"Acest BLOG este creatia integrala a doamnei Ruxandra Lungu , fosta presedinta OFRM 2009-2014 si a domnului Ing Florin Chiriac, simpatizant PRM.
In continuare vom publica articole de interes general, informatii despre PRM, comunicate de presa, primite direct de la "sursa", rubrica "Saptamana pe scurt" din revista Romania Mare, diverse materiale .

Va multumim pentru suportul acordat !"




Colectivul de administratori ai blogului http://www.corneliuvadimtudor.blogspot.com/




vineri, 19 iulie 2013

Convocarea Plenarei Consiliului Naţional al Partidului România Mare



În conformitate cu Statutul P.R.M. şi din însărcinarea Biroului Permanent al formaţiunii noastre politice, convoc Plenara Consiliului Naţional al Partidului România Mare pentru ziua de sîmbătă, 20 iulie a.c., începînd cu orele 12. Sînt aşteptaţi peste 800 de delegaţi din toată ţara, mandataţi de Consiliul Judeţean al fiecărei Filiale - inclusiv delegaţii Filialei Municipale Bucureşti şi ai Organizaţiilor celor 6 sectoare.

Plenara va avea loc la Sala ROMEXPO, Pavilionul C 3, din Capitală.

Dr. CORNELIU VADIM TUDOR,
Preşedintele Partidului România Mare,
Membru al Parlamentului European
18 iulie 2013


ZIARUL TRICOLORUL, Anul X, nr. 2779, VINERI 19 IULIE 2013 




SCRISOARE DESCHISĂ



Adresată domnilor prof. univ. dr. ing. GHEORGHE VUŞCAN, prefect al judeţului Cluj, conf. univ. dr. EMIL BOC,  primar al Municipiului
Cluj-Napoca, şi ing. HOREA UIOREANU, preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj

Adevărul a ieşit la suprafaţă şi dvs. aveţi şansa şi obligaţia să-l valorificaţi rapid şi cu fermitate în interesul Poporului Român şi al României. Cîţiva patrioţi români, sprijiniţi de mass-media locală şi centrală, au demonstrat următoarele:

1)   După Tratatul de la Trianon, din 4 iunie 1920, Ungaria şi cei 367 de optanţi unguri au pretins României uriaşe despăgubiri pentru bunurile imobile şi mobile pe care le-au avut în Ardeal, pînă la 1 Decembrie 1918.
În urma „Procesului optanţilor“, desfăşurat în perioada 1923-1930, Tribunalul Arbitral de la Paris a obligat Statul Român să plătească despăgubiri în aur Ungariei şi optanţilor unguri. Poporul Român şi România au plătit, prin Fondul Agrar deschis la o bancă din Elveţia (la Basel), echivalentul a peste 100 tone de aur pur, de 24 carate. Pe cale de consecinţă, toate revendicările şi retrocedările pentru persoanele juridice şi persoanele fizice ungare, care se referă la imobilele pe care le-au avut în proprietate în Ardeal, pînă în anul 1918, sînt ilegale, deoarece foştii proprietari au fost despăgubiţi de Statul Român. Există documente oficiale referitoare la clădirile, terenurile agricole şi pădurile expropriate, după Tratatul de la Trianon.

2) Folosindu-se de omisiunile, dar mai ales de falsurile din cărţile funciare din Ardeal, inclusiv de cele declarate nule de drept prin Legea nr. 260/1945, Ungaria, împreună cu U.D.M.R., cu alte numeroase persoane juridice (mai ales bisericile maghiare) şi persoane fizice ungare (urmaşi ai foştilor grofi, conţi, baroni ş.a.) au pus la cale şi au desfăşurat pe teritoriul României cea mai mare şi mai periculoasă escrocherie imobiliară din Europa, cu scopul dezmembrării teritoriale a ţării noastre şi anexării Ardealului. Cei care au săvîrşit faptele penale au uzat, mai ales, de cărţile funciare, dar acestea nu au valoare de înscrisuri constitutive de drepturi reale, ele fiind, de fapt, o evidenţă a imobilelor. Se ştie că drepturile reale trebuie dovedite cu documentele originale care atestă titlul de proprietate. 

3) După ce Statul Român i-a despăgubit pe toţi foştii proprietari unguri din Ardealul revenit la România Mare urmaşii lor au organizat o acţiune foarte bine dirijată de la Budapesta pentru ca pe calea retrocedărilor în natură, să dobîndească ilegal (inclusiv prin instanţele judecătoreşti româneşti), să fie împroprietăriţi cu mii de clădiri şi milioane de hectare de păduri şi terenuri agricole. Făptuitorii şi descrierea faptelor penale se regăsesc în fiecare dosar de „retrocedare“ a imobilelor pentru care Ungaria şi optanţii unguri au fost despăgubiţi cu peste 100 tone de aur de către România, începînd cu anul 1931. De reţinut că solicitanţii unguri şi cei împroprietăriţi ilegal, după anul 1990, cu imobile ale Statului Român ştiau că pentru acele clădiri, terenuri agricole şi păduri s-au plătit despăgubiri de către Poporul Român. Cu toate acestea, ei s-au asociat şi au săvîrşit numeroase infracţiuni, crezînd că se pot ascunde după paravanul retrocedărilor şi că nu vor fi descoperiţi şi traşi la răspundere pînă la Diktatul de la Bruxelles, pregătit pentru anul 2014, în urma căruia Ardealul să devină autonom şi, ulterior, să fie alipit Ungariei.
Avînd în vedere că în judeţul Cluj au avut loc, sau sînt pe cale de a fi înfăptuite numeroase împroprietăriri ilegale, ascunse sub denumirea de retrocedări, vă solicităm să acţionaţi pentru:

1) Recuperarea tuturor clădirilor, terenurilor agricole şi pădurilor cu care au fost împroprietărite ilegal numeroase persoane juridice maghiare şi persoane fizice ungare.
2) Sistarea plăţii chiriilor pentru toate imobilele retrocedate ilegal şi recuperarea sumelor plătite nelegal din banii contribuabililor români către hoţii de imobile, inclusiv pentru bisericile maghiare care au recurs la „furtul pios“.
3) Sesizarea organelor de urmărire penală pentru identificarea persoanelor care s-au asociat în vederea săvîrşirii de infracţiuni, pentru fiecare caz de împroprietărire ilegală cu clădiri, terenuri agricole şi păduri pentru care foştii proprietari au fost despăgubiţi de Statul Român, în urma „Procesului optanţilor“.
4) Obligarea membrilor Comisiilor de retrocedare la verificarea (pentru fiecare dosar de revendicare) a despăgubirilor de care au beneficiat foştii proprietari, precum şi dacă au fost respectate prevederile Legii nr. 260/1945, prin care au fost declarate nule de drept înscrierile în cărţile funciare făcute în Ardealul ocupat de Ungaria, după Diktatul de la Viena, din 30 august 1940.

Vă mulţumesc pentru colaborare şi, împreună cu locuitorii judeţului Cluj, aştept să comunicaţi în mass-media rezultatul acţiunilor întreprinse de dvs.

Dr. GHEORGHE FUNAR
Secretar general al P.R.M
Preşedintele Filialei P.R.M. Cluj
Cluj-Napoca, 18 iulie 2013


ZIARUL TRICOLORUL, Anul X, nr. 2779, VINERI 19 IULIE 2013 


joi, 18 iulie 2013

CÎND VA DEVENI JUSTIŢIA CU ADEVĂRAT INDEPENDENTĂ?



Niciodată. Atîta vreme cît numirile în funcţiile importante sînt decise de politicieni. Şi atîta vreme cît salariile din domeniu menite să stăvilească, chipurile, tentaţiile şi corupţia nu sînt deloc de neglijat. Ceea ce ne miră peste măsură este faptul că primul-ministru, de meserie procuror, a ignorant, cu bună ştiinţă credem noi, bubele din cap (a se citi dosare penale) pe care le aveau unii membri ai Cabinetului. Deşi avertizat public de şeful statului, tînărul premier s-a ambiţionat să-l numească pe Relu Fenechiu în Guvern, şi încă într-un minister foarte important, condus, de-a lungul timpului, de mulţi oameni fără Dumnezeu (fără să generalizăm, evident!). Ne întrebăm: ce a vrut să demonstreze Victor Ponta? Că el crede în prezumţia de nevinovăţie? Că un asemenea circ televizat foloseşte „inculpatului“, sau Cabinetului din care face parte? Că el nu dă doi bani pe opiniile preşedintelui? Şi ne mai întrebăm ceva: oare ce a gîndit conducerea PNL?

Chiar atît de puţini oameni capabili să conducă un minister există în acest partid aflat în cădere liberă? Numai tăriceni, vosganieni şi fenechii? Ne întrebăm şi cum poate accepta o asemenea poziţie în stat o persoană care este urmărită penal sau pasibilă de a fi acuzată pentru isprăvi care păreau demult uitate, cel puţin de opinia publică şi de mass-media. Acestea sînt preocupate mai degrabă de viaţa, averea şi moartea unui fin de-al lui Gigi Becali, şi nu de deciziile luate de preşedinte şi de primul-ministru împreună cu FMI. Decizii care nu numai că nu respectă angajamentele electorale ale USL, ci, dimpotrivă, sînt în defavoarea dezvoltării economice pe termen mediu şi lung a ţării noastre şi în dauna Interesului Naţional. Afacerile lui Relu Fenechiu nu au avut de suferit în timpul crizei, iar unele dintre ele se derulează chiar prin Cipru. Nu stătea el mai bine în banca lui? Sau a crezut că funcţia publică îl va scuti de judecată? Nu reuşim să descifrăm mecanismele gîndirii unor astfel de oameni, care par să nu se mai sature de bani şi putere. Aşadar, revenim la ce se ascunde, de fapt, în spatele încăpăţînării lui Victor Ponta, care se presupune că ştia aproape cu certitudine că Relu Fenechiu va fi condamnat în dosarul „Transformatorul“. Şi totuşi l-a propus să intre  în Guvern. Să fie praf în ochii europenilor care critică actul de justiţie din România? Să arate celor care cîrtesc mereu în UE că şi miniştrii, şi parlamentarii merg la puşcărie? Sincer, nu ne deranjează, dar cu o floare nu se face primăvară…

RUXANDRA LUNGU,
Preşedinta Organizaţiei de Femei România Mare




ZIARUL TRICOLORUL,Anul X, nr. 2778, JOI 18 IULIE 2013




luni, 15 iulie 2013

ACARUL PĂUN SE ÎNTOARCE



După trei ani lungi şi chinuitori pentru părinţii bebeluşilor arşi sau mutilaţi pe viaţă în incendiul de la maternitatea Giuleşti, „justiţia“ s-a pronunţat, în sfîrşit, cu mare întîrziere, considerăm noi, în faţa evidenţei faptelor şi a vinovaţilor. Sîntem de acord că trebuie acordate daune morale care nu vor înlocui nicidecum durerea celor care şi-au pierdut copiii nou-născuţi, arşi de vii. Dar, ce să vezi, aceste daune vor fi suportate din banii contribuabilior, din banii plătitorilor de taxe şi impozite care, şi ei, se confruntă cu un sistem de sănătate prost gestionat şi corupt de sus pînă jos. Cei găsiţi suficient de vinovaţi pentru a petrece doi ani în închisoare sînt veritabili „acari păuni“, la rîndul lor victime ale sistemului sanitar, un sistem căpuşat de firme ale clientelei politice. Dacă am căuta mai atent prin actele contabile ale spitalului respectiv, cu siguranţă am găsi tot felul de „achiziţii“, unele inutile, unele la suprapreţ, care nu ar justifica lipsa unui aparat de aer condiţionat performant, de cea mai bună calitate în Secţia de Neonatologie. Şi iată că datorită sistemului putred din sănătate, şi nu numai, contribuabilul român are de suferit şi trebuie să scoată din buzunar, indirect, amenzile aplicate pentru accidentele şi erorile din sistemul sanitar, din justiţie etc. De ce? Pentru că nişte neghiobi s-au încolonat ca turmele şi au pus ştampila de vot tot pe partidele care au distrus România, economic şi instituţional? Pentru că acei neghiobi au pus în fruntea ţării pe unii asemenea lor, incompetenţi, iresponsabili şi fără viziune. Care au lăsat ca, într-un spital de marcă, o singură asistentă să aibă grijă de copilaşii aflaţi în incubatoare, cărora, în orice clipă, li se putea întîmpla orice nenorocire fatală? Mor copii pe capete din cauza unor boli grave, precum cancerul, mor tineri din cauza unor boli care ar trebui să apară abia la bătrîneţe, ne mor bătrînii de foame, de frig şi din cauza lipsei de medicamente. Pe familiile lor cine le despăgubeşte? Sau pe familiile celor accidentaţi mortal de maşini conduse de beizadele, mafioţi sau chiar poliţişti urcaţi băuţi la volan?
Statul român, în goana după bani la buget, numai buni de deturnat în alte scopuri decît în Interesul Naţional, a dat fugă şi a dat legea asigurării obligatorii a locuinţelor. Nu ne ocupăm acum de mafia asigurărilor. Dar, în contextul celor petrecute la Maternitatea Giuleşti, considerăm că, încă de a doua zi, acel Parlament al Ruşinii ar fi trebuit să lucreze la o lege prin care cadrele medicale, unităţile spitaliceşti şi, în general, cei care răspund direct de sănătatea şi viaţa oamenilor să se asigure, obligatoriu, printr-o lege a malpraxis-ului nouă, modernă, îmbunătăţită, faţă de varianta existentă. Înţelegem că o astfel de lege a fost finalizată, într-un tîrziu, şi că are deja o serie de prevederi care vor completa multe lacune ale vechii legi şi vor spori drepturile pacienţilor afectaţi de malpraxis. Ştim că medicii sînt şi ei oameni, supuşi greşelii. Tocmai de aceea, au nevoie de asigurare, ca şi unităţile sanitare. La ora actuală, Spitalul Giuleşti ridică din umeri, neavînd fonduri să plătească amenda. Dacă legea era promulgată la timp, situaţia era cu totul alta şi, în nici un caz, nu ar fi trebuit să treacă trei ani de zile pentru a se face un soi de dreptate. O dreptate destul de strîmbă şi viciată de subiectivism, în care „măgăreaţa“ a căzut tot pe acarul Păun.

RUXANDRA LUNGU
Preşedinta Organizaţiei  de Femei România Mare


ZIARUL TRICOLORUL, Anul X, nr. 2775, LUNI 15 IULIE 2013