni. Cum îi apăraţi de aceste pericole? Prima măsură este unitatea de care s-a vorbit, dar unitatea reală, şi-n cuget, şi-n simţiri, dar, mai ales, în fapte. Învăţaţi din greşelile celorlalţi, nu le repetaţi păcatele. Şi veţi fi imbatabili. Nici o forţă nu vă va putea reduce la tăcere. A doua măsură este un plan de luptă sindicală, realist şi pragmatic. A treia este sprijinul intern şi internaţional. Am să vă ajut, şi eu, pe plan extern, dar aveţi, şi voi, atîtea pîrghii să fiţi recunoscuţi ca adevărata voce a Mişcării Sindicale autentice. Eu ştiu cum lucrează ăştia - sînt unşi cu toate alifiile. Acum, sînteţi atacaţi în ţară, pentru că sînteţi la început, dar, ca mîine, vor cumpăra spaţii în presa britanică, germană, franceză, italiană - şi vă veţi pomeni, din senin, cu cine ştie ce aberaţii. Aşa fac ăştia. Nu se uită la bani pentru a-şi elimina adversarii. A patra măsură este vigilenţa de a nu permite să se strecoare în rîndurile voastre trădători ai Mişcării Sindicale, specie care a făcut atît de mult rău oamenilor muncii din această ţară. În ultima mea carte, ,,Cele mai frumoase aforisme“, scriu că, din păcate, noi, românii, dăm cel mai mare procent de cozi de topor pe cap de locuitor. Nicăieri, nici măcar în fostul lagăr socialist, nu s-a întîmplat ce se întîmplă la noi. Nicăieri nu s-au făcut retrocedări în natură - unităţi spitaliceşti, şcoli, chiar biserici, în aşa-zisa secuime. De ce la noi se permite asta? Ce slăbiciune a fibrei noastre biologice permite să ne obişnuim cu neobişnuitul? În sfîrşit, a cincea măsură, care e mai mult decît atît, e o necesitate vitală, mă refer la credinţa în Dumnezeu, pentru că, dacă Dumnezeu e cu noi, cine poate fi împotrivă? Eu, unul, vă stau la dispoziţie. Numai pe voi vă recunosc, din toată Mişcarea Sindicală a României!
Am rămas drept, ca un brad în furtună. Nu a reuşit nimeni, nici să mă doboare, nici să-mi închidă gura. Am să vă ajut, cu toate puterile mele, atît în ţară, cît şi de la înalta Tribună a Parlamentului European. Văd aici, în sală, atîţia prieteni. Domnii Călinescu, Iancu şi mulţi alţii ştiu că, de cîte ori au dorit să mă vadă, am lăsat totul deoparte, i-am primit, le-am ascultat păsurile şi le-am găzduit, în publicaţiile mele, toate textele, apelurile, informaţiile. De altfel, invitaţia la Congres, care mi-a fost adresată, a fost tipărită şi publicată în ziarul meu, ,,Tricolorul“, iar marţi, cînd eu voi fi deja la Parlamentul European, va apărea şi în revista ,,România Mare“. De altfel, apare şi Raportul pe care Iancu vi l-a prezentat şi pe care îl rog să mi-l dea, pentru că vreau să îl public integral. Voi duceţi lipsă de presă adevărată, de publicitate, care v-ar costa mii, poate chiar zeci de mii de euro. Eu vă pun la dispoziţie spaţiile ,,României Mari“, pe care o înjură mulţi, dar pe care toţi o citesc, pe ascuns. Ceilalţi invitaţi de ce nu au venit, de ce nu au onorat o manifestare importantă? Un Congres e un Congres, nu e o Conferinţă de Presă, nu e o şuetă la o cafea. Răspunsul e simplu, pentru că eu îi cunosc bine: Congresul vostru le strică toate socotelile, şi lor, şi celor pe care îi ocrotesc ei, şi pe care îi bagă la înaintare, să fure pentru ei. Îi auzi pe unii: ,,Eu sînt cinstit, eu n-am furat!“, dar, eu ştiu cum lucrează - bagă o interfaţă, îl bagă pe ăla, ia mai stoarce tu de la Băile Herculane... Acum, e un proces pe rol - cu Uzinele 23 August, perla industriei româneşti, pe care au luat-o fraţii Cristescu, de la Timişoara. Au tocat-o mărunt, pe bucăţi, au subînchiriat spaţiile. Erau nişte cămine de nefamilişti, sute de garsoniere, au vrut să-i dea pe muncitori afară de acolo, dar, în baza unei Legi din 1992, ei au drept de preempţiune, au cîştigat în instanţă de cîteva ori şi, ca să-i scoată, mafioţii ăştia le închid apa, în pragul iernii, căldura şi lumina. Am fost la ministrul Justiţiei, Mona Pivniceru, acum o săptămînă, că nu-mi cade rangul, şi am întrebat-o: ,,Doamna ministru, sînteţi căsătorită?“. Aceasta mi-a răspuns: ,,Nu mă ia nimeni, d-le preşedinte!“. I-am răspuns: ,,Dacă eram mai tînăr cu 20 de ani, vă luam eu!“. I-am vorbit despre acest caz, spunîndu-i: ,,Doamnă, de ce Justiţia nu aplică Legea? De ce unui infractor, care se asociază cu un alt infractor, i s-a dat, pe daiboji, o perlă a economiei naţionale?“.  Poate că nu se mai căutau produsele acelea, dar există şi reconversie, sînt atîtea alte posibilităţi. Toată ţara a strîns cureaua pentru asemenea unităţi. Ce mai funcţionează în economia românească? Daţi-mi un singur domeniu. Nimic. Sau, dacă mai funcţionează, se vinde afară -, şi nu se repatriază capitalul. Dar, nimeni nu-i ia la întrebări. Marii jefuitori ai acestei ţări nu sînt la puşcărie, sînt nişte găinari, nişte amărîţi, de-aia e România oaia neagră a Europei - este vorba, mai ales, de Capitolul Justiţie. Sîntem ca o maşină, cu frînele puse.
Dvs., UGSR, nu faceţi politică sau, dacă faceţi, aceea este politica pîinii, a medicamentelor, a căldurii. Lech Walesa, laureat al Premiului Nobel pentru Pace, fost electrician polonez, are o frază genial de simplă, care face cît un întreg Tratat de Politologie: ,,Dacă democraţia nu dă pîine, înseamnă că nu e bună“. Se poate spune ceva peste asta? Nu se poate spune, aşa că să nu ne mai împuie ăştia capul cu o democraţie strîmbă, fals înţeleasă, cu excomunicarea sau punerea la zid a oamenilor ca mine şi ca alţii, chiar din această sală, pentru că spunem adevărul. România e singura ţară din lume unde adevărul umblă cu capul spart.
În încheiere, vă mulţumesc, încă o dată, pentru invitaţie. Eu sînt precum o baterie care se reîncarcă. Am venit obosit, dar plec odihnit. Urez succes deplin lucrărilor Congresului dvs.! Cu Dumnezeu înainte! Să fie într-un ceas bun! (Aplauze, urale)

CORNELIU VADIM TUDOR



ZIARUL TRICOLORUL, nr. 2620,19.11.2012