"Acest BLOG este creatia integrala a doamnei Ruxandra Lungu , fosta presedinta OFRM 2009-2014 si a domnului Ing Florin Chiriac, simpatizant PRM.
In continuare vom publica articole de interes general, informatii despre PRM, comunicate de presa, primite direct de la "sursa", rubrica "Saptamana pe scurt" din revista Romania Mare, diverse materiale .

Va multumim pentru suportul acordat !"




Colectivul de administratori ai blogului http://www.corneliuvadimtudor.blogspot.com/




vineri, 20 ianuarie 2012

Cartea neagră a U.D.M.R. – Acţiunile antiromâneşti, 1998-1999 (I)

1998

Ianuarie


7 ianuarie – Preşedintele UDMR, Bela Marko, se arată nemulţumit de bilanţul primului an de guvernare: „În comparaţie cu speranţele noastre de acum un an, trebuie să spun că am realizat mult mai puţin decît am planificat”, evident în ceea ce priveşte minoritatea maghiară.
12 ianuarie – Agenţia de Presă France Press difuzează o ştire cu titlul „Maghiarii din Transilvania, în război deschis cu miliardarii roşii români”, ultimii fiind românii care au deschis afaceri în Transilvania şi îi concurează pe unguri.


Februarie


4 februarie – UDMR propune separarea pe criterii etnice în asistenţa medicală primară, îndemnînd persoanele de naţionalitate maghiară să se înscrie la medici de familie maghiari, în acest sens desfăşurînd o amplă campanie propagandistică în întreaga Transilvanie, îndeosebi în judeţele Harghita, Covasna şi Mureş.
10 februarie – Deputatul Sandor Tamaş, din Tg. Secuiesc, l-a înjurat pe deputatul român care informase Parlamentul României de manifestările extremiste ale UDMR, acuzîndu-l de „şovinism”, de „xenofobie” şi de „extremism”. Este o mostră de „discurs” UDMR-ist, caracterizat prin răstălmăcirea adevărului.
27 februarie – UDMR a schimbat, în oraşul Sf. Gheorghe, numele Străzii 1 Decembrie 1918, dată care marchează despărţirea Transilvaniei de Austro-Ungaria, în Petöfi Sandor, ceea ce indică, dincolo de excesivul naţionalism, şi o tendinţă de restaurare a „Ungariei Mari“. Senatorul UDMR Peter Kovacs-Eckstein a fost desemnat de UDMR ca avocat în procesul contra măicuţelor greco-catolice de la Orfelinatul românesc „Inimi neprihănite” din Odorhei.


Martie


3 martie – Autori necunoscuţi au furat firma Consulatului General al României de la Szeged, acest act reprezentînd o provocare antiromânească.
11 martie – Filiala Mureş a Uniunii Ziariştilor Profesionişti protestează prin boicot împotriva încercării reprezentantilor Puterii de etnie maghiară de a folosi limba maghiară în dialogul cu ziariştii români, pretinzînd acestora să înveţe limba maghiară. Protestul şi boicotarea Conferinţelor de Presă au avut succes, renunţîndu-se la această pretenţie absurdă.
12 martie – La Tîrgu Mureş, primarul UDMR Imre Fodor a introdus inscripţionarea bilingvă a ecusoanelor funcţionarilor Primăriei, provocînd un val de proteste vehemente.
13 martie – Judecătoarea Erszebet Adorjan, de la Judecătoria Tîrgu Mureş, a audiat inculpaţii şi o parte a martorilor din cîteva procese în limba maghiară, punînd procurorul în penibila situaţie de a solicita un interpret.
15 martie – Guvernul României, conform înţelegerii cu UDMR, alocă sume considerabile pentru ziua revoluţiei ungare de la 1848, uitînd, însă, de sărbătorirea revoluţiei române, care împlinea şi ea 150 de ani în 1998 şi avusese idealuri contrare celei ungureşti, care vroia cu orice preţ Transilvania.
Cu ocazia sărbătoririi zilei naţionale a Ungariei, în România, Santha Pal Vilmos declara: „Nu mai suportăm militari străini, funcţionari străini, preoţi străini şi călugăriţe străine pe pămîntul nostru strămoşesc.”
22 martie – PNŢCD îl exclude din partid pe senatorul George Pruteanu, preşedintele Comisiei pentru Minorităţi din Senat, ca urmare a opoziţiei sale la Ordonanţa de Urgenţă 36/1997, care viza drepturi suplimentare pentru învăţămîntul minoritar.
30 martie – Primul-ministru Victor Ciorbea şi-a dat demisia atît din funcţia de premier, cît şi din cea de primar general al Capitalei.


Aprilie


Udemeristul Francisc Barany este numit, în Guvernul Radu Vasile, ministru al Sănătăţii, dar, fiind dezvăluit (prin căpitanul SRI Constantin Alexa) ca agent al Securităţii şi al unor interese străine României, e obligat să-şi dea demisia. Francisc Barany ilustrează elocvent calitatea politică a membrilor UDMR şi scopurile organizaţiei .
Iulie


8 iulie – UDMR se opune construirii unei biserici ortodoxe la Vlăhiţa, într-o zonă în care nu există un locaş de cult ortodox.
14 iulie – Un poliţist român a fost bătut de un cunoscut infractor ungur, timp în care deputatul Robert Raduly, aflat de faţă, îi incita pe maghiarii prezenţi împotriva poliţistului.
24 iulie – Societatea pentru cultură maghiară din Transilvania, împreună cu UDMR fac presiuni pentru amplasarea unei plăci comemorative pe casa în care a trăit scriitorul horthyst Lorand Daday, alias Csaba Dücso, autorul cărţii „Nincs kegyelem” („Fără milă”), o carte abominabilă prin conţinutul ei, în care cheamă la exterminarea tuturor românilor din Transilvania. El este unul dintre autorii morali ai genocidului din Ardealul de Nord, dintre anii 1940-1944. După război, s-a convertit fulgerător de la fascism la comunism, ajungînd primar al Dejului, apoi membru al Uniunii Scriitorilor din România.
28 iulie – Premierul ungar Viktor Orban nu vrea să mai audă de multiculturalitate şi îşi afirmă dorinţa de a se reînfiinţa Universitatea Bolyai la Cluj-Napoca.
29 iulie – Presa ungară vorbeşte de un ambiţios proiect de înfiinţare la Tîrgu Mureş, pe un teren de 20 ha, a unei facultăţi de medicină şi a unui colegiu universitar în limba maghiară.


August


20 august – Viktor Orban, premier al Ungariei, a organizat o întîlnire cu liderii politici ai minorităţii maghiare de dincolo de graniţe, declarînd, cu această ocazie, că se consideră primul-ministru al tuturor maghiarilor şi că va sprijini în cel mai înalt grad aspiraţiile ungurilor din afara graniţelor.
28 august – Laszlo Tökes, preşedintele de onoare al UDMR, convoacă la Cernat, jud. Covasna, pentru 12 septembrie 1998, „Forumul secuiesc”, în vederea reînnoirii UDMR; el intră, astfel, într-un aparent conflict cu Bela Marko. (Va urma)

Colonel (r) VASILE ZĂRNESCU

Ziarul TRICOLORUL, nr 2369 / 20.01.2012

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu