"Acest BLOG este creatia integrala a doamnei Ruxandra Lungu , fosta presedinta OFRM 2009-2014 si a domnului Ing Florin Chiriac, simpatizant PRM.
In continuare vom publica articole de interes general, informatii despre PRM, comunicate de presa, primite direct de la "sursa", rubrica "Saptamana pe scurt" din revista Romania Mare, diverse materiale .

Va multumim pentru suportul acordat !"




Colectivul de administratori ai blogului http://www.corneliuvadimtudor.blogspot.com/




sâmbătă, 16 octombrie 2010

DACĂ ŢARA NU-I VA DA FOC LUI BĂSESCU, VA DA BĂSESCU FOC LA ŢARĂ!

Partidul România Mare constată falimentul ruşinos al Parlamentului rezultat în urma aşa-ziselor alegeri din noiembrie 2008. Atunci, prin cîrdăşia PDL-PSD-PNL-UDMR, a fost impusă aberaţia votului uninominal, care, în mai puţin de 2 ani, s-a dovedit a fi catastrofală. Practic, votul uninominal este "viermele din măr", care a ucis Parlamentul. Niciodată, în Istoria de 20 de ani a aşa-zisei democraţii de la noi, nu s-au înregistrat atîtea dezertări şi spargeri de partide ca acum.


Halal reformare şi primenire a clasei politice! Picătura care a umplut paharul acestei mizerii permanente este fuga din PDL a numitului Gabriel Mutu, aşa-zis senator, care s-a pripăşit la PSD. Personal, am o socoteală cu acest Mutu, el fiind cel clasat pe locul I în Colegiul Electoral nr. 12, din Sectorul 6 al Capitalei, în timp ce eu, vezi Doamne, aş fi ieşit pe locul IV. În realitate, Mutu şi-a cumpărat, cu bani grei, postul cu pricina, de frauda propriu-zisă ocupîndu-se primarul PDL al Sectorului 6, Cristian Poteraş şi echipele specializate de infractori portocalii.

Nu cred că e nimeni atît de nebun încît să creadă că un neica-nimeni, ca acest Mutu, putea să mă învingă pe mine în alegeri. Dar, planul era ca PRM, în frunte cu mine, să fie exclus din Parlament, fiindcă noi stricam foarte multe socoteli ale Mafiei. După o jumătate de an, forţa reală a PRM avea să fie dovedită de alegerile pentru Parlamentul European, în urma cărora, deşi s-au comis alte fraude, am repurtat o victorie răsunătoare. În tot acest timp, numitul Mutu a tăcut ca peştele. A fost, vorba titlului unui film cu Louis de Funes, "nevăzut, necunoscut". Umplutură. Corp ansamblu. Decor. Mînă moartă, care se ridică, maşinal, la vot. Şi iată că acest Mutu (vorba aia, tut - mut) a tăcut şi a făcut, lăsîndu-i cu ochii în soare pe cei care l-au uns senator. Gura tîrgului spune că şobolanii părăsesc primii corabia. În ceea ce mă priveşte, am o tristă satisfacţie: după o existenţă parazitară, de 2 ani, în Parlament, timp în care n-a făcut nimic pentru cetăţenii Capitalei şi ai Ţării, acest Mutu, căzut parcă din cartea "Din lumea celor care nu cuvîntă", s-a remarcat prin ceva: a dat bir cu fugiţii! N-a plecat din Senat, că nu e prost - a plecat doar din banda care a furat alegerile pentru el, contra-cost, refugiindu-se la cei despre care, crede el, vor fura, tot pentru el, viitoarele alegeri. Am insistat asupra acestui zero barat pentru că el este personificarea cea mai grăitoare - deşi, repet, este exact cum îl arată numele, mut - a votului uninominal. Lumea vede că în Parlamentul României nu sînt Vadim, Funar, prof. Gh. Buzatu, arh. Anca Petrescu, acad. Eugen Mihăescu, dr. Constantin Găucan, preotul Ioan Aurel Rus, avocatul Viorel Dumitrescu, Irina Loghin, Angela Buciu, Carol Dina, generalul Marcu Tudor, avocata Mariana Ştefan, profesorul Iulian Mincu, Mitzura Arghezi, profesorul Petre Popeangă şi alţi oameni de valoare din PRM. În schimb, sînt nişte nulităţi, ba chiar hoţi de voturi, ca Brînză, Plăcintă, Cotoi, Madam Cocoş şi alte caricaturi.

Poate că Mămăliga nu face explozie, dar Plăcinta cu Brînză va face sigur!

Referitor la valul protestelor sociale, lucrurile sînt clare: pierzîndu-şi orice încredere în Opoziţia parlamentară, care e strivită, efectiv, de tăvălugul mafiot al lui Traian Băsescu, dar şi în liderii marilor confederaţii sindicale, oamenii şi-au luat soarta în propriile mîini şi fac ceea ce simt ei că trebuie să facă. Acuzaţiile unor căpetenii PDL, că protestatarii sînt manipulaţi politic, depăşesc orice limită a abjecţiei. Foamea şi disperarea - astea îi "manipulează", nenorociţilor! Ce e atît de greu de priceput? Şi dacă nu vă este clar, încercaţi să faceţi un schimb de locuri cu aceşti semeni ai noştri: escrocul Dan Liga, care stă pe saci plini cu milioane de euro şi dolari, avînd rubedenii pretins creştine în America, să trăiască el, cu familionul lui, cu 4.000.000 de lei vechi pe lună. Ar putea? Nu ar putea. Atunci să tacă din gură, fiindcă toate porcăriile astea se vor întoarce, ca un bumerang, împotriva lui şi a bandei din care face parte. Protestul - marathon de la Ministerul de Finanţe i-a provocat lui Traian Băsescu adevărate atacuri de panică. Sfătuit de lacheul său de încredere, Sebastian Lăzăroiu, acesta şi-a anulat prezenţa la Atheneul Român, la sindrofia organizată de Teodor Baconschi, prilejuită de lansarea aşa-zisului proiect politic Fundaţia Creştin - Democrată. Evenimentul este considerat de iniţiatori un prim pas spre "rebrenduirea" Partidului Democrat Liberal în Partidul Creştin Democrat, o mişcare menită să pună capăt căderii drastice în opţiunile electoratului a găştii de fripturişti portocalii condusă de Chiriaşul de la Cotroceni. Băsescu a fost, miercuri noapte, după orele 22, într-o permanentă stare de tensiune şi enervare şi s-a baricadat în bîrlogul de la Vila Lac 2, unde, secondat de Cătălin Avramescu, Sebastian Lăzăroiu, Florian Coldea şi Lucian Pahonţu, a urmărit, pe două televizoare simultan, situaţia de la Ministerul Finanţelor. El a încălcat toate prescripţiile medicilor, întrerupînd tratamentul dat de belgianul Christian Picard şi apucîndu-se vîrtos de băut. A înjurat Opoziţia, pe Vasile Blaga, chiar şi pe Emil Boc şi a tot căutat o şmecherie pentru a pune capăt protestului.

Sursele noastre spun că intervenţia jandarmilor şi a cadrelor SPP pentru extragerea din minister a lui Gheorghe Ialomiţianu s-a făcut la ordinul lui Traian Băsescu, care i-ar fi spus lui Pahonţu: "Trimite, mă, nişte băieţi să îl scoată pe boul ală din birou, poate pleacă ăştia acasă!".

O dată scos din acel vulcan, Ialomiţianu a fost sunat de Băsescu, care i-a cerut o soluţie pentru detensionarea situaţiei. "Boul" i-a propus să le dea protestarilor stimulentele pe care le cer, dar Băsescu l-a repezit, spunîndu-i că, dacă vor ceda acum, exemplul salariaţilor de la Finanţe va fi urmat de toţi bugetarii, ceea ce e inacceptabil. Aceleaşi surse ne-au comunicat că Băsescu a luat decizia ca, pînă la detensionarea situaţiei, de coordonarea activităţii jandarmilor, a Serviciilor Secrete şi a forţelor de ordine să se ocupe, neoficial, Florian Coldea, el considerîndu-l total incapabil pe Traian Igaş să gestioneze criza. Trebuie spus că după ce a avut discuţii telefonice cu Emil Boc, Elena Udrea şi fostul ministru de Finanţe Sebastian Vlădescu, pe la orele 1 noaptea Băsescu încă nu găsise o rezolvare a situaţiei. Enervarea, tensiunea provocată de evenimente, combinate cu tăria îngurgitată (vodcă sau palincă) şi-au pus amprenta pe comportamentul lui, el începînd să vorbească incoerent şi să aibă adevărate scurtcircuite de memorie. În jurul orelor 2, cu o puternică migrenă, Băsescu a plecat la culcare, însoţit de medicii SPP, care l-au adormit buştean, injectîndu-i un coctail de calmante şi antidepresive.

Aseară, cel pe care Băsescu îl făcea "bou", Ialomiţianu Miliţianu', a dat măsura politicii adevărate a acestui regim mincinos: a anunţat că nimic nu mai e valabil, nici o înţelegere nu mai stă în picioare, pînă cînd salariaţii nu vor avea performanţă. Aceşti nelegiuiţi de la PDL înţeleg prin "performanţă" cam ceea ce înţeleg şi prin "reformă": pur şi simplu, un clişeu ieftin, fără conţinut, repetat papagaliceşte, pentru a masca lipsa de idei şi de soluţii. Ce fel de performanţă poate avea, de pildă, o liftieră din Ministerul de Finanţe? Să meargă cu liftul de două ori mai repede? Dar un şofer? Dar o femeie de serviciu? Poate că aceasta ar trebui să înveţe de la atoate-ştiutoarea Elena Udrea cum să dea cu mopul pentru a-şi merita salariul. Oamenii ăştia nu trebuie să trăiască? În definitiv, şi ei pot spune că nici Băsescu, Ialomiţianu şi ceilalţi tartori care au decis înfometarea lor nu trebuie să-şi primească salariile pînă cînd nu fac performanţă. Mai nou, la indicaţiile lui Băsescu, Serviciile Secrete au pus la cale un program prin care se speră calmarea protestatarilor nemulţumiţi de actualul regim. Acest program urmăreşte împiedicarea generalizării la nivel naţional a mişcărilor şi are la bază metode ale vechii securităţi comuniste. Conform informaţiilor noastre, acest plan secret are 12 direcţii şi cuprinde toată gama de diversiuni posibile, începînd cu acţiuni de propagandă, defăimare publică a opozanţilor politici ai regimului şi încheind cu impunerea unui calendar al protestelor, cu ajutorul liderilor sindicali controlaţi de Serviciile Secrete. Acest calendar este menit a împiedica coagularea unei mişcări revendicative naţionale, sau a unei greve generale, urmărind să transforme grevele şi mitingurile doar în supape de eliberare a presiunii sociale generate de nemulţumirea oamenilor vis-a-vis de Regimul Băsescu. Din informaţiile noastre, coordonatorul executării acestui plan este primul lacheu al lui Traian Băsescu, cu ajutorul căruia controlează Serviciile Secrete, Florian Coldea. Sursele noastre au ajuns la concluzia că fără a ţine seamă de prerogativele constituţionale, de legile şi regulamentele în vigoare, Traian Băsescu i-a subordonat neoficial lui Florian Coldea Serviciile de Informaţii, precum şi forţele menite să asigure ordinea publică.

Acum, s-a ajuns în această fundătură fără precedent. Aidoma regimului nazist, în numele căruia vorbea şeful propagandei, Goebbels, care spunea că ei nu vor lăsa puterea nici morţi - regimul descreierat al lui Băsescu nu se dă plecat şi e capabil, efectiv, de crimă. Totuşi, ce-i de făcut? La orice problemă umană există soluţii. În cazul de faţă, eu zic să se aştepte rezultatul Moţiunii de Cenzură. Dacă Opoziţia va avea forţa necesară să debarce Guvernul Boc, e un succes care trebuie fructificat şi continuat prin suspendarea lui Băsescu. Motive sînt cu nemiluita, fiindcă acest individ sinistru încalcă, zi de zi, Legea. Dacă Moţiunea nu va trece, singura soluţie este aceasta: PSD şi PNL să demisioneze, în bloc, din Parlament. Să facă pasul la ofsaid. Opoziţia nu trebuie să mai participe la mascarada asta, privind, ca Julieta, de la balcon, cum o umileşte "gaşca nebună" a lui Băsescu. Dacă-i bal, bal să fie. Blocajul trebuie să fie total. Eu, unul, aşa aş face: mi-aş retrage partidul din acest Circ al Foamei, pentru a nu fi complice - nici măcar pasiv - la batjocorirea, zilnică, a populaţiei. Dacă PSD şi PNL nu vor face acest pas, atunci îşi merită soarta.

În încheiere, permiteţi-mi să prezint cel mai recent sondaj de opinie, realizat de Serviciile Secrete pentru uzul Palatului Cotroceni, în perioada 11-13 octombrie (aşadar, de luni pînă miercuri). Sondajul i-a fost arătat şi lui Băsescu, normal, fiindcă el era beneficiarul. Cu mici ajustări, ca să nu facă embolie. De pildă, PDL a fost "umflat" la 7%, iar el, Chiorul, la 6,5%. În acelaşi timp, PRM a fost "depunctat" ca urmare a ţipetelor isterice ale Muribundului: "Ce 25,8%? E prea mult! Treceţi 20%!" Dar, hai să nu ne împiedicăm de un beţiv căzut în drum şi să-l ocolim din raţiuni igienice (a făcut pe el).

Iată datele metodologice ale acestui ultim sondaj:

* Eşantion: 1.850 persoane. * Marjă de eroare ± 2,5% * Manieră de lucru: chestionare (faţă în faţă).

La întrebarea "Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, cu ce partid aţi vota?" s-au primit următoarele răspunsuri:

1) PSD: 30%

2) PRM: 25,8%

3) PNL: 20%

4) UDMR: 6%

5) PDL: 5,5%

6) PNG: 5%

7) UNPR: 4%

8) PP: Nu există.

La întrebarea "Dacă duminica viitoarea ar avea loc alegeri prezidenţiale, cu ce candidaţi aţi vota?" răspunsurile au fost acestea:

1) Corneliu Vadim Tudor: 28%

2) Victor Ponta: 26%

3) Crin Antonescu: 15%

4) Marko Bela: 4,5%

5) Traian Băsescu: 4%

6) Gigi Becali: 3,9%

7) Gabriel Oprea: 1,8%

8) Dan Diaconescu: Nu există.

Aşadar, lucrurile sînt clare. Traian Băsescu a fost întrecut pînă şi de Mumia lui Lenin. El este un cadavru politic care trebuie, de urgenţă, incinerat. Cu orice preţ. Cu orice risc. Altminteri, va da, el, foc la ţară. Puteţi s-o luaţi şi aşa, ca pe o metaforă a pamfletarului care sînt: dacă Ţara nu-i va da foc lui Băsescu, va da Băsescu foc la Ţară!

CORNELIU VADIM TUDOR,

Membru al Parlamentului European,
Preşedintele Partidului România Mare
(Text prezentat la Conferinţa de Presă a PRM  de vineri, 15 octombrie 2010)

http://www.ziarultricolorul.ro/?cmd=displaystory&story_id=9220&format=html

luni, 11 octombrie 2010

Interventii VIDEO in Parlamentul European !

Miercuri, 7 octombrie 2009 - Bruxelles:

TEMA: Rezultatele referendumului din Irlanda (dezbatere)

VIDEO => Selectati in dreapta, minutul 19:00:03 - http://www.europarl.europa.eu/sides/getVod.do?mode=chapter&language=RO&vodDateId=20091007-15:40:31-030






Miercuri, 11 noiembrie 2009 - Bruxelles:

TEMA: Intervenţii de un minut privind chestiuni politice importante

VIDEO => Selectati in dreapta, de la minutul 21:26:23 - http://www.europarl.europa.eu/sides/getVod.do?mode=chapter&language=RO&vodDateId=20091111-21:15:34-872





Miercuri, 24 februarie 2010 - Bruxelles

TEMA: Intervenţii de un minut privind chestiuni politice importante

VIDEO => Selectati in dreapta, de la minutul 21:39:20 - http://www.europarl.europa.eu/sides/getVod.do?mode=chapter&language=RO&vodDateId=20100224-21:28:09-526




Joi, 25 martie 2010 - Bruxelles

TEMA: Raportul anual 2008 al BCE - Raport referitor la Declarația anuală pentru 2009 privind zona euro şi finanţele publice (dezbatere)

VIDEO => Selectati de la minutul 10:21:39 - http://www.europarl.europa.eu/sides/getVod.do?mode=chapter&language=RO&vodDateId=20100325-09:08:56-255




Joi, 6 mai 2010 - Bruxelles

TEMA: Explicaţii privind votul (continuare)

VIDEO => Selectati de la minutul 12:01:44 - http://www.europarl.europa.eu/sides/getVod.do?mode=chapter&language=RO&vodDateId=20100506-11:59:30-505





Luni, 14 iunie 2010 - Strasbourg

TEMA: Intervenţii de un minut privind chestiuni politice importante

VIDEO => Selectati de la minutul 21:28:29 - http://www.europarl.europa.eu/sides/getVod.do?mode=chapter&language=RO&vodDateId=20100614-21:22:14-131





Marţi, 15 iunie 2010 - Strasbourg

TEMA: Alegerea unui vicepreşedinte al Parlamentului European (vot)

VIDEO => http://www.europarl.europa.eu/sides/getVod.do?mode=unit&language=RO&vodDateId=20100615-12:07:30-998 





Marţi, 7 septembrie 2010 - Strasbourg

TEMA: Situaţia populaţiei rrome în Europa (dezbatere)

VIDEO => Selectati de la minutul 16:01:10 - http://www.europarl.europa.eu/sides/getVod.do?mode=chapter&language=RO&vodDateId=20100907-15:07:39-984





Miercuri, 6 octombrie 2010 - Bruxelles

TEMA: Intervenţii de un minut privind chestiuni politice importante

VIDEO => Selectati de la minutul 22:51:14 - http://www.europarl.europa.eu/sides/getVod.do?mode=chapter&language=RO&vodDateId=20101006-22:32:51-192