"Acest BLOG este creatia integrala a doamnei Ruxandra Lungu , fosta presedinta OFRM 2009-2014 si a domnului Ing Florin Chiriac, simpatizant PRM.
In continuare vom publica articole de interes general, informatii despre PRM, comunicate de presa, primite direct de la "sursa", rubrica "Saptamana pe scurt" din revista Romania Mare, diverse materiale .

Va multumim pentru suportul acordat !"




Colectivul de administratori ai blogului http://www.corneliuvadimtudor.blogspot.com/




sâmbătă, 9 iunie 2012

LIDERUL P.R.M. ŞI-A LANSAT ULTIMA CARTE LA BIBLIOTECA JUDEŢEANĂ DIN MUNICIPIUL SLOBOZIA









Comunicat de Presă

Vineri, 8 iunie a.c., domnul Corneliu Vadim Tudor, preşedintele Partidului România Mare, membru al Parlamentului European, a făcut o vizită la Slobozia. Cu acest prilej, a fost prezentat volumul „Cele mai frumoase aforisme“, lansare urmată de o Conferinţă de Presă. Reamintim că în ziua de 8 iunie 1990 a apărut primul exemplar al revistei „România Mare“ - publicaţie care, după numai 1 an, avea să dea naştere partidului cu acelaşi nume. Aşadar, e vorba de jubileul a 20 de ani de la înfiinţarea celei mai iubite reviste săptămînale din ţara noastră.

La intrarea în Centrul Cultural „Ionel Perlea“ din Slobozia, Tribunul a fost primit cu pîine şi sare, cu frumoase buchete de flori. Pe lîngă membrii şi simpatizanţii PRM, numeroşi locuitori ai municipiului reşedinţă de judeţ au ţinut să-l salute pe scriitorul şi omul politic Corneliu Vadim Tudor, să-i ureze succes la alegerile locale, dar şi la cele parlamentare şi prezidenţiale, asigurîndu-l că domnia-sa se află printre puţinele personalităţi ale acestei ţări în care românii mai au încredere.
A luat, mai întîi, cuvîntul preşedintele Filialei PRM Ialomiţa, domnul Silviu Puchianu, candidatul acestei formaţiuni la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Ialomiţa. Vorbitorul a mulţumit pentru vizită, pentru onoarea de a organiza la Slobozia manifestarea de vineri.

Despre opera literară a liderului PRM a vorbit doamna Mihaela Racoviceanu, directoarea Bibliotecii Judeţene „Ştefan Bănulescu“, care le-a făcut o surpriză deosebită oaspeţilor săi, prezentînd atît colecţia revistei „România Mare“, care se află în patrimoniul acestei importante instituţii de cultură, cît şi cărţile semnate de Tribun înainte de decembrie 1989.

Domnul Corneliu Vadim Tudor le-a vorbit celor prezenţi despre situaţia din ţară, despre faptul că judeţul Ialomiţa, altădată un adevărat grînar al României, a ajuns astăzi una dintre cele mai sărace zone ale ţării, în care şomajul şi lipsurile de tot felul au atins cote alarmante. Înaltul oaspete i-a asigurat pe cetăţenii Sloboziei, cu care s-a fotografiat şi cărora le-a oferit cărţile sale cu autograf, că va face tot ceea ce depinde de domnia-sa pentru a ajuta judeţul Ialomiţa, pentru ca oamenii harnici de pe aceste meleaguri să ducă viaţa demnă pe care o merită, împreună cu toţi românii.

Liderul PRM a fost însoţit în această vizită de general ing. Marcu Tudor, Dorel Vulpoiu, general de brigadă (r) dr. Dănuţ Saulea, de alţi reprezentanţi ai partidului.

BIROUL DE PRESĂ AL PARTIDULUI ROMÂNIA MARE
8 iunie 2012

Ziarul TRICOLORUL, nr 2484 / 09.06.2012

vineri, 8 iunie 2012

PRM-istul Gheorghe Samoilă va cîştiga Primăria Sinaia






Om de toată isprava, bun gospodar, legat trup şi suflet de frumoasa localitate de pe Valea Prahovei, Gheorghe Samoilă este favoritul alegerilor de la 10 iunie a.c. pentru scaunul de primar. S-a născut la 1 octombrie 1958, la Drajna - Vălenii de Munte, acolo unde a copilărit marea interpretă de muzică populară Irina Loghin, deputată PRM în mai multe legislaturi. Gheorghe Samoilă este de profesie jurist, fiind un serios om de afaceri.

Ziarul TRICOLORUL, nr 2483 / 08.06.2012

Nu permiteţi mituirea acelora care au misiunea să vegheze la corectitudinea alegerilor!






CĂTRE,
BIROUL ELECTORAL DE CIRCUMSCRIPŢIE JUDEŢEANĂ NR. 13 CLUJ

În atenţia doamnei preşedinte judecător MONICA TROFIN,

După cum probabil cunoaşteţi, cei care au pus la cale în cele mai mici amănunte şi se ocupă de fraudarea alegerilor din 10 iunie a.c. au pregătit acţiunea de influenţare a votului multora dintre membrii birourilor electorale de circumscripţie, ai birourilor electorale ale secţiilor de votare, precum şi a statisticienilor, informaticienilor şi personalului tehnic auxiliar al acestora, a personalului Ministerului Administraţiei şi Internelor, care este în misiune de pază la aceste birouri, prin oferirea unor platouri cu fripturi, şniţele, cîrnaţi, mici, brînzeturi, legume, fructe, băuturi colorate etc., în zilele de 9 şi 10 iunie a.c., din partea P.D.L., U.S.L. şi U.D.M.R.

Această acţiune încalcă prevederile art. 107 şi art. 109 din Legea nr. 67/2004, republicată. Tentativa se pedepseşte. Conform prevederilor Hotărîrii nr. 142/2012 privind cheltuielile necesare pentru pregătirea, organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale din anul 2012, art. 2, alin. 6, 7 şi 8, se acordă celor care participă la procesul electoral, în fiecare zi de activitate, cîte 10 lei de persoană pentru băuturi răcoritoare, cafea şi gustări. Pentru respectarea întocmai a prevederilor legale şi în vederea prevenirii săvîrşirii unor infracţiuni în judeţul Cluj, cu ocazia alegerilor locale din 10 iunie a.c., P.R.M. Filiala Cluj vă înaintează această 

SESIZARE

şi vă solicită să adoptaţi o hotărîre prin care să interziceţi ca în zilele de 9 şi 10 iunie a.c. partidele şi alianţele politice, precum şi U.D.M.R., să distribuie, prin reprezentanţii lor, produse alimentare şi băuturi pentru persoanele la care se face referire în art. 2, alin. 6, 7 şi 8 din H.G. nr. 142/2012.
Vă mulţumesc.

Dr. GHEORGHE FUNAR
Preşedintele Filialei PRM Cluj
Cluj-Napoca,
6 iunie 2012

 Ziarul TRICOLORUL, nr 2483 / 08.06.2012

Mărturia unui etnic maghiar DE CE AM INTRAT ÎN P.R.M.?






De ce m-am înscris în PRM? Se miră lumea cînd aude acest lucru, de parcă s-a întors civilizaţia cu susul în jos şi politica a devenit „contra naturii". Trebuie să recunosc totuşi că, dacă aş fi auzit şi eu acum cîteva luni că un etnic maghiar, cetăţean român, a făcut acest gest, nu puţine mi-ar fi fost semnele de întrebare.
Probabil că dacă aş fi înghiţit această ştire pe nemestecate, m-aş fi încadrat în mentalul multora care judecă strict după aparenţe şi nu mai au răbdarea necesară pentru a afla şi motivele. Motive pe care aş vrea să le împărtăşesc celor care vor citi aceste rînduri pînă la capăt. Am 37 de ani, am trăit şi am experimentat timpurile comunismului, dar şi ale aşa-zisei democraţii. Mă refer la aşa-zisa democraţie, pentru că ştiţi şi voi, cei care aţi mai călătorit în alte ţări capitaliste din Europa cel puţin, că nu ne putem compara cu Germania, Austria, Marea Britanie, Olanda, Spania sau Ţările Scandinave. Ce ne deosebeşte pe noi de toate naţiunile acestea? În primul rînd, în aceste ţări se respectă şi se aplică legea. Corupţia e minimă, iar în caz că este depistată, cel în cauză şi-a luat „La revedere" de la cariera politică pentru totdeauna, şi în cazurile grave puşcăria îşi oferă serviciile doritorilor. Nu voi mai enumera şi alte motive, pentru că din punctul meu de vedere CORUPŢIA este infecţia care supurează nesecată de 22 de ani încoace şi nu pare să mai aibă leac. Am trăit şi am muncit în Spania şi Austria aproape 7 ani, însuşindu-mi şi cei „7 ani din vecini", pe lîngă cei de-acasă.
Am învăţat că nu te poate călca nimeni în picioare ca individ, demnitate şi onoare de cetăţean, cu toate că aveam doar un statut de oaspete cu drept legal de muncă şi de şedere. De asemenea, am învăţat că numai respectînd pot atrage şi respectul celorlalţi. Este atît de simplu să respecţi omul de lîngă tine, deoarece este la îndemîna oricui, precum respiraţia. În schimb, lipsa de respect se sancţionează destul de dur. În cazul României, respectul există, dar numai de o anumită parte. Dacă vorbim strict despre politică, cetăţenii simpli îşi arată respectul faţă de clasa politică prin vot. Dacă ne întrebăm de ce nu mai merg oamenii la vot în număr atît de mare ca la începutul anilor '90, răspunsul este clar. Au votat politicieni auto-proclamaţi respectabili şi cinstiţi, promisiuni deşarte şi chiar interlopi de cea mai joasă speţă. În ultimele sale zile din viaţă, regretatul Emil Hossu a spus că „Nu poţi iubi pe cineva care nu iubeşte pe nimeni...“.  O propoziţie simplă a unui actor eminent, dar care oglindeşte perfect istoria ultimilor 22 de ani, fără a mai fi nevoie de alte comentarii.
M-am înscris în PRM în data de 15 aprilie 2012, după 67 de zile de protest în Piaţa Universităţii. Am mai protestat şi în februarie 2011 în faţa Parlamentului, cerînd declararea nulă a Codului Penal şi a Constituţiei, deoarece erau grav încălcate de către preşedinte, primul-ministru şi coaliţia de guvernare. Dacă toţi aceşti înalţi demnitari ai Statului o încălcau şi nu ţineau cont de ele, mă gîndisem să le „uşurez“ munca, solicitînd şi eu anularea legilor şi Constituţiei. Nu m-am înscris niciodată în vreun partid, deoarece nu vedeam sensul implicării în politică. În primul rînd, ca să fii politician în România, unul de succes chiar, trebuie să minţi cu seninătate. Ceea ce nu pot şi nu-mi place. Pe urmă, ca să avansezi, trebuie să promiţi convingător. Din păcate, nu pot nici să-mi fixez o întîlnire cu prietenii pînă nu am certitudinea că pot să o fac la ora convenită. Cu toate acestea, am ales să mă înscriu într-un partid care nu este pe placul nici unui partid parlamentar. Nu este pe placul PDL şi USL, pentru că PRM-ul a criticat de fiecare dată corupţii care au alternat la Putere de 22 de ani încoace, iar toate aceste critici s-au adeverit. Dar, ce să vezi, nu s-a întîmplat nimic concret din punct de vedere legal, fiindcă au fost cu toţii la comanda Justiţiei şi Serviciilor Secrete. Nu este nici pe placul UDMR-ului, deoarece acesta, vrînd să fie tot timpul la guvernare, a dus politica şantajului şi tactica învrăjbirii dintre români şi maghiari, simulînd o stare de fapt care nu există. Simulînd totul doar pentru plăcerea de a fi votaţi. Atît de frumos şi de profesionist au simulat, pînă au dat naştere la încă alte două partide constituite pe criterii etnice, dar care, din păcate şi spre ruşinea mea de etnic maghiar, se ocupă cu provocări fasciste şi iredentiste, plimbînd cenuşa unui propagandist horthyst prin presă şi prin Ardeal, enervînd la culme pe toată lumea. Şi dacă asta nu a fost de ajuns şi convingător, iată că s-a iţit şi mustăcioara preşedintelui Parlamentului Ungariei împărţind bărbi, ignoranţă şi jigniri nu doar la adresa României şi a românilor, dar şi a maghiarilor din Ardeal, făcîndu-i şi pe aceştia, indirect, părtaşi la haos şi ură interetnică gratuită.
Am înţeles, sînt alegeri. E competiţie între candidaţi. În competiţia asta văd că în loc să se bată contracandidaţii în idei şi principii tête-a-tête, cum zice chinezul, PDL şi USL plătesc gras burtoşi cu ceafa lată să-şi spargă dinţii şi meclele la televizor. Mă gîndesc că, de fapt, miza la alegerile din toamnă va fi runda a doua la bătaia dintre români şi maghiari (?!). E vreun nou experiment PDL+USL, de care noi nu am aflat încă, sau doar se joacă între ei bambilici cu dinamita? Şi spunea cumva, cineva, că PRM ar fi un partid extremist? Cred că sînt de ajuns motivele pentru care am devenit membru al PRM. De 22 de ani încoace involuăm spre Comuna Primitivă, în loc să evoluăm ca un stat european, în care ne place să ne lăudăm că trăim. În aceste condiţii, echilibrul, demnitatea şi onoarea nu-şi prea au rostul. De aceea, fiindcă tot sînt alegeri, nu ar trebui să votaţi PRM, pentru că sînt alţii mai îndreptăţiţi să continue ce-au început. PDL şi USL „reformează“ prin rotaţie... Apropo, cu venirea noului entuziasm uselist, mai şopteşte cineva, cumva, pe undeva JOS BĂSESCU?!

P.S. Într-un număr viitor, am să relatez prima mea întîlnire cu dr. Vadim Tudor, preşedintele PRM, şi cum a decurs aceasta, într-o variantă mai destinsă şi haioasă. Mi-a dăruit şi două cărţi...

KAITAR ISTVAN JANOS
Membru PRM - Filiala Sector 1 Bucureşti

Ziarul TRICOLORUL, nr 2483 / 08.06.2012

joi, 7 iunie 2012

PRM, peste tot








O delegaţie a Organizaţiei de Femei România Mare, condusă de doamna Ruxandra Lungu, a participat la un miting de protest organizat în faţa Primăriei Capitalei de numeroase asociaţii de protecţie a animalelor, sub deviza: „Locul cîinelui nu este în adăpost, ci la stăpîn. Stop atrocităţii!“. Doamna Marcela Pîsla, preşedinta Asociaţiei Cuţu-Cuţu şi mulţi manifestanţi i-au întîmpinat pe membrii PRM cu multă simpatie, ştiind că aceştia le-au fost alături la toate acţiunile şi le împărtăşesc pe deplin ideile. Doamna Ruxandra Lungu a luat cuvîntul şi a explicat tuturor, clar, că aleşii PRM de la nivel local nu vor accepta eutanasierea căţeilor fără stăpîn, nici închiderea lor în adevărate „lagăre“, în care sînt ucişi pe ascuns şi nu sînt trataţi de boli, fiind lipsiţi de hrană şi apă. După cum nu vor tolera nici ca banii publici destinaţi rezolvării problemelor micuţelor patrupede să fie deturnaţi în alte scopuri şi în buzunarele clientelei politice.

Ziarul TRICOLORUL, nr 2482 / 07.06.2012

În atenţia membrilor şi simpatizanţilor noştri AŞA ARATĂ BULETINUL DE VOT PENTRU CONSILIUL GENERAL AL CAPITALEI - P.R.M. SE AFLĂ LA POZIŢIA NR. 8, PAGINA NR. 6


AŞA ARATĂ BULETINUL DE VOT PENTRU CONSILIUL GENERAL AL CAPITALEI - P.R.M. SE AFLĂ LA POZIŢIA
NR. 8, PAGINA NR. 6


Liderul PRM l-a primit, ieri, pe ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al Republicii Azerbaidjan în România, Eldar Hasanov






Comunicat de Presă

Miercuri, 6 iunie 2012, la sediul central al PRM, dl. Corneliu Vadim Tudor l-a primit pe dl. Eldar Hasanov, general-locotenent de Justiţie, ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al Azerbaidjanului în România. Preşedintele PRM i-a înmînat oaspetelui textul Rezoluţiei adoptate, recent, de Parlamentul European la adresa unor pretinse încălcări ale drepturilor omului în Azerbaidjan – document nedrept şi lipsit de obiectivitate, împotriva căruia au votat mai mulţi membri ai prestigiosului forum, printre care Corneliu Vadim Tudor şi Elena Băsescu. În măsura în care, totuşi, unele informaţii vehiculate în acel text vor fi confirmate, dl. Vadim l-a rugat pe dl. ambasador să transmită oficialităţilor de la Baku recomandarea sa de a lua măsurile necesare şi de a da un răspuns înaltului forum continental.

Ambasadorul Eldar Hasanov i-a transmis preşedintelui PRM multe salutări din partea preşedintelui Azerbaidjanului, dl. Ilhan Aliev – prieten vechi şi fost coleg al d-lui Corneliu Vadim Tudor, în perioada 2001-2002, în Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei. Preşedintelui PRM i-a fost adresată, de asemenea, invitaţia personală, din partea preşedintelui Azerbaidjanului, de a efectua o vizită oficială în această frumoasă ţară, pentru intensificarea relaţiilor de prietenie şi colaborare pe multiple planuri, în special privind importul de petrol şi gaze naturale. Invitaţia a fost acceptată cu plăcere, perioada (provizorie) fiind octombrie 2012.

Întrevederea s-a desfăşurat într-o atmosferă de stimă şi cordialitate, domnii Vadim şi Hasanov dăruindu-şi, reciproc, cărţi cu autograf.

BIROUL DE PRESĂ AL P.R.M.
6 iunie 2012

Ziarul TRICOLORUL, nr 2482 / 07.06.2012

ROMÂNIA, MAI TRISTĂ CA NICIODATĂ!


Mulţi dintre noi îşi petrec bună parte din viaţă între serviciu, familie şi programele inepte de la televizor. Societatea de consum conduce la alienare şi dezumanizare, spuneau unii teoreticieni, prin anii ’80. Puţini dintre noi, trăind într-un altfel de sistem, încearcă să înţeleagă fenomenul. Dar, dînd ochii direct cu el, deja este altceva. Întrucît candidaţii PRM sînt boicotaţi de multe posturi de televiziune şi beneficiază de „tratament special”, prin ruperea afişelor şi dispariţia celor cîteva bannere din intersecţii, conducerea Partidului România Mare a luat decizia ca actuala campanie electorală să se desfăşoare şi sub forma unor caravane însoţite de însemnele noastre electorale şi de muzică naţională. În Bucureşti, s-a luat hotărîrea ca întîlnirile cu potenţialii alegători să se petreacă şi în preajma gurilor de metrou, cînd se presupune că oamenii se întorc de la muncă. Şoc total, din care greu ne vom reveni! Nu credem nici în statistici, nici în sondaje decît atunci cînd sînt realizate direct de noi.
Dintr-o sută de persoane, de exemplu (noi ne-am întîlnit cu mii, evident), cel puţin 60 erau încruntate, aveau capetele aplecate spre pămînt, împovărate de griji şi probleme, vreo 30 aveau o privire stinsă, însoţită de o tristeţe greu de descris, vreo 8 ţineau lipit la ureche, indiferente la ce se întîmpla în jur, telefonul mobil şi vreo două zîmbeau. Poate pentru că erau tineri şi erau îndrăgostiţi. Oricum, majoritatea păreau că veniseră de la o şedinţă de tortură de tip medieval şi se îndreptau spre alta, fără scăpare. Echipele PRM nu mai văzuseră de mult atît de mulţi oameni supăraţi, dezamăgiţi de propria soartă, la un loc. Nici măcar la aşa-zisele mitinguri de protest, cînd se dansa „pinguinul” şi acţiunea se stingea cu mici şi bere la terasele din jurul Parlamentului. Iar cei mai în vîrstă n-au văzut atîta deznădejde afişată pe chipurile oamenilor nici măcar la celebrele cozi la „tacîmuri” de pui, unde oamenii socializau, se mai spunea un banc politic, gospodinele mai schimbau reţete, bărbaţii discutau despre fotbal etc. După 22 de ani de „democraţie” şi „economie de piaţă”, iată că a dispărut de pe feţe zîmbetul românilor, popor optimist şi vesel de felul lui. Ceva sau cineva a anihilat orice speranţă, poftă de viaţă, sete de dreptate, de adevăr, de apărare a valorilor naţionale din sufletul multor cetăţeni ai ţării noastre. Ciobanul mioritic, în celebra şi condamnabila sa resemnare tot găsise resurse să-şi planifice propria înmormîntare. România de astăzi este cenuşie, tristă, devastată de resursele naturale şi materiale. Dar, dacă prin alegeri corecte resursele naturale pot să revină în proprietatea statului şi o bază materială sănătoasă se poate reclădi, sufletul omenesc nu se repară atît de uşor. Echipele electorale ale PRM au întîlnit adevărata Românie, în care speranţa a murit. Imaginile de la televizor, în care nişte parveniţi peste noapte se distrează pe Valea Prahovei, cîteva familii ieşite la iarbă verde „încing” grătarele sau cîţiva tineri de bani gata petrec prin cluburi reprezintă o foarte mică parte a populaţiei. Pe care votul din 10 iunie a.c. nu o interesează din motive pe care nu le mai comentăm. Probabil... trăiesc bine. Dar ceilalţi? Şomerii, bugetarii de rînd, cu salariile amputate, pensionarii afectaţi de creşterea preţurilor, chiriaşii evacuaţi abuziv din casele cumpărate legal, micii întreprinzători aflaţi în faliment, tinerii care nu-şi găsesc un loc de muncă şi nici posibilitatea de a-şi întemeia o familie, ce vor face? Se vor lăsa păcăliţi de expresia „toţi oamenii politici fură” sau vor veni, masiv, la vot, pentru a răsturna actuala Mafie transpartinică, expertă în manipulare, măsluirea sondajelor şi fraudarea alegerilor? Sau vor da crezare promisiunilor imposibile ale micuţelor partide-satelit ale aceleiaşi Mafii? Deşi nu par, alegerile locale din acest an sînt cruciale pentru România şi vor influenţa configuraţia viitorului Parlament. Şi a viitorului Guvern. Care va da din umeri şi va învinui FMI-ul pentru orice nenorocire se va abate asupra românilor. Care acum sînt marcaţi de o depresie paralizantă. Ce va fi cînd nu vor mai exista deloc bani pentru pensii şi salarii? Îşi vor aminti de unicul partid format din patrioţi şi justiţiari care au spus mereu adevăruri confirmate pe zi ce trece? Vor dori ca PRM şi Forţele Naţionale să preia conducerea României? De ce să aşteptăm o catastrofă economică şi socială ca să ne trezim? Acum e momentul să împiedicăm jaful, începînd cu primăriile şi consiliile judeţene, cu înlăturarea baronilor locali şi a acoliţilor lor, indiferent de culoarea politică! PRM la Primărie, Mafia la puşcărie!

RUXANDRA LUNGU,
Preşedinta Organizaţiei de Femei România Mare

Ziarul TRICOLORUL, nr 2482 / 07.06.2012

miercuri, 6 iunie 2012

Săptămana pe scurt - 2012-06-06

TVR, Antena 3 şi Realitatea TV se pişe în capul CNA * Nu „Evenimentul Zilei“ a revoluţionat presa română, ci „România Mare“ * Banditul rrom Dan Voiculescu încearcă să înhaţe, din nou, Poşta Română * Bă, Radu Banciu, bă, eşti, un dobitoc incurabil, bă * Alcoolicul Alin Teodorescu l-a pierdut pe drum pe... Sorin Oprescu! * Mihai Gâdea, reîncarnarea Suzanei Gâdea * Negru Mişuţoiu – 1 euro va fi 5 lei!


* LA DESCHIDEREA EDIŢIEI. Posturile de televiziune ale Mafiei şi-au dat arama pe faţă: îngrozite de scorul, real, al Tribunului şi al PRM – TVR, Antena 3 şi Realitatea TV n-au mai ţinut cont de nici o Lege, de nici un CNA, şi au instaurat un BOICOT total împotriva acestora. Aşa după cum s-a constatat, nici Vadim , nici alt reprezentant al partidului său nu au apărut la cele trei televiziuni, nu numai în campania electorală, dar de vreme îndelungată (la TVR, de 4 ani; la Antena 3, de 6 luni; la Realitatea TV, de 8 luni).Ne e şi milă de aceşti nenorociţi (Rodica Culcer, pe care a moştenit-o Al. Lăzescu, Dan Voiculescu, Cozmin Guşă, Elan Schwartzenberg) cînd ne gîndim cum o să-i bată Dumnezeu. Fiindcă o să-i bată, de asta pot fi siguri. * Un titlu incorect, pe pagina 1 a ziarului „Click!“: „Lara era a patra «nevastă» în haremul baştanului de la Istanbul. Românca ucisă, vilă de un milion de euro de la iubitul turc“. Care româncă, scarlatinoşilor, că era turcoaică! * În aceeaşi publicaţie, o nouă „cugetare“, abisal de stupidă, a lui Lucian Mândruţă (lua-nea-ar de puţă, el, nu Măruţă): „Cîteodată, un lider incult, dar decis, e mai util decît unul doxat“ (?!). Doxat?! Poate ai vrut să zici boxat.

* O formulare ciudată, la România TV, joi seară: „Zăpezile şi viscolul au compromis producţia de legume din sere“. Păi, cum ajungeau intemperiile la legume, dacă astea erau în sere? Tocmai acesta e rolul serelor, să ferească producţia de furia naturii. * La acelaşi post, pionierul serios Herjeu a vorbit despre „rata de promovabilitate“. Cuvînt care nu există, desigur, fiind o invenţie a papagalilor care se dau culţi la cap, de genul lui Adriean Videanu (targhetare etc.). Ei nu zic „promovare“, ci „promovabilitate“. În curînd, în loc de „înzestrare“, vom auzi „înzestrabilitate“; în loc de „mîncare“ – „mîncabilitate“ etc. Cît de actuală poate fi piesa lui Moličre, „Preţioasele ridicole“! * Primarul PSD al Mangaliei, ţiganul mafiot Claudiu Tusac, iar şi-a făcut damblaua: săptămîna trecută a otrăvit încă vreo 200 şi ceva de cîini! O bestie! Un criminal ordinar pe care, cine l-o mai vota, e la fel de dement ca şi el. * Ziarul „Evenimentul Zilei“ publică poza lui Ion Cristoiu, alături de anunţul: „SPECIAL. EVENIMENTUL ZILEI 20 DE ANI. Atunci s-a schimbat faţa presei: primul ziar popular a fost creat de Ion Cristoiu în vara anului 1992“. Laudă-mă, gură, că îţi dau friptură! Atunci s-a schimbat faţa presei? Poate, dar în sensul schimonosirii ei. Marea, adevărata schimbare a avut loc cu 2 ani înainte, în vara anului 1990, cînd Corneliu Vadim Tudor şi Eugen Barbu (ceva mai importanţi decît Ardei Umplut!) au scos pe piaţă „România Mare“, care a umplut un gol uriaş în peisajul presei române, dînd, ulterior, naştere unui partid şi unei mişcări de massă. Atunci, după primele 4-5 numere, „România Mare“ a atins tirajul fabulos de 800.000 de exemplare pe săptămînă! Pe cînd „Excrementul zilei“ ce-a făcut? A scris despre găina care naşte, direct (din rect) pui vii! Halal! * Hingherul Rareş Mănescu (PNL) n-are nici o şansă să cîştige Primăria Sectorului 6. În condiţiile în care spoitingirul ăsta cu faţă asimetrică are sub 20%, ne întrebăm dacă mai rămîne valabilă înţelegerea cu primarul în funcţie, Cristian Poteraş, şi anume aceea de a fi lăsat, el, să devină primar, după care să revină omul PDL etc. * Banditul din ce în ce mai insuportabil Dan Voiculescu vrea să înhaţe, din nou, Loteria Română. Nu se mai satură ţiganul ăsta urduros şi clefăit. Noi credem că fostul colonel de Securitate e mai aproape, ca oricînd, de Puşcăria Română... * Andrei Păunescu îşi continuă serialul, cu titlul nostim „Emisiunile trece, perlele rămîne“, în revista „Flacăra“, pe care i-a lăsat-o moştenire iubitul şi regretatul său părinte. Priviţi cîteva dintre „perlele“ culese – pe cît de distractive, pe atît de triste, pentru că ete cine populează scena vieţii publice? „Febleţile mele ca politicieni era Ponta şi Cristi Diaconescu... Cum am ajuns? În toată ţara, unde mă duc, toţi mă cunoaşte“ (Gigi Becali, B1TV); „Proiectul implementează metode pentru mai bunul management al gunoiului de grajd“ (Antena 3); „Însuşi oamenii se-nchină unui om muritor... Însuşi ştiinţa ne arată cît de mare e Dumnezeu... Însăşi televizorul nu a fost unealta diavolului“ (Alin Blaine, Antena 1, emisiunea „Un show păcătos“); „Elena Udrea era în fruntea ministrului la acea dată“ (România TV); „Deocamdată acum momentan debitul a scăzut“ (Realitatea TV); „Nu mi-a fost atît de greu să inhalez gazele jandarmilor“ (Simona Boţoc, Antena 3); „Ochii mei a văzut-o pe Elena Ceauşescu cînd lăcrima şi plîngea“ (Gabi Luncă, România TV); „Din păcate din fericire, doar un pasager a fost transportat la spital“ (Antena 3); „Alte 13 judeţe inclusiv şi Bucureştiul se află sub cod galben de inundaţii“ (Dumitriţa Bugnar, Realitatea TV); „Preţul de intrare al unui bilet este de 5 lei“ (România TV); „Car gresie la oameni care mă cunoaşte, care mă iubeşte“ (Rudy Varga, Kanal D); „Au intrat ăia pe teren, puteau să intre cum vreau ei... Ioan Avram Mureşan, fost ministru USL... Mureşan, fost ministru USL...“ (Radu Banciu; maimuţoiul chelbos, bă, nu e numai agramat, e şi mincinos, bă, pentru că I. A. Mureşan a fost ministru PNŢCD, pe vremea aceea nu exista nici un USL); „Olimpicii, oamenii despre care trebuie să avem o mare stimă“ (acelaşi cretin congenital, bă, Radu Banciu, bă); „România nu mai poate să continue cu această guvernare mincinoasă“ (Daniel Constantin, B1TV – bietul băiat de mingi al lui Felix Motanul Jigărit a uitat că, şi el, face parte din guvernarea asta mincinoasă); „Prefectul oraşului Harghita, Augusta Urzică, este în direct cu noi... Te rog să ne spui care este scopul acestei acţiuni“ (Lorena Burlacu, Antena 3; prefectul e al judeţului Harghita, nu al oraşului care, de altfel, nu există; cît despre scopul acestei, ce să mai vorbim, să fie acolo, în guriţa ta senzuală, Loreno, ca să nu te mai baţi pe burtă cu madam Urzică, fiindcă te băşică). * Ziarul „Cronica Română“ îi arde o labă, aşa, din întoarcere, traseistului politic Valeriu Tabără. Despre ce e vorba? A fost publicată o poză a unui oarecare Florin Faur, „încă director general A.P.I.A., un oxiur tînăr, dar învăţat de oxiurul bătrîn Tabără să reziste, cu orice preţ, în rectul actual, pînă cînd acesta din urmă (adică V. Tabără – nota red. R. M.) va negocia cu PC-ul trecerea în barca lor“. E capabil, nenorocitul. Ar fi al 4-lea, sau al 5-lea partid prin care vagabondează. Nu-l egalează decît Mircea Coşea. El fiind cine? Nimeni. La începutul anilor 2000 dădea tîrcoale şi PRM –ului, dar Vadim ştia că-i lichea şi nu l-a primit. Ei, bine, acest Valeriu Tabără este prototipul „golanului politic“, care aleargă, cu limba scoasă, după o funcţie, să-i fie lui bine, călcînd pe cadavre. Ce şira spinării? Ce convingeri politice? Vax! Trăiască maţul! * Octavian Ştireanu publică, în „Azi“, editorialul cu titlul „Cabinetul lui Gherghina“. Nu ştim ce l-a determinat pe cunoscutul gazetar (de profesie... matematician!) să faulteze chiar guvernul USL, pe care, de altfel, îl sprijină, dar ştim că el nu e genul de om să sară aşa, ca prostul din baie. (Apropo: Ce ministru face baie/ Şi nu se udă la c... ? Este Rovana Plumb!). Priviţi ce scrie O. Ş.: „Guvernarea USL are nevoie de creativitate, mai ales în actualele condiţii economice, din ţară şi din lume. Riscul este să se transforme într-un cabinet de Gherghina. De la eternul şi fascinantul secretar de Stat de la Finanţe, cu acest nume, nu te poţi aştepta la nimic creativ. El este un aducător de linişte pentru adepţii principiului că vremea trece, leafa merge. Vremea trece şi pentru Guvernul USL, dar timpul său are alt ritm şi altă importanţă decît pentru Gherghina şi alţii ca el. Miza guvernării este cu totul alta decît pentru inamovibilul secretar de Stat de la Finanţe. Gheorghe Gherghina rezistă din 1987 (!) în Ministerul de Finanţe, cu o întrerupere de 3 ani, cît a fost la BNR, locul de unde a primit firmanul. Şi rezistă pentru că de sub pixul lui n-a ieşit, niciodată, nimic curajos sau deştept ori memorabil. Seara, probabil că mustăceşte numărînd cîţi şefi de guvern, miniştri şi secretari de Stat a schimbat el, de cînd e în acelaşi minister. Ştie că le va face vînt şi «ăstora», el rămînînd pe mai departe «să facă bugetul!». Sfertul de veac petrecut în minister i-a adus o reţetă infailibilă de a intra pe sub pielea atîtor generaţii de şefi, dar şi o aroganţă bădărănoasă faţă de valurile de nou veniţi în succesiunea echipelor guvernamentale şi, îndeosebi, faţă de tinerii secretari de Stat“.

* Titlul săptămînii a văzut lumina tiparului în „Curentul“: „PSD-istul evazionist Robert Negoiţă datorează fiscului 40 de milioane de euro“. Probabil că din banii ăştia plăteşte sondajele alea mincinoase.

* O altă „româncă“ apare în presa noastră aiuristică, după turcoaica ucisă zilele trecute. Iată ce scrie „Jurnalul Naţional“: cică de pe vasul „Titanic“ s-au salvat şi o româncă, Bella Moor Trayzohn, şi fiul ei, Meyer. Bravo lor că au scăpat, dar nu erau români, ci evrei maghiari. Cine i-a scufundat pe ei? Tot un evreu, Aisberg! * Toată presa foloseşte cuvinte şi expresii create de pamfletarul Vadim. Încă o dovadă, pe pagina 1 a ziarului „Curentul“: „Primarul puşcăriabil Poteraş de la şase - de şase ani în conflict de interese“. * Face ce face ziarul „Naţional“ şi îi mai arde o scatoalcă prostului fudul Grigore Carti-Anus! Ne-am distrat citind această notiţă: „Ca întotdeauna, angelic în faţa naţiunii, blîndul Cartianu se întreabă de ce Codruţ Alexandru Marta, şeful de cabinet al lui Sorin Blejnar, a tulit-o din ţară. Şi nu pe oriunde, căci asta e problema, ci tot pe la Giurgiu, pe unde plecase iepureşte şi Mihai Boldea. Aşa că, într-un acces de inspiraţie vecină cu vidanja, trage titlul «Fugarii PDL + Vama Giurgiu = Love»? Cum de un ardelean pleacă pe la Giurgiu şi nu prin vămile din vest? Cartiene, cum să-ţi spun eu ca să înţelegi? A plecat pe aici pentru că e cea mai apropiată vamă de Bucureşti. Ţi-aş face o schemă, cu săgeţi, un desen tehnic, dar mi-e că mă vei întreba de ce nu dau şi umbre“. * „Excrementul zilei“ are, totuşi, un merit: ne aduce în memorie unele chestii de demult. Cum ar fi, bunăoară, delirul mintal al psihopatului Florin Nahorniac (abonat la pomenile mînăstireşti): „Nahorniac, prieten cu Papa de la Roma“. Textul care însoţeşte poza descreieratului (închis, în tinereţe, fiindcă îşi vindea propria nevastă, pe... bobine, şaibe şi alte produse!) sună astfel: „Florin Nahorniac a fost unul dintre cei mai ciudaţi candidaţi de profesie. Se lăuda că este prieten cu toţi liderii politici ai lumii, de la Putin şi Blair, pînă la Chirac sau Papa. Nahorniac susţinea că mama sa vitregă a fost colegă de şcoală cu Ioan Paul al II-lea. «De cîte ori mă întîlneam cu Papa, mă întreba: Ce mai face Felicia?»“. Iar el, probabil, răspundea: „Gincue, proşepana! Ce să facă, şi ea, părinţele? Ceac-pac! Mai o mătură, mai o murătură... Da’ matale, Nea Nelule?“ * Alcoolicul incurabil Alin Teodorescu continuă să-şi facă nevoile în public, ori de cîte ori bulibaşa Dinu Patriciu strigă „Alei, hap! Alei, hap!“. Atunci, beţivanul îşi dă pantalonii jos şi depune un morman de „îngrăşăminte“ la uşa fiţuicii „Adevărul“ – cu care, de altfel, se şi şterge la fund. Ultima porcărie a derbedeului de la IMAS arată halul de demenţă etilică a acestui nenorocit: „sondajul încrederii în personalităţile publice“ înfăţişează 11 oameni, dar l-a uitat pe ... Sorin Oprescu, prezentat, anterior, ca fiind campion absolut! Pur şi simplu, l-a pierdut pe drum pe Sorin Oprescu! Uitaţi-vă cît de ordinari pot fi aurolacii ăştia doi, Alin Teodorescu şi Dinu Patriciu – cică românii s-ar da în vînt după: 1) Victor Ponta; 2) Mugur Isărescu; 3) Crin Antonescu; 4) M. R. Ungureanu; 5) Florin Georgescu; 6) Ioan Rus; 7) Traian Băsescu. Îţi stă mintea-n loc cînd vezi ce suflet de slugă au Alin cel Cretin şi Dinu Păturiciu! Fireşte, Vadim vine abia pe locul 8, după neica-nimeni Ioan Rus şi cadavrul viu Traian Băsescu! Pe locurile următoare cine credeţi că mişcă simţirea românilor? Alte mortăciuni decedate, ca şi Pazvante Chiorul: Emil Boc, Marko Bela, Roberta Anastase (?!). Evident, fomiştii de la IMAS merită un pumn în nas, ba chiar şi nişte ani de puşcărie, fiindcă umblă cu „bani negri“. * Tot în „Adevărul“ a apărut un interviu cu Ioan Gyuri Pascu, sub titlul „Nu vreau să rămîn doar un maimuţoi“. Mişto. Dar şi mai mişto e subtitlul: „N-am avut noroc la gagici“. Asta-i situaţia, se întîmplă şi la case mai mari. Problema lu’ piticu’ ăsta e următoarea: e născut pentru divertisment, adică e plin de talent. Păcat că încă nu apare în filme artistice. Dar asta s-ar putea petrece în curînd, cînd vor începe filmările la „Diavolul şi Starleta“, în care el ar putea juca rolul Gongoiului (Dracului) care stă pitit pe fundul bălţii, respiră printr-o trestie şi, ce chestie, cînd azvîrle Oana Zăvoranu cu suta de mii de euro, scoate capul, înhaţă purcoiul de bani şi o rupe la sănătoasa. Vă imaginaţi scena?

* Gafă mare, de corectură, la un titlu din „Evenimentul zilei“: „Vladimir Tismăneanu, cel pe care premierul Victor Ponta la (sic!) înlocuit“... Ce-i asta, măi, feţe palide? LA ÎNLOCUIT? Fireşte, greşeli apar, pretutindeni, dar voi sînteţi mulţi şi aveţi bani – emiteţi alte pretenţii. * În acelaşi număr, o altă greşeală, dar nu de corectură, ci de gramatică, aparţinîndu-i lui Mircea Cărtărescu: „Şi apoi, este meritul ICR şi a (sic!) viziunii lui Horia Roman Patapievici că imaginea culturală a României în lume s-a schimbat cu totul în ultimii ani“. E inutil să mai spunem că acordul corect este „meritul ICR şi al“. Cît despre schimbarea imaginii, ce să mai vorbim! N-avem decît să ne gîndim la expoziţia aia nenorocită, cu zvastica desenată pe crupa unui poney, la New York, sau la zmîngălelile lui Perjovschi, din closete... Ne apucă voma. Dar, iată o altă prostie emisă de mintea Mamutului: „Un singur detaliu: prin intermediul ICR s-au tradus în toate limbile (subl. n.) peste trei sute de volume de scriitori români contemporani“. Vedeţi? Noi cînd zicem că acest Că-că-cărtărescu e un imbecil, unii cred că avem boală pe el. Cum poate fi cineva atît de nărod, să scrie că peste 300 de volume s-au tradus în TOATE limbile? Care TOATE? Ştie acest zăpăcit cîte limbi se vorbesc pe glob? Cîteva sute!

* Am auzit că Sorin Oprescu şi principalul lui consilier, Adrian Stănescu, s-au mutat împreună. Nu numai în acelaşi imobil, ci şi în acelaşi apartament. * Gafe în lanţ, făcute de Mihai Gâdea, la Antena 3. L-a invitat pe boxerul Leonard Doroftei, dar l-a botezat Lucian (?!). A zis că meciul de box dintre Lucian Bute şi Carl Froch s-a disputat la Londra, dar, de fapt, a avut loc la Nottingham. Se poate, măi, Suzana Gâdea? Eşti atît de plin de tine că nu mai încape nimic altceva? * Dar, staţi să vedeţi, asta nu-i nimic! Avîndu-l invitat în platou şi pe marele tenor spaniol Jose Carreras, îngîmfatul de Gâdea, cu mîinile-n buzunar, a făcut gafe şi mai jenante. De pildă, a încurcat Barcelona cu Madridul (?!). Apoi, l-a întrebat pe invitat cum s-a simţit mama lui cînd şi-a văzut fiul făcînd parte din elita muzicii de operă. Moment penibil, avînd în vedere că biata femeie nu mai putea simţi nimic: „Din păcate, mama a murit cînd aveam 18 ani“, a răspuns Carreras. * Apropo de boxerul englez Froch: la Realitatea TV, simpatica Dana Războiu l-a botezat... Floci! Mare atenţie să nu-i rămînă vreunul pe limbă. * Cu o mică întîrziere, îi spunem şi noi lui Dan Capatos, cu prilejul împlinirii vîrstei de 39 de ani, sănătate, fericire şi să-i trăiască băieţelul. La Mulţi Ani! * Licheaua Gabriel Liiceanu a primit de la Traian Băsescu Ordinul Naţional „Steaua României“. Pe motiv că e „un model pentru tînăra generaţie“. Halal model! A furat, în 1990, Editura Politică, transformînd-o în Editura Humanitas! Asta ar trebui să înveţe tînăra generaţie de la ţiganul ăsta, cu faţa tumefiată ca un ficat vînăt? Dar, ce să ne mirăm: hoţul care a furat Flota României l-a scărpinat pe burtă pe porcul care a furat cea mai mare şi mai bogată Editură a României. * Croitoreasa de zdrenţe Adina Buzatu se dă sfătoasă şi mămoasă, deşi ea e o prostituoasă (n-am găsit altă rimă): „Haideţi să ne apreciem valorile, chiar dacă se întîmplă să greşească“. Noi ne amintim cum Alina Bubulina îl lăuda pe Băsescu, ce bine se îmbracă el, în vreme ce Vadim, ehei, n-are gust, stau hainele pe el ca pe gard etc. Ce să apreciem la Pazvante Chiorul, fă? Cum a tăiat pensiile bătrînilor? Asta-i o „greşeală“ de iertat? Să apreciem cum a făcut praf o ţară? Şi, la urma urmei, cine eşti tu să dai sfaturi de genul acesta? Ce-ai făcut în viaţă? Îţi spunem noi ce-ai făcut: un copil din flori, cu un evreu turc! * Pupincuriştii lui Băsescu, de la TVR, nu mai pot suge la ugerul instituţiei respective. Au fost scoşi din „porţia“ sinecurei următorii: Mircea Marian, Ioana Lupea, Dan Turturică, Andreea Pora, Cristian Pătrăşcoiu, Cătălin Prisăcaru. Toţi primeau geamantane de bani. Publici. Vorba clasicului în viaţă Nicolae Dide: „Nasol moment, mişto colivă!“. * În „Adevărul“ a apărut un Drept la Replică al lui Adriean Videanu, sub titlul: „E grav cînd treci pe la Primărie doar ca să scuipi seminţe pe realizările altora“. În primul rînd că nu seminţele se scuipă – ci cojile de seminţe. Cît despre realizările altora (adică ale lui), ce să mai vorbim! N-avem decît să ne uităm la Casa Radio, de pe cheiul Dîmboviţei, care era aproape gata, la cheie, Ceauşescu privind ultima defilare de 23 August (1989) din balconul acelei clădiri impunătoare; dar „primarul“ Capitalei Videanu, aflat în tratative cu nişte musulmani, a pus barosul şi macaraua cu bilă pe ea şi a tăiat-o pe din două, edificiul devenind acum refugiu pentru boschetari şi şobolani. * Senatorul Valer Marian a dat un interviu ziarului „Bursa“: „Blejnar şi complicii săi aveau tot interesul ca Marta să dispară“. * Un titlu dur, pe pagina 1 a ziarului „Naţional“: „Ce minciuni toarnă «devoratorul de curve de lux» alegătorilor. Robert Negoiţă a pus la cale scumpirea gazelor în Sectorul 3“. Dar nici cu celălalt Negoiţă (Liviu) nu ne e ruşine – amîndoi Negoiţii ăştia sînt o apă şi-un pămînt. Mai bine votaţi cu candidata PRM, Ruxandra Lungu. * Marele bandit PSD Marian Oprişan şi-a instalat finul, pe nume George Băeşu, în funcţia de preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor . Acum înţelegem noi de ce dormea la uşa lui Ponta nebunul ăsta de Oprişan (a fost operat la creier, în SUA): nu care cumva să-i scape ciolanul cel barosan! * Ziarul „Tricolorul“ se apropie de nr. 2.500! E o foarte mare performanţă, avînd în vedere că presa scrisă moare în România (asta, şi din cauza lui Adrian Năstase, care a vîndut Mafiei Arabe firma de difuzare aparţinînd statului, RODIPET). Citiţi şi comparaţi, şi voi, ce titluri apar în ziarul PRM, faţă de materialele din alte publicaţii. JOI, 31 mai: „Liderul PRM a vizitat Piaţa Moghioroş şi Piaţa Bucur Obor din Capitală“; „Pentru a-i face plocon toată Piaţa Bucur Obor – Neculai Onţanu a primit şpagă de la Puiu Popoviciu 15.000.000 de dolari!“; „Şobolanul Traian Băsescu încearcă să se ascundă în gaură de... NATO!“; „Afacerea mafiotă Sorin Blejnar – Codruţ Marta – Elan Schwartzenberg. «Gaură Neagră»? Mai rău: e «Crater»!“; „S.M.S. al Tribunului către primarul borfaş al Sectorului 2“; „Piticania Vladimir Tismăneanu nu îl lasă pe uriaşul Adrian Păunescu să-şi doarmă somnul de veci“; „ULTIMA ORĂ. Halal afiliaţi la CNN: Antena 3 – victimă a unei noi şi penibile intoxicări“; „Cine se teme de PRM?“ (editorial de Ruxandra Lungu); „Ratinguri imense făcute de preşedintele PRM, marţi seară, la Kanal D («minutul de aur» 5,4 puncte) şi la Antena 1 («minutul de aur» 7,9 puncte)“; „M.R. Ungureanu, noul «pitic» la curtea Albei ca Zăpada, sau mărul otrăvit, nedorit de Vasile Blaga, în PDL?“ (Bogdan Ursu); „Cea mai mare bazilică romanică din Transilvania, transformată în coteţ de găini“; „Misterul miliardelor lui Theodor Stolojan şi capcana întinsă Guvernului USL“ (Bogdan Tiberiu Iacob); „Fenomene Paranormale. Cercetări strict secrete în domeniul Razei Morţii“(general dr. Emil Străinu); „Pagini din Istoria Francmasoneriei“ (Jonathan Black). „Personaje deghizate în Barack Obama îl înveseleau pe Silvio Berlusconi la petreceri“; „Secretele fierbinţi ale apariţiei vieţii pe Terra“ (National Geographic); REBUS (Paul Băgneanu); CARICATURI (Miron Dinulescu); HOROSCOP. VINERI, 1 iunie: ,,Agentul MOSSAD Elan Schwartzenberg trebuie fie arestat, fie expulzat”; ,,Azi, 1 iunie, e Ziua Copilului”; ,,«Tîmpiţelul» a luat-o, din nou, pe cocoaşă” (scrisoarea lui George Stanca, adresată lui Vladimir Tismăneanu); ,,Maculatura stufoasă «Adevărul» nu mai iese din Zodia Minciunii. Un nou şi ordinar «sondaj», pentru care banditul Dinu Patriciu i-a plătit beţivanului Alin Teodorescu 100.000 de euro”; ,,Asta e culmea: Victor Ponta a refuzat să-l primească pe fostul său şef, Mircea Geoană (?!)”; ,,Demnitatea de a fi român şi alegător” (editorial de Gh. Funar); ,,Aşa vă place Istoria? Karl Marx a murit sărac – a lăsat o «avere» de numai 500 de dolari” (Charles Panati); ,,FOTBAL. A scăpat Bourceanu în Lucerna. Elveţia-România: 0-1”; ,,Guvernul Fidesz ştie de trecutul fascist al lui Jozsef Nyro” (Dorin Suciu); ,,PP-DD SRL. Cum a vîndut Dan Diaconescu filialele partidului” (Răzvan Chiruţă, Petrică Răchită); ,,Fenomene stranii. Enoch, omul care L-a văzut pe Dumnezeu” (Erich von Däniken). SÎMBĂTĂ, 2 iunie: ,,B.G.S., o «poliţie paralelă», care le aduce fraţilor Bogdan şi George Oprea profituri de 30.000.000 de euro pe an!”; ,,S.F. – de la Sorin Frunzăverde, sau de la Science Fiction? Intoxicarea lui Mihai Gâdea (CNN) e opera lui Sebastian Lăzăroiu”; ,,SCUIPAŢI AICI! Editura Rao iar se face de Cacao…”; ,,Marea Năpîrlire. În anul 1985, viitorul ministru de Externe (PNL) îl invoca pe Karl Marx, fiind preocupat de «forţa şi perspectivele socialismului»”; ,,Statutul privilegiat al îmbuibaţilor” (editorial de Dumitru Avram); ,,Licheaua săptămînii. Prostituata pensionară Daniela Buruiană se pune în fruntea revoluţionarilor (7-8 ciumeţi) ca să-l dărîme pe Ion Iliescu (?!)”; ,,Plîngere Preventivă contra Mafiei Electorale” (Gh. Funar); ,,Corneliu Vadim Tudor – perenitatea valorii” (prof. Daniela Vasiloschi); ,,Mesaj trimis de preşedintele PRM doamnei Ana-Maria Pătru, preşedinta Autorităţii Electorale Permanente”; ,,Vladimir Putin va boicota Jocurile Olimpice de la Londra” (,,The Guardian”); ,,Pentru împrospătarea memoriei. Piedone şi Onţanu au creat o structură paramilitară, una de Miliţie şi una informativă, pentru controlul ariilor politice” (George Tărîţă); ,,Adrian Năstase a fost trădat din interiorul PSD”; ,,Rusaliile, sau Pogorîrea Duhului Sfînt, ziua în care a luat fiinţă prima comunitate creştină”; ,,Fenomene Paranormale. Familie răpită de extratereştri” (Brad Steiger şi Sherry Hansen Steiger); ,,Cele mai mari minciuni din Istorie: de la Calul Troian la propaganda nazistă” (Cristina Dinu). LUNI, 3 iunie: ,,Mafioţi, faceţi loc/ PNL-ul intră-n joc! Escrocul Dan Radu Ruşanu a primit şpagă de la «băieţii deştepţi» din energie 3.000.000 de euro!”; ,,ULTIMA ORĂ. Între două arderi de (bio) gaz şi tăieri de frunză la cîini, ba la Vila Lac 3, ba la Neptun – Traian Băsescu coace nişte arestări spectaculoase”; ,,Dezastrul naţional poate şi trebuie să fie oprit!” (editorial de colonel Dan Zamfirescu); ,,Maimuţa se mărită, e nuntă-n cartier”; ,,Feriţi-vă de clăpăugi!”; ,,Hai să (ne) rîdem de Coana Miţa Biciclista…”; ,,Milionarii şi săracii din Guvernul Ponta”; ,,O pagină ruşinoasă de istorie literară: Titu Maiorescu a refuzat să-l primească pe Ion Creangă, pretextînd că… nu e acasă (?!)”; ,,Şi Armata îşi are lichelele sale… «Generalissimului Stalin» (poezie de maior Valeriu Câmpianu, 1946); ,,Naţionalismul este în creştere în Ungaria” (,,Deutsche Welle”); ,,Scrisoare către USL” (un grup de locuitori din oraşul Filiaşi); ,,Biblia – ultima găselniţă a PNL pentru a cîştiga voturi”; ,,SUA, spectrul «declinului imperiului»” (analiză făcută de Agenţia France Presse); ,,Injecţia fără ac, inventată de specialiştii americani”; ,,Calendar – 4 iunie”. MARŢI, 5 iunie: „Trei întîlniri secrete Victor Ponta – Virgil Măgureanu”; „Marcel Opriş şi S.T.S. nu mai fură pentru PDL, ci pentru USL”; „În sfîrşit, pricina s-a arătat... Fiţuica «Libertatea», patronată de agentul MOSSAD Mark Ringier, a preluat scandalul artificial legat de aşa- zisa fiică a Patriarhului Daniel, pentru a lovi în Biserica Ortodoxă Română”; „Complot pentru răsturnarea Papei Benedict al XVI-lea?”; „Un premier prea mic pentru un război atît de mare” (editorial de Maria Diana Popescu, Stuttgart); „Preşedintele TVR încearcă să îşi salveze scaunul” (text reprodus din „Cotidianul”); „Epistola cuplului comic-fantezist Vasile Blaga – Roberta Anastase către preşedintele Parlamentului Ungariei a fost o diversiune electorală, convenită de Traian Băsescu cu Viktor Orban”; „RESTITUIRI. Viaţa femeii în Rusia bolşevică” (Emilia Şt. Milicescu, text reprodus din ziarul „Cuvîntul Mareşalului către săteni”, nr. din 20 dec. 1942); „Băsescu, la final”; „Candidaţii PRM cu mari şanse în cîştigarea alegerilor locale la primăriile din judeţul Gorj” (Ion Dumitraşcu - Turceni; Sergiu Manolescu – Glogova; Dumitru Bondoc – Novaci; Eftemie Popescu –Bumbeşti Jiu; Mădălin Ungureanu – Băleşti; Valeriu Trufelea – Scoarţa; Valeriu Drăgoescu – Tîrgu Logreşti; Maria Aurică – Stejari)”; „Dispărutul Codruţ Marta, strivit sub averi uriaşe” (Vali Blănaru, Gabriela Antoniu ); „Guvernul Franţei va boicota toate meciurile de fotbal de la Euro 2012”; „Bogătaşii lumii au pierdut 24,4 miliarde de dolari într-o singură săptămînă”; „Epistolă către români în legătură cu Protocolul electoral secret dintre PDL şi UDMR” (Gh. Funar); „Instrument nou pentru căutarea extratereştrilor”; „Unde trăiesc cei mai bogaţi oameni ai lumii”. * Duminică seara, în timp ce majoritatea posturilor de televiziune româneşti băteau apa-n piuă, cu tot felul de ,,vorbeţi politruci” – postul maghiar Duna TV (finanţat de Stat) făcea un alt fel de propagandă, determinîndu-i pe oameni să se uite la el. Ce făcea, în mod concret? Difuza partea I a capodoperei cinematografice ,,Doctor Jivago”. Nu sînt deloc proşti ungurii ăştia. Asemenea programe se dau în week-end, nu bîlbele sinistre ale împiedicatului la minte Mihai Gâdea, ori sondajele neruşinate ale lui Mirel Palada, comentate şi explicate de Radu Tudor. Desigur, a fost neplăcut pentru români să-i audă vorbind ungureşte pe Omar Shariff, Julie Christie, Rod Steiger, Geraldine Chaplin şi pe alţi interpreţi ai acelei ,,bijuterii” cinematografice: Geraida, Ighen, Nemtudom etc. Asta e boala şovinismului lingvistic, să dubleze filmele, ceea ce duce la monstruozităţi. Dar filmul în sine, realizat, în 1965, de regizorul englez David Lean, pe muzica lui Maurice Jarre (filmările cele mai multe au fost făcute în Spania), emoţionează şi acum. Învăţaţi de la unguri, fă, paraziţilor de la TVR şi de pe la alte posturi pretins româneşti! * Am aflat că borfaşul cu cap de crăpşan, Neculai Onţanu, a fost maistru militar. Acum, e general, băga-i-am în cur mangal. * Ramona Bădescu are gafa în sînge şi sîngele în tampon (încă). La emisiunea (plicticoasă, fornăită pe nas) pe care soţul cornut Elan (de-aia are coarne, că este… Elan!) i-a făcut-o plocon ex-soţiei Mihaela Rădulescu, la postul falit Realitatea Zero Rating TV, italianca noastră cea preţioasă a slobozit o ,,perlă” antologică: ,,Nicoleta Luciu are 4 tripleţi”. Aoleu! Adică a făcut 12 copii? * Ştiţi de ce apare Irinel Columbeanu cu ditamai umbreloiul în mînă, ca semn electoral? Pentru că, fiind pitic, toată lumea îl scuipă-n cap. * Ziarul ,,Cancan” minte ca o gazetă imperialistă: ,,Emil a rămas preşedintele inimii Nadiei. Soţii Constantinescu se iubesc ca-n prima zi”. Ha-ha-ha! De-aia o înşela el cu tot felul de paraşute. Şi tot fiindcă îl iubea ca o nebună, ea îl caftea. Iată ce scria publicaţia noastră pe tema asta, în anul 1999: „În această perioadă jurnaliştii s-au angajat într-o adevărată bătălie pentru a exploata subiectul lansat vineri seara la TELE 7 abc. Unele reviste urmează să apară cu dezvăluiri. «Atac la persoană» va scoate miercuri o ediţie specială; altele au făcut deja investigaţii asupra posibilelor relaţii extraconjugale pe care preşedintele Emil Constantinescu le-ar fi putut avea. Precizînd că responsabilitatea revine în exclusivitate tuturor publicaţiile respective, oferim cititorilor, sub imperativul datoriei profesionale de a prezenta toate informaţiile apărute, materialul «Preşedintele Emil Constantinescu încurajează », publicat de revista «S.O.S. Semnal», în ultimul număr. «Presa a deschis un nou robinet cu cerneală roz-bombon. Nadia Constantinescu, soţia celui învestit cu cea mai înaltă demnitate a Ţării, intenţionează să dea divorţ. Preşedintele României a căzut, se pare, în patima . Este vorba de o femeie cu 20 de ani mai tînără decît preşedintele, care, prin natura funcţiei, se află mereu în preajma lui. Zvonul începe să se coaguleze dacă luăm în seamă încă un fapt: în urmă cu 3 săptămîni, dl. Ion Diaconescu, preşedintele PNŢCD, s-a întîlnit cu Emil Constantinescu şi l-a apostrofat pentru relaţiile imorale pe care le întreţine la Cotroceni. Relaţii care amintesc bine de viaţa din Budoarul Oval de la Casa Albă. Imitînd manifestările lui Bill Clinton, crede, oare, dl. Constantinescu într-o integrare mai lesnicioasă a României în organismele euro-atlantice? Fals! Pînă una-alta, este vorba de o păcătoasă de aventură în afara căminului conjugal. Fapt practicat pretutindeni în lume şi din toate timpurile. Numai că la Cotroceni (tocmai aici!) acest lucru nu ar trebui să se întîmple, din moment ce tocmai preşedintele face adeseori apel la . Dar, mai ştim şi cîte ceva în plus în legătură cu făţărnicia de peste drum de . S-a întîmplat în septembrie 1996, în plină campanie pentru alegerile legislative şi prezidenţiale. Şefa biroului de presă al C.D.R. era atunci domnişoara Lia Trandafir, proaspăt transferată de la revista , o fiinţă atrăgătoare, volubilă şi poliglotă. Fostul patron al , Max Bănuş, primeşte la un moment dat un telefon de la doamna Nadia Constantinescu. Sobra doamnă, directoare în Ministerul Justiţiei, se interesa de calităţile profesionale ale domnişoarei Trandafir. Sincer din fire, publicistul Max Bănuş recunoaşte în Lia Trandafir o fiinţă cultă, cu spirit de observaţie, cu exces de voluntarism, bună profesionistă. Dar discuţia dintre patronul şi doamna Constantinescu derapează niţel. Soţia candidatului la Preşedinţia Ţării cerea să-i fie limpezite şi alte calităţi ale domnişoarei Trandafir. Din nou sincer, Max recunoaşte că obiectul dialogului, Lia, nu-i o fiinţă tocmai de dorit în preajma unui bărbat pofticios la nuri şi la alte cele. Mai ales că acel bărbat se consacră deasupra unei ştachete sociale de invidiat. După descrierea făcută de Max, urmează o tăcere nefirească şi un oftat al doamnei Nadia, abia perceptibil. În sfîrşit, doamna recunoaşte că trebuie să , după aceea convorbirea se încheie. A doua zi, domnişoara Lia Trandafir a fost transferată de la biroul de presă al C.D.R. Prudenta directoare din Ministerul Justiţiei ştia ce ştia. Rememorînd toate acestea şi legîndu-le de ultimele întîmplări, nu avem de rostit decît o întrebare: va renunţa doamna Nadia Constantinescu la intenţia de divorţ? Întrebare aproape hamletiană, pentru că ne aflăm deja într-un agitat an preelectoral»“. Reproducem, în continuare, conţinutul Cererii de divorţ, înaintată de Emil Constantinescu, în anul 1988: ,,Nr. 6581/27 octombrie 1988. Tovarăşe preşedinte al Judecătoriei Sectorului 1 Bucureşti, Subsemnatul CONSTANTINESCU EMIL, domiciliat în Bucureşti, str. Băiculeşti nr. 5, bl. A.3, sc. B, et. 9, ap. 79, sectorul 1, chem în judecată pe soţia pîrîtă CONSTANTINESCU NADIA-ILEANA, acelaşi domiciliu, cu rugămintea ca prin hotărîrea pe care o veţi pronunţa: să desfaceţi căsătoria dintre noi; pîrîta să rămînă la numele dobîndit în căsătorie, de «CONSTANTINESCU»; să încredinţaţi pîrîtei pe minora Norina-Dana, născută la 19.04.1971, cu obligarea mea la plata pensiei de întreţinere; să-mi atribuiţi mie o cameră din cele 4 camere, complet decomandate ale apartamentului proprietate de stat, ce constituie domiciliu conjugal, cu acces la dependinţele acestui apartament. Nu solicit cheltuieli de judecată. Motivele de divorţ sînt: În fapt, cînd am încheiat căsătoria, atît eu, cît şi pîrîta, am dorit să închegăm o familie care să fie trainică şi durabilă, ca relaţiile dintre noi să fie cît mai afective şi să ne acordăm reciproc ajutorul moral şi material. Este adevărat că o perioadă de început a căsătoriei, aceste dorinţe ale noastre la încheierea ei au devenit fapte, dovadă că din căsătorie au rezultat doi copii – în prezent fiul este major şi-i student, iar fiica este elevă la liceu, absolvind şi treapta a II-a. Personal, am făcut tot ceea ce a depins de mine pentru a întreţine o atmosferă armonioasă, de familie, pentru ca relaţiile noastre din căsătorie să se desfăşoare normal, considerînd că aşa este firesc şi că în acest mod, corect, impun un comportament corespunzător şi din partea soţiei. Dar, între timp - şi de atunci au trecut mulţi ani -, odată cu creşterea copiilor, mai ales pe aspectul educaţiei şi instrucţiei lor şcolare, au apărut neînţelegeri între mine şi pîrîta. Nu doresc să învederez cine dintre noi doi a avut mai multă dreptate. Fapt este că s-au ivit neînţelegeri şi că acestea, provocate de pîrîtă, au devenit frecvente, s-au amplificat şi că ele au degenerat. Un alt aspect de la care porneau neînţelegerile, discuţiile şi certurile este acela că pîrîta se manifestase ostil faţă de părinţii mei. Dat fiind că pîrîta este o fire nervoasă, aş putea spune excesiv de irascibilă, pe fondul cauzelor care generau neînţelegerile, discuţiile şi chiar certurile dintre noi, aşa cum am menţionat mai sus, aceasta frecvent mă jignea, insulta, ameninţa, folosind la adresa mea în mod repetat violenţe de vocabular. Am insistat de mai multe ori pe lîngă pîrîtă să revină la sentimente omeneşti şi normale faţă de mine, relaţiile noastre de familie. Dar, nu numai că insistenţele mele pentru relaţii mai bune au rămas fără nici un rezultat pozitiv, ci dimpotrivă, pîrîta şi-a amplificat ostilitatea faţă de mine, a devenit tot mai rea, iar certurile provocate de insultele şi jignirile grave care mi le adresa erau tot mai frecvente şi, prin conţinutul lor reprobabil, tot mai greu de suportat. În atare situaţie, încă de acum cca. 3 ani de zile, ne-am despărţit în fapt, locuind fiecare în camere separate, în acelaşi apartament. Cu toate acestea eu am continuat să contribui, din plin şi fără rezerve, la toate cheltuielile gospodăreşti, şi, în plus, la toate cheltuielile pentru pregătirea copiilor noştri privind întreţinerea la facultate şi respectiv pentru promovarea treptei a doua de liceu. În instanţă înţeleg să-mi dovedesc acţiunea cu acte, cu martori, cu anchetă socială privind încredinţarea minorei – care de altfel în luna aprilie 1989 devine majoră. În drept, invoc prev. art. 38, 42, 94 din c. fam., prev. art. Nr. 22 din Legea 5/1973 precum şi orice alte dispoziţii legale în materie. Anexez două cópii după acţiune, o copie pentru comunicare pîrîtei şi a doua pentru comunicare autorităţii tutelare; certificatul de căsătorie în original; copia certificatului de naştere a minorei; adeverinţa de venit precum şi celelalte acte necesare în dosarul de divorţ şi foaia de vărsămînt CEC privind taxa de timbru 4.000 lei. Constantinescu Emil”. Şi atunci, ce mai rămîne din titlul apărut în „Cancan“? Cum se iubesc Constantineştii ăştia „ca-n prima zi“? * Smucitul care se visa comandant de oşti, adică Simon Bolivar (călare pe un măgar) – ne referim la Gabriel Oprea – iar se bagă, precum musca în posteriorul calului, zicînd că are certitudinea că, după alegerile din noiembrie, gaşca lui de fripturişti şi şantajabili va reveni la guvernare: ,,UNPR a rămas consecvent politicii sale de a asigura stabilitatea României” (?!). Carevasăzică, nişte traseişti care nu pot sta pe picioarele lor se încăpăţînează să creadă că ei asigură stabilitatea unei ţări întregi!!! Acest ţigan cu frizură de manşon nu e numai un infractor ordinar (luaţi-i Declaraţia de Avere), ci şi nebun de legat. Mai ţineţi minte ce cult al personalităţii îi crease şi îi întreţinea TVR, la emisiunea Armatei? Ministrul Apărării Naţionale a inaugurat o oală de noapte cu mînerul înăuntru! Uraaa! Ministrul Apărării Naţionale a acordat unor veterani de război din Băicoi distincţia ,,Micul Coi”. Uraaa! Şi alte asemenea tîmpenii. Iar el scruta zarea, cu ochii ăia mici şi vicleni, de animal de pradă, mişcîndu-şi scalpul în ritm de manele şi făcînd ghiulele – adică biluţe din nas. O asemenea anomalie a firii, cum e puradelul ăsta îmbătrînit în rele şi tot cu ochii după ciordeală, nu trebuie să mai ajungă, niciodată, nici în Parlament, nici în Guvern, ci la Jilava. * A reapărut Mişu Negriţoiu! Cel care avea numele conspirativ Negru Mişuţoiu. Acum, e directorul general al ING Bank România. El e plin de gînduri negre, normal: ,,Nu poţi ţine o monedă stabilă, leul, cînd muncesc doar 4 milioane de români”. Da’ voi, bancherii ăştia, ce munciţi, Mişule? Altceva, însă, am vrut să spunem: acest băiat (care nu e prost de felul lui) ne-a informat că euro va ajunge la 5 lei. Să ajungă o dată, poate că atunci va face şi mămăliga noastră explozie, să scăpăm de hoţi. * Ştiţi care e problema judecătorilor ce l-au condamnat pe Cătălin Voicu la 5 ani de închisoare cu executare? Aceea pe care a spus-o Vadim, la emisiunea Sorinei Matei, de la România TV: ei se bazează numai şi numai pe vorbe, adică pe dialogul, telefonic, avut de acest personaj cu altcineva, dar probele NU există! Nu există nici măcar înregistrările, care cică au fost arse (?!). Noi nu-l apărăm pe numitul Voicu, dar ceva nu-i în regulă aici. Poate fi condamnat un om la închisoare (başca general şi senator) numai pe VORBE? Atunci hai să-i băgăm la zdup şi pe părinţii care zic copilului, la mînie, ,,Eu te-am făcut, eu te omor!”. * Ovidiu Nahoi tot prost scrie, indiferent ce temă ar aborda. În ,,Adevărul” de luni, 4 iunie (Ziua Tratatului de la Trianon!), ţigănuşul cu barbă rară şi murdară publică o compunere infantilă, în stilul propagandei frăţeşti din anii ‘50, cu titlul: ,,Problema Ungariei şi a României”. Acest nărod plin de ifose îşi permite să scrie – într-o ţară şi într-o vreme în care Avram Iancu e spînzurat în piaţa publică, iar Casa Memorială a lui e atacată cu sticle incendiare – următoarele aberaţii: ,,E adevărat că, la începutul anilor ‘90, guvernanţii de la Bucureşti mîncau o pîine albă apăsînd pedala naţionalismului – veteranul Ion Iliescu ar avea ce-i povesti mai tînărului Victor Ponta de pe vremea cînd, după propriile spuse, se făcea «frate cu dracul» - cu Vadim Tudor şi Gheorghe Funar, adică. Dar este acesta un motiv să reîncălzeşti ciorba ardelenească după mai bine de 15 ani?”. Hai sictir, ţigane! Du-te şi vorbeşte-le de ,,ciorba ardelenească” văduvelor şi copiilor acelor români ucişi de fiarele ungureşti dezlănţuite, în decembrie 1989. Şi lui Mihăilă Cofariu, linşat de aceiaşi criminali, la 20 martie 1990. Şi miilor de familii de români alungate din judeţele Mureş, Harghita şi Covasna. Şi tuturor copiilor români izgoniţi din şcoli. Acelea au fost tragedii reale, iar rănile lor nu s-au cicatrizat. Tu, un rahat cu ochi, un ,,chelner de bacşişuri mici”, numeşti asta ,,ciorbă ardelenească”, pe care ar reîncălzi-o unii acum? Hai s-o lăsăm rece şi sleită, nu-i aşa? Să-şi facă de cap boanghenii şovini, pe mai departe, fiindcă aşa aţi supt voi de la prohabul lui Sörös, să fiţi internaţionalişti, măi, tovarăşi, şi să-i acuzaţi, tot pe români. Alături de textul jegos al cocalarului Nahoi se lăfăie şi articolul autobiografic al lui Grigore Carti-Anus, cu titlul „O taxă de balamuc“. Noi ne amintim că acest descreierat cu vorbire scuipăcios-repezită a scris, acum 10-12 ani, un text de sport, după ce România învinsese Ungaria la fotbal, înjurînd „hienele naţionaliste, Vadim şi Funar“. Poate crede microcefalul cel milog, care îl slugăreşte pe mafiotul Dinu Patriciu, că am uitat? Nu, n-am uitat şi, atunci cînd o să ne iasă-n cale, o să-l umplem de bale. * În acelaşi număr al îngrozitor de stufosului ziar „Scînteia“, Ion Cristoiu îşi varsă icrele sulfuroase într-o mizerie intitulată: „Eternitatea României tembele“. Tembelă e mă-ta care te-a fătat, avortonule, nu România, ai înţeles? E prima oară cînd România e insultată în halul ăsta. Nu credeam că cineva – fie el şi complexat, onanist, secătură – îşi va permite neobrăzarea să facă România „tembelă“. De fapt, „tembelă“ nu e ţara, ci doar piticania UTC-istă, care îşi începe denunţul cu o prostie mare cît capul lui strîmb: „România anilor 1973-1974. Nicolae Ceauşescu se află la jumătatea drumului său de 20 de ani: de la debutul strălucit din 1965 la prăbuşirea sîngeroasă din 1989“. Trebuie să fii extrem de nesimţit ca, după ce ai fost membru al CC al UTC şi ţucălar (purtător de geantă) al lui Nicu Ceauşescu, başca asiduu corespondent al postului de radio „Vorbeşte Moscova“, să te dai acum mare dizident şi critic virulent. Nu mai vorbim de prostia proverbială a lui Ardei Umplut: toată lumea îşi dă seama că între 1965 şi 1989 sînt 25 de ani, nu 20. 

* LA ÎNCHIDEREA EDIŢIEI. Un cunoscut general din Serviciile Secrete ne-a informat: ,,Ştiţi de ce tot menţionează Mihai Răzvan Ungureanu, mereu, printre preocupările sale, restituirea proprietăţilor? Iată explicaţia: pe vremea cînd era director S.I.E., acest agent MOSSAD făcea echipă cu numitul Dorin Dobrincu, instalat de gaşca Patapievici-Tismăneanu în funcţia de director general al Arhivelor Statului. Ei identificau numeroase proprietăţi, pentru care se fabricau acte şi alte dovezi (toate false, evident) pe care le puneau la dispoziţia Mafiei din Israel, după care tot felul de escroci emiteau pretenţii şi revendicau acele bunuri. Cîştigurile financiare erau imense”.

ALCIBIADE

http://www.ziarulromaniamare.ro/119/saptamana-pe-scurt.html

 

Cel mai recent sondaj, înaintea alegerilor locale * P.R.M. - 27% * VADIM - 37%






În intervalul 17 - 31 mai 2012, Departamentele de Analiză şi Sinteză ale Serviciilor Secrete au efectuat un nou sondaj de opinie, la comanda şi pentru uzul Administraţiei Prezidenţiale. Datele metodologice au fost următoarele:  - Eşantion: 1.250 de persoane; Marja de eroare: + 2%; Metodă de lucru: interviu telefonic. 

I. Dacă în luna noiembrie 2012, ar avea loc alegeri prezidenţiale anticipate, simultan cu cele parlamentare, cu ce candidat aţi vota?

1) Corneliu Vadim Tudor: 37%;
2) Crin Antonescu: 28%;
3) Sorin Oprescu: 24%;
4) Dan Diaconescu: 6%;
5) Mihai Răzvan Ungureanu: 4%;
6) Nu ştiu; nu mă interesează: 1%.

II. Cu ce partid sau alianţă politică veţi vota la alegerile parlamentare, ce vor avea loc în luna noiembrie 2012?

1) USL: 52%;
2) PRM: 27%;
3) PP - Dan Diaconescu 5%;
4) PDL: 5%;
5) UDMR: 4%;
6) PNG: 3%;
7) PPMT: 2%;
8) UNPR: 1%;
9) Nu ştiu; nu mă interesează: 1%.

Ziarul TRICOLORUL, nr 2481 / 06.06.2012

marți, 5 iunie 2012

Campania electorală pentru Bucureşti








Luni, 4 iunie a.c., beneficiind de de o zi liberă şi însorită, echipa Filialei PRM a Sectorului 3 a înregistrat un mare succes, distribuind mesajul PRM către locuitorii sectorului şi ai Capitalei în Parcurile Titan şi Alexandru Ioan Cuza (fost IOR). Candidaţii Filialei Sectorului 3 la Primărie, la Consiliul Local şi cel General al Municipiului Bucureşti, doamna Ruxandra-Georgeta Lungu şi domnul Constantin Ceauşi au fost onoraţi de participarea în această deplasare a domnului profesor universitar Petre Popeangă, candidat la Primăria Capitalei şi la Consiliul General al Municipiului Bucureşti. Însoţiţi, ca de obicei, de o echipă numeroasă, candidaţii PRM au stat de vorbă cu alegătorii şi au fost surprinşi de faptul că, deşi doreau să le ofere, conform legii în vigoare, eşarfe, şepci şi alte obiecte cu însemnele electorale ale PRM, o mulţime de locuitori ai sectorului ne-au spus: „Noi vă votam de 20 de ani, nu irosiţi banii pentru noi, ne mulţumim cu pliantele, afişele şi programul dumneavoastră politic. Dumnezeu să vă ajute, căci ne-am săturat de hoţi! Faceţi cumva să nu se mai fraudeze alegerile!”. Alţii ne-au întrebat de ce preşedintele PRM, dr. Corneliu Vadim Tudor, membru al Parlamentului European, nu mai  apare, cel puţin în ultima perioadă, pe anumite posturi de televiziune. Le-am spus adevărul: „Mafia ne interzice accesul la emisiunile anumitor trusturi mass-media, pentru că este mînă în mînă cu vînzătorii de Neam şi Ţară şi, aşadar, nici nu se teme de consecinţele legale ale unei asemenea atitudini lipsite de profesionalism!”. Multora nu le venea să creadă că, după 22 de ani de „democraţie”, cenzura este mai prezentă, mai perversă şi mai perseverentă ca oricînd în Istoria României. Întrebarea este dureroasă, dar pentru o astfel de societate bolnavă şi resemnată s-au sacrificat tinerii care şi-au dat viaţa în decembrie 1989?

Filiala PRM Sector 3, Bucureşti

Ziarul TRICOLORUL, nr 2480 / 05.06.2012

Candidaţii PRM cu mari şanse în cîştigarea alegerilor locale la primăriile din judeţul Gorj









Candidat la Primăria Turceni: Ion Dumitraşcu, jurist, căsătorit, 2 copii, primar 2000-2004, 2004-2008, consilier local 2008-2012; 

Candidat la Primăria Glogova: Sergiu Manolescu, maistru, căsătorit, 2 copii, consilier local 2004-2008, 2008-2012;

Candidat la Primăria Novaci: Dumitru Bondoc, profesor, căsătorit, 2 copii, consilier local 2000-2004, 2004-2008, consilier al primarului 2008-2012;

Candidat la Primăria Bumbeşti Jiu: Eftemie Popescu, inginer,  căsătorit, 2 copii, consilier local 2008-2012;

Mădălin Ungureanu, candidat la Primăria Băleşti;

Trufelea Valeriu, candidat la Primăria Scoarţa;

Drăgoescu Valeriu, candidat la Primăria Tîrgu Logreşti;

Maria Aurică, candidat la Primăria Stejari.

Ziarul TRICOLORUL, nr 2480 / 05.06.2012