"Acest BLOG este creatia integrala a doamnei Ruxandra Lungu , fosta presedinta OFRM 2009-2014 si a domnului Ing Florin Chiriac, simpatizant PRM.
In continuare vom publica articole de interes general, informatii despre PRM, comunicate de presa, primite direct de la "sursa", rubrica "Saptamana pe scurt" din revista Romania Mare, diverse materiale .

Va multumim pentru suportul acordat !"




Colectivul de administratori ai blogului http://www.corneliuvadimtudor.blogspot.com/




vineri, 31 mai 2013

LA MOARTEA POSTULUI ROMÂNIA TV








În atenţia doamnei Laura Georgescu, preşedinta
Consiliului Naţional al Audiovizualului


Doamnă preşedintă,
mă văd nevoit să revin cu privire la campania sub-umană pe care postul România TV o întreţine zi de zi, noapte de noapte, împotriva mea. Nu mai este un secret pentru nimeni că respectivul canal, patronat şi finanţat cu „bani negri“ de căpitanul SRI Sebastian Ghiţă, este o firmă sub acoperire a Serviciului Român de Informaţii. În mintea sa rudimentară, acest individ a început să practice, pe faţă, cea mai sinistră „vînătoare de oameni“ din Istoria presei române, depăşind în abjecţie chiar linşajul public din epoca stalinistă. Unul dintre teroriştii de presă pe care acest mafiot îi asmute împotriva celor pe care, în bezna minţii lui, îi percepe ca duşmani (?!) ai cumetrilor Victor Ponta şi G.C. Maior, este un bişniţar şi un şantajist din Ploieşti, la fel de primitiv ca şi el, pe nume Dragoş Pătraru. Ipochimenul cu pricina a fost folosit de numitul Ghiţă în campania electorală de la sfîrşitul anului 2012, pentru cumpărarea voturilor prin mituirea unor bulibaşe din zona Ploieştilor, şantajistul punînd la bătaie (ilegal!) nu mai puţin de 2 miliarde de lei vechi (a se vedea materialele de presă anexate). Dacă fostul prim-ministru Adrian Năstase a intrat la puşcărie pentru o pretinsă finanţare incorectă a campaniei sale, din anul 2004, oare ce ar trebui să păţească infractorii provinciali Ghiţă şi Pătraru?
Acesta e, pe scurt, profilul „moral“ al acelora care taie şi spînzură la „maşina de hingheri“ România TV. Televiziune care, într-un timp foarte scurt, şi-a făcut harakiri, s-a sinucis. E lucru surprinzător că CNA n-a observat aceste abuzuri incalificabile - sau, dacă le-a observat, pînă acum a tăcut mîlc. Această nouă invitaţie pe care o fac, de a aplica LEGEA, are la origine un nou şi delirant atac săvîrşit de iresponsabilul Dragoş Pătraru, în seara zilei de miercuri, 29 mai a.c.: pur şi simplu, acest dement m-a făcut... homosexual (?!). N-are rost să dau, eu, o replică la această aberaţie jenantă. Trebuie să fie cineva schizofrenic în ultimul hal să acuze un demnitar european de două vicii care se exclud reciproc: şi violator de femei (?!), şi homosexual (?!). Totuşi, vă rog să vă gîndiţi că sînt tatăl a două fete - una la facultate şi alta la liceu. Nu e bine ce se întîmplă, s-a depăşit orice măsură. Acest descreierat pe nume Pătraru pretinde că el ar face pamflet - minciună penibilă, avînd în vedere că aici e vorba de insultă, calomnie, înjurătură trivială. De altfel, eu l-am dat în judecată pe maimuţoiul care face grimase şi spume la gură, scremîndu-se să aibă umor, şi am solicitat în instanţă ca el şi România TV (în solidar) să-mi plătească daune morale de 1.000.000 de euro, bani pe care îi voi folosi în scopuri filantropice.
Doamnă preşedintă, în eventualitatea că CNA nu va respecta propria Lege de funcţionare şi nu va aplica sancţiunile cele mai drastice împotriva sceleratului D. Pătraru şi a postului unde s-a pripăşit, mă voi vedea obligat să dau în judecată instituţia pe care o conduceţi şi să solicit, atît pe plan intern, cît şi în Parlamentul European, desfiinţarea ei. Nutresc speranţa că nu se va ajunge aici.
Explicaţie poze: Cumetrii Victor Ponta şi G. C. Maior n-au construit nimic la viaţa lor, dar au pus pe butuci un post de Televiziune...

Dr. CORNELIU VADIM TUDOR,
Preşedintele P.R.M.,
Membru al Parlamentului European
30 mai 2013, Bucureşti


ZIARUL TRICOLORUL, Anul X, nr. 2746, VINERI 31 MAI 2013 


ULTIMUL CONGRES AL U.D.M.R. ÎN ROMÂNIA?!



În ziua de 25 mai a.c., a avut loc la Miercurea Ciuc, în Sala Sporturilor, cel mai mare şi cel mai scurt Congres al U.D.M.R. La congres au participat 777 delegaţi, 126 invitaţi şi 166 ziarişti din România şi Ungaria, iar lucrările au durat circa 8 ore. Celelalte 10 congrese ale U.D.M.R. s-au desfăşurat fiecare timp de două zile sub deviza: zis şi făcut, prin politica paşilor mărunţi.
La Congresul al XI-lea al U.D.M.R. s-a aplicat o altă deviză: tăcut şi făcut. Liderii Ungariei şi ai U.D.M.R. sînt preocupaţi de continuarea pe tăcute, fără ştirea, dar mai ales fără reacţia românilor, la principalele direcţii de acţiune pentru dezmembrarea teritorială a României şi anexarea Ardealului, respectiv:
1.    Dobîndirea a peste 50% din suprafeţele imobiliare din Ardeal pe calea retrocedărilor nelegale în natură şi a împroprietăririlor ilegale pe bază de documente false sau falsificate.
2. Acordarea cetăţeniei Ungariei, cît mai rapid în cele 920 de localităţi din ţara vecină unde s-au făcut pregătirile necesare, la cel puţin 3 milioane de români get-beget, cu scopul de a mări artificial numărul cetăţenilor unguri din Ardeal, astfel încît să se ajungă la peste jumătate din totalul populaţiei din Grădina sau Cetatea Domnului.
3. Eliminarea sintagmei de stat naţional din Constituţia României, invocînd Declaraţia de la Alba-Iulia din anul 1918 adoptată cu ocazia Marii Uniri de la 1 Decembrie, pe care Ungaria şi organizaţiile minoritarilor unguri din ţara noastră nu au recunoscut-o niciodată.
4. Împărţirea României cu ocazia regionalizării diktată şi controlată de la Bruxelles.
5. Introducerea limbii ungare ca limbă oficială în Ardeal, ca limbă regională.
6. Aplicarea principiului antieuropean şi antidemocratic al ocupării funcţiilor de conducere şi al angajării în instituţii publice în raport cu ponderea etnică la nivel de localitate, judeţ şi ţară.
La Congresul al XI-lea al U.D.M.R. de la Miercurea Ciuc au fost invitaţi şi au participat preşedinţii: Victor Viorel Ponta (P.S.D.), George Crin Laurenţiu Antonescu (P.N.L.), Vasile Blaga (P.D.L.) şi Mihai Răzvan Ungureanu (Forţa Civică-F.C.). Primii doi invitaţi s-au deplasat de la Bucureşti la Miercurea Ciuc cu elicopterul, iar presa nu a mai fost interesată nici de costurile deplasării, nici cine le-a suportat. Dintre cei patru lideri alogeni de partide prezenţi la Miercurea Ciuc, doi au limba maternă ungară, dar numai preşedintele F.C. nu a purtat căşti, dovedind că ştie foarte bine limba oficială a Ungariei. Din nou, la fel ca la Congresul U.D.M.R. de la Oradea, liderii P.S.D. şi P.N.L., ajunşi acum în funcţiile de prim-ministru şi, respectiv, preşedinte al Senatului au fost umiliţi de către gazde şi au primit căşti pentru a asculta traducerea a ceea ce vorbeau fraţii sau aliaţii lor în limba ungară.
Prin prezenţa lor la congresele U.D.M.R., liderii P.S.D., P.N.L. şi P.D.L. au confirmat că acţionează împreună, la ordinele asasinilor economici şi asasinilor politici internaţionali, împotriva Poporului Român şi a României. În diverse combinaţii au guvernat împreună P.S.D., P.N.L. şi P.D.L. cu U.D.M.R., iar în Guvernele Ponta I şi II, cu excepţia miniştrilor şi a secretarilor de Stat, au rămas pe funcţii reprezentanţii U.D.M.R. din timpul Guvernelor Boc şi Ungureanu. Sînt cu toţii la Putere, pe care o folosesc împotriva Poporului Român şi a viitorului României.
Telespectatorii români au remarcat că în sala Congresului U.D.M.R. de la Miercurea Ciuc nu a fost admis şi nu a existat nici un drapel al României, iar în limba română au vorbit numai cei patru invitaţi de la Bucureşti. Delegaţii unguri nu aveau căşti şi, majoritatea lor, nu i-au înţeles sau nu au vrut să-i asculte pe vorbitorii veniţi de la Bucureşti. Pe pupitrul pentru vorbitori la congresul U.D.M.R. a fost pus numai steagul unguresc al Ardealului, aşa-zisul steag al Ţinutului Secuiesc. Premierul Ponta şi preşedintele Senatului României, Crin Antonescu, le-au spus participanţilor la Congresul U.D.M.R. că au un profund respect faţă de steagul unguresc al Ardealului, care este arborat ilegal pe multe instituţii ale Statului Român în judeţele Covasna, Harghita şi Mureş. Primul-ministru şi preşedintele P.S.D., Victor Viorel Ponta, i-a menajat pe participanţii unguri şi a evitat sau nu a avut curajul să le vorbească de faptul că în ziua de 27 mai a.c., după exact 413 ani de cînd domnitorul Mihai Viteazu a unit Ţara Românească cu Ardealul şi cu toată Ţara Moldovei, urma să fie desfăşurat, pe Aeroportul Clinceni, cel mai mare drapel din lume, cel al României, cu lungimea de 349 m şi lăţimea de 227 m. Urmaşul Drapelului Primordial al geto-dacilor, avînd aceleaşi culori de roşu, galben şi albastru, a intrat în Cartea Recordurilor. Dar, premierul Ponta nu a avut curajul şi demnitatea elevei Elena Sabina din oraşul Covasna şi să intre în sala Congresului U.D.M.R. cu un drapel al României sau măcar cu o bentiţă Tricoloră.
Preşedintele Senatului României şi al P.N.L., Crin Antonescu, fiind profesor de Istorie, era firesc să folosească prilejul oferit de Congresul U.D.M.R. de la Miercurea Ciuc şi să le vorbească delegaţilor despre Adevărata Istorie, respectiv: Poporul Primordial al geto-dacilor din care recunosc că se trag toate popoarele Europei; Limba Primordială a strămoşilor noştri geto-daci şi Scrierea Primordială din Ardeal; Religia Primordială şi Drapelul Primordial, în culorile roşu, galben şi albastru, despre care există numeroase cărţi din Antichitate, precum şi celebrele table şi tăbliţe de aur găsite la Sinaia (în anul 1875) şi aflate acum la Moscova şi Vatican. Aflîndu-se în sud-estul Ardealului, domnul profesor şi senator Crin Antonescu, a ratat voit ocazia de a-i înştiinţa pe participanţii la congresul U.D.M.R. despre descoperirile arheologice din judeţele Covasna şi Harghita unde, pînă acum, au fost găsite 34 de cetăţi geto-dacice, peste 30 de tezaure şi mai mult de 200 de aşezări din vremea geto-dacilor, cu 2.000-10.000 de ani înainte de venirea triburilor barbare ale ungurilor în Cîmpia Panonică. Meritau amintite descoperirile uluitoare de la Sîncrăieni, Jigodin, Covasna, Sîntdominic, Valea Seacă, Biborţeni, Racu, Ciceu, Zetea, Ghindari, Porumbeni Mari, Mihăileni, Leliceni, Tuşnad, Racoş, Ceheţel, Pădureni, Cristuru Secuiesc şi Peteni. Cea mai mare cetatea dacică din estul Ardealului a fost descoperită la Covasna, Cetatea Zînelor, unde dacii au terasat un munte şi au construit multe ziduri din piatră cu o grosime de peste 4 m. Arheologii români au constatat atît în judeţele Covasna şi Harghita, cît şi în celelalte judeţe din Ardeal că în multe locuri ungurii au construit cetăţi medievale sau alte clădiri exact deasupra multimilenarelor cetăţi dacice. Aceasta a fost şi este o altă politică diabolică a Ungariei şi a ungurilor pentru a ascunde Adevărul Istoric despre Poporul Român, urmaş al Poporului Primordial! Nu trebuie uitat că multe dintre comorile dacice găsite în Ardeal au fost duse şi există la Budapesta, la fel ca şi cea mai mare parte a arhivelor, iar autorităţile Statului Român nu acţionează pentru recuperarea lor.
Pe mulţi români i-a dezamăgit profund preşedintele P.N.L. şi al Senatului României, cînd a declarat că îi „creşte inima cînd vede" steagul unguresc al Ardealului, o cîrpă a aşa-zisului Ţinut Secuiesc fără secui.
Preşedintele P.D.L., Vasile Blaga, i-a asigurat pe delegaţii la congres că se colaborează punctual cu U.D.M.R., formaţiune care „niciodată nu a trădat“. A uitat să precizeze sau nu a vrut să confirme că U.D.M.R. nu a trădat interesele şi obiectivele Ungariei.
Revenind la congresul al XI-lea al U.D.M.R. sînt de reţinut, cel puţin următoarele:
- Preşedintele Kelemen Hunor a declarat că solicitarea de scoatere a sintagmei „naţional“  din articolul 1 al Constituţiei României „nu este negociabilă“. Cîtă obrăznicie! Liderul U.D.M.R. consideră că este anacronic conceptul de stat naţional român, dar nu sînt anacronice minorităţile naţionale (unele cu 200-700 membri) şi limbile minorităţilor naţionale. În Ungaria statul poate fi naţional, iar minorităţile naţionale şi limbile lor sînt anacronice. Ungaria desfăşoară o politică diabolică şi eficace pentru maghiarizarea locuitorilor de alte etnii, avînd multă ură împotriva a tot ce-i românesc. De asemenea, liderul U.D.M.R.. a spus că autonomia teritorială este „zălogul menţinerii comunităţii maghiare“ şi pentru înfăptuirea ei trebuie găsiţi „democraţi români“ care să susţină în Parlament şi în Guvernul de la Bucureşti politica diabolică a Ungariei pentru anexarea Ardealului, prin Diktatul de la Bruxelles, pregătit pentru anul 2014. Liderul U.D.M.R. a susţinut că pentru obţinerea autonomiei teritoriale a Ardealului trebuie creat cadrul juridic cu ocazia revizuirii Constituţiei României şi a regionalizării ţării. Ca să-i liniştească pe românii naivi, Kelemen Hunor a spus că „nu vrem să luăm nimic, de la nimeni, nu vrem să înşelăm pe nimeni“, iar arborarea steagului unguresc al Ardealului nu este neconstituţională.
- Vicepremierul Ungariei, Semjen Zsolt, a îndemnat U.D.M.R. să acţioneze pentru autonomie teritorială şi i-a asigurat pe participanţi de sprijinul Budapestei.
- Deputatul Borbely Laszlo a insistat asupra restituirilor în natură pentru ca Ungaria şi ungurii să dobîndească pe toate căile cît mai multe proprietăţi imobiliare în Ardeal. În fapt, pe calea retrocedărilor ilegale în natură către bisericile ungureşti şi alte persoane juridice şi persoane fizice maghiare s-a ajuns ca Ungaria să naţionalizeze, de iure, mii de clădiri şi milioane de hectare de terenuri agricole şi păduri din Ardeal care aparţin de drept Statului Român. Autorităţile Statului Român ştiu că zilnic este împroprietărit ilegal statul ungar cu numeroase imobile în Ardeal, dar nu acţionează împotrivă şi nici măcar nu reacţionează la politica diabolică a Ungariei susţinută de U.D.M.R. şi bisericile maghiare. Este pentru prima dată în Istoria lumii cînd fără nici o bază juridică (urmare a unui tratat internaţional) un stat inamic naţionalizează numeroase şi uriaşe proprietăţi imobiliare din ţara vecină cu scopul evident al dezmembrării ei teritoriale şi, ulterior, al anexării unui provincii istorice, binecuvîntate de Dumnezeu.   
- Primarul Municipiului Miercurea Ciuc, Robert Raduly, a declarat că ungurii acţionează pentru autonomie culturală şi autonomie teritorială, aceasta fiind cea mai importantă cauză pentru ei. El a strigat la microfon, în ungureşte şi în româneşte, ca să priceapă liderii P.S.D., P.N.L., P.D.L. şi F.C., dar mai ales cei peste 30 de milioane de români din ţară şi de pretutindeni: „Noi vrem autonomie culturală şi autonomie teritorială ! Nu sau autonomie teritorială, ci şi autonomie teritorială! Autonomie culturală şi autonomie teritorială pentru toţi ungurii din Ardeal !“ Participanţii l-au aplaudat în picioare. Liderii P.S.D., P.N.L., P.D.L. şi F.C. nu au avut nici o replică. Prezenţa lor la congresul U.D.M.R. a confirmat că acceptă şi susţin toate acţiunile Ungariei şi organizaţiilor maghiare din ţara noastră îndreptate împotriva Poporului Român şi a României. În mass-media, cunoscuţii manipulatori de opinie au tăcut pe tema acestor recunoaşteri publice ale conducătorilor U.D.M.R., iar liderilor organizaţiilor şi partidelor politice româneşti, mai ales P.R.M., le-au pus eticheta de extremişti pentru că, de peste 20 de ani, au dezvăluit şi acţionat împotriva pericolului unguresc.
- Preşedintele U.D.M.R. Sfîntu Gheorghe, Antal Arpad, a anunţat că este pregătit şi va fi înaintat Parlamentului României proiectul Statutului de autonomie teritorială a judeţelor Covasna, Harghita şi Mureş. Pentru obţinerea autonomiei teritoriale a Ardealului este nevoie şi de sprijinul Uniunii Europene. El a confirmat că U.D.M.R. solicită ca limba ungară să devină limbă regională în Ardeal, iar în instituţiile publice să se respecte principiul proporţionalităţii etnice, inclusiv în unităţile militare, respectiv „vrem ca la Miercurea Ciuc 85% dintre poliţişti şi jandarmi să fie de etnie maghiară.“
- Statutul U.D.M.R. a fost modificat nu atît pentru a se constitui, după 24 de ani, organizaţii de femei, ci pentru înfiinţarea Preşedenţiei Naţionale cu 9 membri, astfel încît să poată fi luate decizii operative în lunile care urmează pînă la Diktatul de la Bruxelles, din anul 2014.
- Au fost adoptate propunerile U.D.M.R. pentru re-revizuirea Constituţiei României, pe care nu au votat-o ungurii niciodată, din 1991 pînă acum, dintre care am reţinut cîteva:
a) radierea conceptului de stat naţional;
b) să fie recunoscute minorităţile naţionale ca elemente constitutive ale Statului Român;
c) să fie declarat principiul proporţionalităţii etnice în administraţia centrală şi locală, în instituţiile descentralizate şi în unităţile militarizate;
d) să fie asigurate drepturi decizionale mult mai ample pentru autorităţile locale;
e) Statul Român să reacţioneze faţă de orice atac împotriva etniei maghiare.
Avînd în vedere încălcarea de către U.D.M.R., inclusiv la ultimul congres, a prevederilor din Constituţia României şi Legea partidelor politice, Parchetul de pe lîngă Tribunalul Municipiului Bucureşti, care probabil s-a autosesizat sau va fi sesizat, are obligaţia să acţioneze pentru scoaterea în afara legii a U.D.M.R. Pe cale de consecinţă, s-ar putea ca la Miercurea Ciuc să fi fost ultimul congres al U.D.M.R.
Abia întorşi la Bucureşti, liderii U.S.L. i-au înştiinţat pe români că la re-revizuirea Constituţiei României, care va fi făcută la comandă externă şi în cel mai scurt timp din lume, record mondial de neegalat, articolul 3 - „Teritoriul“ va fi completat cu „comunităţile locale cu drepturi extinse“, o formulare neclară şi extrem de periculoasă prin consecinţe. Astfel, actualele partide politice parlamentare fac jocul Ungariei şi al revizionismului unguresc, iar liderii U.D.M.R. trăiesc cu convingerea că al XI-lea congres a fost ultimul ţinut pe teritoriul României. Următorul congres al U.D.M.R. visează să-l ţină peste doi ani, după Diktatul de la Bruxelles din anul 2014.
Pînă atunci se vor trezi la realitate şi se vor uni românii în faţa pericolului unguresc. Îi ajută să se deştepte Senatul care va vota în luna iunie a.c. textul noii Constituţii împotriva Poporului Român şi a României.

Dr. GHEORGHE FUNAR,
Secretar general al P.R.M.,
Preşedintele Filialei P.R.M. Cluj


ZIARUL TRICOLORUL, Anul X, nr. 2746, VINERI 31 MAI 2013 




joi, 30 mai 2013

Propunerile PRM pentru îmbunătăţirea Legii fundamentale





Către,

COMISIA COMUNĂ A CAMEREI DEPUTAŢILOR
ŞI SENATULUI PENTRU ELABORAREA PROPUNERII LEGISLATIVE DE REVIZUIRE A CONSTITUŢIEI ROMÂNIEI

În atenţia domnului preşedinte,
senator GEORGE CRIN LAURENŢIU ANTONESCU

În calitate de preşedinte al Partidului România Mare, vă fac cunoscut că l-am mandatat pe secretarul general al P.R.M., dl. Gheorghe Funar, să elaboreze, să semneze şi să înainteze Comisiei pe care o prezidaţi, spre analiză, dezbatere şi vot un număr de 54 de propuneri de modificare şi completare a Constituţiei României.
Cu stimă,

Dr. CORNELIU VADIM TUDOR,
Preşedintele Partidului România Mare,
Membru al Parlamentului European
30 mai 2013, Bucureşti



ZIARUL TRICOLORUL, Anul X, nr. 2745, JOI 30 MAI 2013


Preşedintele PRM l-a dat în judecată pe derbedeul şantajist Dragoş Pătraru, care va trebui să plătească (în solidar cu firma SRI sub acoperire România TV) daune morale de 1.000.000 de euro CAMPANIA DEMENŢIALĂ DE MINCIUNI ŞI CALOMNII TREBUIE SĂ IA SFÎRŞIT! CUMETRII VICTOR PONTA- G.C. MAIOR AU ALES CA „VÎNĂTORI DE OAMENI” NIŞTE MANGAFALE PROASTE, DIN PLOIEŞTI...



DOMNULUI PREŞEDINTE AL TRIBUNALULUI BUCUREŞTI
DOMNULE PREŞEDINTE,

Subsemnatul CORNELIU VADIM TUDOR, domiciliat în Bucureşti, Str. General Dr. Mihail Butoianu nr. 4, Sector 5, în calitate de reclamant,
În contradictoriu cu pîrîţii:

- DRAGOŞ PĂTRARU – realizatorul emisiunii „STAREA NAŢIEI”, domiciliat în Municipiul Ploieşti şi
- POSTUL DE TELEVIZIUNE ROMâNIA TV, cu sediul în Bucureşti, Casa Presei, Sectorul 1,

Formulez prezenta

CERERE DE CHEMARE ÎN JUDECATĂ

Solicitînd instanţei obligarea pîrîţilor în solidar la:

1. - plata de daune morale în valoare de 1.000.000 euro, reprezentînd compensarea prejudiciului moral cauzat prin afirmaţiile făcute în cadrul emisiunii televizate „STAREA NAŢIEI”, difuzată în fiecare zi, de luni pînă joi, şi, în special, în cadrul emisiunii din data de 24.05.2013;
2. - plata cheltuielilor de judecată pe care le voi face cu soluţionarea prezentei cauze.
În fapt, în cadrul emisiunii „STAREA NAŢIEI”, din data de 24 mai 2013, realizatorul Dragoş Pătraru, întrecînd orice limită impusă de buna conduită a activităţii de jurnalist, a prezentat pe ecran o scrisoare publicată în ziarul „Evenimentul zilei”, pretinzînd că aceasta a fost scrisă de subsemnatul în anul 1987, fiind adresată Elenei Ceauşescu, în care se aflau două dezacorduri gramaticale flagrante, pretinzînd că ele îmi aparţin (?!). În realitate, acele erori fuseseră făcute de nişte politruci de la C.C. al P.C.R., care copiaseră, deformat, o epistolă (scrisă de mînă), la o maşină cu caractere mari, fără diacritice. Cine a trăit acele vremuri, ştie că aşa au stat lucrurile. Reproducînd însă textual aceste scrisori, realizatorul emisiunii ajunge la concluzia că eu sînt „agramat”, „analfabet”, „lingău”. El încearcă, totodată, să inducă publicului spectator ideea că un individ de asemenea factură nu are ce căuta în Parlamentul European şi că Poporul Român, care mi-a acordat votul de încredere atunci cînd am devenit europarlamentar, a făcut o mare greşeală alegînd să fie reprezentat de un „analfabet”. În felul acesta, vinovăţia pîrîtului Dragoş Pătraru decurge nu doar din faptul că mi-a adus injurii incalificabile, făcîndu-mă „analfabet”, „agramat”, „lingău”, dar şi din faptul că el nu a analizat veridicitatea celor relatate în emisiune, neverificînd în prealabil informaţia preluată din ziarul „Evenimentul zilei”, pentru că, dacă ar fi fost privită cu atenţie aşa-zisa scrisoare, ar fi fost lesne de observat că ea nu conţine semnătura subsemnatului, fiind „opera“ unor activişti de la CC al PCR.
Prin urmare, pîrîtul Dragoş Pătraru va trebui să producă, în faţa instanţei, probe certe, legale şi concludente, din care să reiasă că acea epistolă e scrisă şi semnată de mine, pentru a putea dovedi că subsemnatul aş fi săvîrşit greşeli gramaticale, ceea ce este, practic, imposibil - deoarece, aşa cum am arătat, ele nu erau scrise de mine, ci de cei care le transcriau la maşina de scris cu litere mari, pentru a le prezenta ulterior familiei Ceauşescu. E prima oară cînd mi se aduc acuzaţii că eu nu ştiu limba română! Menţionez că am absolvit Facultatea de Filozofie din Bucureşti, am fost bursier Herder (calitate în care am studiat Istoria, la Universitatea din Viena), sînt Doctor în Istorie (Summa cum Laude), sînt membru al celor mai prestigioase Academii ale lumii, am tipărit 40 de volume, sînt tradus în 12 limbi, creaţia mea literară fiind studiată de copii la şcoală ş. a. m. d.
De asemenea, vinovăţia postului de televiziune România TV decurge din faptul că, deşi avea obligaţia să intervină cu profesionalism în demersul jurnalistic, verificînd atît sursa, cît şi veridicitatea informaţiei ce urma să fie difuzată în cadrul emisiunii menţionate, nu a făcut-o ci, dimpotrivă, a continuat şirul injuriilor proferate la adresa subsemnatului şi în zilele care au urmat.
Sîmbătă, 25 mai, am solicitat Dreptul la Replică, într-o serie de convorbiri telefonice cu redactorul-şef Eugen Chelemen, cu realizatoarea Cristina Şincai şi cu producătoarea Mădălina Ciocan, dar am fost refuzat. A doua zi, mi s-a comunicat că mi se face hatîrul de a avea un Drept la Replică - dar era prea tîrziu, răul fusese comis.
În aceste condiţii, m-am adresat în ziua de 26 mai 2013 Consiliului Naţional al Audio-Vizualului, rugînd să fie luate măsuri şi să fie aplicată Legea împotriva acestei „vînători de oameni“ practicată de postul România TV, întrucît de la începutul acestui an şi pînă acum eu sînt atacat, sistematic, fiind disecată şi deformată cu o sîrguincioasă rea-voinţă, activitatea mea profesională de dinainte de evenimentele din decembrie 1989.
Astfel, rog Instanţa să constate că în cauză sînt întrunite elementele răspunderii civile delictuale, prevăzute de art. 998 C. civ. şi că obligaţia de dezdăunare revine, deopotrivă, şi pîrîtei România TV, conform prevederilor art. 1000 alin. 3 C. civ., derivată din calitatea sa de comitent.
Reproduc mai jos fragmente din textul emisiunii „STAREA NAŢIEI” din data de 24 mai 2013:
„A mai intervenit unul ieri seară, să ne spună despre marea nedreptate care i se face lui Gigi – prietenul lui, fratele lui de cruce, Corneliu Vadim Tudor. (...) Stai să vedem aseară ce a zis! Că pînă la urmă chiar a zis ceva, după ce a delirat o jumătate de oră despre propria-i persoană. (...) Eu credeam că astea-s bancuri! Ditamai scriitorul, poetul de curte şi europarlamentarul vrea ca justiţia să lase frecţiile astea cu politicieni şi să-i condamne cu prioritate pe autorii necunoscuţi.
Staţi jos, domnule preşedinte de partiduleţ!
A! Şi dacă mai aveaţi dubii cu privire la caracterul lui Vadim Tudor, «Evenimentul zilei» a publicat de curînd o scrisoare pe care Tribunul i-o adresa Elenei Ceauşescu în anul 1987. Hai să ne distrăm puţin! Citez:
«Mult iubită şi stimată tovarăşă Elena Ceauşescu,
Îngăduiţi-mi să vă solicit sprijinul preţios în rezolvarea unor probleme esenţiale a destinului meu literar.»
Adică, înainte de ’89 Vadim nu era doar linguşitor, ci şi prost. Continuăm:
«De timp îndelungat sufăr eşec după eşec în tentativa mea de a figura în vreun plan editorial pe anul 1987 cu volumele de publicistică militantă «Recviem pentru Hiroşima» şi «Din Bucureştii de odinioară».
Ce era cu aceste volume? Ele veneau, citez:
«Să elogieze vocaţia de pace a umanităţii, a României, a preşedintelui nostru iubit.»
Ia, încă una, că–mi place!:
«Eu nu reclam pe nimeni, vreau să-mi văd liniştit de muncă, dar vă rog să mă credeţi, stimată tovarăşă Elena Ceauşescu, că este mare păcat să fiu batjocorit la nesfîrşit de unii funcţionari culturali.»
Înţelegeţi, nu, că pe ăsta noi l-am trimis în Parlamentul European?! Înţelegeţi, sper, că românii îl votează pe acest lingău, care ne predă la televizor lecţii de morală. Înţelegeţi cum îl transformă televiziunile – dînd dovadă de inconştienţă - pe acest ipochimen... Hai, bă, că iar mă enervez şi nu-mi face bine!
Mai bine să mai dau un citat din Vadim, că-i frumos! Să ne destindem! Citez: «Aşa după cum vă cunosc, înţeleaptă şi justiţiară, sînt convins că nu v-eţi îngădui ca un scriitor devotat cauzei naţionale să fie împiedicat a-şi cînta patria şi partidul.»
Veţi e scris v-eţi – deci omul era semianalfabet atunci.
Cîntă, lingăule, cîntă, da’ la altă masă, te rugăm!...“
Acelaşi limbaj injurios poate fi regăsit şi într-un extras de pe blogul numitului Dragoş Pătraru, din data de 21 mai 2013, cu menţiunea că la acest blog are acces oricine accesează site-ul  altPHEel-blogul lui Pătraru - STAREA NAŢIEI - cu Dragoş Pătraru – DE CE SĂ-L BAGI PE VADIM în SEAMĂ?:
„Azi, am intrat şi în gura pacientului Vadim Tudor. Pupincuristul ceauşist a spus că nu ar fi intrat în direct dacă ar fi ştiut că sînt eu în platou, la emisiunea Sorinei Matei. Desigur, bolnavul fără patalama ştia dinainte că voi fi în platou, pentru că i s-a spus clar cine participă la emisiune. Dar nimeni nu pare deranjat de minciunile pe care le spune zilnic Vadim Tudor. Săptămîna trecută, Vadim spunea la Realitatea că Ghiţă e căpitan de Securitate şi că el nu mai are ce căuta la RTV. A doua zi, era la România TV, în direct. Deci, de ce l-ar crede cineva pe acest personaj?
În fine, după ce n-am mai rezistat şi am coborît un pic la nivelul «Tribunului», doar ca să-i arăt că am jignirile cu mine, nu le-am uitat acasă, m-am tot gîndit cum este posibil ca acest tip care ar fi trebuit să fie pus la colţ după ’89 de toată lumea continuă să se afle în prim-plan. Răspunsul este simplu: Vadim este reprezentant de frunte al mizeriei morale care domneşte acum în România. Şi, cum am văzut şi în cazul Becali, la noi, la nivelul percepţiei publice, răul a devenit bun, mizeria – curăţenie, democraţia – dictatură şi justiţia – abuz. În condiţiile astea, un mahalagiu ca Vadim e musai bun.
De ce e băgat în direct şi tolerat e din nou simplu de explicat. Cînd vezi un nebun pe stradă, nu treci pe lîngă el. Te opreşti şi te uiţi. Măcar cît să te închini. Asta vor şi televiziunile. Ca oamenii să se oprească la ele, preţ de cîteva minute măcar. De dragul ratingului cu orice preţ! Îi poţi face pe oameni să se uite la tine făcînd jurnalism sau băgînd în direct tot felul de nebuni. Din păcate, pentru prima variantă se optează din ce în ce mai puţin.”
Prin urmare, în opinia realizatorului emisiunii „STAREA NAŢIEI” aş fi bolnav psihic, pîrîtul Dragoş Pătraru folosind tot felul de apelative injurioase, aşa cum sînt cele subliniate în textul de mai sus.
Pe aceeaşi linie se înscriu şi emisiunile din zilele de 16 aprilie, 8 mai, 17 mai şi, mai ales, cea din 18 mai 2013, cînd pîrîtul afirmă şi pune chiar titlul emisiunii – „Vadim nu mînca usturoi, să nu-i irite fundul lui Ceauşescu”; iar în cadrul emisiunii din 27 mai 2013, Dragoş Pătraru prezintă pe ecran imaginea lui Serghei Mizil şi pe cea a subsemnatului, după care scuipă ecranul. Toate aceste afirmaţii sînt de natură a-mi aduce grave prejudicii de ordin moral şi profesional, aducînd, totodată, atingere unor drepturi absolute, şi anume dreptul la imagine, la demnitate, la onoare.
Subsemnatul Corneliu Vadim Tudor învederez că întreaga campanie scelerată de denigrare a imaginii, a onoarei şi a demnităţii mele este cu atît mai păgubitoare, cu cît subsemnatul sînt membru al Parlamentului European – instituţie organizată în baza unui sistem caracterizat prin reguli de conduită profesională şi morală extrem de severe, precum şi preşedinte al Partidului România Mare.
Prin aceste afirmaţii calomnioase a avut, deci, de suferit nu numai imaginea mea, dar şi imaginea instituţiei unde îmi desfăşor activitatea – Parlamentul European – care este serios afectată, eu oferind posibilitatea aducerii şi altor acuze conexe.
Prin toată campania întreprinsă de către pîrîta – postul de televiziune România TV - se urmăresc, de fapt, în mod clar compromiterea şi îndepărtarea mea din cadrul Parlamentului European al cărui membru sînt, dorindu-se a se induce ideea că subsemnatul pot fi catalogat drept un incult, un analfabet, un om fără caracter, finalitatea fiind şi aceea de a mă defăima ca profesionist şi reprezentant al unei instituţii de înalt nivel internaţional, pentru deteriorarea bunei mele reputaţii în societate, în faţa prietenilor, colegilor şi electoratului.
Într-adevăr, libertatea de exprimare este un drept recunoscut şi garantat prin art.30 alin.1 din Constituţia României şi art.10 par.1 din Convenţia Europeană a Drepturilor Omului, dar libertatea de exprimare nu poate şi nu trebuie să fie absolută, neputînd prejudicia drepturi şi interese ale celorlalte persoane. Pretextul invocat de pîrît, că el face PAMFLET, e mincinos şi ridicol, avînd în vedere că dejecţiilor revărsate de el le lipseşte calitatea esenţială a acestui gen literar publicistic: umorul. Atunci cînd faci pe cineva, în mod repetat, „prost“ şi „analfabet“, aşa ceva nu e pamflet, ci insultă, calomnie, înjurătură groasă.
Limita impusă libertăţii de exprimare de dreptul altuia la propria imagine, la protecţia demnităţii, onoarei şi reputaţiei sale decurge din art.30 alin.6 din Constituţia României, din art.57 din aceeaşi lege fundamentală sau din art.10 alin.2 din Convenţia Europeană a Drepturilor Omului.
În cauza Petrina c. României, instanţa europeană a arătat că deşi „libertatea de exprimare constituie unul dintre fundamentele unei societăţi democratice şi ea protejează şi informaţiile sau ideile care lovesc, şochează sau îngrijorează, Curtea reaminteşte faptul că ea nu trebuie să depăşească anumite limite, mai ales în ceea ce priveşte protejarea reputaţiei. (...) Realitatea nu a fost prezentată în mod corect, în lipsa oricărei baze factuale.”
În acelaşi sens s-a pronunţat şi Curtea Supremă de Justiţie (actuala Înaltă Curte de Casaţie şi Justiţie a României), care a arătat că „Libertatea de exprimare nu poate prejudicia demnitatea, onoarea, viaţa particulară a persoanei şi nici dreptul la propria imagine, prin folosirea unor cuvinte jignitoare, vexatorii. Dreptul la opinie şi la libera exprimare, ca orice alt drept, trebuie exercitat în limitele sale fireşti, neputînd prejudicia drepturile şi interesele legitime ale celorlalte persoane. În acest sens, art.30 alin.6 din Constituţie prevede că libertatea de exprimare nu poate prejudicia demnitatea, onoarea, viaţa particulară a persoanei şi nici dreptul la propria imagine, iar - în temeiul art. 54 din Constituţie - drepturile şi libertăţile constituţionale trebuie exercitate cu bună-credinţă, fără să se încalce drepturile şi libertăţile celorlalţi.”
În aceste condiţii, sînt nevoit să solicit instanţei de judecată să pronunţe o hotărîre prin care să dispună obligarea pîrîţilor, în solidar, la plata daunelor morale de 1.000.000 euro pentru prejudiciul de imagine creat, ca urmare a faptelor de mai sus, afirmaţii cu atît mai grave cu cît continuă seria insultelor proferate pe acest post de televiziune încă de la începutul anului 2013, cu menţiunea că nici acum nu s-au oprit a debita injurii şi a face afirmaţii mincinoase cu privire la persoana mea.
Învederez instanţei că, pînă la data depunerii prezentei acţiuni, emisiunea a fost urmărită de un număr mare de persoane şi că altele au putut-o urmări pe „youtube ”, avînd posibilitatea să comenteze tot ceea ce au auzit, să îmi aducă acuze nefondate, fiindu-mi lezată imaginea – ca persoană publică, scriitor şi europarlamentar, motiv pentru care solicit să fie obligaţi pîrîţii la plata sumei de bani arătate mai sus, cu titlu de daune morale. Menţionez că voi folosi aceşti bani în scopuri filantropice.
În drept, art. 998 şi urmat. C. civ., art. 1000 alin. 3 C. civ. art. 10 alin. 2 din Convenţia Europeană a Drepturilor Omului.
Probe: înscrisuri, interogatoriu, martori şi orice alte probe a căror necesitate ar reieşi din dezbateri.
Cu cheltuieli de judecată.

Dr. CORNELIU VADIM TUDOR,
Preşedintele Partidului România Mare
Membru al Parlamentului European
Bucureşti, 30 mai 2013


ZIARUL TRICOLORUL, Anul X, nr. 2745, JOI 30 MAI 2013 




miercuri, 29 mai 2013

Preşedintele P.R.M. a participat, ieri, la şedinţa Filialei Municipale Bucureşti a formaţiunii



Comunicat de Presă

Marţi, 28 mai a.c., preşedintele PRM a prezidat lucrările Filialei Municipale Bucureşti a partidului. Cu acest prilej, domnia-sa a analizat situaţia în care se află partidul la această oră, anunţînd şi priorităţile pentru perioada următoare: reorganizarea şi întinerirea partidului, politica de alianţe, strîngerea semnăturilor, care sînt necesare, conform Legii, pentru reînscrierea formaţiunii.
Liderul partidului a anunţat că va convoca Biroul Permanent al PRM pentru ziua de vineri, 7 iunie.

Biroul de Presă al PRM
28 mai 2013


ZIARUL TRICOLORUL, Anul X, nr. 2744, MIERCURI 29 MAI 2013 


LOCUL DE MUNCĂ TREBUIE GARANTAT DE NOUA CONSTITUŢIE



Numărul firmelor intrate în insolvenţă în raport cu aceeaşi perioadă a anului trecut a crescut îngrijorător, în condiţiile în care statisticienii, analiştii economici şi mulţi alţi dătători cu părerea fără pregătire economică şi fără să fi dat cu nasul de economia reală a României susţin că ne aflăm într-o perioadă de uşoară creştere economică. De nicăieri, din dezbaterile lor stupide, nu rezultă de unde provine această „creştere“. Combinate, precum Oltchim, ţinute artificial în picioare pentru a fi căpuşate de clienţii politici, îşi dau ultima suflare, industria a fost, practic, desfiinţată, agricultura românească face, cu greu, faţă concurenţei neloiale venite din partea Mafiei legumelor şi fructelor din import, mai ieftine, dar făţoase, ambalate atractiv, deşi mustind de chimicale cancerigene. Construcţiile, care luaseră avînt numai din motivul acordării unor credite aproape oricui, se află într-o stare de letargie, iar de domeniul transporturilor, nici nu merită să discutăm.
Banii trimişi de românii plecaţi în străinătate s-au împuţinat, aşadar guvernanţii trebuie să-şi bată capul să scoată bani la buget din piatră seacă. În cazul nostru, „piatra seacă“ este contribuabilul de rînd, plătitor al unor taxe şi impozite mai mari, şi întreprinderile mici şi mijlocii care se încăpăţînează să nu dea faliment. Între timp, de ce subiecte este preocupată mass-media? Ştim, cu lux de amănunte, ce fel de televizor are Becali în închisoare, de cine a fost vizitat, ce declaraţii face „amantul“ Elodiei şi prin ce cluburi a mai petrecut Radu Mazăre. Despre chestiunile serioase, care vizează destinul României, se discută din ce în ce mai puţin. Despre revizuirea Constituţiei, de exemplu. Nu ne punem problema dacă această nouă Constituţie va trece, sau nu, de votul popular. Vremurile în care Ion Iliescu îi implora pe cetăţeni să iasă la vot au trecut. Acum, printr-o singură apăsare a unei taste de calculator, un procent de 25% poate fi „transformat“, peste noapte, în 75%, deci problemele legate de prezenţa la vot vor fi insignifiante şi trecute cu vederea de mass-media aservită politic. Într-una din zile, sătui de emisiunile clonate de la o televiziune la alta, realizate după tipare prestabilite şi devenite plictisitoare de moarte, am încercat să urmărim şi altceva. Surpriză. Am aflat astfel că în Constituţie  dreptul la un loc de muncă era stipulat ca fiind obligatoriu. Nu în Europa, nu în America, ci în China! În China lui Mao! Ce şoc! Cum ar subtitra instrumentul de propagandă anticreştin Kanal D. Cu riscul de a fi consideraţi „comunişti“, risc pe care ni-l asumăm cu amuzament, credem că garantarea unui loc de muncă pentru fiecare cetăţean al ţării noastre este mai important decît orice altceva. Un loc de muncă asigurat, plătit decent, aduce după sine şi alte drepturi care degeaba sînt stipulate în Constituţie, dacă rămîn simple cuvinte înşirate pe hîrtie. Deocamdată, despre rata şomajului nimeni nu mai comentează nimic. Statul preferă să scoată bani din buzunar pentru plata şomerilor, pentru ajutoare sociale, tolerează munca la „gri“, în loc să scadă drastic taxele pentru un loc de muncă. Pînă la 0, zicem noi, pentru că oricum s-ar face economii la buget, locuri de muncă s-ar crea aproape instantaneu, dar, ghinion, n-ar prea rămîne nimic de furat, de căpuşat, de sifonat, de aruncat cu banii pe investiţii inutile, gestionate de Mafia transpartinică. Acum, pentru 2014, se propune scăderea cu 2% a CAS-ului plătit de angajator. Mulţumim, domnilor, pentru generozitate, dar ne jigniţi inteligenţa şi experienţa de viaţă. Ne jigniţi cunoştinţele de matematică dobîndite în ciclul primar. 2%? Un procent ridicol de infim. Parte dintr-o strategie economică ridicolă dintr-o guvernare ridicolă.

RUXANDRA LUNGU,
Preşedinta Organizaţiei de Femei  România Mare


ZIARUL TRICOLORUL, Anul X, nr. 2744, MIERCURI 29 MAI 2013 




marți, 28 mai 2013

In emisiunea ACCES DIRECT !

Saptamana trecuta, in emisiunea ACCES DIRECT:


http://accesdirect.a1.ro/emisiune/Acces-Direct_13596.html  - derulati la "minutul" 65:00


Săptămîna pe scurt nr 1191 - 28.05.2013


* Asta-i diferenţa dintre Germania şi România: nemţii o au pe Angela Merkel, românii o au pe Angela Gheorghiu (amanta Ouatului)
* Fiţuica băsistă „Excrementul zilei“ (la fel ca şi Realitatea TV) încearcă să demonizeze regimul socialist, regretat de toată lumea * O figură porcină: Dragoş Pătraru Boschetaru’ * Noi sondaje mincinoase

* LA DESCHIDEREA EDIŢIEI. Absolut dizgraţios amantlîcul Angelei Gheorghiu cu scapetele de culoare Cezar Ouatu! I-am văzut împreună la emisiunea unui alt ţigan, Mihai Gâdea, şi ni s-a întors stomacul pe dos. În special prestaţia cîntăreţei ne-a scîrbit: rîdea fals şi forţat, cu ciocul ei de raţă, trăgea cu ochiul la castratul de lîngă (peste) ea, mai dădea o raită cu limba pe la colţurile gurii – ce mai, decăzuse teribil, de parcă se terminaseră bărbaţii din lume şi nu putea trăi fără acea „poznă a firii“, cu numele imposibil de Ouatu. Care nu e numai mefistofelic de urît, ci şi prost ca noaptea: „La Veneţia am debutat pentru prima oară“ – ne-a zgîriat urechile vampirul outor, după care a încercat să se corecteze, dar mărgica fusese scăpată. Cît despre prestaţia lui Gâdea–CNN, ce să mai vorbim: la el totul e fabulos, colosal, extraordinar, cel mai mare steag de pe mapamondul lumii, fundaţia dan voiculescu acordă un premiu în chiftele etc. * Limba română e din ce în ce mai siluită pe micile vidanje – pardon, ecrane. Mai ales cacofoniile ne asaltează. Cîteva exemple: „Simpatie publică care“ (Monica Macovei); „Pentru ca cei 2 milioane şi jumătate“ (Marian Preda, B1TV); „Mişcarea Populară se mişcă către ... partid“ (anunţ scris pe ecran, la B1TV); „Dacă aş mînca cereale“ (B1 TV) etc. * Acelaşi individ cu cerealele a continuat cu o altă prostie: „Prepararea fiind fără prăjire, fără frigere“ (?!). La Antena 3, o reporteriţă zăpăcită a vrut să spună că o nuntă ar putea fi întrecută de alta, dar cum a făcut-o? „Nunta ar putea fi devansată“ – ceea ce înseamnă că s-ar putea ţine înaintea celeilalte (?!). * Favorit TV ne-a mai dat o mostră a ceea ce reprezintă degradarea folclorului, nu numai de ţigani, ci şi de români. Un gurist a ţîpurit aşa: „Dulceaţa buzelor tale/ Nici o floare nu le are“. Corect se zice: nu o are. * După atîtea exemple negative, hai să dăm şi unul pozitiv: ne referim la redifuzarea, după 1 an, la postul Acasă TV, a unei emoţionante emisiuni în memoria marii cîntăreţe Doina Badea. Astfel de medalioane ar putea fi închinate şi altor artişti sau sportivi de valoare, ca de pildă Toma Caragiu, Dorin Teodorescu, Ion Dacian, Puiu Călinescu, Doru Năstase, Sergiu Nicolaescu, Nicolae Dobrin ş.a. * Fiţuica băsistă „Excrementul zilei“ (pîrţ, pîrţ), condusă de magraonul fără talent şi fără puţă Dan Andronic, tot încearcă să distragă atenţia oamenilor de la catastrofa Regimului Băsescu-Ponta. În nr. de sîmbătă, 25 mai, pe copertă, a apărut un generic imens: „Ce bani cîştigau artiştii şi scriitorii în comunism. Amintiri din Epoca de Aur“. Iar dedesubt erau pozele următorilor: Corina Chiriac, Marius Ţeicu, Corneliu Vadim Tudor, Victor Socaciu. Cică Vadim ar fi primit, în anul 1983, 43.693 de lei, pentru emisiuni de Radio şi Televiziune, articole în „Săptămîna“, texte din „Scînteia Tineretului“ şi, atenţie, o poezie publicată în „Luminiţa“ (80 de lei!). Bă, Andronice, fir-ai al dracului cu toată şatra ta, te-a lovit strechea? Te iei şi de Nichita Stănescu, Eugen Barbu, Adrian Păunescu, Cornel Fugaru, Tamara Buciuceanu-Botez, Dem Rădulescu, Octavian Paler, Dinu Săraru, Radu Beligan, Ştefan Mihăilescu-Brăila – toţi trecuţi sub genericul „Regizorii şi scriitorii – preferaţii regimului“?! Da’ mă-ta şi tac-tu unde au trăit mă, păduche flauşat, şi cu ce bani au crescut un parazit ca tine? În privinţa lui Vadim, suma de 43.693 de lei pentru un an de muncă, în regim de colaborare (Radio, Televiziune, Presa scrisă), era un mizilic. De ce n-ai publicat şi suma pe care a cîştigat-o el după aprilie 1984, cînd cartea „Saturnalii“ i-a fost retrasă din librării şi biblioteci şi dată la topit, tînărul scriitor fiind interzis timp de 7 luni? Mai era el un „preferat al regimului“ mă, cretinule? N-a mai primit nici un chior. Dar despre mentorul şi idolul tău, securistul Ion Cristoiu, de ce nu scrii cît a cîştigat? Doar el era membru al CC al UTC şi redactor-şef la „Suplimentul Literar-Artistic al Scînteii Tineretului“, funcţie mult mai mare decît avea Vadim, care era doar reporter la Agerpres? Ai văzut ce ordinar eşti bă, ţigane? A primit Vadim 80 de lei pentru o poezie în revista pionierilor, „Luminiţa“? Da, a primit. Şi ce? Ce te freacă pe tine mă, labagiule fără organ (de-aia te-a şi părăsit nevasta, care e fiica lui Horia Alexandrescu)? Cum se „pupă“ aceşti 80 de lei cu genericul schizofrenic „Munca la radio sau la televiziunea de stat era răsplătită regeşte“? Da’ tu cît cîştigi acum mă, porcule? Ce „bani negri“ primeşti şi pentru care servicii? Menţionăm şi numele celor doi servitori cu care puradelul Dan Andronic desfundă haznalele: Virgil Burlă şi Ionel Stoica. * La emisiunea „Next Star“ s-a produs şi micuţul cîntăreţ româno-libanez Omar Arnaout. Desigur, copilul, în vîrstă de 12 ani, are o voce frumoasă, fiind şi foarte dezgheţat. N-am înţeles însă de ce îl îndeamnă tatăl lui să facă propagandă islamică: la un moment dat, hodoronc-tronc, el a zis „Eu sînt musulman“, după care i-a dăruit lui Dan Negru Coranul (?!). Ce-i asta, oameni buni? Pentru reciprocitate, aţi văzut vreun copil român, de 12 ani, venind cu Biblia sub braţ şi făcînd-o cadou realizatorului? Una-i una şi alta-i alta. Foarte bine, copilul a rezultat dintr-o căsătorie mixtă, nu s-a creştinat tatăl, ci s-a islamizat mama (pe care, culmea, o cheamă Cristina), dar de aici şi pînă la afişarea ostentativă a apartenenţei la Islam, familia rugîndu-se de 5 ori pe zi, totul culminînd cu cîntecul arăbesc „Habibi“ – e o cale cam lungă. Prestaţia aşa-zisului juriu a fost jalnică: blonda aia cîntăcioasă (i-am uitat numele) se pişase pe ea, de parcă înviase Luciano Pavarotti, brunetul ăla cu multe tatuaje şi belciuge, Connect-R, aşijderea, se tăvălea pe jos de uimire, nici Pepe nu a făcut excepţie, ţipînd, extaziat, bomboana pe colivă fiind pusă de Maria Cîrneci, care a dat un spectacol enervant. Nici un juriu nu se comportă aşa. Singurul om demn a fost, o să rîdeţi, Vasile Muraru, care nu s-a mişcat de la locul lui, a aplaudat discret şi atît. Mă, fraţilor, tîmpiţi copilul! * În ziarul negoiţist „Centrul Vechi“, croitoreasa de zdrenţe Adina Buzatu o ţine ca gaia maţu’, scriind nişte prostii cît capul ei de mare (şi sec). Un nou exemplu de prostie: „Îngrijorător este procentul purtătorilor şi rapiditatea de răspîndire“. E vorba de nişte... şosete! Ceea ce ne îngrijorează, însă, pe noi e dezacordul gramatical, corect fiind „Îngrijorătoare fiind“ etc. * Bun, constant bun şi caustic, George Stanca. În „Click! TV“, el publică un articol care parcă ar fi fost scris de noi. Titlul: „Umilinţa Eurovision...“. Îl redăm integral: „Nu-mi ajunge că trebuie s-o ascultăm. Ca pe o dirigintă hormonală. Că mă trage de urechi. Că mă bate cu nuiele, mă pune pe coji de nuci! Că scandez «Europa, te iubim!», ca şi cînd era Stalin. «Cu fruntea lipită, lipită de zid/ Să ştie ce-nseamnă cuvîntul partid!». Că mă obligă să tai porcul ca ea. Să fac palinca moale. Că-mi ia micii de la gură. Găina din bătătură. Că-i însoară pe bulangii între ei. Că mă «civilizează» prin sodomizare bancară?... Din acest euro-florilegiu lipsea taman exerciţiul de umilinţă anuală – Eurovision. Anul acesta, cu Cezar, fu plin de speranţe. Am încercat să ne «dăm» cu ei. Am trimis un castratto. Travestitto. În coregrafie băgarăm şi o doamnă cu tot relieful la vedere. Elemente-şoc. Şi, am luat locul 13. Mai trebuia să guiţăm in english... A cîştigat Danemarca. Un marş. Tobe. Bum-Bum! Patru note-mbîrligate. La anu’ propun să se trimită un surdo-mut în curu’ gol. Coregrafie Mihai Petre... Uimitor este nivelul european de cultură muzicală! Abisal. Germania lui Beethoven. Suedia lui Grieg (Aici e o greşeală, Edvard Grieg a fost norvegian – nota red. R.M.). Italia titanilor... Iaca, toate dau din picere la un marş gen teuton: «ain-ţvai poliţai», cu interfaţă daneză! Mod european evoluat dării din buric manelistice. Măcar Azerbaidjanul, cu un cîntec complex, nu se poate oftica. Mai cîştigase o dată. Dar, de ce mă oftic eu? Anglia e-n al doilea an cînd trimite solişti de la azil, parcă, uite-aşa, să-i facă de rîs! Or, în semn de distins şi flegmatic dispreţ... Aşa să facem şi noi... Propun pe Gică Petrescu... Dar, chiar să nu mai luăm puncte grase nici de la sora Moldova, Italia, Spania, Anglia? A fost un vot geopolitic? Sau, ca-n fotbal, şi-a vîrît şi aci clitorisu-i kilometric matracuca pariurilor?...“. * Titlul săptămînii a văzut lumina tiparului pe pagina 1 a ziarului „Bursa“: „Americanii de la Bechtel pleacă, după ce au luat 1,4 miliarde de euro pe 52 kilometri de autostradă“ (articol de Andreea Neferu). Scandalosul contract cu escrocii de la Bechtel a fost semnat în 2003 de Guvernul Adrian Năstase, Bombonel gîndind chestia asta ca pe o „taxă de protecţie“, necesară cocoţării sale, în 2004, la Palatul Cotroceni. Asta, pentru că cine zicea Bechtel, zicea Famiglia Bush. Luaţi la mînă colecţia „României Mari“, să vedeţi de cîte ori am protestat noi împotriva acestor acte de banditism. * Altă dovadă de incultură: un titlu din „Curentul“ ne anunţă că „Furtuna care a zguduit Bucureştiul a făcut minim 17 victime”. Corect se scrie ,,minimum”. Dar cine să ştie asta? Troglodiţii fără şcoală Mihai Iacob, George Roncea, Vasile Surcel, pupa-l-ar gaia pe el? * Un alt articol care merită a fi citit este cel publicat de Răzvan Ioan Boanchiş, în ziarul ,,Naţional”. Titlul sună astfel: ,,Puşcărie pentru Becali. Hotărîri de Guvern pentru Patriciu”. Iată conţinutul: „Un om de business încheie o tranzacţie defavorabilă Statului. Perfect. De fapt, groaznic. Cu cine a rezolvat-o? Cu distinşii reprezentanţi ai Statului, e la mintea ziaricilor. Dacă lui Becali i s-au dat 2 ani de închisoare pentru terenuri, de ce au luat şi oamenii Statului tot 2 ani? Să ne înţelegem. N-am nimic cu bătrînii Cioflină şi Babiuc. Pun doar o problemă. Nu era normal ca funcţionarii Statului să primească o pedeapsă cel puţin dublă? Iar omului de afaceri să i se ia banii, în loc să fie trimis la puşcărie? El a încercat, asta e definiţia afaceristului. Dar primarul şi hîrţogarii bugetofagi care au făcut cadastrul n-or avea nici o vină? Astea, însă, sînt ciungării, nivelul 14 spre 53. În România, s-au dat Hotărîri de Guvern şi Ordonanţe de Urgenţă în beneficiul oamenilor de afaceri. Urmăriţi cazurile Patriciu (Petromidia -Marea Neagră) şi Videanu (carierele de marmură, ultima şedinţă a Cabinetului Năstase, din 2004)! Dacă tot am apucat-o pe cărări serioase, vă mărturisesc că am remuşcări. L-am jignit, ieri, pe Tolontan. Trec la reparaţii. Cătăline, m-am decis! Dacă tot nu există nicăieri în lume Monumentul Omului Cinstit, eu voi ridica pentru matale Statuia Justiţiarului român. Am cumpărat şi ghips. Regret, de asemenea, că eram prea tineri cînd s-a turnat filmul «Secretul lui Bachus». Aş schimba distribuţia. Dinică, Mihăilescu-Brăila, Jean Constantin şi Papaiani au fost geniali. În roluri negative, măi, tovarăşi! Jenibilul filmului s-a dovedit Emil Hossu, interpretînd ziariciul intransigent. L-aş înlocui cu tine. Ai fi în stare să-l depăşeşti. Săptămîna asta nici o anchetă, nimic? Ia-l pe Decebal Rădulescu şi «prindeţi amerikanski bandit!»”. * Un exemplu al felului în care NU trebuie făcută presa: ,,Furtuna a distrus Capitala în 20 de minute”, sună un titlu din ,,Click!”. Chiar aşa? Au căzut Palatul Telefoanelor, Atheneul Român, Hotelul Intercontinental, Blocul Turn, Tribunalul Mare? Asta înseamnă distrugerea Capitalei, nu o furtună, fie ea şi zdravănă. * Ce-o mai face bătrîna codoaşă Dorina Lazăr? Tot directoarea Teatrului Odeon? Tot 72 de ani? Tot balabustă care rupe scaunul de sub ea? Ete că nimeni n-o scoate la pensie pe ,,actriţa” de mîna a treia, care s-a înşurubat în funcţia de directoare de teatru (falimentar) şi nu se mai dă plecată. Dorina Bubulina e o dovadă vie (împăiată) a ticăloşirii teatrului românesc. Ne mai mirăm că nişte golani din Timişoara au pus în scenă o ,,piesă” cu titlul satanist ,,Dumnezeu e un gangster”? * La 5 ani după ce Vadim a avertizat că votul uninominal va distruge nu numai pluripartidismul, ci şi Parlamentul, se trezeşte şi Adrian Năstase: ,,Votul uninominal a fost o catastrofă, eu am spus lucrul acesta – în final înţeleg că şi Traian Băsescu, care l-a promovat, şi alţii au acceptat că a fost o foarte mare greşeală”. Alo, Bombonele, cînd ai piscuit tu chestia asta, că nu te-a auzit nimeni? * Dar, iată cum suna începutul Conferinţei de Presă a PRM, pe care a ţinut-o Vadim la 21 martie 2008, aceasta fiind publicată în ,,România Mare” şi difuzată de postul OTV: „Am luat act, fără nici o surprindere, de neruşinarea Curţii Constituţionale de a respinge contestaţia introdusă de 26 de senatori împotriva aberantei Legi a votului uninominal. Noi, cei de la PRM, dar şi foarte mulţi reprezentanţi ai presei, ştiam de marţi că aşa-zisa deliberare de miercuri va fi o mascaradă, ca un meci trucat, cu rezultatul cunoscut dinainte. De altfel, saltimbancii de la Curtea Constituţională (devenită astfel Curtea Anticonstituţională) primiseră ordin de la Traian Băsescu încă de vineri, prin megafonul postului public de Radio. Şi, cum ordinul se execută, nu se discută, cele 9 slugi s-au făcut preş la picioarele tartorului-şef. Lucrurile sînt clare: România nu mai e o republică, nu mai e nici măcar un stat - ci un maidan, unde îşi face damblaua un troglodit, scos de guler şi de turul pantalonilor de americani, din cîrciumile porturilor, şi instalat la timona ambarcaţiunii, care pluteşte în derivă, precum «Vasul Fantomă». Nu Băsescu e de vină - el e un alcoolic analfabet şi iresponsabil, cu un comportament de şmecher îmbătrînit în rele, pe care atîta îl duce mintea -, de vină sînt stăpînii lui yankei, care, peste tot în lume, lucrează numai cu caricaturi şantajabile şi pline de bube-n cap, care execută, orbeşte, orice mîrşăvie. Aceeaşi metodă de «lucru» o aplică şi Băsescu, care exploatează la sînge viciile şi păcatele celor de la Curtea Constituţională, dintre care cei mai mulţi sînt nişte beţivani irecuperabili, securişti şi infractori cu conştiinţa încărcata, uşor de şantajat. În felul acesta, Curtea Constituţională s-ar putea transforma în Clubul Vinului, avîndu-l ca şef pe dracul în persoană, machitorul fruntaş Băsescu. De asemenea, se poate spune, cu deplină îndreptăţire, că această Curte Constituţională e un Cimitir al Elefanţilor, unde s-au pripăşit nişte rebuturi umane, cu feţele tumefiate de borhotul alcoolului şi fără şira spinării. Ceea ce au făcut paraziţii de la Curtea Constituţională miercuri echivalează, de fapt, cu arderea Constituţiei României în piaţa publică. Începînd de miercuri, 12 martie 2008, România nu mai are Constituţie – aceasta e problema, cu adevărat, gravă! De azi înainte, orice  abjecţie va fi posibilă“.
* Ziarul ,,Tricolorul” merge înainte, ca un tanc german (Panzer). Prezentăm sumarul ultimelor numere. VINERI, 24 mai, nr. 2.741: ,,Altă porcărie a slugilor lui Viorel Hrebenciuc. Pentru noua făcătură a P.S.D., bişniţarii de la I.N.S.C.O.P. vor primi de la Miron Mitrea şi Liviu Dragnea 100.000 de euro”; ,,Funeraliile marelui istoric Gh. Buzatu”; ,,Graba re-revizuirii Constituţiei României” (editorial de Gh. Funar, partea a II-a); ,,NEWS ALERT. Furtună devastatoare în Capitală şi în alte zone ale ţării”; ,,Mesaj primit de Vadim, la biroul său din Strasbourg, de la directorul pentru Europa al celebrului Consiliu pentru Relaţii Externe, Mark Leonard”; ,,Străinii cumpără pădurile din România. Un hectar costă de 10 ori mai puţin ca în Austria”; ,,Moştenirea lui H.R. Patapievici la I.C.R.” (Ion Spânu); ,,Pentru împrospătarea memoriei. Zidul Berlinului extins” (Ileana Vulpescu, text reprodus din ,,România Mare”, nr. din 28 martie 2005); ,,Gînduri despre prostie”; ,,O descoperire făcută în Australia ar putea schimba Istoria”; ,,Întîmplări bizare. Cenuşa umană – în artificii, sau într-un ceas de bucătărie” (Cedric Mims); ,,Bătălii napoleoniene” (Rebus de Paul Băgneanu); CARICATURI (Miron Dinulescu); CALENDAR; HOROSCOP; ,,A fost găsit legendarul Oraş Alb?”. LUNI: „Gigi Becali, deţinutul de serviciu al Regimului Băsescu“ (editorial de prof. Daniela Vasiloschi); „SCUIPAŢI AICI! Un şantajist cu foamea-n gît, care primeşte 10.000 de euro pe lună de la Sebastian Ghiţă: Pătraru Boschetaru’“; „Rating imens făcut de Vadim, vineri seară, la Antena 1 (emisiunea «Acces direct» a fost lider de piaţă). «Minutul de Aur» – 7,3 puncte“; „ULTIMA ORĂ. Noi nume de bogătaşi cu bani ascunşi în băncile din Cipru: * Mihai Răzvan Ungureanu – 700.000 de euro * Marian Vanghelie -  1.500.000 de euro * Bogdan Ionescu (Syda) – 5.000.000 de euro * Bebe Ionescu – 25.000.000 de euro“; „Hai să (ne) rîdem cu Rovana Plumb!“; „NATO nu se mai luptă cu Tratatul de la Varşovia, ci cu sine însuşi“; „Gest superb al lui Olăroiu pentru «fratele» Becali“; „Un pamflet scris, în urmă cu 10 ani, de un traseist care astăzi e coleg în USL cu… Adrian Năstase! Pesedist cu părul creţ“ (Corneliu Bichineţ, 7 martie 2003); „Discuţiile despre o închisoare CIA în Bucureşti, reluate de Amnesty International“; „Generalul Marin Dragnea, la 90 de ani“ (general de flotilă aeriană Petre Bână); „SPORT. Explozii solare“ (antrenor emerit Silviu Dumitrescu); „Aşa a apărut Frankenstein“ (Cedric Mims); „De ce merg oamenii în două picioare“. MARŢI: „Iată şpăgile pentru acceptarea «bombei toxice» Flaminia în Portul Constanţa: * Traian Băsescu – 2.000.000 de dolari * Victor Ponta – 2.000.000 de dolari * Rovana Plumb – 1.000.000 de dolari * Mircea Băsescu – 1.000.000 de dolari“; „Cîtă şmecherie, atîta social-democraţie! Victor Ponta şi-a scos nevasta la produs: Daciana Sîrbu îi cere socoteală, sanchi, Rovanei Plumb pentru Roşia Montană“; „Restituiri. Furtul mileniului: aurul de la Roşia Montană“ (Declaraţie Politică, rostită în Camera Deputaţilor, la 10 dec. 2002, de deputatul PRM Marian Ionescu); „NEWS ALERT. Halal democraţi: Andrei Chiliman (primarul PNL al Sectorului 1) a fost dat afară din partid!“; „Justiţia română nu mai poartă robă, ci… şorţ masonic (?!)“; „Noi l-am descoperit primii pe micul borfaş. Victor Ponta – avortonul absolut“ („România Mare“, nr. din 12 martie 2004); „Pentru împrospătarea memoriei. 2004 – anul lui Corneliu Vadim Tudor“ (Georgică Brînzilă, „România Mare“, 26 martie 2004); „Fenomene Paranormale într-o comună doljeană“ (Lia Olguţa Vasilescu). * O minciună de proporţii în ,,Libertatea”: ,,2.000.000 de români sînt alcoolici şi nu au unde să se trateze”. Ce face? În România sînt 2.000.000 de alcoolici, adică mai mult de 10% din populaţia ţării? Nu există aşa ceva. De fapt, în România e un singur alcoolic adevărat: Traian Băsescu. * Ştiţi care e valoarea exportului Germaniei? Nu mai puţin de 1.000 de miliarde de euro pe an! Ţi se taie respiraţia, îţi faci cruce şi te pleci în faţa acestui colos. * Un nou titlu aiurea-n tramvai apărut în fiţuica băsistă ,,Cur-cur-curentul”: ,,Ponta se gudură pe lîngă social-democraţilor (sic!) germani”. * Ziarul ,,Puterea” dă un titlu tragi-comic: ,,Confortul din puşcărie, prima grijă a lui Gigi”. Chiar aşa… În urmă cu cîteva luni, el zicea că pleacă din Parlamentul European fiindcă nu are condiţii luxoase. Bine că are acum… * Preşedintele Parlamentului European, germanul Martin Schulz, a făcut o declaraţie memorabilă: ,,Eliminarea paradisurilor fiscale la nivel mondial va fi o sarcină herculeană, care va aduce cîştiguri enorme”. Abia aşteptăm! * Un titlu crud, dar realist, pe pagina 1 a ziarului ,,Adevărul”: ,,Mărirea şi decăderea lui Gigi Becali. Dintr-un cioban fără şcoală, Gigi Becali a ajuns miliardar, patron al celei mai titrate echipe de fotbal, om politic şi vedetă de televiziune. Păcatele din timpul ascensiunii (sic!) sale îl costă acum libertatea”. Totuşi, îi atragem atenţia autorului, Sorin Ghica, asupra nefericitei construcţii: timpul ascensiunii. * Tot în ,,Adevărul” (eliberat de sub jugul schizoido-limbricos al nebunului Grigore Carti-Anus), Ion M. Ioniţă publică un pamflet excelent, cu titlul ,,Conspiraţia Ouatu” (poate mai potrivit era cuvîntul ,,Constipaţia”, avînd în vedere că Cezărică Fulgerică face grimase de ins care nu are scaun, sau poate că îi trebuie un tele-scaun). Ne face plăcere să-l reproducem integral, reamintindu-vă că ridicolul castrat cu dinţi de faianţă (de la fasung?) a lătrat, înainte de concurs, ,,Îi rupem!”. Na, că l-au rupt ei pe el. Aşadar, textul lui Ioniţă (nu de la Clejani): „După Yalta şi Malta, o altă conspiraţie geopolitică loveşte nemilos sărmana Românie. Sacrificată de atîtea ori pe altarul intereselor marilor puteri, ţara noastră este din nou victimă, ajungînd, de data asta, nu dintr-o sferă de interes în alta, ci direct pe locul 13 al Eurovisionului. Acum, nu Winston Churchill este cel care a pecetluit destinul românesc, aşa cum s-a întîmplat la tîrguiala cu Stalin, scrisă la masă, pe un şerveţel, ci «Oculta Nordică», după cum ne-a dezvăluit geostrategul cîntăreţ, Cezar Oatu. Diabolica maşinaţiune geopolitică a reuşit, din moment ce megastarul Ouatu a fost plasat pe locul 13, cu ghinion, iar Danemarca a cîştigat trofeul. Ce ne-a mai arătat Ouatu, în afară de interesanta lui rochie şi crucea de pe pieptu-i epilat? Că agenţii conspiraţiei mondiale de la Malmö sînt mai tari decît tot Grupul Bilderberg, plus Trilateralele la un loc. Ăştia nu au reuşit lovituri atît de năucitoare la nivel geopolitic cum au reuşit nordicii, care, într-o singură seară, l-au privat pe Ouatu de premiu şi l-au acordat unei fătuci daneze. Şi cum să nu fie aşa? Malmö e la 30 de minute de Copenhaga, cu maşina, că nordicii au fost capabili, în nemernicia lor, să facă autostradă peste Mare, ceea ce privit din România este de-a dreptul nesimţire curată. Normal că suedejii şi danejii au dat de-a dura cu Ouatu, din moment ce se trag cu toţii din vikingi, şi ştie toată lumea că războinicii lui Odin cunoşteau prea bine că, dacă vrei omletă, trebuie să spargi ouăle. Iar dacă îi punem la socoteală şi pe norvegieni şi, mai ales, pe islandezi, nu mai poate fi nici o îndoială, geopolitica nordică ne-a făcut felul. Strategul Ouatu a omis să ne spună prin ce metode ascunse a reuşit conspiraţia nordică să-i convingă pe milioanele de români din Italia, Spania şi alte zări de soare pline să nu voteze cu domnia-sa. Dar trebuie să fie o cale, altfel nu se explică. Probabil prin telepatie. Se ştie că celebrele căşti ale vikingilor nu erau folositoare în luptă, dar coarnele puteau funcţiona ca antene pentru direcţionarea undelor cerebrale, ceea ce probabil s-a şi întîmplat. Aşa se face că, din Spania şi Italia, Ouatu a luat un singur punct. Şi mai dureros este că atacul telepatic i-a influenţat şi pe fraţii noştri basarabeni. Cînd s-au deschis liniile de vot, românii de peste Prut, în loc să dea 12 puncte României, au greşit tasta şi au apăsat pe Ucraina! Sigur a fost manipulare, iar săracii moldoveni nici nu şi-au dat seama. Ce mai tura-vura, nordicii ăştia au devenit periculoşi la nivel mondial. Dacă pot ei să-şi facă mendrele din Spania pînă în Republica Moldova, nu mai e mult şi vor stăpîni lumea. Ce vor face cînd îşi vor băga coada în Rusia, în China sau în SUA? Vă gîndiţi că, de acum înainte, lumea va fi în întregime la cheremul lor? Cîţi ani la rînd, Eurovisionul va fi confiscat ca o rată de provincie, care va merge de la Copenhaga la Oslo şi de la Oslo la Reykjavik? Nici nu te poţi gîndi la o asemenea perspectivă îngrozitoare, că te ia cu fiori mai reci decît viscolul norvegian. Noroc cu Ouatu, că nu se lasă. Bine, mă băiatule, că i-ai demascat pe nemernici. Cu toate riscurile. Ştim care sînt pericolele. De pildă, te pot răpi cu sania lui Moş Crăciun şi te pot arunca de viu pradă renilor. Te pot supune la cazne. Te-ar putea obliga să porţi pantaloni, deşi aşa ceva nu se face, pentru că nu este politically correct. În sfîrşit, cîte blestemăţii nu le poate trece prin minte unor indivizi care nu au nici un scrupul atunci cînd e vorba să pună laba pe Eurovision? Dar, dacă noi nu-l vrem, Ouatu ne vrea. Se poate presupune că şi noi îl vrem la rîndul nostru, dar nu ştim asta, pentru că ne manipulează conspiraţia nordică. Dar, să ieşim din gîndirea negativă. Ca de fiecare dată în istorie, noi sîntem cei mai buni, ceea ce stîrneşte invidia la adresa noastră. N-avem ce face, asta e realitatea. În cele din urmă, manipulările geopolitice vor eşua şi locul nostru va fi recunoscut în lume. Dar, pentru asta ne trebuie o strategie. Cred că CSAT ar trebui să se reunească de urgenţă şi să analizeze răspunsul pe care România ar trebui să-l dea în faţa agresiunii nordice. Război nu putem să le declarăm pentru că sîntem aliaţi cu ei în NATO, cu excepţia Suediei, care e neutră. Am putea trimite o echipă să le taie plasele de pescuit. Sau am putea să le schimbăm dieta, de la heringi la mici şi de la chiftele suedeze la ciorbă de burtă. Sau să-l trimitem în fiecare an pe Ouatu la Eurovision, să-i facem cu nervii“. * Pe pagina alăturată, din ,,Adevărul”, Dan Marinescu publică, şi el, un pamflet despre Megastarul Ouatu, sub titlul ,,Cezar «Îi Rupem» Ouatu”. Am reţinut începutul: ,,Pentru mine, finala Eurovision 2013 s-a terminat înainte să înceapă. Sîmbătă, cam pe la 21,35, cînd o reporteră frenetică a TVR s-a dus peste reprezentantul României, Cezar Ouatu, ca să-i ia o declaraţie înainte de concurs, la cald. Atît de cald, încît l-a găsit pe contratenor la bustul gol, tot numai fibre şi grimase. Zici că omul se pregătea să intre în ring în locul lui Lucian Bute, în prezent, accidentat. Şi, pentru ca asemănarea cu lumea boxului să fie totală,  întrebat despre ce va face în finală, Cezar a răspuns fără ezitare: îi rupem! Dumnezeule, mi-am spus, oare pe cine vrea să rupă? Pe ceilalţi concurenţi, pe organizatori, pe cetăţenii europeni care se uită la Eurovision, pe cei din juriile de specialitate? Bine că n-am aflat. După cum n-am aflat nici ce reprezintă «îi» ăla. «Îi», adică noi, Cezar şi Ouatu, delegaţia României - sau noi, tot poporul român?”.
* Stelian Neagoe publică un tulburător necrolog în ,,Jurnalul Naţional”: ,,Ne mor istoricii emblematici – Gheorghe Buzatu”. Ce uriaşă pierdere… * Un titlu trist, dar realist, pe pagina 1 a ziarului ,,România liberă”: ,,Batalionul ruşinii din Armata Română”. Articolul e ilustrat cu o fotografie care îi înfăţişează, rîzînd ca proştii, pe doi Moş Teacă: Eugen Bădălan şi Mihail Popescu. Din păcate, ziarul i-a confundat, pretinzînd că Bădălan ar fi Popescu şi viceversa, mă rog, tot un drac. * Nu se învaţă minte vacile sterpe de la maculatura ,,Click!”: UITE-n sus şi UITE-n jos, fiindcă limbajul lor se reduce la cîteva cuvinte. Încă fo cîteva exemple de titluri infantile: ,,UITE alte jucărele care bucură copilăria!”; ,,Ai părul creţ? UITE cum să-l aranjezi!”; „Fructe şi legume proaspete (,) sau congelate? UITE ce să alegi!“; „UITE cum se antrenează cîinii de 120.000 de euro“; „UITE cum se tratează răul de înălţime!“; „Nu te încadrezi în programul «Prima Casă»? UITE ce ai de făcut!“. * Tot în ,,Click!” vedem un titlu echivoc: ,,Tuncay Ozturk i-a reparat spatele. Andreea Marin are un iubit cu 12 ani mai tînăr?”. Hm! I-a făcut turcul chestia asta? Degeaba i-a reparat spatele, dacă i-a rupt altceva. Înainte, româncele erau luate, cu forţa, la Stambul. Acum, se duc singure, ale dracu’ curve. * Mutălăul sas Klaus Iohannis tot apare în sondajele de opinie, ca fiind printre cei mai iubiţi români (?!), bun pentru funcţia de preşedinte (?!) etc. El, care nu face absolut NIMIC. El, care nu e cunoscut de NIMENI, în restul ţării. Nu le spune nimeni falsificatorilor de sondaje că ,,umplutura” asta trădează frauda lor neruşinată? Am crezut, o vreme, că am scăpat de gaşca hrebenciucă, a PSD – dar ne-am înşelat. Latrina INSCOP fabrică ,,sondaje” pe bandă rulantă, fără ruşine. * Gafă de oameni tîmpiţi, în ,,Libertatea”: ,,Succes pentru un bătrîn din Cluj-Napoca. A absolvit Dreptul la 60 de ani”, scrie un oarecare Mihai Bacalu. Cum e posibil să-l faci ,,bătrîn” pe un om de 60 de ani? Atunci pe cei de 80 de ani cum îi numeşti? * Ardei Umplut publică, în ,,Excrementul zilei”, un text pueril, cu titlul: ,,Un alt articol pe care-l scriu degeaba!”. Da’ nu mai scrie, fiindcă tot nu te citeşte nimeni, piticule grafoman. * „România Mare“ a avertizat, în repetate rînduri, că aşa-zişii constructori de la Bechtel sînt nişte zdrenţe, hahalere, bagabonţi care este ei. Acum, au ajuns TOŢI la vorba noastră. Da, dar după ce nemernicii ăştia le-au dat românilor o „gaură“ la buzunare de 1,4 miliarde de euro. Cine plăteşte pagubele astea enorme? * Fiica guristei Madonna, Lourdes, în vîrstă de 16 ani, a spus ceva mişto: „Mamă, mi-e ruşine cu tine!“. * O cacofonie, chiar în titlu, în gazeta de perete a Palatului Trei Coceni, „Curentul“: „Românca Valerica Ţarcă candidează la alegerile locale pentru Primăria Romei“. * O declaraţie surprinzătoare a Papei Francisc I: „Şi ateii sînt oameni buni, dacă fac bine“. Normal. Singurul bine pe care îl pot face e să se spînzure. * Ziarul „Libertatea“ e obsedat sexual, se masturbează de 3 ori pe zi  (dimineaţă, prînz şi seară). A dispărut „morcovul“ de la Mica Publicitate, dar au apărut alte ciudăţenii: „7 studente nimfomane din Bucureşti vor acţiune non-stop“; „Ador sexul în maşină, hai să dăm o tură!!!“ (scuipa-te-am în gură). * Încă o gafă, în titlu: „Indicele de încredere macroeconomică este maximul ultimelor 12 luni“ („Ziarul Financiar“). Corect se scrie: maximum. 

* LA ÎNCHIDEREA EDIŢIEI. Tur de forţă făcut în noaptea de luni spre marţi (de la orele 23 pînă la orele 1) de preşedintele PRM, la postul Realitatea TV. El a fost invitatul tînărului şi cultivatului realizator Rareş Bogdan. Românii – inclusiv cei din lumea largă, de pildă din Dublin, Roma, Paris – au stat cu sufletul la gură. Au fost două ore de vis.

ALCIBIADE



REVISTA ROMANIA MARE  nr 1191 - 28.05.2013