"Acest BLOG este creatia integrala a doamnei Ruxandra Lungu , fosta presedinta OFRM 2009-2014 si a domnului Ing Florin Chiriac, simpatizant PRM.
In continuare vom publica articole de interes general, informatii despre PRM, comunicate de presa, primite direct de la "sursa", rubrica "Saptamana pe scurt" din revista Romania Mare, diverse materiale .

Va multumim pentru suportul acordat !"




Colectivul de administratori ai blogului http://www.corneliuvadimtudor.blogspot.com/




marți, 8 februarie 2011

BUNAVESTIRE

NOTĂ SPECIALĂ. La Cotroceni s-a instaurat panica. Toată ziua de luni, Traian Băsescu s-a zbătut ca peştele pe uscat să clocească un plan pentru a ţine unită majoritatea parlamentară, care susţine guvernul-marionetă al lui Emil Boc şi pe care se bazează chiar supravieţuirea lui la Palatul Cotroceni. Agitaţia a pornit în momentul în care toate semnalele venite din zona PDL către urechile prezidenţiale indicau faptul că Vasile Blaga îi pregăteşte lui Traian Băsescu „lovitura de graţie“, menită să îl lase fără sprijin în Parlament. Pe acest fond, în cursul zilei de luni, 7 februarie, au picat şi declaraţiile lui Dan Voiculescu, care cerea Opoziţiei parlamentare nou constituite să declanşeze suspendarea lui Traian Băsescu, pînă la 25 martie. Ce sărbătoare e atunci? Bunavestire! Surse de la Palatul Cotroceni ne-au comunicat că Traian Băsescu, vizibil speriat, l-a căutat toată ziua pe Vasile Blaga la telefon de cel puţin 9 ori (?!), dar Buldogul l-a tratat cu sictir.


Explicaţiile purtării lui Traian Băsescu, dar şi ale gestului lui Vasile Blaga au venit abia luni seara, în jurul orelor 21. Vasile Blaga s-a întîlnit, la ceas de seară, la sediul Organizaţiei de Bucureşti a PDL, cu circa 15 parlamentari PDL şi UNPR, din cei peste 25 pe care îi controlează în acest moment în Senat şi în Camera Deputaţilor. Subiectul discuţiei l-a constituit posibilitatea celor prezenţi de a-şi scăpa pielea din dezastrul la care Traian Băsescu împinge PDL-ul. Din păcate, sursele noastre nu l-au recunoscut la discuţie decît pe traseistul UNPR-ist Eugen Nicolicea, celelalte persoane, prezente la întîlnire (aproximativ 20), parlamentari sau şefi de organizaţii PDL, fiindu-i străine.

O primă strategie a fost aceea ca fiecare parlamentar din PDL şi UNPR care face parte din grupul Blaga să îşi prezinte, în cel mai scurt timp, demisia din formaţiunea în care activează şi să intre în grupul independenţilor, ceea ce ar însemna lăsarea Guvernului în minoritate parlamentară, aflată la mîna lor în mod explicit. Ideea a fost respinsă de majoritatea celor prezenţi. A fost agreată, însă, o altă idee: aceea a rămînerii în partide şi a votării primei Moţiuni de Cenzură ce urmează a fi depusă de Opoziţie şi, implicit, a suspendării lui Traian Băsescu. Cu această ultimă variantă a părut să fie de acord şi Vasile Blaga, care doreşte nu să plece din PDL, cît mai degrabă vrea să preia controlul partidului într-o epocă post-marinar. Sursele noastre, atente la această întîlnire, ne-au mai spus că, pentru a-i convinge pe cei prezenţi de faptul că massa activiştilor PDL îi va urma, Vasile Blaga l-a adus la întîlnire pe unul dintre cei mai apropiaţi colaboratori ai Elenei Udrea, preşedintele Consiliului Judeţean Dîmboviţa, Florin Popescu, un personaj despre care se credea că nu o va putea trăda niciodată pe Paraşuta din Pleşcoi. De altfel, încă de dimineaţă se vehicula în cercurile PDL faptul că Florin Popescu, înainte de a pleca de la Tîrgovişte spre Bucureşti, le-a spus unor pedelişti din judeţ că el va trece de partea lui Blaga cu toţi parlamentarii PDL de Dîmboviţa. Aceste afirmaţii ale lui Florin Popescu au ajuns şi la Palatul Cotroceni şi nu au făcut altceva decît să toarne gaz pe foc, accentuînd şi mai mult nervozitatea lui Traian Băsescu. Surse bine informate spun că din acest moment totul este posibil, inclusiv ca lui Vasile Blaga să îi treacă subit supărarea şi să se împace cu Traian Băsescu, dacă acesta este dispus să îi cedeze preşedinţia PDL. Totuşi, noi credem că debarcarea Matrozului Chior e o chestiune de cîteva săptămîni. Acesta nu e începutul sfîrşitului, ci chiar sfîrşitul.

Agenţia de Investigaţii „Ceasul Rău, Pisica Neagră“


http://rromare.wordpress.com/2011/02/08/bunavestire/ 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu