"Acest BLOG este creatia integrala a doamnei Ruxandra Lungu , fosta presedinta OFRM 2009-2014 si a domnului Ing Florin Chiriac, simpatizant PRM.
In continuare vom publica articole de interes general, informatii despre PRM, comunicate de presa, primite direct de la "sursa", rubrica "Saptamana pe scurt" din revista Romania Mare, diverse materiale .

Va multumim pentru suportul acordat !"




Colectivul de administratori ai blogului http://www.corneliuvadimtudor.blogspot.com/




joi, 24 februarie 2011

Cui i-au vîndut arme Fraţii Băsescu…

Quantcast
 

1. În anul 2002, ofiţeri FBI specializaţi în lupta antiteroristă precizau că „Viktor Bout, fost ofiţer rus anchetat pentru trafic de armament în favoarea reţelelor teroriste din Orientul Mijlociu şi Africa, îşi procură arme şi muniţii din ţările fostului bloc sovietic, cu precădere România. Reţeaua lui Bout este unică – au declarat anchetatorii americani şi britanici – din cauza abilităţii sale de a livra arme sofisticate oriunde în lume”. Raportul menţiona că fostul pilot sovietic a făcut nenumărate tranzacţii cu talibanii şi reţeaua teroristă Al-Qaeda. Sanjivan Ruprah, un veros afacerist kenyan şi „mîna dreaptă” a traficantului de armament Viktor Bout, a fost arestat în Belgia, în februarie 2002. Potrivit anchetatorilor, Ruprah a oferit informaţii deosebit de valoroase, din interiorul cartelului mafiot, precum şi modul de operare al ramificaţiilor reţelei. Deşi îi promiseseră imunitate în schimbul informaţiilor despre Bout, autorităţile americane l-au reţinut pe Sanjivan Ruprah. În timpul anchetei, referindu-se la România, el a declarat: „Aceasta a fost, alături de Bulgaria, una dintre ţările care îl alimentau pe Bout”. Kenyanul a dezvăluit că, după ce primea armamentul solicitat, Bout îl livra în special talibanilor şi teroriştilor din Al-Qaeda. Vorbind de încărcarea armelor pe Aeroportul Otopeni, el menţionează pe ministrul Transporturilor, Traian Băsescu, şi faptul că Bout a cumpărat de la acesta un mare număr de avioane la preţul unui Jeep.

2. Băsescu – furnizor de arme către Al-Qaeda şi talibani. Il-18 YR-IME TAROM, seria 183006205, vîndut cu 131.000$; acum Iliuşinul are înregistrarea EL-AHO a Companiei Air Cess din Emirate. Air Cess este una dintre companiile de bază ale lui Bout. Il-18 YR-IMD TAROM, seria 182004804, vîndut cu 127.000$; după vînzare, avionul a avut înregistrările ER-ICM, EX-7504, EL-ADY, 3D-ALQ şi a ajuns la Santa Cruz Imperial, altă companie a traficantului rus. Il-18 YR-IMG TAROM, seria 184007301, vîndut cu 157.000$; aeronava aparţine acum Companiei Renan Air, firmă parteneră a „comerciantului morţii” din Republica Moldova, care a făcut trafic cu arme în Africa. Înregistrarea i-a fost schimbată ca ER-ICG. Il-18 YR-IMJ TAROM, seria 186009102, vîndut Viktor Bout; aeronava a fost implicată în traficul de arme în Africa. Ruprah a descris cu lux de amănunte implicarea fostului avion românesc în comerţul morţii. Avionul aparţine tot Companiei Renan Air, dar are înmatricularea ER-ICJ. Surprinzător, Sanjivan Ruprah a dezvăluit că la conducerea organizaţiei Bout apar numeroase nume româneşti. Oamenii provin din rîndul piloţilor şi al navigatori mecanici, care, cu timpul, au fost promovaţi în înalte poziţii. Ruprah a oferit informaţii deosebit de valoroase, din interiorul cartelului mafiot român condus de Băsescu. Lanţul se strînge.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu