"Acest BLOG este creatia integrala a doamnei Ruxandra Lungu , fosta presedinta OFRM 2009-2014 si a domnului Ing Florin Chiriac, simpatizant PRM.
In continuare vom publica articole de interes general, informatii despre PRM, comunicate de presa, primite direct de la "sursa", rubrica "Saptamana pe scurt" din revista Romania Mare, diverse materiale .

Va multumim pentru suportul acordat !"




Colectivul de administratori ai blogului http://www.corneliuvadimtudor.blogspot.com/




sâmbătă, 5 februarie 2011

Un portret mai puţin cunoscut al iubitului Prinţ al Unirii

Bucureşti, 28 februarie 1859
 
Principele Cuza, în vîrstă de 38 de ani, este înalt, zvelt, blond, cu ochi luminoşi şi privire hotărîtă, cu maniere alese şi cu un fel de a fi spiritual, original, agreabil, deşi mai tot timpul serios.
Este un soldat minunat, care poartă cu graţie uniforma şi vorbeşte cu multă acurateţe italiana şi franceza.

Face asupra tuturor o impresie excelentă; este sincer în conversaţie şi nu ascunde de fel dificultăţile poziţiei sale…

Este un om al ordinei şi plin de energie, aşa cum o dovedesc cu prisosinţă funcţiile sale anterioare…

El declară în mod deliberat celor ce vor să-l asculte că nu doreşte decît independenţa ţării sale. Acest lucru mi l-a spus cu acea sinceritate care îl caracterizează: „Domnule consul, nu poate fi stăvilit elanul unei naţiuni, cînd această naţiune este modernă, cînd ea reclamă un drept şi cînd este bineintenţionată; pînă acum ţara a suferit destul…, aceasta trebuie să ia sfîrşit – Marile Puteri în adînca lor înţelepciune vor sfîrşi prin a înţelege şi aprecia nefericita noastră situaţie“.

JACQUES POUMAY,
Consulul general al Belgiei la Bucureşti

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu