"Acest BLOG este creatia integrala a doamnei Ruxandra Lungu , fosta presedinta OFRM 2009-2014 si a domnului Ing Florin Chiriac, simpatizant PRM.
In continuare vom publica articole de interes general, informatii despre PRM, comunicate de presa, primite direct de la "sursa", rubrica "Saptamana pe scurt" din revista Romania Mare, diverse materiale .

Va multumim pentru suportul acordat !"




Colectivul de administratori ai blogului http://www.corneliuvadimtudor.blogspot.com/




miercuri, 16 februarie 2011

MITARNICUL VASILE BLAGA, REGELE CONTRABANDEI?

Tevatura naţională a arestărilor de vameşi şi poliţişti de frontieră şpăgari începe să se domolească. Vocile acuzatoare de pe micile ecrane, aceleaşi dacă se urmăreşte manipularea publicului, o cotesc, încet-încet, spre alte diversiuni neruşinate, întru prosteala generală, ce bîntuie România de 6 ani. După logica de hoţi a portocaliilor fruntaşi, înăbuşirea scandalului vămilor este firească, de vreme ce toate declaraţiile celor implicaţi în contrabandă, probele directe sau indirecte, chiar şi comentariile obiective ale unor jurişti de marcă duc la un singur personaj notoriu: Vasile Blaga. Individul, buhăit de nopţile pierdute în uneltiri, cu limba împleticită de prea mult suc de struguri fermentaţi, veşnic la pîndă şi chinuit de patimi distructive, ţine în mînă frîiele Partidului Democrat Liberal încă din mai 2001, cînd Traian Băsescu a devenit preşedintele acestei formaţiuni politice. Mai vechii democraţi cunosc „abilităţile“ pe care Blaga şi le-a pus în slujba lui Băsescu pentru a-l da la o parte pe Petre Roman, în preajma căruia bulldogul nu era binevenit. Fin observator, bun psiholog şi bine informat despre oamenii din jur, Petre Roman nu avea cum să accepte tovărăşia unui fost informator al Miliţiei ceauşiste (conform unor surse din CNSAS), director de vămi prin Bihor, obişnuit cu şpăgi consistente şi amator de cumetrii cu contrabandişti. Ros de invidii, lacom, egolatru, isteric, măcinat de ambiţii personale şi orgolii la limita patologicului, Blaga şi-a dezlănţuit capacităţile sub domnia lui Băsescu. Numai că setea de mărire şi putere ascunde complexe hidoase. Poate că tocmai de aceea, trecînd, odată cu schimbarea regimului politic, de la nivelul unui mărunt turnător pe la vreun sectorist la fel de neînsemnat, la statutul de ministru al Administraţiei şi Internelor, Blaga a ţinut ca ministerul său să funcţioneze în fostul sediu al Comitetului Central al PCR, iar el, ministrul parvenit, să se instalezeze în fostul birou al lui Nicolae Ceauşescu!
 
Recent, s-a adus în discuţie averea sa fabuloasă, de circa 4-5 miliarde de euro, ascunsă în conturi bancare din străinatate. N-ar fi de mirare! Nu degeaba şi-a numit oameni loiali în funcţii-cheie, precum: şeful Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, chestorul Ioan Buda, anterior şef al Direcţiei Regionale Oradea a Poliţiei de Frontieră, şi şeful Autorităţii Vamale din România, Radu Mărginean, care deţinea şi funcţia de vicepreşedinte al ANAF, anterior şef al Direcţiei Regionale Vamale Oradea (acolo unde Blaga şi-a făcut stagiatura în perioada 1993-1996). Şi încă un amănunt: cu cîţiva ani în urmă, presa începuse să comenteze stenogramele unor convorbiri telefonice purtate între factori de decizie ai vămilor de pe clisura Dunării despre contrabanda cu ţigări din zonă. Protagoniştii înregistrărilor invocau sprijinul de care se bucurau din partea lui Sorin Frunzăverde şi a lui Vasile Blaga. Scandalul a fost repede muşamalizat.

Gurile rele vorbesc despre cîrdăşia lui Băsescu cu Blaga în povestea traficului cu licenţe pentru transporturi internaţionale, născută în timpul ministeriatului celui dintîi. Sub oblăduirea lui Băsescu, Blaga se poartă ca un vătaf pe moşie. Dispune de tot ceea ce înseamnă partid portocaliu, îndepărtează pe oricine încearcă să îl informeze corect pe Băsescu, negociază cu personaje de aceeaşi teapă, din alte partide, în folos pur personal (vezi Verestoy Attila, Viorel Hrebenciuc, Ludovic Orban ş.a.), îşi asigură influenţa în majoritatea mass-media. De altfel, în ultimele zile, în ciuda dovezilor de netăgăduit, frapează şi deranjează evidenta susţinere pentru Blaga, ridicată la rang de slugărnicie greţoasă, în unele talk-show-uri ale Realităţii TV şi Antenei 3, de către ziarişti despre care însăşi presa a relatat că s-au bucurat de contracte cu statul, de milioane de euro. Într-o dezbatere televizată, l-am urmărit cu dezgust pe un oarecare Alexandru Cumpănaşu, aproape sărind la beregata moderatoarei, cînd femeia i-a adus nişte acuze fondate fostului ministru de Interne. Ştiaţi că acest Cumpănaşu reprezintă o organizaţie neguvernamentală de utilitate publică, sprijinită material de Ministerul Administraţiei şi Internelor? Aşadar, întotdeauna „există o explicaţie“, vorba unui personaj celebru de comedie. Personal, sînt dezamăgită de sîrguinţa cu care Radu Tudor, în care văd, încă, un jurnalist corect, se străduie să „spele“ şi să dezvinovăţească un puşcăriabil. Şi afirm aşa ceva, gîndindu-mă la ceea ce spunea Ioan Oltean, într-o şedinţa a partidului de pe Aleea Modrogan, despre fostul vameş: „Dacă n-ar fi fost Blaga la Interne, nu am fi cîştigat alegerile prezidenţiale!“. Adică, noroc cu frauda, că doar Internele se ocupă de organizarea (a se citi furtul) alegerilor!

Deunăzi, Sabina Fati, o jurnalistă apropiată actualei Puteri, scria despre Vasile Blaga că ar fi condus, în campanii, operaţiunea „Bani pentru partid“ şi că el ar fi „regele vămilor“, piesa lipsă de pe tabla de şah a contrabandei cu ţigări. Plauzibil, avînd în vedere experienţa redutabilă de mitarnic în dedesubturile sistemului vamal, inclinaţiile, antecedentele şi grandomania şefului de facto al PDL, Vasile Blaga.

Însă trecutul comun învolburat, legătura ombilicală cu Băsescu, se pare că îl salvează din nou pe Blaga şi amînă inevitabila puşcărie. Jurnaliştii de bună-credinţă arată, totuşi, cu degetul spre Blaga. Pînă şi ancheta Parchetului a ajuns aproape de vîrful piramidei care guvernează fenomenul contrabandei din România. Motive serioase de îngrijorare pentru personajul în cauză şi complici. Aşa că, în toiul dezvăluirilor despre şpăgile din vămi şi beneficiarii cu gulere albe ai contrabandei de proporţii, cînd numele lui Vasile Blaga se pronunţa tot mai des şi ameninţător pentru el şi pentru restul haitei jefuitoare, Serviciile Speciale şi Cotrocenii au aruncat, cu mare succes, pe piaţa presei flămînde de senzaţional şi manipulatoare, diversiunea schimbării premierului Boc cu un independent. Manevră ieftină de dezinformare, mană cerească pentru deconspiratul „rege al vămilor“, victimizat, pe la televiziuni, de vuvuzelele nesimţite, plătite gras din bani publici, prin nepotisme şi contracte mascate. Fostul ministru al Finanţelor Publice, Sebastian Vlădescu, estimează că nivelul anual al contrabandei cu ţigări din România atinge 2 miliarde de euro. Specialişti în domeniu, reprezentanţii companiei BRITISH AMERICAN TOBACCO, apreciază că Bugetul de Stat este păgubit, în fiecare an, cu 3 procente, din cauza acestui fenomen. Toate datele, toate indiciile şi acţiunile demascatoare duc la fostul mitarnic de pe plaiurile bihorene!
cor
Dintre oamenii politici importanţi ai României, preşedintele PRM, domnul Corneliu Vadim Tudor, este singurul care are curajul să-l acuze şi să-l atace frontal pe Vasile Blaga! Dacă România nu este acceptată în Spaţiul Schengen, dacă fenomenul corupţiei a atins culmi inimaginabile, dacă sărăcia a ajuns să ucidă în massă, la propriu, de-a valma, copii, tineri şi bătrîni, principalul vinovat se află acum pe tabla de şah a contrabandei cu ţigări, drept „rege al vămilor“!

LILIANA MARINESCU

http://tricolorul.wordpress.com/2011/02/16/mitarnicul-vasile-blaga-regele-contrabandei/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu