"Acest BLOG este creatia integrala a doamnei Ruxandra Lungu , fosta presedinta OFRM 2009-2014 si a domnului Ing Florin Chiriac, simpatizant PRM.
In continuare vom publica articole de interes general, informatii despre PRM, comunicate de presa, primite direct de la "sursa", rubrica "Saptamana pe scurt" din revista Romania Mare, diverse materiale .

Va multumim pentru suportul acordat !"




Colectivul de administratori ai blogului http://www.corneliuvadimtudor.blogspot.com/




sâmbătă, 5 februarie 2011

PRM, PESTE TOT - PRM Suceava vrea vot obligatoriu


„Numărul mare de electori implicaţi va elimina şi dubiile legate de fraudarea alegerilor”, crede preşedintele Gheorghe Acatrinei.

Preşedintele Organizaţiei Judeţene Suceava a Partidului România Mare, Gheorghe Acatrinei, se manifestă pentru introducerea obligaţiei prezentării la urne. Acatrinei a declarat, într-o Conferinţă de Presă, că măsura este menită să garanteze reprezentarea tuturor cetăţenilor României şi creşterea responsabilităţii aleşilor. „Fiecare cetăţean al României cu drept de vot ar trebui obligat prin Lege să se prezinte la urne. Astfel, nimeni nu va mai putea comenta că aleşii nu îi reprezintă, pentru că nu le-au dat acestora votul. Pe de altă parte,  cei care vor fi aleşi, vor avea în spate mai multe voturi, dar şi o mai mare responsabilitate”, spune liderul sucevean al PRM, adăugînd că numărul mare de electori implicaţi va elimina şi dubiile legate de fraudarea alegerilor. Acatrinei mai cere ca în ziua, în ziua scrutinului, alegătorii să-şi exprime opţiunile la secţiile de votare din localitatea de domiciliu, „în aşa fel încît să nu mai fie posibil turismul electoral”. De asemenea, la persoanele nedeplasabile în locurile special destinate, se va merge cu urne mobile însoţite de delegaţi ai secţiei de votare. De asemenea, ex-senatorul PRM de Suceava crede că este de dorit ca învingătorii în alegeri să fie declaraţi candidaţii care obţin, în mod obligatoriu, cel puţin 50%+1 din sufragiile cetăţenilor cu drept de vot. „Nu ar trebui să poată vorbi în numele întregului electorat cineva care a obţinut un procentaj mai mic. Această modalitate, cu peste 50% din sufragii,este întîlnită în statele moderne şi dă rezultate. În România avem amintiri foarte urîte din acest punct de vedere, chiar preşedintele Traian Băsescu fiind ales cu un procentaj îndoielnic şi nereprezentativ la nivel naţional. De asemenea, Adriean Videanu ajuns primarul unei mari Capitale a Europei cu doar puţin peste o zecime din numărul bucureştenilor prezenţi la urne”, a conchis Gheorghe Acatrinei, solicitînd reglementarea prin Lege a aspectelor semnalate. (VIA)

Ziarul TRICOLORUL, nr 2082 - 05.02.2011

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu