"Acest BLOG este creatia integrala a doamnei Ruxandra Lungu , fosta presedinta OFRM 2009-2014 si a domnului Ing Florin Chiriac, simpatizant PRM.
In continuare vom publica articole de interes general, informatii despre PRM, comunicate de presa, primite direct de la "sursa", rubrica "Saptamana pe scurt" din revista Romania Mare, diverse materiale .

Va multumim pentru suportul acordat !"




Colectivul de administratori ai blogului http://www.corneliuvadimtudor.blogspot.com/




sâmbătă, 12 mai 2012

ULTIMA ETAPĂ A TURNEULUI LIDERULUI PRM ÎN OLTENIA - JUDEŢUL VÂLCEA








Comunicat de Presă

Vineri, 11 mai 2012, domnul Corneliu Vadim Tudor, preşedintele Partidului România Mare, membru al Parlamentului European, s-a aflat în judeţul Vîlcea, ultima etapă a turneului pe care Tribunul l-a efectuat în această săptămînă în Oltenia. Reamintim că, zilele trecute, acesta a lansat candidaţii PRM pentru alegerile locale de la 10 iunie a.c., în judeţele Olt, Dolj, Mehedinţi şi Gorj.
Vizita în judeţul Vîlcea a început la Slătioara, locul în care s-a născut şi în care se reîntoarce ori de cît ori îl aduce dorul de aceste meleaguri marele prozator Dinu Săraru, figură proeminentă a scrisului românesc contemporan, cel care a împlinit recent 8 decenii de viaţă. Prieten apropiat şi statornic al Tribunului, Dinu Săraru i-a urat acestuia bun venit în acest loc de suflet, de unde provin multe dintre prototipurile personajelor şi scenelor de viaţă ale romanelor sale. A fost prezentă doamna Viviana Săraru, soţia marelui prozator. Întîlnirea a constituit un moment special şi datorită faptului că la ea a participat şi Preasfinţitul Emilian Lovişteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului.
De la Slătioara, domnul Corneliu Vadim Tudor s-a îndreptat spre Municipiul Rm. Vîlcea.
Aici, la Biblioteca Judeţeană, un important for de cultură de pe aceste străvechi ţinuturi româneşti, a avut loc lansarea cărţii „Cele mai frumoase aforisme”, primită cu deosebit interes. Înaltul oaspete a fost întîmpinat cu pîine şi sare, cu frumoase buchete de flori, de către tinere îmbrăcate în splendidele costume populare din aceste locuri. Erau de faţă Ion Nuică, preşedintele Filialei Vîlcea a PRM, numeroşi membri şi simpatizanţi ai partidului. A luat cuvîntul redactorul-şef al ziarului „Curierul de Vâlcea”, Ioan Barbu, el însuşi scriitor, care a dat glas bucuriei şi satisfacţiei vâlcenilor de a-l avea din nou în mijlocul lor pe marele patriot Corneliu Vadim Tudor, liderul politic neînfricat în care românii îşi pun ultima lor speranţă. Preşedintele PRM i-a asigurat şi pe vîlceni că vor veni vremuri mai bune şi pentru români, că el şi echipa lui de patrioţi şi justiţiari nu vor avea odihnă pînă nu vor face ordine în această ţară, pînă nu vor reînscrie România pe drumul firesc şi meritat al liniştii, demnităţii şi bunăstării.
Au fost prezenţi general ing. Marcu Tudor şi colonel Dan Zamfirescu, vicepreşedinte al PRM.

BIROUL DE PRESĂ AL PARTIDULUI ROMÂNIA MARE

11 mai 2012

Explicaţii poze: 
Împreună cu Dinu Săraru şi Episcopul Vicar Emilian Lovişteanu
Pe veranda casei de la Slătioara a marelui prozator
Un călduros bun venit adresat Tribunului la Rm. Vâlcea
Lansarea cărţii „Cele mai frumoase aforisme“

Ziarul TRICOLORUL, nr 2460 / 12.05.2012

vineri, 11 mai 2012

Turneul electoral al preşedintelui PRM a continuat, joi, cu prezentarea candidaţilor din judeţele Mehedinţi şi Gorj








Comunicat de Presă

Vizita în judeţul Mehedinţi a preşedintelui PRM, domnul Corneliu Vadim Tudor, membru al Parlamentului European, a început în oraşul Orşova. Aici, Tribunul s-a întîlnit cu dl. Constantin Brăgaru, candidatul PRM la Primărie, care este şi actualul primar al oraşului. Înaltului oaspete i-au fost prezentate problemele oamenilor, dificultăţile pe care aceştia le întîmpină, asemenea tuturor românilor, în viaţa lor de zi cu zi. 

Liderul PRM s-a interesat de condiţiile de viaţă ale oamenilor, i-a întrebat cum se descurcă şi cum reuşesc să-şi asigure traiul zilnic, cu salariile şi pensiile drastic amputate, ca să nu mai vorbim de cei care nu au un loc de muncă. Locuitorii Orşovei i-au mulţumit domnului Corneliu Vadim Tudor pentru prezenţa în mijlocul lor, urîndu-i succes la alegerile locale de la 10 iunie, precum şi la viitoarele alegeri parlamentare şi prezidenţiale, domnia-sa fiind singurul om politic, aflat în Opoziţie, care, împreună cu echipa sa, poate scoate ţara din marele dezastru în care se afundă pe zi ce trece. 

Preşedintele PRM a vizitat, apoi, Mînăstirea Sfînta Ana, din Orşova, amplasată într-un cadru natural feeric, ctitorie a cunoscutului ziarist şi scriitor Pamfil Şeicaru, care este înmormîntat în acest loc sfînt. Oaspetele a stat de vorbă cu măicuţele, a cumpărat icoane pentru familia sa şi a sărutat moaştele Sfintei Ana, mama Fecioarei Maria, aşadar bunica lui Isus Christos.

În continuare, liderul PRM a poposit la Casa Tineretului din Drobeta-Turnu Severin, unde a avut loc lansarea cărţii ,,Cele mai frumoase aforisme”. Despre opera scriitoricească şi neobosita activitate politică a domnului Corneliu Vadim Tudor au vorbit prof. univ. dr. Eugen Măicăneanu şi prof. Mircea Borcoman.
După ce i-a salutat călduros pe cei prezenţi şi i-a asigurat că sensul întregii sale vieţi şi activităţi rămîne binele României şi al Poporului Român, Tribunul a oferit autografe pe volumul lansat cu acest prilej. În acelaşi cadru, au fost prezentaţi candidaţii PRM din această parte a ţării la apropiatele alegeri locale. La preşedinţia Consiliului Judeţean Mehedinţi va intra în competiţie Ştefan Daniel Drăghia, preşedintele Filialei locale a partidului, iar pentru cîştigarea Primăriei oraşului Turnu Severin va candida Dumitru Bolfă.

De la Drobeta - Turnu Severin,  domnul Corneliu Vadim Tudor s-a îndreptat spre Tg. Jiu, unde a fost primit cu deosebit entuziasm de un mare număr de membri şi simpatizanţi ai PRM. La Teatrul „Elvira Godeanu“ a fost lansat, de asemenea, volumul „Cele mai frumoase aforisme“. Au luat cuvîntul prof. dr. Ion Mocioiu şi prof. dr. Viorel Gîrbaciu, directorul Şcolii Populare de Artă a judeţului Gorj. Adresîndu-se numeroasei asistenţe, liderul PRM a trecut în revistă problemele grave cu care se confruntă societatea românească de astăzi, nominalizîndu-i pe principalii vinovaţi pentru această stare de lucruri. A fost înfăţişat programul PRM de creştere a nivelului de trai al populaţiei, program care nu se bazează pe tăieri de salarii şi pensii, ci pe o adevărată reformă în folosul oamenilor. Au fost prezentaţi candidaţii PRM pentru alegerile din 10 iunie. La Consiliul Judeţean Gorj acesta este Gh. Bucălăete, preşedintele Filialei, iar la Primăria Tg. Jiu - ing. Constantin Lemnaru.

În vizita din judeţele Mehedinţi şi Gorj, domnul Corneliu Vadim Tudor a fost însoţit de general ing. Marcu Tudor şi de colonelul Dan Zamfirescu, vicepreşedinte al PRM.

Astăzi, Tribunul îşi va încheia turneul în Oltenia vizitînd judeţul Vâlcea.

BIROUL DE PRESĂ AL PARTIDULUI ROMÂNIA MARE
10 mai 2012

Explicaţii poze: 
În faţa Primăriei din Orşova
Lansarea candidaţilor PRM la Drobeta-Turnu Severin
Primire călduroasă la Tg. Jiu

 Ziarul TRICOLORUL, nr 2459 / 11.05.2012

SCHIMBARE DE FORMĂ A GUVERNULUI DE LA BUCUREŞTI


Fiind în Anul Caragiale, după transferuri de deputaţi şi senatori de la Putere (P.D.L., U.N.P.R.) la Opoziţie (P.S.D., P.N.L., P.C.) şi după ce deputaţii minorităţilor etnice au trădat din nou, a trecut prin Parlament Moţiunea de Cenzură cu titlul „Opriţi Guvernul şantajabil. Aşa nu, niciodată!“. Ca să nu coincidă cu ziua de 8 mai, cînd, în anul 1921, reprezentanţii Moscovei, împreună cu mai mulţi evrei cu cetăţenie română, au înfiinţat Partidul Comunist din România, pentru liderii noii Puteri a U.S.L. (P.S.D., P.N.L., P.C.), sprijiniţi de U.N.P.R. şi deputaţii minorităţilor etnice, a fost stabilit un program de lucru intensiv. În după amiaza zilei de 7 mai a.c., a fost prezentat în Parlament „Programul de guvernare 2012“ şi a fost citită lista cu aceia care să facă parte din noul Guvern de la Bucureşti. După lungi şi furtunoase discuţii în Parlament, inspirate, multe, din operele lui Ion Luca Caragiale, în seara zilei de luni a fost aprobat Cabinetul Ponta şi Programul de guvernare, pentru cel mult 7 luni din anul 2012.
După orele 21, membrii noului Guvern din România s-au dus la Palatul Cotroceni şi au depus jurămîntul în faţa preşedintelui Băsescu. La finalul ceremoniei, sub pretextul că e criză, preşedintele Băsescu a refuzat să ciocnească o cupă de şampanie cu noii miniştri ai U.S.L. şi cu ceilalţi invitaţi. Fiind în Anul Caragiale, liderii noii Puteri n-au avut inspiraţia să sponsorizeze întîmplarea şi să ducă 10 sticle de şampanie pentru protocolul prezidenţial.
În prima parte a zilei de 8 mai a.c., au fost instalaţi la ministere noii titulari, iar după-masă s-a desfăşurat prima şedinţă a Guvernului Ponta. Au fost adoptate multe hotărîri şi a fost acceptată scrisoarea de intenţie a Guvernului Ponta către F.M.I., de fapt un nou capitol din Programul de vasalitate a României către marile bănci străine.
Respectînd tradiţia de după anul 1989, cînd, prin regizarea mineriadei, Guvernul Roman a plecat fără să predea gestiunea şi fără să prezinte în Parlament care este Starea Naţiunii, acum a plecat Guvernul Ungureanu şi a venit Guvernul Ponta, în fapt a avut loc o schimbare formală a Guvernelor din România. Guvernul care a fost demis prin Moţiune de Cenzură şi premierul Ungureanu nu au prezentat în Parlament care este Starea Naţiunii, nu au predat nici o gestiune, iar Guvernul Ponta s-a instalat fără să ştie care este Starea Naţiunii şi situaţia reală de la fiecare minister. De 22 de ani, în România, cei care au ajuns la Putere nu au preluat şi nici nu au predat nimic în ceea ce priveşte ţara.
Guvernul din străinătate care conduce România, cel care a pus la cale şi care coordonează Holocaustul împotriva Poporului Român, a rămas acelaşi.
Pe ordinea de zi a primei şedinţe a Guvernului Ponta se aflau mai multe proiecte de hotărîri pregătite pentru fostul Guvern Ungureanu. Vechiul Guvern a făcut pregătirile necesare pentru a putea „mări“ salariile bugetarilor şi pensiile înaintea alegerilor locale din 10 iunie a.c. şi a celor parlamentare, din noiembrie a.c.. Atît Guvernul Ungureanu, cît şi Guvernul Ponta au pus la cale un nou program de păcălire a cetăţenilor, în anul electoral 2012. Ambele Guverne din România au cerut aprobarea de la Înalta Poartă şi, după ce au primit undă verde de la misiunea F.M.I., Băncii Mondiale şi Comisiei Europene, s-a trecut la mediatizarea „succesurilor“, respectiv: se reîntregesc în două rate salariile bugetarilor, pentru a fi aduse la nivelul lor din luna aprilie 2010 şi se restituie pensionarilor reţinerile ilegale pentru asigurările sociale. Aparenţele sînt înşelătoare, iar programul Guvernului Ponta pe aceste două teme este diabolic. De ce ? Pentru că nu se revine la cîştigurile lunare ale bugetarilor dinaintea tăierilor din luna mai 2010, dictate de F.M.I. şi expuse public de preşedintele Băsescu. Vicepremierul Florin Georgescu a accentuat asupra faptului că numai salariile nominale ale bugetarilor vor fi reîntregite cu 8% începînd cu luna iunie a.c. şi cu 8% din decembrie 2012, dacă rămîne U.S.L. la Putere după alegerile parlamentare. Sporurile tăiate nu se mai reîntregesc. Ca urmare, bugetarii rămîn cu aceleaşi cîştiguri lunare diminuate cu 15%-40% de către Regimul Băsescu-Boc! Această scădere dramatică a cîştigurilor lunare ale bugetarilor este prezentată de Guvernul Ponta ca o creştere. Este grea aritmetica pentru politicieni! Demn de evidenţiat este faptul că Regimurile Băsescu-Isărescu-Boc-Ungureanu nu au informat Parlamentul şi Poporul Român cu privire la sumele lunare şi suma totală reţinute de la bugetari în perioada mai 2010-mai 2012 şi la destinaţia acestora. Guvernul Ponta refuză să afle aceste sume şi nu-l interesează pentru ce au fost cheltuite, deşi în Programul de guvernare Executivul s-a angajat să respecte principiul transparenţei. Guvernele Boc şi Ungureanu au păstrat secretul asupra acestei afaceri. Pe surse, s-a aflat că reţinerile masive din cîştigurile bugetarilor au fost folosite pentru a plăti dobînzile la băncile străine (inclusiv la F.M.I. şi Banca Mondială) pentru creditele externe.
Pentru a putea conta pe voturile a peste 300.000 de bugetari şi ale membrilor acestora de familie, Guvernul Ponta a hotărît o amnistie fiscală, respectiv să nu fie reţinute de la aceştia sporurile imputate în urma controalelor Curţii de Conturi, pentru perioada 2008-2010. Este bine că s-a luat această decizie. Dar, apar întrebările: De ce au muncit în zadar pe această temă inspectorii Camerelor de Conturi ? De ce au fost emise sute de mii de decizii de imputare ? De ce au fost şicanaţi, au fost aduşi la disperare şi purtaţi prin instanţele de judecată circa 300.000 de bugetari ? Cui i-au folosit toate acestea? De ce Opoziţia (P.S.D, P.N.L, P.C.) nu a intervenit şi nu a oprit la timp toată această harababură ?
În privinţa pensionarilor, cu pensii mai mari de 740 lei/lună, cărora le-a fost reţinută ilegal timp de 18 luni contribuţia pentru asigurările sociale, cinismul Guvernului extern şi a celui intern din România este evident. După ce Guvernele Boc şi Ungureanu le-au furat din banii puţini ai pensionarilor, acum Guvernul Ponta – în loc să facă o Plîngere Penală împotriva membrilor celor două Cabinete şi să hotărască restituirea în luna mai a.c. a sumelor reţinute ilegal de la pensionari – le-a dat, chipurile, o veste bună, de fapt umilitoare pentru milioane de beneficiari, spunîndu-le că se vor restitui sumele respective în următoarele 18 luni. Guvernul juristului Ponta aplică un nou principiu: s-a furat în rate, se restituie tot în rate! Hoţul (Regimurile Băsescu-Boc-Ungureanu) rămîne nepedepsit, deocamdată. Cei care provin din F.S.N. (Frontul Salvării Naţionale) şi care au fost dirijaţi spre P.S.D., P.D.L., P.C., P.N.L., U.D.M.R. şi U.N.P.R. nu îşi scot ochii şi nici nu se adresează Parchetului. Fosta şi noua titulară a postului de ministru al Muncii le explică pensionarilor la televizor cum se calculează şi cum vor primi aceştia în rate banii pe care i-au furat guvernanţii. A uitat însă Guvernul Ponta, în Anul Caragiale, să dea o hotărîre sau o ordonanţă de urgenţă prin care se suspendă decesele în România, timp de 18 luni, pentru ca toţi pensionarii păgubiţi să-şi poate încasa drepturile cuvenite.
Guvernele de la Bucureşti s-au schimbat formal în 7 mai a.c.. Guvernul Ungureanu, împreună cu eternul guvernator al Băncii Naţionale, alogenul Mugurel Constantin Isărescu, au început negocierile pe seama averii şi datoriei externe ale Poporului Român cu misiunea F.M.I., Băncii Mondiale şi Comisiei Europene. Negocierile nu s-au întrerupt în perioada schimbării Guvernului Ungureanu cu Guvernul Ponta. S-a pus la cale o nouă scrisoare de intenţie secretă pentru Poporul Român, cu scopul de a fi pregătit terenul pentru noi jafuri în domeniul bogăţiilor naturale şi al privatizărilor. Premierul Ponta încearcă să-i păcălească pe români susţinînd că va face publică scrisoarea respectivă, dar numai peste o lună şi numai dacă acceptă conducerea F.M.I. şi Băncii Mondiale. Genialul Mihai Eminescu şi-a făcut publice scrisorile, iar Poporul Român a avut şi va avea de învăţat din ele. Cel care a fost poreclit „Micul Titulescu“ aşteaptă aprobarea străpînilor străini pentru a înştiinţa Poporul Român asupra clauzelor înrobitoare acceptate de Regimul Băsescu-Ponta în schimbul unei plase de siguranţă, de fapt un nou împrumut, de un miliard de euro, rezervat pentru următorii ani. Pentru rezervarea acestei sume, Regimul Băsescu-Ponta s-a obligat să plătească anual cîte 25 milioane euro. În privinţa jefuirii celui mai mare zăcămînt din Europa de cupru, aur, argint şi metale rare, cel de la Roşia Poieni, premierul Ponta se laudă că a obţinut o amînare de cîteva luni. Cu toate că se apropie vara, Guvernul Ponta a lăsat în ceaţă demersurile făcute de asasinii economici şi asasinii politici străini pentru jefuirea celui mai mare zăcămînt din lume de aur, argint şi metale rare, cel de la Roşia Montană, precum şi pentru pregătirea celui mai mare dezastru ecologic din Europa prin dinamitarea a 4 munţi şi folosirea a 200.000.000 kg cianură. Cu referire la genocidul pus la cale în România prin exploatarea gazelor de şist prin fracturare hidraulică, premierul Ponta a promis că va fi suspendată această tentativă pînă cînd va adoptată o directivă a Uniunii Europene. Acestea sînt numai vorbe. Faptic, Guvernul Ponta ar trebui să abroge hotărîrile Guvernelor Tăriceanu, Boc şi Ungureanu prin care s-au aprobat licenţele pentru explorare, dezvoltare şi exploatarea gazelor de şist. Este puţin probabil ca Guvernul Ponta (P.S.D., P.N.L., P.C.) să anuleze hotărîrile luate de guvernele precedente ale P.N.L., P.D.L., P.S.D., P.C. şi U.D.M.R..
Cu privire la privatizările diktate de komisarii străini Guvernelor Boc I-V şi Ungureanu, pentru Guvernul Ponta s-a modificat puţin ordinea de prioritate, dar s-a impus mărirea vitezei de lucru, iar dispoziţia misiunii F.M.I., Băncii Mondiale şi Comisiei Europene privind aşa-numiţii manageri privaţi şi foarte bine plătiţi din Bugetul Statului Român se respectă întocmai.
Programul de lichidare a Poporului Român în lagărul de exterminare numit România, început din anul 1990, va fi continuat şi de Guvernul Ponta, care refuză să oprească, printr-o ordonanţă de urgenţă, otrăvirea cetăţenilor români cu aditivi alimentari cancerigeni. Acelaşi Guvern Ponta respectă angajamentele Guvernelor Boc şi Ungureanu faţă de F.M.I. şi Banca Mondială în legătură cu adoptarea rapidă a noii Legi a Sănătăţii, de fapt Legea genocidului.
În mod tacit, Guvernul Ponta acceptă Programul diabolic de vînzare a pămîntului românesc la străini, precum şi Planul diabolic de expropriere a românilor din România de către titularii licenţelor de exploatare minieră, plan deghizat în aşa-zisa modificare a Legii minelor, iniţiată de P.S.D. şi P.D.L., care a fost votată în unanimitate în Senat, în 27 octombrie 2009 şi asupra căreia se păstrează o tăcere absolută, pînă după alegerile parlamentare din noiembrie a.c.. Celor care au fost la Putere în Regimurile Băsescu-Boc-Ungureanu şi celor care sînt acum la guvernare în Regimul Băsescu-Ponta le este teamă că dacă află Poporul Român de pregătirea acestei exproprieri riscă să se repete Răscoala de la 1907, cu unelte modernizate şi la standarde europene.
Cu toate că, în Programul de guvernare a fost înscrisă ca a treia a prioritate esenţială a Guvernului Ponta protejarea „resurselor naturale ale ţării”, în realitate nu se modifică Legea nr.555/2004 a Regimului Iliescu-Năstase şi ţiţeiul românesc se vinde cu numai 3 dolari/baril, iar gazele naturale cu 5 dolari/1.000 m3. Pentru numeroasele bogăţii naturale exploatate din România, după anul 1989, Regimurile Iliescu, Constantinescu şi Băsescu au stabilit cele mai mici redevenţe din lume, care nu pot fi modificate ca urmare a contractelor ce cuprind clauze secrete încheiate pînă acum. Pentru viitor, Guvernul Ponta va pretexta că nu are timp să majoreze substanţial redevenţele.
Grija cea mare a premierului Ponta, expusă public, o constituie adoptarea rapidă a Legii privind statutul minorităţilor etnice, proiect al U.D.M.R. însuşit de Guvernul Tăriceanu I şi susţinut de P.N.L. şi P.D.L. în Senatul României. În ziua de 25 octombrie 2006, senatorii P.R.M., P.S.D. şi P.C. au respins proiectul de lege al Guvernului Tăriceanu I. Acum, noul preşedinte al P.S.D. şi premier al României face lucruri extrem de periculoase pentru prezentul şi viitorul Poporului Român, inclusiv pentru integritatea teritorială a ţării. Acest proiect de lege al U.D.M.R. vizează autonomia teritorială a Ardealului. Cu toate că U.D.M.R. este în Opoziţie, Victor Ponta - în premieră mondială - susţine un proiect de lege vizînd dezmembrarea teritorială a ţării sale.
De 10 mai, premierul Ponta n-a îndrăznit să-i ceară ex-regelui Mihai să facă publice detaliile privind actul de trădare naţională de la 23 august 1944 şi pe cele referitoare la predarea, în 14 septembrie 1944, la Moscova, la cererea lui I.V.Stalin, a celor 300 table mari de aur din Tezaurul de la Sinaia, pe care este înscrisă Istoria Poporului Primordial, a geto-dacilor, pînă în anul 106 d.Chr., cînd împăratul Traian a distrus centrul spiritual al lumii antice din Munţii Orăştiei.
Cele cîteva exemple prezentate dovedesc că la Bucureşti a fost făcută o schimbare formală a Guvernului Ungureanu cu Guvernul Ponta.

Dr. GHEORGHE FUNAR,
Secretar general al P.R.M.,
Preşedintele Filialei P.R.M. Cluj

Ziarul TRICOLORUL, nr 2459 / 11.05.2012

joi, 10 mai 2012

Deplasarea la Bruxelles şi Waterloo a unui lot de 50 de vizitatori trimişi de liderul PRM, ca invitaţi ai Parlamentului European



În perioada 7-9 mai 2012, la invitaţia domnului Corneliu Vadim Tudor, 50 de persoane au efectuat o deplasare la Bruxelles, pentru vizitarea Parlamentului European, în baza programului anual pus la dispoziţia europarlamentarilor, pentru promovarea rolului instituţiilor europene în rîndul cetăţenilor Uniunii. Beneficiarii acestei vizite au fost, de această dată, un grup de 18 tineri de la Casa pentru copii în dificultate „Sf. Iosif”, din Odorheiu Secuiesc, jud.Harghita, însoţiţi de 3 dintre îndrumătoarele acestui aşezămînt greco-catolic, respectiv surorile Emilia, Mihaela şi Ligia Maria.
Restul grupului a fost format din membri ai PRM şi o parte din renumitul cor „Divina Armonie”, subvenţionat şi îndrumat de către distinsa doamnă Paula Ciuclea, o persoană extrem de altruistă şi pasionată de promovarea artei corale în cultura românească.
Pe lîngă posibilitatea membrilor delegaţiei de a vizita sediul Parlamentului European de la Bruxelles, unde timp de 2 ore au primit cele mai diverse informaţii despre funcţionarea instituţiilor europene, programul a cuprins – ca de obicei – vizitarea zonelor turistice din Capitala Belgiei, precum şi a centrului expoziţional de la Waterloo, dedicat memoriei lui Napoleon Bonaparte.
Grupul s-a remarcat, în faţa funcţionarilor Parlamentului European, prin profunzimea întrebărilor puse şi prin programul artistic pe care l-au susţinut la încheierea vizitei.

Ziarul TRICOLORUL, nr 2458 / 10.05.2012

Secretarul general al PRM, Gh. Funar, denunţă fărădelegile de la Cluj-Napoca






Către

Direcţia Naţională Anticorupţie
   Str. Ştirbei Vodă nr.79-81, Bucureşti
În atenţia domnului procuror şef Daniel Marius Morar

Subsemnatul, dr. Gheorghe Funar, domiciliat în Municipiul Cluj-Napoca, Str. Parîng nr. 8, ap.14, judeţul Cluj, am fost ales şi reales primar al Municipiului Cluj-Napoca în trei mandate consecutive, în perioada 1992-2004, iar apoi, ca parlamentar de Cluj, în mandatul 2004-2008, am activat în Comisia pentru administraţie publică din Senatul României.
Am avut ocazia să acumulez o bogată experienţă în domeniul administraţiei publice locale,  dar niciodată nu am întîlnit o scamatorie sau inginerie financiară de genul reconversiei unui mare cartier de locuinţe, prevăzut a se construi pe o suprafaţă de 203 ha, în Municipiul Cluj-Napoca, într-un Parc Foto Voltaic, fără licitaţie şi cu un prejudiciu pentru bugetul Consiliului Local de peste 20 milioane euro. Pe cale de consecinţă, sînt nevoit să recurg la un

DENUNŢ PENAL

Formulat în temeiul dispoziţiilor Codului de procedură penală, pe tema parteneriatului cu S.C. Cartierul Tineretului Cluj-Napoca, a reconversiei Proiectului imobiliar Cartierul Tineretului Cluj în Parc Foto Voltaic şi a actelor de corupţie ce le-au însoţit, solicitîndu-vă să identificaţi persoanele vinovate de săvîrşirea următoarelor infracţiuni: abuz în serviciu contra intereselor publice; abuz în serviciu în formă calificată; asociere în vederea săvîrşirii de infracţiuni; neglijenţă în serviciu; trafic de influenţă; dare de mită; luare de mită; primirea de foloase necuvenite; constituirea unui grup infracţional; cumpărarea de influenţă.  

Pentru aflarea adevărului şi stabilirea persoanelor vinovate de săvîrşirea unora dintre aceste infracţiuni, Vă solicit să dispuneţi ca în timpul cercetărilor penale să fie audiaţi cel puţin, următorii martori:

- Emil Boc, fost primar al Municipiului Cluj-Napoca în perioada 2004-2008;
- Sorin Apostu, fost primar al Municipiului Cluj-Napoca în perioada 2009 - 15 februarie 2012;
- Paszkany Arpad Zoltan, om de afaceri şi acţionar la firmele Polus Real Estate S.R.L. şi Green Energy Napoca S.R.L., implicate în contractele păguboase pentru Consiliul local al Municipiului Cluj-Napoca;
- Viceprimarii Municipiului Cluj-Napoca, în perioada 2004-2012;
- Secretarii Municipiului Cluj-Napoca, în perioada 2004-2012;
- Consilierii locali ai Municipiului Cluj-Napoca, aleşi în mandatele 2004-2008 şi 2008-2012;
- Prefecţii judeţului Cluj din perioada 2004-2012;
- Membrii Consiliului de administraţie de la S.C. Polus Real Estate S.R.L.;
- Administratorii S.C. Cartierul Tineretului Cluj S.R.L.
Dintre martorii propuşi, am convingerea că, în timpul cercetării penale, multora dintre ei le va fi schimbată încadrarea juridică, le va fi pus sechestru pe avere şi vor primi interdicţia de a părăsi România.
Vă învederez faptul că, la baza acestui denunţ penal stau următoarele

MOTIVE

În campaniile electorale din anii 2004, 2008 şi 2009, omul de afaceri Paszkany Arpad Zoltan, prin multe din firmele la care este acţionar, a sprijinit financiar, inclusiv prin sponsorizări, campaniile electorale ale Partidului Democrat (P.D.) şi Partidului Democrat Liberal (P.D.L.), mai ales în Municipiul Cluj-Napoca, ale candidaţilor Emil Boc şi Sorin Apostu, pentru funcţia de primar, precum şi ale candidaţilor pentru Consiliul Local înscrişi pe listele P.D. şi P.D.L. Potrivit datelor publicate în „Monitorul Oficial”, Paszkany Arpad Zoltan a sponsorizat în anul 2008 P.D.L. cu suma de 1,5 milioane lei. Donaţiile s-au efectuat prin intermediul mai multor firme pe care Paszkany Arpad Zoltan le controlează direct sau prin interpuşi. Cei care au fost aleşi în funcţiile de primari ai Municipiului Cluj-Napoca, viceprimari şi consilieri locali din partea P.D. şi ulterior P.D.L. au fost deosebit de „sensibili” la tunurile imobiliare şi financiare propuse de către unul dintre finanţatorii lor.
Cu susţinerea lor, mai ales a fostului primar Emil Boc şi a fostului rector de la U.S.A.M.V. Cluj-Napoca, s-a derulat afacerea „Polus - Şapca Verde”, în urma căreia, cu încălcarea prevederilor legale, au fost luate 35 ha din domeniul public al Statului Român şi date firmei Polus pentru construirea unui centru comercial. Prejudiciul adus Statului Român este de peste 70 milioane euro. Ca urmare a proceselor care au avut loc, peste 20 ha din terenul de la Şapca Verde a fost pierdut de către firma Polus. Celelalte urmează.
În primăvara anului 2006, s-a pus la cale o altă afacere dubioasă şi controversată între Paszkany Arpad Zoltan şi conducerea Primăriei Municipiului Cluj-Napoca. A fost avansată ideea construirii unui cartier de locuinţe, în zona Bulevardul Muncii - Păşunea Someşeni, din Municipiul Cluj-Napoca, pe o suprafaţă de 203 ha. La licitaţia organizată de primarul Emil Boc şi Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca s-au înscris 3 firme: Impact - care a propus o investiţie de 650 milioane de euro; Polus Real Estate SRL - cu o investiţie de 299 milioane euro şi American House - cu o investiţie de 126 milioane euro. Preşedintele Comisiei de licitaţie, viceprimarul Adrian Popa, care şi-a început activitatea în domeniul afacerilor (după anul 1989) pe post de şofer a lui Paszkany Arpad Zoltan, a declarat că a cîştigat această licitaţie firma Polus Real Estate SRL, care s-a angajat că oferă gratuit 384 de locuinţe sociale pentru Primăria şi Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca, număr probabil mai mare decît cele 1.000 de locuinţe sociale oferite la această licitaţie de firma Impact. Profesorul de matematică Adrian Popa, reprezentantul şi omul de nădejde al lui Paszkany Arpad Zoltan în conducerea Primăriei Municipiului Cluj-Napoca şi în Consiliul Local, a stabilit că 384 este mai mare decît 1.000. Pentru a susţine această inepţie şi pentru a permite derularea afacerii propuse de Paszkany Arpad Zoltan şi de primarul Emil Boc, au fost „sensibilizaţi” foarte mulţi dintre consilierii locali şi unii dintre funcţionarii Primăriei. Ca urmare, în ziua de 20 aprilie 2006 a fost adoptată, cu 20 de voturi, Hotărîrea Consiliului Local cu nr. 305 privind constituirea unei societăţi comerciale înfiinţate în vederea construirii unui cartier de locuinţe în zona Bulevardul Muncii -Păşunea Someşeni, Municipiul Cluj-Napoca, proiect din iniţiativa primarului Emil Boc. Consiliul Local a aprobat participarea sa la constituirea unei societăţi comerciale în vederea construirii unui cartier de locuinţe şi contribuţia sa cu un teren în suprafaţă de 203 ha, precum şi costul aferent expertizei tehnico-valorice de evaluare a terenului. Contribuţia Consiliului Local la noua societate a fost stabilită la 51%, iar contribuţia investitorului la 49% din capitalul social. Investitorul privat participant la societatea comercială va asigura din fonduri proprii realizarea cartierului de locuinţe, care va cuprinde în mod obligatoriu un număr minim de 650 locuinţe individuale, 230 locuinţe colective, o şcoală, un sediu pentru Primăria de cartier, un sediu pentru Poliţie şi un cabinet medical. Investitorul va asigura introducerea reţelelor de drumuri, reţelelor de canalizare, electricitate, gaz, apă, telefonie, precum şi a parcărilor, zonelor verzi şi iluminatului public pentru întregul cartier. În H.C.L. nr. 305/2006, la art.11, se precizează: „Investitorul privat participant la societatea comercială se va angaja să respecte următoarele termene de la data semnării contractului de societate: 

- să obţină în termen de 4 luni autorizaţia de construire;
- să înceapă lucrările de construire în termen de 3 de zile de la data obţinerii autorizaţiei de construire ;
- să finalizeze lucrările în termen de 3  ani”.

Pentru a stabili valoarea terenului, în suprafaţă de 203 ha, cu care Consiliul Local va participa ca aport în natură în societatea care va construi noul cartier de locuinţe, a fost selectată firma de prestigiu S.C. Pricewaterhousecoopers Management Consultans S.R.L. Terenul din zona Bulevardului Muncii - Păşunea Someşeni avea valoarea de piaţă de cel puţin 40 euro/mp. Primarul Emil Boc şi Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca au primit din partea firmei de evaluare a terenului o expertiză din care rezulta că acesta valorează doar 8 euro/mp. La această sumă trebuia să se stabilească participarea valorică a S.C.Polus Real Estate S.R.L. cu 49% în capitalul social al noii firme înfiinţate împreună cu Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca. Fiind nemulţumit de această valoare a terenului, mai mică de 5 ori decît preţul pieţei, Paszkany Arpad Zoltan le-a solicitat oamenilor săi din conducerea Primăriei Municipiului Cluj-Napoca şi din Consiliul Local să ceară firmei să-şi reexamineze calculele şi să refacă expertiza, astfel încît valoarea terenului să fie diminuată. Ca urmare, aceeaşi firmă de mare prestigiu a refăcut rapid calculele şi expertiza şi a stabilit că valoarea aceluiaşi teren a scăzut la 3,6-4 euro/mp, propunînd Consiliului Local un preţ mediu de 3,8 euro/mp, de 10 ori mai mic decît preţul pieţei. Ulterior, prin H.C.L. nr. 707 din 7 noiembrie 2006, adoptată cu 25 de voturi, s-a aprobat participarea Consiliului Local împreună cu S.C. Polus Real Estate Cluj S.R.L. l-a înfiinţarea societăţii S.C. Cartierul Tineretului Cluj S.R.L. Consiliul Local participă cu un aport în natură în valoare de 28.705.860 lei (RON), reprezentînd o cotă de 51% din capitalul social al noii societăţi, iar S.C. Polus Real Estate Cluj S.R.L. va participa cu un aport în numerar de 27.580.140 lei (RON), reprezentînd 49% din capitalul social. Prin aceeaşi Hotărîre nr. 707/2006 s-a aprobat Contractul cadru dintre Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca şi S.C. Polus Real Estate Cluj S.R.L., Contractul de societate şi Statutul S.C. Cartierul Tineretului Cluj S.R.L. În Statutul S.C. Cartierul Tineretului Cluj S.R.L. se precizează, la art. 5, că obiectul principal al societăţii este dezvoltare, promovare-imobiliară. Durata societăţii este de 5 ani (art. 40 din Statut). Ca urmare a subevaluării celor 203 ha, s-a micşorat, artificial şi în dezavantajul net al Municipiului Cluj-Napoca, valoarea acestui teren, precum şi participarea cu aportul în numerar a firmei lui Paszkany Arpad Zoltan. S-a stabilit că, în Consiliul de Administraţie, acţionarul majoritar (Consiliul Local) îşi desemnează un reprezentant, iar acţionarul minoritar (S.C. Polus Real Estate Cluj S.R.L.) are doi reprezentanţi, dintre care unul este preşedinte al acestui consiliu. La data asocierii, terenul în suprafaţă de 203 ha era înregistrat în extravilanul Municipiului Cluj-Napoca. La solicitarea lui Paszkany Arpad Zoltan şi din iniţiativa primarului Emil Boc, Consiliul Local, în ziua de 5 iunie 2007, prin H.C.L. nr. 317, adoptată cu 23 de voturi, a introdus acelaşi teren în intravilanul Municipiului Cluj-Napoca. După puţin timp, Consiliul de Administaţie al S.C. Cartierul Tineretului Cluj S.R.L. a hotărît să vîndă circa 30 ha, cu preţul de pornire de 50 euro/mp. Aflînd despre această „inginerie financiară”, ca senator de Cluj am făcut demersurile legale şi am mediatizat acest subiect, reuşind să blochez vînzarea parţială  a acestui teren.

În baza H.C.L. nr. 707/2006 s-a încheiat un Contract între Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca şi S.C. Polus Real Estate S.R.L., vizînd constituirea unei societăţi comerciale în scopul construirii Cartierului Tineretului. În ansamblu şi pe puncte ale contractului, acesta este net avantajos pentru S.C. Polus Real Estate S.R.L., iar multe din texte au o formulare neclară sau interpretabilă, ca de exemplu punctele 3.5, 3.6., 3.7., 3.13., 3.14 5.2. etc. În contract s-a prevăzut că, în termen de cel mult 4 luni de la constituirea noii societăţi, părţile contractante vor obţine autorizaţia de construire necesară pentru executarea proiectului Cartierul Tineretului. La punctul 3.18 din contract se precizează că: „Partea contractantă care încalcă în mod culpabil prevederile prezentului contract va fi obligată la despăgubirea întregului prejudiciu cauzat celeilalte părţi, prin plata unor daune interese reprezentînd atît contravaloarea prejudiciului efectiv, cît şi contavaloarea beneficiului nerealizat”. Această prevedere contractuală nu a fost respectată şi primarul, împreună cu Consiliul Local, nu a acţionat pentru obligarea la despăgubiri pentru prejudiciu cauzat de firma parteneră în această afacere controversată. La punctul 6.2. se precizează în ce condiţii încetează de drept acest contract, respectiv:
lit. b) „În cazul în care din motive independente de voinţa părţilor nu se poate duce la îndeplinire obiectul prezentului contract şi starea de imposibilitate durează mai mult de 1 an”.
La punctul 6.3 din contract se precizează următoarele în legătură cu încetarea contractului :
„Oricare dintre părţile contractante are dreptul de a denunţa unilateral prezentul contract, fără acordarea unui termen de graţie şi fără intervenţia instanţei de judecată, în următoarele cazuri referitoare la încălcarea prezentului contract, cu aplicarea prevederilor art. 3.9 de mai sus, dacă:

a) Investitorul nu demarează lucrările de execuţie la proiectul rezidenţial Cartierul Tineretului în termen de cel mult 1 an de la semnarea prezentului act, deşi au fost obţinute în timp util pe numele şi pe seama noii societăţi toate actele, avizele, certificatele şi autorizaţiile necesare care permiteau demararea lucrărilor ;
b) Investitorul nu predă Autorităţii Contractante locuinţele sociale pe care s-a angajat a le pune la dispoziţia Consiliului Local al Municipiului Cluj-Napoca cu titlu gratuit;
f) Oricare din părţile contractante împiedică în mod voit (prin acţiuni explicite sau prin pasivitate) activitatea noii societăţi şi ducerea la îndeplinire a obiectului prezentului contract.”

Pornind de la H.C.L. nr. 707/2006, Consiliul Local a adoptat H.C.L. nr. 317 din 15 iunie 2007, prin care s-a aprobat P.U.Z.-ul preliminar pentru Cartierul Tineretului şi apoi H.C.L. nr. 657 din 30 octombrie 2007 privind aprobarea Planului urbanistic de detaliu (P.U.D.) pentru ansamblu de locuinţe în Cartierul Tineretului - zona de Sud-Vest Bulevardul Muncii, beneficiară fiind S.C. Cartierul Tineretului S.R.L.
Prevederile contractului pentru Cartierul Tineretului nu au fost respectate, nu s-au realizat construcţiile la care s-a angajat investitorul S.C. Polus Real Estate S.R.L. şi, evident, nu au fost predate Consiliului Local al Municipiului Cluj-Napoca cele 384 locuinţe sociale, în termen de cel mult 30 de luni de la data obţinerii autorizaţiei de construire. Cu toate acestea, primarul şi Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca nu au acţionat pentru încetarea contractului cu S.C. Polus Real Estate S.R.L., pentru redobîndirea terenului în suprafaţă de 203 ha şi pentru stabilirea despăgubirilor datorate de investitori, ca urmare a unor acţiuni în instanţele judecătoreşti. Conform prevederilor de la punctul 6.2. din Contractul nr. 91175 din 29 noiembrie 2006, încheiat între Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca şi S.C. Polus Real Estate S.R.L., acest contract a încetat de drept, nefiind îndeplinite obligaţiile contractuale de către investitor, adică de partenerul Consiliului Local.
Contrar acestei stări de fapt şi de drept, în urma demersurilor făcute de către Paszkany Arpad Zoltan şi a conflictelor sale cu reprezentanţii Iris Ventures Limited, firmă din cadrul grupului Demjan Budapesta, foştii săi asociaţi, s-a ajuns ca, din iniţiativa primarului Sorin Apostu, să fie adoptată H.C.L. nr. 489 din 14 decembrie 2010 (cu 19 voturi pentru) privind reconversia Proiectului imobiliar Cartierul Tineretului din zona Dealul Sf. Gheorghe. Autorii acestei scamatorii au căutat să dea o aparenţă juridică şi să creeze, în mod absurd, un cadru legal pentru modificarea  de fond a unui contract pentru Cartierul Tineretului, care a încetat de drept, şi reconversia Proiectului imobiliar vizînd acest cartier într-un „Parc Foto Voltaic, care va produce energie „verde” regenerabilă, ca urmare a identificării de către S.C. Cartierul Tineretului Cluj S.R.L. a unui grup de investitori care doresc exploatarea potenţialului  foto voltaic în parteneriat cu S.C. Cartierul Tineretului Cluj S.R.L., cu menţinerea cerinţelor obligatorii care au stat la baza selectării investitorului privat în constituirea S.C. Cartierul Tineretului Cluj S.R.L.”. La art. 4 din H.C.L. 489 din 14 decembrie 2010 scrie: „Se aprobă transformarea obligaţiei de predare cu titlu gratuit către Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca a unui număr de 384 locuinţe, în obligaţia de a furniza energie electrică pe o perioadă de 49  de ani. Energia electrică furnizată municipalităţii va fi utilizată pentru asigurarea iluminatului public în Municipiul Cluj-Napoca”. La art. 5 din aceeaşi Hotărîre se precizează: „Se mandatează executivul Primăriei Municipiului Cluj-Napoca cu modificarea Contractului cadru potrivit termenilor reconversiei”. Termenul de reconversie nu se regăseşte nici în legislaţie, nici în practică. Reconversia inventată de Paszkany Arpad Zoltan şi pusă în aplicare de către primarul Sorin Apostu, cu largul concurs şi acord al majorităţii consilierilor locali, prin hotărîrile adoptate, este lipsită de suport legal şi încalcă cele mai elementare norme juridice. Grupul de investitori a fost selectat de S.C. Cartierul Tineretului Cluj S.R.L. Acelaşi Consiliu Local, în data de 1 iulie 2011, cu 24 de voturi pentru, a adoptat H.C.L. nr. 274 privind reglementarea unor aspecte privind reconversia Proiectului imobiliar Cartierul Tineretului Cluj în Parc Foto Voltaic. Articolul 1 din H.C.L. 274/2011 precizează: „Se aprobă «Raport de evaluare costul de construcţie imobile în vederea echivalării cu energie electrică», a investiţiei imobiliare şi a obiecţiunilor faţă de  acest raport”. La art. 3 din H.C.L. 274/2011 se stipulează următoarele: „Se aprobă neexercitarea dreptului de preemţiune la achiziţionarea celor 2.758.014 părţi sociale reprezentînd 49% din capitalul social al S.C. Cartierul Tineretului Cluj S.R.L., în valoare de 6.706.090,89 euro, părţi sociale ce vor fi preluate de S.C. Green Energy Napoca S.R.L. de la S.C. Polus Real Estate S.R.L., condiţionat de garantarea de către S.C. Green Energy Napoca S.R.L. a îndeplinirii obligaţiilor faţă de Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca şi Municipiul Cluj-Napoca, ce decurg sau sînt în legătură cu prevederile Contractului cadru aprobat prin Anexa 1 la Hotărîrea nr. 707/2006, cu modificările ulterioare...”. În Referatul nr. 181022/451 din 27 iunie 2011, al Direcţiei Patrimoniului Municipiului şi Evidenţa Proprietăţii, aprobat de primarul Sorin Apostu, se precizează următoarele: „Astfel, preţul de cost al celor 384 locuinţe sociale, cu o arie construită desfăşurată de 29.257 mp (conform ofertei care face parte din H.C.L. nr. 707/2006), este de minimum 13.341.192 euro. La această valoare se adaugă venitul nerealizat din închirierea locuinţelor sociale, calculat conform H.G. nr. 310/2007, respectiv minimum 268.520 lei/an, ceea ce înseamnă că în 49 de ani suma totală ar fi minimum 3.192.943 euro. Total valoare de echivalent - minimum 16.534.135 euro”. În acelaşi Referat scrie: „ Subliniem faptul că nu ne putem pronunţa asupra preţului de cost al energiei verzi şi, implicit, asupra cuantificării echivalării locuinţelor sociale în energie verde”. 

În baza H.C.L. nr. 274/2011 s-a încheiat Actul adiţional nr. 1/2011 la Contractul nr. 91.175/421 din 29 noiembrie 2006 încheiat între: Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca, reprezentat prin primar Sorin Apostu; Municipiul Cluj-Napoca, reprezentat prin primar Sorin Apostu; S.C.Polus Real Estate S.R.L., reprezentată prin mandatar Nagy Zsolt; S.C.Green Energy Napoca S.R.L., reprezentată prin administrator Vigh Ferencz. În acest Act adiţional (la pag. 2 şi 3) se precizează că: „În vederea salvgardării acestei situaţii referitoare la Proiectul Investiţional (n.n. - Cartierul Tineretului) a fost identificat un grup de investitori care au propus soluţia reconversiei proiectului imobiliar Cartierul Tineretului din zona Bulevardului Muncii - Păşunea Someşeni din Municipiul Cluj-Napoca (Dealul Sf.Gheorghe), prin realizarea pe acel amplasament a unui Parc Foto Voltaic, care va produce energie solară, o energie «verde», regenerabilă”. În opinia semnatarilor Actului adiţional, rezultă că pe Păşunea Someşeni se va produce energie solară şi Soarele poate intra în vacanţă. La punctul 8 din Actul adiţional, semnatarii spun adevărul, respectiv: „Noua Investiţie în Parcul Foto Voltaic va fi dezvoltată de S.C. Green Energy Napoca S.R.L., care a fost constituită de grupul de investitori pentru realizarea Noii Investiţii în Parcul Foto Voltaic”. Rezultă limpede că, prin această scamatorie, s-a pus la cale reconversia a 384 locuinţe sociale în energie solară, care va fi produsă de o firmă care a fost înfiinţată de cîteva zile şi care nu are nici o experienţă în acest domeniu. Pentru ca primarul Sorin Apostu şi Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca să nu greşească în privinţa alegerii unei alte firme decît cea sugerată de către Paszkany Arpad Zoltan, nu s-au respectat prevederile legale şi nu a fost organizată nici o licitaţie. Ca urmare, prefectul judeţului Cluj a dispus efectuarea unui control de legalitate pe tema Cartierului Tineretului şi reconversia în energie solară. Prin Actul adiţional nr. 1/2011 au fost modificate şi completate prevederile esenţiale din Contractul nr. 91.175/2006 în favoarea firmei propuse sau impuse de către Paszkany Arpad Zoltan. În acest Act adiţional, la punctul 9 s-a introdus următoarea formulare: „Urmare a reconversiei proiectului imobiliar în proiect de producţie a energiei regenerabile, S.C. Cartierul Tineretului Cluj S.R.L. nu va mai avea obligaţia de a edifica ansamblul imobiliar preconizat iniţial prin Proiectul Cartierul Tineretului”; iar la punctul 10 s-a introdus un nou art. 3.24, cu următoarea formulare: „S.C. Polus Real Estate S.R.L. nu va mai avea obligaţia de predare cu titlu gratuit către Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca a celor 384 de locuinţe sociale, această obligaţie fiind schimbată cu obligaţia S.C. Green Energy Napoca S.R.L. de furnizare a energiei electrice gratuite către municipalitate pe timp de 49 de ani”. Prin acelaşi Act adiţional s-a precizat că S.C.Green Energy Napoca S.R.L. va pune în funcţiune Parcul Foto Voltaic în termen de cel mult 18 luni de la obţinerea avizului de racordare la A.N.R.E. După această tîrguială pe seama bugetului Consiliului Local, semnatarii au uitat deliberat să ia în considerare faptul că valoarea terenului în Cartierul Someşeni, pentru cele 203 ha, a crescut mult faţă de cea de 4 euro/mp, stabilită, la comandă, în anul 2006. Ca urmare, în noul contract trebuia ca primarul şi Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca să înscrie valoarea de piaţă a terenului din anul 2011. Omiţînd această reevaluare obligatorie, cei care au pus la cale şi au semnat pentru primar şi pentru Consiliul Local Actul adiţional au adus un prejudiciu bugetului local de multe milioane de euro. 

Scamatoriile şi ingineriile financiare nu se opresc aici. În luna mai 2011, S.C. Green Energy Napoca S.R.L. a solicitat pentru S.C. Green Energy Napoca S.R.L., S.C. Cartierul Tineretului Cluj S.R.L., S.C. Polus Real Estate S.R.L. şi Primăria Municipiului Cluj-Napoca un Raport de evaluare costuri de construcţie imobile, în vederea echivalării cu energie electrică. Acest raport, valabil în luna mai 2011, a estimat un cost de producţie al energiei electrice de 191,5 euro/MWh. Tot acest castel de nisip se bazează pe emisia de certificate verzi. Mai mult, la punctul 2.5. din acest Raport scrie că: „La momentul evaluării, proiectele descrise nu sînt realizate, nu există autorizaţii sau aprobări în acest sens”. Rezultă că evaluatorul a făcut nişte calcule care se abat mult de la realitatea faptică, recurgînd la multe presupuneri. Expertul evaluator Varga Angelo, în luna mai 2011, precizează la finalul „Raportului de evaluare costuri de construcţii imobile în vederea echivalării cu energie electrică” următoarele: „Valoarea este o predicţie şi este subiectivă, prezenta evaluare este o opinie asupra unei valori”. Această concluzie a evaluatorului spune totul despre temeinicia Raportului de evaluare şi despre adevăratele motive sau stimulente care i-au determinat pe consilierii locali să aprobe această documentaţie.
În prima săptămînă a lunii mai a.c., Curtea de Apel Cluj a suspendat, printr-o Ordonanţă preşedenţială, Decizia din 5 iulie 2011 a Adunării Generale a Acţionarilor de la S.C. Cartierul Tineretului S.R.L. privind reconversia proiectului imobiliar într-un parc bazat pe energie regenerabilă. Prin aceeaşi decizie, magistraţii au suspendat şi înstrăinarea acţiunilor deţinute de Polus Real Estate la Cartierul Tineretului S.R.L. către Green Energy Napoca S.R.L., administrată de Vigh Ferencz, un apropiat a lui Paszkany Arpad Zoltan, care controlează şi această firmă. Decizia Curţii de Apel Cluj este irevocabilă pînă la judecarea pe fond a acestui dosar.
În ziua în care Curtea de Apel Cluj a suspendat Hotărîrile din 5 iulie 2011 ale A.G.A. de la S.C. Cartierul Tineretului S.R.L., în Primărie, la Comisia de Urbanism, s-a dat aviz Parcului Foto Voltaic pe care Green Energy Napoca intenţionează să-l realizeze în locul Cartierului Tineretului.

În acest sens, persoanele menţionate se fac vinovate de săvîrşirea infracţiunilor mai sus arătate, infracţiuni ce întrunesc, în speţă, toate elementele constitutive.
Aşadar, infracţiunile au fost comise cu intenţie directă, avînd în vedere că persoanele amintite aveau ştiinţă că încalcă prevederile legale, urmărind şi dorind realizarea acţiunii lor (latura subiectivă). 

Învederăm faptul că urmările socialmente periculoase, care sînt cuprinse în art. 248 C. penal, sînt de necontestat.
Raportul de cauzalitate se deduce din însăşi materialitatea faptelor, nefiind necesar a fi dovedit.

Avînd în vedere cele prezentate mai sus, vă rugăm ca la soluţionarea prezentului Denunţ Penal să aveţi în vedere toate considerentele prezentate mai sus şi, pe cale de consecinţă, să demaraţi cercetările în vederea elucidării tuturor aspectelor, pentru tragerea la răspundere a celor vinovaţi, conform art.3, 4 şi 202 C.pr.pen.

În drept, solicităm aplicarea prevederilor art. 248 C.pen., iar cercetarea penală să fie efectuată de procuror. 

Dr. GHEORGHE FUNAR
8 mai 2012

Ziarul TRICOLORUL, nr 2458 / 10.05.2012

VIZITA PREŞEDINTELUI P.R.M. ÎN JUDEŢUL DOLJ









COMUNICAT DE PRESĂ

În continuarea turneului său triumfal prin mai multe judeţe ale Olteniei, domnul Corneliu Vadim Tudor, preşedintele Partidului România Mare, membru al Parlamentului European, a fost, în cursul zilei de miercuri, oaspete de seamă al judeţului Dolj. Înainte de vizita propriu-zisă, preşedintele PRM şi suita care îl însoţeşte s-au oprit la Mînăstirea Călui, din judeţul Olt, a cărei zidire a fost începută în anul 1515. Acolo se află mormintele a doi dintre Fraţii Buzeşti, căpitanii lui Mihai Viteazul. Oaspeţii au fost primiţi cu multă dragoste de cunoscutul părinte arhimandrit Corneliu Miroslav, aflat la vîrsta patriarhală de 92 de ani. Venerabilul stareţ i-a dăruit domnului Vadim Tudor o frumoasă icoană de argint. La rîndul său, liderul PRM a făcut obştei călugăreşti o donaţie de carte, dăruind, totodată, un set cu cele 5 CD-uri de Muzici Naţionale. A urmat deplasarea la Craiova.
La Biblioteca Judeţeană, într-un impresionant decor istoric, Tribunul a fost întîmpinat cu deosebită căldură. Tinere îmbrăcate în frumoase costume populare olteneşti i-au oferit liderului PRM buchete de flori şi l-au invitat să guste, după datina străbună, din pîine şi sare. În continuare, a avut loc un alt moment important, acela al lansării, în Cetatea Băniei, a volumului „Cele mai frumoase aforisme”, apărut în condiţii grafice excelente, sub semnătura scriitorului, istoricului şi omului politic Corneliu Vadim Tudor. A vorbit criticul literar Tudor Nedelcea, care a evidenţiat locul de frunte pe care autorul îl ocupă în peisajul literar actual românesc. Totodată, liderul PRM, cel mai longeviv conducător de partid din perioada postdecembristă, un partid care a reprezentat şi continuă să reprezinte adevărata Opoziţie din România, este cunoscut astăzi ca o personalitate puternică la nivel continental, vocea sa fiind ascultată întotdeauna cu respect în Parlamentul European, al cărui membru de frunte este.
Luînd cuvîntul, înaltul oaspete a mulţumit pentru primirea călduroasă pe care i-au făcut-o nu numai membrii şi simpatizanţii PRM, ci şi locuitorii Craiovei. El i-a asigurat încă o dată pe români că nu va avea linişte pînă cînd cele mai scumpe şi mai nobile idealuri ale Poporului Român – o viaţă liberă, demnă şi prosperă, într-o ţară unită şi suverană - nu vor prinde viaţă. Cei care au trădat România şi Poporul Român în anii blestemaţi de după decembrie 1989 vor plăti scump pentru fărădelegile lor, mai devreme sau mai tîrziu.
După ce a oferit autografe celor prezenţi, Tribunul i-a lansat pe candidaţii PRM pentru judeţul Dolj la alegerile locale din 10 iunie: pentru Consiliul Judeţean – Paul Dumitrache, preşedintele Filialei partidului, iar pentru Primăria Craiovei - Vasile Călin.
Domnul Corneliu Vadim Tudor a vizitat Casa Memorială „Elena Farago“, unde a semnat în Cartea de Onoare.
La manifestări a fost prezentă Lia Olguţa Vasilescu, senatoare şi candidată USL la Primăria Craiovei.
În încheierea vizitei sale în judeţul Dolj, domnul Corneliu Vadim Tudor s-a deplasat la Filiaşi, unde i-a lansat pe candidatul PRM la Primăria oraşului, Sănduţu Vergică Gîdea, precum şi pe ceilalţi membri ai echipei care participă la confruntarea electorală din 10 iunie.
Liderul PRM a fost însoţit de general ing. Marcu Tudor şi colonel (r) Dan Zamfirescu.

BIROUL DE PRESĂ AL PARTIDULUI ROMÂNIA MARE
9 mai 2012

Explicaţii poze: 
La Mînăstirea Călui, judeţul Olt (ctitorită în anul 1515), preşedintele PRM a fost primit de prietenul şi tizul său, arhimandritul Corneliu Miroslav, în vîrstă de 92 de ani
Angajaţii Bibliotecii Judeţene din Craiova au dorit să facă o fotografie cu oaspetele, la intrarea în acest templu al cărţii - Casa Memorială a poetei Elena Farago
Dialog cu senatoarea Lia Olguţa Vasilescu, candidată la Primăria Craiovei
Primire cu pîine şi sare la Filiaşi

Ziarul TRICOLORUL, nr 2458 / 10.05.2012

VICTOR PONTA - ULTIMUL GROPAR AL DEMOCRAŢIEI ROMÂNEŞTI


Democraţia nu le-a adus românilor nici libertate, nici prosperitate. Doar în aparenţă şi foarte selectiv. Sistemul instaurat după decembrie 1989 a fost profund viciat de lăcomia şi corupţia politicienilor care au gustat din fructul Puterii, iar modul de cheltuire a banului public şi de gestionare a resurselor naturale ale României a atins cote alarmante pentru siguranţa alimentară şi energetică a poporului român. Acesta pare a se complace în această situaţie pentru că mass-media, aservită partidelor politice parlamentare, nu are interes să-l informeze pe cetăţean că facturile de la întreţinere, lumină, telefon şi alte cheltuieli pentru coşul zilnic pot fi înjumătăţite dacă ar exista voinţă politică pentru aducerea, la cîrma ţării, a forţelor care slujesc numai Interesul Naţional, mai exact a singurului partid care reprezintă Opoziţia autentică din România zilelor noastre: PRM. Între timp, scena politică suferă transformări îngrijorătoare. Esenţa democraţiei, şi anume pluripartidismul, se află într-un real pericol. Dar nimeni nu şi-ar fi imaginat că groparul democraţiei va fi un lider al unui partid care îşi spune „social-democrat” şi, mai grav, că acest lider face parte din generaţia tînără de politicieni în care mulţi români naivi îşi puneau speranţa.
Prostia, lăcomia, abuzul de putere şi corupţia nu au vîrstă, aşa cum credeau mulţi „anticomunişti”, adepţi ai Legii Lustraţiei, dovedită neconstituţională. Tînărul Victor Ponta s-a îmbătat deja de Putere, dovadă că turuie ca o moară stricată pe marginea schimbării sistemului electoral, militînd pentru votul uninominal pur, mizînd şi pe faptul că mulţi români nu ştiu exact ce înseamnă acest nou mod de a fi reprezentaţi în Parlamentul propriei ţări. Pe scurt, cele mai multe şanse de a fi ales într-un colegiu uninominal sînt date de sprijinul unui partid-mamut, capabil să ofere mită electorală suficientă pentru a obţine numărul necesar de voturi, dar şi un sprijin logistic eficient. Evident, cei „aleşi” să candideze vor fi doar personajele cu averi uriaşe, dispuse să arunce, în „lupta” pentru un fotoliu de parlamentar, sume imense de bani care să corupă electoratul, să îndestuleze vistieria partidului respectiv, dar, mai ales, să rotunjească binişor averile liderilor cu drept de decizie în întocmirea listelor de candidaţi. Făcînd un calcul simplu, pe fondul tendinţei de a absenta de la vot, indusă în mod deliberat populaţiei, românii vor fi reprezentaţi în Parlamentul României în proporţie de 10-12 %. Mulţi se comportă de parca nici nu le pasă. Dar mai sînt şi altii, plimbaţi de-a lungul timpului prin sferele Puterii şi ale grupurilor de interese economice, cărora le pasă... Şi încă mult de tot! Altfel nu se explică exodul masiv al parlamentarilor spre USL, noul partid (alianţă, nu contează), care, preluind exemplul PDL, urmăreşte să absoarbă şi să domine scena politică românească. Despre UNPR nu merită să comentăm. Această excrescenţă malignă produsă de PSD şi PNL a schimbat tabăra în cîteva secunde. Pentru că tuturor dezertorilor trecuţi la USL li se promit locuri eligibile în viitorul Parlament, dacă va fi constituit pe baza votului uninominal pur. După cum toţi sateliţii produşi de actualele partide parlamentare nu au decît rolul de a fragmenta opţiunile electoratului, astfel încît anumite formaţiuni să fie avantajate din start. Ca dovadă că avem dreptate sînt partidele-fantomă, răsărite ca ciupercile după ploaie, înscrise deja cu diverşi candidaţi de factură indoielnică în cursa pentru alegerile locale din iunie 2012. Şi, ca orice satelit disciplinat, la un moment dat se va ataşa la partidul-matcă protector, care îl va absorbi cu totul, ca şi cînd n-ar fi fost, îndată ce misiunea a fost îndeplinită: a semăna deruta în rîndul votanţilor, astfel încît numai un partid sau maximum două să mai aibă şanse reale de a accede în Parlament. Oportuniştii, fripturiştii, carieriştii şi traseiştii vor fi atraşi în partidul-mamut ca musca la... miere. Ce facem, români? Acceptăm că Forţele Naţionale să fie marginalizate, acum cînd în Europa ele înregistrează creşteri fără precedent? Ne îndreptăm spre Partidul Unic, indiferent cum s-o chema el la un moment dat, atît de urît de români? Trezeşte-te, tinere Victor Ponta! La economie nu te prea pricepi, n-ai creat un loc de muncă în viaţa ta şi nu ne aşteptăm la măsuri relevante care să evite o criză mai devastatoare decît cea pe care o parcurgem. Dar, la politică, pretinzi că eşti competent. Nu-ţi asuma rolul de gropar al democraţiei din România, în faţa căruia, aşa-zisul tău adversar, Traian Băsescu, va fi perceput ca un mic copil nevinovat!

RUXANDRA LUNGU,
Preşedinta Organizaţiei de Femei România Mare

Ziarul TRICOLORUL, nr 2458 / 10.05.2012

miercuri, 9 mai 2012

Mandatari financiari

Pentru alegerile locale din 10 iunie 2012, au fost desemnaţi următorii mandatari financiari ai Filialelor Judeţene PRM :


1. ALBA  - Relenschi Petru

2. ARAD - Mâneran Steliana

3. ARGEŞ - Iordan Ion

4. BACĂU - Dughir Radu

5. BIHOR - Popoviciu Valeriu

6. BISTRIŢA- NĂSĂUD - Morari Antonia

7. BOTOŞANI - Filip Virgil

8. BRAŞOV - Tolnai Emilian

9. BRĂILA - Constantinescu Mariana

10. BUCUREŞTI  -  Calangiu Lucia

11. BUZĂU - Vlăsceanu Marius

12. CARAŞ-SEVERIN - Cotelici Mihail

13. CĂLĂRAŞI - Novac Ştefan

14. CLUJ - Puşcaşiu Victoria

15. CONSTANŢA- Blaga Adriana

16. COVASNA - Tofan Maria

17. DÎMBOVIŢA - Atudorei Costel

18. DOLJ - Mîndruţ Mioara

19. GALAŢI - Vătavu Daniela

20. GIURGIU - Căpăţînă Felicia-Petronela

21. GORJ - Popescu Mădălina-Loredana

22. HARGHITA - Oţoi Lucica

23. HUNEDOARA - Cristea Cristian

24. IALOMIŢA - Vasluianu Vasile

25. IAŞI - Arhire Adrian

26. ILFOV - Trică Iuliana

27. MARAMUREŞ - Sabou Maria-Florica

28. MEHEDINŢI - Balaure Marioara

29. MUREŞ - Pop Remus

30. NEAMŢ - Romanescu Anişoara

31. OLT - Tioacă Gabriel

32. PRAHOVA - Gavrilă Constanţa

33. SATU-MARE - Babasan Sandu

34. SĂLAJ - Sabău Olivia

35. SIBIU - Şarlea Paul-Gelu

36. SUCEAVA - Prepeliuc Anca-Cristina

37.TELEORMAN - Trestică Catiţa

38.TIMIŞ - Clivet Anca-Dumitra

39. TULCEA - Babic Vasile

40. VASLUI - Bucur Ion

41.VÎLCEA - Mihai Emanuela

42.VRANCEA - Gavriloiu Constantin


http://www.ziartricolorul.ro/899/mandatari-financiari.html

Preşedintele PRM şi-a inceput turneul triumfal prin judeţele Olteniei






Domnul Corneliu Vadim Tudor, preşedintele Partidului România Mare, membru al Parlamentului European, a început, marţi după-amiază, un amplu turneu electoral în Oltenia, mai exact în judeţele Olt, Dolj, Gorj, Vâlcea şi Mehedinţi. La Centrul Cultural „Eugen Ionescu” din Slatina a avut loc lansarea cărţii „Cele mai frumoase aforisme”, care poartă semnătura Tribunului. Despre opera literară a liderului PRM au vorbit prof. dr. Paul Matiu, directorul Bibliotecii Judeţene Olt, prof. Olimpia Grămescu şi prof. dr. Laurenţiu Guţică, directorul Muzeului Judeţean Olt, ziaristul şi scriitorul Dumitru Sîrghie. Vorbitorii au scos în evidenţă activitatea plurivalentă a înaltului oaspete al oraşului Slatina, lupta sa neobosită pentru împlinirea celor mai nobile idealuri ale Poporului Român, pentru scoaterea ţării din starea de dezastru în care au adus-o toate regimurile care s-au perindat la Putere după 22 decembrie 1989.

Domnul Corneliu Vadim Tudor a adresat un călduros salut gazdelor sale şi i-a asigurat pe membrii şi simpatizanţii PRM, pe toţi locuitorii oraşului Slatina şi ai judeţului Olt, că nu va avea linişte pînă cînd nu îi va vedea pe români trăind într-o ţară liberă şi prosperă. Iar acest lucru nu se poate întîmpla decît o dată cu venirea la Putere a forţelor patriotice şi a singurului partid de Opoziţie din România, Partidul România Mare. În continuare, au fost prezentaţi candidaţii PRM pentru alegerile locale din 10 iunie a.c. Pentru Consiliul Judeţean Olt va intra în luptă Vasile Popa, care este şi preşedintele Filialei PRM, iar pentru Primăria Slatina - ing. Marin Postolache.

Au fost prezenţi general ing. Marcu Tudor şi colonel (r) Dan Zamfirescu, vicepreşedinte PRM.Au participat, de asemenea, rude ale preşedintelui PRM din Slatina şi din satul natal al părintelui său, Cherleştii din Deal. BIROUL DE PRESĂ AL PRM

8 mai 2012

Explicaţii poze: 
Tribunul a fost primit, la Slatina, cu pîine şi sare
Preşedintele PRM a depus o frumoasă coroană de flori cu panglică Tricoloră la monumentul închinat marelui dramaturg Eugen Ionescu
http://www.ziartricolorul.ro/891/ziarul-tricolorul-presedintele-prm-si-a-inceput-turneul-triumfal-prin-judetele-olteniei.html

marți, 8 mai 2012

Noul site ROMANIA MARE !



LIDERUL PRM A TRIMIS LA BRUXELLES ŞI WATERLOO - PE BANII PARLAMENTULUI EUROPEAN - UN NOU LOT DE 50 DE VIZITATORI


Luni dimineaţă a început vizita în Belgia a unui nou lot de vizitatori, trimişi de dl. Corneliu Vadim Tudor pe cheltuiala Parlamentului European. Printre excursionişti se numără cca. 20 de copii de la Orfelinatul „Inimi Neprihănite” (Odorheiu Secuiesc) şi 15 membri ai Corului „Divina Armonie”, însoţiţi de patroana acestui splendid ansamblu artistic, profesoara Paula Ciuclea.
Excursioniştii se află în grija domnului Cristian Stănescu, consilier europarlamentar al Tribunului.

Ziarul TRICOLORUL, nr 2456 / 08.05.2012

Formaţiunea ilegală UDMR nu are dreptul să candideze la alegeri pînă nu se înscrie la Tribunal!


Către BIROUL ELECTORAL CENTRAL
În atenţia doamnei preşedinte FLORENTINA PREDA POPESCU

Vă facem cunoscut că au fost încălcate prevederile Legii nr. 67/2004 privind alegerea autorităţilor administraţiei publice locale şi, ca urmare, au fost acceptaţi să candideze la alegerile din 10 iunie a.c. şi să aibă reprezentanţi în Biroul Electoral Central, Birourile Electorale Judeţene, Birourile Electorale Municipale şi Orăşeneşti, precum şi în multe birouri electorale comunale, membri ai Uniunii Democratice a Maghiarilor din România (U.D.M.R.), care nu are statut de partid politic şi nici de alianţă politică.

Nerespectînd Legea partidelor politice, Legea nr. 14/2003, U.D.M.R. nu s-a înregistrat niciodată ca partid politic şi nu se regăseşte la Tribunalul Municipiului Bucureşti în evidenţa partidelor politice din România.
 
Fiind o problemă de fond şi un cadru legal pe care dvs. aveţi datoria să le respectaţi, iar nu o problemă formală, de contestare a candidaturilor depuse de U.D.M.R., vă solicităm să acţionaţi pentru intrarea în legalitate, materializată în eliminarea candidaţilor înscrişi de către U.D.M.R., ca partid politic, la alegerile locale din 10 iunie a.c.. 

Nu constituie o ameninţare, ci doar o înştiinţare faptul că vom fi nevoiţi să sesizăm Parchetul în cazul în care nu acţionaţi, de urgenţă, pentru respectarea întocmai a prevederilor legale şi excluderea U.D.M.R. din competiţia electorală pentru alegerile locale din 10 iunie a.c., unde s-a înscris prin încălcarea Legii nr. 67/2004. Acest U.D.M.R. figurează în Catalogul O.N.G.-urilor, dar nici un O.N.G. nu se poate substitui unei formaţiuni politice.

Cu mulţumiri.
Dr. CORNELIU VADIM TUDOR,
Preşedinte al Partidului România Mare,
Membru al Parlamentului European 
7 mai 2012
Bucureşti

 Ziarul TRICOLORUL, nr 2456 / 08.05.2012