"Acest BLOG este creatia integrala a doamnei Ruxandra Lungu , fosta presedinta OFRM 2009-2014 si a domnului Ing Florin Chiriac, simpatizant PRM.
In continuare vom publica articole de interes general, informatii despre PRM, comunicate de presa, primite direct de la "sursa", rubrica "Saptamana pe scurt" din revista Romania Mare, diverse materiale .

Va multumim pentru suportul acordat !"




Colectivul de administratori ai blogului http://www.corneliuvadimtudor.blogspot.com/




joi, 3 februarie 2011

Monden si Paranormal

 
TRĂIM ÎNTR-O LUME ÎN CARE PORUMBEII DUC POŞTA, ALBINELE CAUTĂ MINE ANTIPERSONAL ŞI MUŞTELE MERG PE PLANETA MARTE (II)

În cadrul programului de încercări se va urmări dacă plăcuţele de radiofrecvenţă sînt suficient de uşoare pentru a fi transportate de albine şi dacă energia electromagnetică avînd frecvenţa de 135 kHz nu afectează comportamentul albinelor. Ca loc pentru testări, a fost ales un cîmp de mine real, în Sandia-Nevada. Se speră la o mărire a finanţării, pentru a se putea dezvolta plăcuţe de radiofrecvenţă mai mici şi pentru a se extinde domeniul cercetărilor, de la descoperirea explozivilor la descoperirea materialelor nucleare, a traficului ilegal de droguri şi a altor ameninţări. Este o parte a unui program mai amplu, iniţiat de DARPA, pentru a descoperi care specii de insecte, peşti sau nevertebrate pot fi utilizate pentru monitorizarea condiţiilor de mediu, inclusiv a prezenţei armei chimice sau biologice. Alt grup de cercetători lucrează la dezvoltarea de roboţi foarte mici, modelaţi după insecte, ca parte a unui proiect de cercetare a Pentagonului. Denumiţi roboţi biomimetici, aceştia au apărut în ideea de a se imita insectele adevărate, ca structură şi comportare. Cercetătorii cred că astfel de roboţi mici pot fi uşor de construit într-un număr mare de exemplare şi vor fi considerabil mai flexibili şi mai stabili decît roboţii mai mari. Ei pot fi construiţi folosind dezvoltările recente din producţia cipurilor de siliciu şi a sistemelor microelectromecanice pe bază de siliciu MEMS (Micro-Electro-Mechanical Systems). Această cercetare în domeniul roboţilor biomimetici este finanţată de către Biroul de Cercetare Navală al SUA şi vizează aplicaţii militare evidente. Insectele zburătoare foarte mici, robotizate, ar putea fi utilizate pentru culegerea informaţiilor de pe cîmpul de luptă, dar există, de asemenea, multe subproduse comerciale în domeniile agriculturii, detecţiei şi monitorizării poluării şi alte utilizări neimaginate încă.
La programul de roboţi biomimetici lucrează cercetători de la Universităţile Berkeley, Stanford, Harvard şi Johns Hopkins.
Un obiectiv al programului este de a se realiza o cunoaştere suficientă a biomecanicii şi o specializare în fabricaţie care să permită construirea unui „gîndac de bucătărie robotizat“, adecvat pentru operaţiuni autonome în diferite medii. Spre deosebire de roboţii mai mari, care au mişcări lente şi foarte precise, roboţii-insecte se vor mişca mai repede, dar şi mai dezordonat, ceea ce-i face foarte potriviţi pentru a se deplasa cu viteză mare în condiţii de teren greu. Un alt obiectiv al programului este de a studia şi de a încerca înţelegerea mecanismului folosit de şopîrlele care pot adera la suprafeţele netede, precum sticla, utilizînd milioane de structuri de tip peri minusculi. Una din teorii este că aceste structuri folosesc forţe slabe de tip van der Waals, situate la nivel microscopic, pentru a produce o puternică adeziune la nivel macroscopic. Înţelegerea acestui mecanism va permite cercetătorilor să îmbunătăţească stabilitatea insectelor micro-mecanice. Oamenii de ştiinţă de la Laboratorul de Calculatoare al Institutului de Tehnologie din California au fabricat un dispozitiv cu un singur tranzistor, care simulează procesul de învăţare din creierul uman. (Va urma)

General dr. EMIL STRĂINU

==================================
Zece ciudăţenii ale Pămîntului (V)

Gaura din Guatemala

În urma unei furtuni tropicale puternice care s-a abătut asupra Guatemalei a rezultat această groapă, cu o adîncime de 61 de metri, produsă ca urmare a prăbuşirii unei clădiri cu 3 etaje. Acest crater enorm a apărut în capitala Guatemalei după ce aceasta a fost lovită de ploi care au format pîraie de 1 metru adîncime.

Groapa Morning Glory

Denumită astfel datorită asemănării cu o zorea („morning glory”, en.), această groapă cu apă termală este frumos colorată datorită algelor iubitoare de caldură care trăiesc în preajma ei. Cu toate acestea, groapa Morning Glory din SUA a riscat să îşi piardă coloritul superb pe vremea cînd, prin preajma ei, trecea o şosea care permitea accesul turiştilor - aceştia, conform tradiţiei, obişnuiau să arunce monede, punînd în pericol existenţa bacteriilor care produc aceste culori deosebite.
(Sfîrşit)

============================
Dictatori de temut şi meseriile lor, dinainte să ajungă celebri! (III)

Benito Mussolini - scriitor şi editor

Înainte să ajungă cel de-al 40-lea prim-ministru al Italiei şi personajul-cheie în instaurarea fascismului în ţara lui, Benito Mussolini (29 iulie 1883-28 aprilie 1945) a practicat numeroase meserii - pietrar, editor de publicaţii socialiste, scriitor de eseuri, nuvele şi povestiri scurte. (Va urma)


=========================================


Omul zburător (II)

Levitaţia pare un lucru firesc celor înzestraţi în acest sens.
Dar cîte probleme pune ea în faţa specialiştilor şi a oamenilor de ştiinţă!
Astfel că el redusese întregul fenomen paranormal la simplul fapt de a ieşi şi a intra din nou în cameră. În final, după ce au întors pe toate părţile declaraţia căpitanului, cercetătorii au ajuns la concluzia că este atît de ambiguă, încît ar fi fost posibil chiar ca între cele două ferestre să îi fost întinsă o sfoară de care Home s-ar fi putut agăţa. La un moment dat, cercetătorii s-au întrebat dacă nu cumva Lindsay şi Adare au fost atît de entuziasmaţi în seara zilei de 16 decembrie 1868, încît nu şi-au dat seama dacă demonstraţia mediumului Home era veridică sau dacă el nu recursese la anumite trucuri. Dar, deşi versiunile lui Adare şi Lindsay conţineau atîtea inadvertenţe, ele au coincis în privinţa celui mai important fapt - şi anume că Home plutise prin aer, zburînd afară pe o fereastră şi revenind pe alta. Poate că au visat cu ochii deschişi, poate că şi-au imaginat întreaga scenă, dar cum se face că şi-au imaginat toţi acelaşi lucru? Cît despre declaraţia extrem de concisă a lui Wynne, pare aproape clar că el a evitat să presupună că ar fi fost ceva extraordinar ori ieşit din comun în acţiunile lui Home, ca nu cumva să fie bănuit că halucinează. Cu toate acestea, supoziţia că Home s-ar fi folosit de anumite dispozitive mecanice în demonstraţia sa este dezminţită clar de Lindsay în mărturia pe care am citat-o deja, atunci cînd afirmă că nu-şi poate explica faptele pe care le-a descris. Aceste contradicţii pun în evidenţă cele mai frecvente obiecţii care se aduc rapoartelor ce descriu fenomene de levitaţie sau alte capacităţi paranormale: dacă nu cumva martorii mint sau sînt sub stare de hipnoză, ori dacă nu sînt exaltaţi, isterici sau prea imaginativi. Şi, deoarece nu mai poate nimeni să demonstreze că martorii nu au fost sub influenţa unei halucinaţii colective, nu se poate pune bază pe veridicitatea mărturiilor lor. Totuşi, foarte mulţi oameni de încredere şi cu o bună reputaţie au dat declaraţii despre anumite fenomene neobişnuite şi s-a dovedit că fenomenele respective nu au putut îi trucate. Atunci, înseamnă că toţi aceşti oameni ar fi trebuit să-şi fi pierdut minţile ori subiectul declaraţiilor ar fi trebuit să dispună de o putere nemaipomenită, ca să-i fi hipnotizat pe toţi deodată. Această capacitate, dacă ar fi reală, tot ar merita consemnată, deoarece este destul de neobişnuită.
În anul 1871, cînd Lindsay îşi făcea publică declaraţia, Home a levitat în faţa unui celebru om de ştiinţă, Sir William Crookes, care mai tîrziu a devenit preşedintele prestigioasei Asociaţii Britanice pentru Progresul Ştiinţei. Mărturia sa a fost publicată în „Quarterly Journal of Science“, unde Crookes recunoaşte în mod cinstit că a fost pus într-o mare încurcătură, ca oricine care vede pentru prima dată un om zburînd.
„Fenomenul pe care-l voi descrie în continuare este atît de extraordinar şi de diferit de subiectele bine documentate şi argumentate care sînt dezbătute în paginile acestei reviste, încît, cercetînd eu însumi cu atenţie detaliile pe care mi le amintesc foarte clar, recunosc că în mintea mea apare o contradicţie între raţiune, care-mi spune că din punct de vedere ştiinţific acest fapt este practic imposibil, şi propria mea conştiinţă, precum şi simţul pipăitului şi al văzului, de care sînt sigur că nu m-au înşelat“. (Sfîrşit)

DENNIS RAY


Ziarul TRICOLORUL nr 2080 – 03.02.2011

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu