"Acest BLOG este creatia integrala a doamnei Ruxandra Lungu , fosta presedinta OFRM 2009-2014 si a domnului Ing Florin Chiriac, simpatizant PRM.
In continuare vom publica articole de interes general, informatii despre PRM, comunicate de presa, primite direct de la "sursa", rubrica "Saptamana pe scurt" din revista Romania Mare, diverse materiale .

Va multumim pentru suportul acordat !"




Colectivul de administratori ai blogului http://www.corneliuvadimtudor.blogspot.com/




miercuri, 23 februarie 2011

Culisele murdare ale raziei băsiste de la Vama Albiţa: VAMEŞII AU FOST PROTEJAŢI DE DEPUTAŢII „PORTOCALII” DAN MARIAN ŞI DAN BORDEIANU…

Comunicat de Presă

După o aşteptare stresantă pentru vameşi şi poliţişti, anchetatorii DGA au descins şi la Vama Albiţa. Încă de la primele ore ale zilei de luni, au fost efectuate percheziţii simultane la mai multe locuinţe ale poliţiştilor de frontieră şi ale vameşilor. Cele mai multe descinderi au fost făcute în Municipiul Huşi, anchetatorii ajungînd şi la Vaslui şi în comunele învecinate Huşilor.

Deşi, într-o primă fază, se credea că erau vizaţi vameşii, nici un vameş nu a fost reţinut! Anchetatorii l-au „vizitat”, la domiciliu, doar pe Emil Bordeianu, şeful vămii, dar, în final, nu s-au atins de el şi nici de vreun alt vameş. Precizăm că Emil Bordeianu este fratele deputatului Dan Bordeianu, care a intrat în Parlament pe listele PNL, după ce, acum cîţiva ani, fusese condamnat pentru viol în grup. Acesta l-a urmat pe Dan Marian la PDL, făcînd, acum, pe UNPR-istul şi independentul.

Şeful IJPF Vaslui, Valeriu Bogoda, a confirmat faptul că 53 de persoane din cadrul acestei instituţii au fost ridicate în vederea audierilor. Nici un vameş nu se numără printre persoanele anchetate. Cei 53 de poliţişti de frontieră au fost duşi la sediul DGA din Bucureşti, pentru a fi audiaţi. Printre reţinuţi se află şi Daniel Corban, şeful Secţiei Poliţiei de Frontieră de la Vama Albiţa.

Vameşii vasluieni sînt cei mai „gospodari” din ţară, dacă privim vilele şi averile pe care le au. Vilele celor de la Siret, faţă de cele de la Huşi, par nişte cocioabe. Mulţi vameşi din Huşi, lucrători la Vama Albiţa, şi-au permis cîte o „căsuţă” în care să trăiască liniştiţi, ei şi familiile lor. Unii, se pare, au familii numeroase, pentru că şi-au construit vile cu 3 etaje şi zeci de camere. Nici poliţiştii de frontieră nu s-au lăsat mai prejos. Unul dintre aceştia, agentul Sorin Bucur, este „campion” la vile. Chiar şi vila şefului vameşilor, Emil Bordeianu, păleşte în faţa acestei bijuterii.

La capitolul palate, campion este Daniel Oancea. Cu un venit de numai 20.000 de lei noi pe an, acesta şi-a permis o vilă cît un transatlantic. Nu e terminată, dar nici nu mai are mult. Mai are o garsonieră în Municipiul Iaşi şi un apartament în Huşi. Deţine şi un teren de 500 m.p. pe malul Mării Negre, la Costineşti. Soţia este medic. Exponentul de seamă vine, cum spuneam, din rîndul poliţiştilor de frontieră şi este Sorin Bucur, care şi-a permis şi el un conac. Valoarea de impozitare a „blocului” proprietate personală este de 300.000 lei noi, terenul fiind cumpărat în anul 2002, iar vila construită anul trecut. Soţia nu are venituri.

Beanu Victor şi Beanu Cristina, inspectori vamali, deţin o vilă de 160 m.p., finalizată în 2006. Valoarea de impozitare este de 84.000 lei. Aceştia mai au o proprietate la Costineşti şi un Jeep Land Rover Freelancer. Ambii au un venit anual de 62.279 lei.

Surdu Mihai, agent II Poliţia de Frontieră Vaslui, pe lîngă o frumoasă vilă, mai deţine două terenuri în comuna Duda-Iepureni şi o casă în aceeaşi localitate. Are şi două clădiri în Huşi.

Printre cei 53 de poliţişti de frontieră ridicaţi luni dimineaţă sînt şi 4 ofiţeri: Liviu Gheţeu, fost adjunct al şefului Poliţiei de Frontieră, Alin Niţă şi Marcel Tănase, şefi de tură la PTF Albiţa, dar există şi angajaţi din aparatul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră săltaţi de DGA. Deocamdată, anchetatorii nu oferă nici un punct de vedere oficial, unele informaţii fiind contradictorii. Marius Costachi, adjunctul şefului Vămii Albiţa, susţine, şi el, că nici un vameş nu a fost reţinut. Doar poliţişti: 48 de subofiţeri şi 5 ofiţeri. Se pare că mulţi dintre poliţiştii de frontieră se aşteptau să fie „priponiţi”, angajîndu-şi avocaţi imediat după descindere. Aşa se face că luni, în jurul orelor 8, cunoscuţi avocaţi vasluieni aşteptau, la ieşirea din localitatea Rişeşti, microbuzul cu cei reţinuţi pentru a-l urma şi a-şi reprezenta clienţii la Bucureşti. Presa locală a prezentat, în mai multe rînduri, afacerile dubioase ale deputatului PDL Dan Marian, derulate prin Vama Albiţa. Multă lume se întreabă de ce au fost reţinuţi NUMAI poliţiştii de frontieră. Se pare că duminică seara, la cîrciuma „Podgoriile”, din Huşi, a avut loc o întîlnire între conducerea PDL Huşi şi vameşi. Acolo s-ar fi stabilit ca pe vameşi să-i scoată basma curată, deşi toată lumea din Huşi ştie ce averi au. Se cunoaşte că poliţiştii de frontieră sînt mici copii pe lîngă vameşi, dar aceştia, poliţiştii, nu au susţinerea deputatului Dan Marian. E de subliniat că în Filiala PDL Vaslui au loc alegeri interne, iar pentru funcţia de preşedinte la judeţ este un singur candidat, liberalul-traseist şi vameş Dan Marian. Date privitoare la ilegalităţile care se comiteau în Vama Albiţa au fost cu caracter permanent. Aşa se explică arestarea preventivă, acum cîţiva ani, a fostului şef de vamă, Berbece, care a decedat la puţin timp după punerea în libertate sub control judiciar, dar şi a mai multor lucrători din sistemul vamal. La vremea respectivă, Berbece a făcut afirmaţii privitoare la faptul că va da declaraţii despre persoane suspuse, însă, prin moartea lui, totul s-a muşamalizat. Gurile rele spuneau că aceste declaraţii l-ar fi vizat tot pe deputatul PDL Dan Marian. O anchetă corectă ar trebui să probeze, pe lîngă activitatea infracţională a lucrătorilor vamali şi a poliţiştilor de frontieră din Vama Albiţa, şi pe cea a unor oameni de afaceri din zona Huşilor, cu influenţă politică, din PDL. Dacă totul se rezumă doar la anchetarea „pionilor”, aşa cum au fost numiţi vameşii şi poliţiştii de frontieră, rezultă, cu certitudine, că ancheta este stopată la un anumit nivel şi, astfel, sînt ascunse personajele care au orchestrat toată această afacere.

Şi săptămîna trecută, şi marţi, 22 februarie a.c., „Obiectiv de Vaslui”, tocmai ziarul care a susţinut PDL în campania electorală, îl atacă, prin Alex Sava şi Sorin Saizu (gazetari), pe traseistul Dan Marian şi vine cu date privind implicarea acestuia în acţiunile necurate de la Vama Albiţa. Interesant de menţionat este faptul că, în urmă cu un an şi jumătate, Dan Marian l-a instalat în funcţia de şef al Vămii Albiţa pe un oarecare Dumitrache, care, în prima zi de la numire, a făcut un chef monstru la Huşi, jucînd pe mese şi spărgînd pahare, fapt ce i-a determinat pe poliţiştii locali să-l aresteze şi să-l amendeze.

Viermuiala din PDL a făcut ca şef al Vămii să ajungă Emil Bordeianu, nimeni altul decît fratele lui Dan Bordeianu, prietenul lui Dan Marian, fost deputat PNL şi fugit la PDL, după Dan Marian.
Toate acestea se petrec, să nu uităm, în judeţul Vaslui, considerat „polul sărăciei” din România.

BIROUL DE PRESĂ AL PARTIDULUI ROMÂNIA MARE

22 februarie 2011

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu