"Acest BLOG este creatia integrala a doamnei Ruxandra Lungu , fosta presedinta OFRM 2009-2014 si a domnului Ing Florin Chiriac, simpatizant PRM.
In continuare vom publica articole de interes general, informatii despre PRM, comunicate de presa, primite direct de la "sursa", rubrica "Saptamana pe scurt" din revista Romania Mare, diverse materiale .

Va multumim pentru suportul acordat !"




Colectivul de administratori ai blogului http://www.corneliuvadimtudor.blogspot.com/




vineri, 26 octombrie 2012

PRM, peste tot



Marţi, 23 octombrie, doamna Ruxandra Lungu, Preşedinta Organizaţiei de Femei România Mare, a participat la dezbaterea privind includerea drepturilor copilului în programele principalelor partide politice din România. Sub egida Federaţiei Organizaţiilor Neguvernamentale pentru Copii (FONPC) şi a Înaltului Patronaj al Subcomisiei pentru Drepturile Copilului din cadrul Camerei Deputaţilor, evenimentul a avut loc în sala „I.G. Duca“, din Palatul Parlamentului. Obiectivul întîlnirii a fost selectarea a 20 de priorităţi pentru România în domeniul respectării drepturilor copilului şi identificarea din partea fiecărui partid politic a cel puţin 5 dintre acestea (educaţie, sănătate, asistenţă socială, justiţie etc.) ca puncte strategice în programele de guvernare şi în programul electoral. Distinsele gazde ale întîlnirii, doamna Daniela Gheorghe, director executiv al FONPC şi preşedintele FONPC, domnul Bogdan Simion, au declarat că scopul final al acestei dezbateri este încheierea unui pact cu principalele partide politice, document esenţial pentru punerea în practică a unor puncte strategice de intervenţie în beneficiul copiilor, al familiilor şi al întregii societăţi, pact ce va fi monitorizat îndeaproape de FONPC, partidele semnatare şi reprezentanţii societăţii civile pentru a se asigura punerea lui în practică. La dezbatere au participat ministrul Muncii, Mariana Cîmpeanu, deputata Sulfina Barbu (PDL), fost ministru al Muncii, deputata Cristina Pocora (PNL), Elena Mitrea (senator PSD), reprezentanţi ai UDMR şi numeroşi delegaţi din partea societăţii civile şi a unor ONG-uri de profil. În luarea sa de cuvînt, doamna Ruxandra Lungu a precizat că numeroase obiective propuse de FONPC sînt deja pe agenda electorală şi în programul politic şi de guvernare al PRM. A enumerat necesitatea asigurării accesului gratuit al copiilor la un sistem sanitar de calitate, la învăţămînt gratuit performant, la prevenirea violenţei şi a consumului de droguri în şcoli şi la acordarea unei atenţii deosebite copiilor ai căror părinţi sînt plecaţi la muncă în străinătate. Doamna Ruxandra Lungu a pledat pentru înăsprirea pedepselor pentru cei care aplică rele tratamente minorilor sau îi supun abuzurilor de orice fel. În finalul alocuţiunii, preşedinta Organizaţiei de femei a PRM şi-a exprimat dorinţa ca toate aceste propuneri să nu rămînă doar pe hîrtie, cum s-a mai întîmplat în alte cazuri, şi a îndemnat conducerea FONPC să înceapă monitorizarea aplicării Pactului pentru respectarea drepturilor copilului, semnat de toate partidele prezente la întîlnire, începînd, firesc, cu formaţiunile politice care se află acum la guvernare şi deţin toate pîrghiile pentru aplicarea sa. Dezbaterea, soldată cu un real succes, a fost moderată cu echidistanţă şi profesionalism de jurnalistul Mihai Rădulescu (TVR).

Biroul de presă al Organizaţiei de Femei România Mare 


ZIARUL TRICOLORUL,nr. 2603,26.10.2012

 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu