"Acest BLOG este creatia integrala a doamnei Ruxandra Lungu , fosta presedinta OFRM 2009-2014 si a domnului Ing Florin Chiriac, simpatizant PRM.
In continuare vom publica articole de interes general, informatii despre PRM, comunicate de presa, primite direct de la "sursa", rubrica "Saptamana pe scurt" din revista Romania Mare, diverse materiale .

Va multumim pentru suportul acordat !"




Colectivul de administratori ai blogului http://www.corneliuvadimtudor.blogspot.com/




sâmbătă, 2 iunie 2012

PLÎNGERE PENALĂ PREVENTIVĂ CONTRA MAFIEI ELECTORALE






CĂTRE
BIROUL ELECTORAL DE CIRCUMSCRIPŢIE JUDEŢEANĂ NR.13  CLUJ

În atenţia doamnei preşedinte judecător MONICA TROFIN

După cum probabil aţi aflat, la precedentele alegeri locale, cele din anul 2008, în foarte multe secţii de votare din judeţul Cluj nu s-au respectat întocmai prevederile Legii nr.67/2004, respectiv cele de la art. 89, lit.e, f şi g, cu scopul de a fi falsificat rezultatul votului exprimat de către alegători şi apoi să fie consemnat eronat în procesul-verbal.

Hoţii trimişi de la partid, dar fără diplomă de specialitate, însă bine instruiţi, au avut  atunci şi au şi acum, la alegerile din 10 iunie a.c., misiunea ca după desigilarea urnei şi cu ocazia numărării voturilor găsite în urnă să aplice o ştampilă suplimentară (lipită de un deget sau la cureaua de la ceas) pe buletinele valabil exprimate pentru un anumit candidat sau partid politic. Astfel, se majorează artificial şi ilegal numărul buletinelor de vot anulate, furîndu-se din voturile valabil exprimate de alegători. 

În multe secţii de votare nu s-au respectat şi se intenţionează să nu fie respectate prevederile art. 89, lit. f din Legea nr.67/2004, republicată, în sensul că preşedinţii birourilor electorale ale secţiilor de votare le-au permis şi le vor permite membrilor din biroul electoral să „împartă“ între ei şi pentru anumiţi candidaţi buletinele de vot, recurgând şi la permutări dintr-o grămadă în alta a buletinelor de vot. De asemenea, în multe secţii de votare nu s-au respectat şi se intenţionează să nu se respecte prevederile art. 89, lit. g din actul normativ mai sus arătat, respectiv preşedintele secţiei de votare nu a desemnat şi intenţionează să nu desemneze un membru al biroului electoral pentru a înregistra într-un tabel voturile exprimate, după respectarea întocmai a prevederilor art. 89, lit. f din Legea nr.67/2004.

Luînd în considerare modalităţile de fraudare practicate la alegerile locale precedente, cele pregătite pentru alegerile din 10 iunie a.c., precum şi prevederile art.77, alin.1 din Legea nr.67/2004, respectiv „Birourile electorale de circumscripţie veghează la corecta desfăşurare a campaniei electorale...”, vă adresez următoarea 

PLÎNGERE PREVENTIVĂ

solicitîndu-vă să-i avertizaţi pe toţi preşedinţii birourilor electorale ale secţiilor de votare din judeţul Cluj că vor avea parte de plîngeri penale din partea candidaţilor PRM pentru abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, în cazul în care încalcă prevederile art. 89 din Legea nr.67/2004.
Vă mulţumesc pentru colaborare, în vederea respectării prevederilor legale, cu scopul de a asigura alegeri libere şi corecte în judeţul Cluj.

Dr. GHEORGHE FUNAR
Preşedintele Filialei PRM Cluj
Cluj-Napoca, 1 iunie 2012

Ziarul TRICOLORUL, nr 2478 / 02.06.2012

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu