"Acest BLOG este creatia integrala a doamnei Ruxandra Lungu , fosta presedinta OFRM 2009-2014 si a domnului Ing Florin Chiriac, simpatizant PRM.
In continuare vom publica articole de interes general, informatii despre PRM, comunicate de presa, primite direct de la "sursa", rubrica "Saptamana pe scurt" din revista Romania Mare, diverse materiale .

Va multumim pentru suportul acordat !"




Colectivul de administratori ai blogului http://www.corneliuvadimtudor.blogspot.com/




joi, 9 septembrie 2010

miercuri, 8 septembrie 2010

Prigonirea ţiganilor - o ruşine a Secolului XXI!

Doamnelor şi domnilor,

Dacă statele Europei au un numitor comun, acesta nu este moneda, nu este economia, nu este nici civilizaţia - acest numitor comun îl reprezintă ţiganii. Ca istoric şi sociolog, eu voi folosi cuvîntul "ţigan", care nu are nimic peiorativ sau înjositor. Mai mult, eu cred că termenul "rom" este artificial şi forţat. În definitiv, Johann Strauss a compus, exact acum 125 de ani, opereta "Voievodul ţiganilor", nu "Voievodul romilor". Este regretabil că se perpetuează confuzia între "romi" şi "români". Eu constat că în lumea întreagă se lucrează, în continuare, cu prejudecăţi rasiale, dar şi cu imagini şi cuvinte false despre ţigani. Există unii care le spun "romi" şi îi urăsc - iar eu le spun "ţigani" şi îi iubesc. Pentru ceea ce se întîmplă acum, nu ţiganii sînt de vină. Şi nici ţara mea, România. Cea mai puternică migraţie a ţiganilor în Europa a fost în anul 1241, în timpul marii invazii mongole - ei au fost aduşi pe continent ca trupe auxiliare, de buni meseriaşi. Faptul că după atîta vreme sînt mai mulţi ţigani în România decît în restul Europei se datorează expulzărilor şi persecuţiilor succesive, în valuri, înregistrate timp de 500 de ani în majoritatea ţărilor bătrînului continent. Acum, România e pusă la stîlpul infamiei pentru că a fost prea tolerantă şi ospitalieră. Expulzarea ţiganilor, în bloc, nu e o soluţie. Fireşte că e neplăcut să ţi se tulbure confortul, dar atunci cînd se comit infracţiuni, trebuie aplicată Legea, de la caz la caz - aşadar, nu pedepse colective. De ce îi expulzează Guvernul de la Paris în România şi nu direct în ţara lor de origine, India? (Aplauze).

Dr. CORNELIU VADIM TUDOR,
Membru al Parlamentului European,
Preşedintele Partidului România Mare
(Discursul a fost rostit în Plenul Parlamentului Europei, Strasbourg, 7 sept. 2010, fiind transmis, în direct, pe Internet, în întreaga lume)