"Acest BLOG este creatia integrala a doamnei Ruxandra Lungu , fosta presedinta OFRM 2009-2014 si a domnului Ing Florin Chiriac, simpatizant PRM.
In continuare vom publica articole de interes general, informatii despre PRM, comunicate de presa, primite direct de la "sursa", rubrica "Saptamana pe scurt" din revista Romania Mare, diverse materiale .

Va multumim pentru suportul acordat !"




Colectivul de administratori ai blogului http://www.corneliuvadimtudor.blogspot.com/




joi, 31 mai 2012

PRM, peste tot





Nu mai puneţi beţe în roate
întreprinderilor mici şi mijlocii!

Problemele din Sectorul 6 al Capitalei îi preocupă, în general, pe toţi bucureştenii. Aceleaşi necazuri, aceeaşi nepăsare a autorităţilor faţă de omul de rînd, dări peste dări, tot mai multe şi mai insuportabile. Un adevărat calvar pentru bietul român.
Între 80 şi 90% dintre firmele mari au implicare politică, astfel încît contractele acestora cu Statul sînt umflate cu 30-50% faţă de valoarea reală de piaţă. Diferenţa provine, în realitate, din taxele şi impozitele pe care le suportă întreprizătorii mici şi mijlocii.
Dacă s-ar face un calcul pe aceste diferenţe plătite nejustificat, probabil ar rezulta sume de cîteva miliarde de euro. Aşadar, ca peste tot în România, şmecherii se descurcă de minune, iar cel ce încearcă să investească în servicii sau în producţie este, pur şi simplu, sufocat.
În realitate, întreprinzătorii mici şi mijlocii sînt cei care susţin economia naţională, prin urmare ar trebui să li se  acorde o mai mare importanţă şi diverse facilităţi. Dimpotrivă, ei sînt culcaţi la pămînt. Sute de mii dintre aceştia au intrat în faliment numai în ultimii ani.
Firmele mici sînt motorul şi coloana vertebrală a economiei unei ţări. Sînt cele mai sănătoase din punct de vedere financiar şi ancorate în economia de piaţă reală. Aşa au pornit şi japonezii după război, pentru ca, mai apoi, pe baza acestor mici întreprinderi, să dezvolte una dintre cele mai performante economii ale lumii.

Modalităţi de sprijinire a întreprinderilor mici şi mijlocii:

1) Licitaţii pentru contracte cu Statul (primăria) corecte, fără „dedicaţii", pentru a putea participa şi acestea proporţional cu puterea financiară de care dispun. Oricum, în final toate contractele ajung să fie executate de firmele mici, dar pe bani puţini, grosul fiind adjudecat de către „marile firme”; practic profitul ajunge în buzunare politice, în timp ce firmele mici se aleg doar cu munca şi impozitele împovărătoare.

2) Consiliere juridică şi economică gratuită la sediul PRM.

3) Selectarea problemelor firmelor mici, prezentarea şi susţinerea acestora în şedinţele de Consiliu.

GHEORGHE NECULAI,
Candidat PRM la Consiliul Local al Sectorului 6, Bucureşti

Ziarul TRICOLORUL, nr 2476 / 31.05.2012

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu