"Acest BLOG este creatia integrala a doamnei Ruxandra Lungu , fosta presedinta OFRM 2009-2014 si a domnului Ing Florin Chiriac, simpatizant PRM.
In continuare vom publica articole de interes general, informatii despre PRM, comunicate de presa, primite direct de la "sursa", rubrica "Saptamana pe scurt" din revista Romania Mare, diverse materiale .

Va multumim pentru suportul acordat !"




Colectivul de administratori ai blogului http://www.corneliuvadimtudor.blogspot.com/




luni, 31 ianuarie 2011

PRM, PESTE TOT

 
După Sfintele Sărbători de Iarnă, Filiala PRM Bihor şi-a reluat activitatea zilnică curentă. Pe lîngă permanenţa de dimineaţă, asigurată de domnul Andrei Micovschi, în fiecare după amiază, între orele 17-20, se asigură permanenţa prin lector univ. dr. ing. Ioan Hathazi - preşedintele Filialei Oradea, prof. univ. - dr. Mihai Drecin, preşedintele Filialei Bihor - colonel (r) Gavrilă Mărcuş vicepreşedinte cu organizatoricul Filiala Bihor, prof. Florin Rus – preşedintele OTRM Oradea, conf. univ. dr. Ioan Romoşan - vicepreşedinte cu probleme juridice. În general, cetăţenii care vin în audienţă solicită sprijin pentru găsirea unui loc de muncă ori consultaţii juridice (în condiţiile în care Justiţia locală le tărăgănează, nepermis de mult, rezolvarea unor probleme personale), ne informează asupra a o serie de nedreptăţi şi anomalii în administrarea Municipiului Oradea de către coaliţia locală PNL-UDMR.

Joi, 13 ianuarie 2011, s-a desfăşurat şedinţa lunară a Biroului Executiv Municipal Oradea, la care au participat şi preşedinţii celor 10 organizaţii de cartier, alături de Filialele locale ale OTRM şi OFRM. Preşedintele Filialei Oradea a informat asupra noului sistem de organizare a membrilor partidului nostru, prin împărţirea organizaţiilor de cartier în organizaţii la nivelul asociaţiilor de locatari şi secţii de votare. În felul acesta, se va asigura o reţea mai densă şi mai exactă de organizaţii, centrate pe un număr mai restrîns de blocuri şi case particulare, ceea ce va permite o activizare a muncii în teritoriu. La nivelul Biroului Executiv Municipal, s-a procedat la cîteva noi cooptări şi avansări în funcţii, în urma primirii unor membri în Biroul Executiv Judeţean, la şedinţa Consiliului Judeţean din 11 decembrie 2010. Amintim promovarea ing. Cozmin Lezeu ca prim-vicepreşedinte al Filialei Oradea, respectiv cooptarea colomelului (r) Mircea Catarig ca vicepreşedinte cu propaganda. Pînă la mijlocul lunii februarie anul curent se va încheia activitatea de reorganizare a Filialei Oradea, săptămînal cîte două organizaţii de cartier fiind programate pentru discuţii şi reorganizare, totodată desfăşurîndu-se şedinţe si cu OTRM şi OFRM. La şedinţă a participat prof. univ. dr. Mihai Drecin – preşedintele Filialei Judeţene.

Marţi, 18 ianuarie 2011, a avut loc o Conferinţă de Presă, în prezenţa ziariştilor de la principalele cotidiene din Oradea, a posturilor TVS şi Transilvania TV şi a unor posturi de Radio locale şi naţionale. Domnii col. (r) Gavrilă Mărcuş şi lt. col. (r) Ioan Căprar au expus punctul de vedere al Filialei noastre cu privire la măsura imorală de forfecare drastică a pensiilor ofiţerilor, subofiţerilor şi maiştrilor militari, o nouă mostră de desconsiderare a pensionarilor români de către actuala guvernare şi de preşedintele Băsescu. Ing.Vasile Gîrba, prim-vicepreşedinte al Filialei Bihor, a detaliat modul păgubos în care coaliţia locală PNL-UDMR conduce Oradea şi judeţul Bihor, plătind sume mari la agenţii economici agreaţi, care cîştigă licitaţii pentru lucrări de infrastructură. Prof. univ. dr. Mihai Drecin a protestat împotriva proiectului Primăriei Oradea de-a „reamenaja” Piaţa Unirii din centrul Municipiului, distrugînd parcul de tip englezesc, dominat de spaţiu verde, realizat în anul 1924, pentru a fi înlocuit cu o banală piaţă pietonală, adusă în starea de la sfîrşitul Secolului al XIX-lea, din plină epocă dualistă austro-ungară. Intenţia de mai sus o interpretăm ca o acţiune subtilă a UDMR-ului local, care, prin doamna viceprimar Biro Rozalia, conduce de facto oraşul nostru, reintroduce simboluri şi realităţi specifice „epocii maghiare” din istoria Oradiei, distrugînd cît se poate de multe realizări din perioada interbelică a României Mari. 

La 24 ianuarie a.c., o numeroasă delegaţie de peremişti orădeni, în frunte cu conducerea municipală şi judeţeană a partidului nostru, a depus o frumoasă coroană de flori în culorile Tricolorului românesc la statuia lui Mihai Viteazul, primul unificator al Ţărilor Române. S-a dansat „Hora Unirii” şi s-a prezentat un spectacol de cîntece oferit de Ansamblul folcloric profesionist „Crişana”. Precizăm că fruntaşii locali ai PNL, în frunte cu primarul Ilie Bolojan, senatorul Cornel Popa şi Călin Popescu Tăriceanu – oaspetele Oradiei, s-au retras imediat în incinta Primăriei, după încheierea festivităţii de depunere de coroane, fără să participe la tradiţionala „Horă a Unirii”. Avînd în vedere faptul că, la ultima alegere a preşedintelui PNL, Organizaţia PNL Bihor l-a votat în majoritate pe Călin Popescu-Tăriceanu, poate se plămădeşte la Oradea o nouă răsturnare de Putere la vîrful PNL, dacă liderul Crin Antonescu va călca „strîmb” în alianţa cu PSD. 
(Biroul de presă a Filialei P.R.M. Bihor)




Hotărîţi în a demonstra mureşenilor faptul că Partidul România Mare este constituit din oameni serioşi, specialişti în domeniile lor de activitate, hotărîţi să demonstreze viabilitatea programelor PRM, aleşii locali îşi văd serios de treabă, implicîndu-se, cu rezultate meritorii, în viaţa comunităţii din care fac parte. Un exemplu îl constituie ing. Coros Ioan, preşedintele Filialei PRM Tîrnăveni, consilier municipal, care s-a dedicat, prin Asociaţia „Junii Tîrnavei“, pe care o conduce, valorificării tradiţiei populare cu ajutorul tinerei generaţii. Iată cîteva dintre frumoasele realizări ale Ansamblului Folcloric „Junii Tîrnavei“, în anul 2010:   

- realizarea spectacolului „Ghiocel prin cînt şi joc”, dedicat zilei de 8 Martie;
- participarea la Festivalul ONG Fest-Bucureşti (7-9 mai 2010);
- filmări la TV FAVORIT (9 mai 2010);
- spectacolul de 1 iunie, Ziua Copilului;
- filmări ETNO TV în luna iunie;
- „Cultură, tradiţii şi obiceiuri, prin glasul copiilor noştri”, proiect realizat în colaborare cu Primăria şi Consiliul Local Tîrnăveni, prin Legea nr. 350 şi implementat în Municipiu Tîrnăveni şi 6 localitati limitrofe;
- participarea la zilele localităţilor Bagaciu, Delenii, Găneşti.
- participare la un festival interjudeţean organizat de Asociaţia ASTRA, Aşezamîntul Teodor Muica, la Sîngiorgiu de Pădure (MS)
- participare la un festival interjudeţean de folclor în localitatea Biertan, jud. Sibiu, la Festivalul „Strugurele de Aur” - Jidvei -19/09/2010;
- realizarea Festivalului de Folclor pentru copii  „Cînt şi joc de pe Tîrnave” ediţia a II-a, în 26 septembrie 2010, desfăşurat la Tîrnăveni, proiect realizat în colaborare cu Consiliul Judeţean Mureş, prin Legea 350, cu participarea a 8 ansambluri folclorice din ţară (320 tineri);
- participarea la Festivalul „Pe Tîrnave-n sus şi-n jos” – Mediaş;
- participarea la Festivalul „Cînt şi joc de pe Tîrnave” – Blaj;
În luna iunie, Asociaţiei i-a fost adresată o scrisoare de felicitare din partea d-lui Mircea Geoană, preşedintele Senatului României.
Manifestările ocazionate de Sărbătorile Iernii s-au constituit în alte prilejuri de afirmare a talentului componenţilor Ansamblului pe care îl prezentăm, a căror implicare a fost răsplătită de Moş Crăciun cu daruri frumoase.
Toate aceste spectacole au avut rezultate remarcabile datorită eforturilor deosebite ale soţilor Otilia şi Vasile Trîmbiţaş, cei care se ocupă de pregătirea, instruirea şi implementarea activităţilor Ansamblului. 

,,Pentru anul 2011 ne-am propus, pe lîngă ceea ce am realizat în 2010, să onorăm invitaţia primită din partea Asociaţiei Europene de Festivaluri Folclorice (EAFF), de a participa la Festivalul Internaţional «EURO FOLK-BLACK SEA 2011» din Bulgaria, unde sperăm să reprezentăm cu cinste Municipiul Tîrnăveni şi România“, a declarat ing. Ioan Coros, consilier municipal PRM şi preşedintele Asociaţiei „Junii Tîrnavei“. 
(A consemnat prof. Maria Diaconescu, vicepreşedintă PRM Mureş)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu