"Acest BLOG este creatia integrala a doamnei Ruxandra Lungu , fosta presedinta OFRM 2009-2014 si a domnului Ing Florin Chiriac, simpatizant PRM.
In continuare vom publica articole de interes general, informatii despre PRM, comunicate de presa, primite direct de la "sursa", rubrica "Saptamana pe scurt" din revista Romania Mare, diverse materiale .

Va multumim pentru suportul acordat !"




Colectivul de administratori ai blogului http://www.corneliuvadimtudor.blogspot.com/




sâmbătă, 16 iunie 2012

MOMENT ANIVERSAR - 21 de ani de la fondarea Partidului România Mare


20 iunie 1991 reprezintă o dată emblematică în istoria postdecembristă a României. Ea a consfinţit, în mod oficial, înfiinţarea unui partid cu rol decisiv în menţinerea vie a patriotismului, a spiritului justiţiar, a verticalităţii şi demnităţii româneşti: PARTIDUL ROMÂNIA MARE. Fondatorul şi preşedintele partidului – de altfel, un nume de anvergură naţională şi internaţională – este Excelenţa Sa, europarlamentarul dr. Corneliu Vadim Tudor. La 21 de ani de la înfiinţarea formaţiunii sale de suflet, Tribunul aduce un suflu proaspăt în partid, înconjurat de o echipă închegată şi hotărîtă, formată din justiţiari şi patrioţi.
Partidul România Mare este singurul care şi-a păstrat vigoarea în timp, dobîndind, de la cel care i-a dat viaţă, putere şi o energie debordante, puse în slujba unui ideal istoric – o Românie Mare, în care să fim stăpîni la noi acasă, nu jucaţi la ruleta trădării.
Pentru patrioţii adevăraţi, România este Mare, pentru lichele, înseamnă doar o piaţă de desfacere a produselor „lumii civilizate” sau un loc de depozitare a deşeurilor europene.
Spre deosebire de alte formaţiuni politice, Partidul România Mare se detaşează prin consecvenţă. Pe parcursul a 21 de ani, nu şi-a schimbat denumirea, sigla, culoarea, principiile, idealurile, doctrina, nu a migrat spre alte puncte cardinale ale eşichierului politic, nu s-a afiliat unor formaţiuni pînă mai ieri incompatibile, nu a înşelat aşteptările românilor. Partidul nu transformă politica în showbiz (tehnica spectacolului), nu achiziţionează foste concurente la miss, nici persoane care îşi etalează vestimentaţia costisitoare în lipsa altor calităţi. Onestitatea, dreptatea, spiritul de echipă, adevărul – iată cîteva din principiile imprimate partidului de un preşedinte responsabil, cu iubire de oameni şi de ţară. Un preşedinte care este conştient de faptul că, dacă somnul raţiunii zămisleşte monştri, somnul naţiunii generează dezastre. Partidul România Mare nu a făcut compromisuri, nici alianţe de conjunctură, nu a denaturat realitatea, nu a subordonat Interesul Naţional unor meschine interese de gaşcă. Un partid al moralităţii, al decenţei, format din persoane serioase, bine pregătite, cu spirit de răspundere.  Politica PRM-istă nu este o politică de budoar, nici de crîşmă. Este o politică transparentă, respectabilă. PRM este un partid naţional, militant, cu mesaj convingător, deţine soluţii viabile pentru depăşirea crizei, pentru asigurarea unui trai decent tuturor cetăţenilor. Partidul nu şi-a erodat imaginea, nefiind la guvernare. Nu şi-a pierdut elanul, nici nu şi-a epuizat resursele, deşi în „bătălia politică“, de cele mai multe ori, lupta de idei este detronată în favoarea luptei interpersonale sau a exarcerbării orgoliilor.
Rezultatul alegerilor din 10 iunie a.c. nu a demobilizat partidul patrioţilor. Cascada luminii nu poate fi oprită. O logică elementară duce la concluzia că UDMR-ul nu putea devansa PRM-ul în privinţa opţiunii votanţilor. Există şi „lucrături” meşteşugit executate, „lucrături” subterane, a căror consecinţă indică negarea evidenţei, inclusiv a logicii elementare. Nu cred că am ajuns în situaţia de a ne fura singuri căciula, sperînd la o pălărie cu boruri. Uneori, sărăcia, abrutizarea, lipsa de orizont adună în „Poiana lui Iocan” multe persoane neavizate, nepricepute, lipsite de simţul realităţii. Ca să nu mai vorbim de manipulatorii care aruncă sămînţa urii şi a discordiei în interior, secondaţi de cei interesaţi, din afară.
Partidul România Mare nu se defineşte ca un partid antimaghiar, aşa cum doresc unii să-l califice. O astfel de abordare este regretabilă şi eronată. Paleta de preocupări a PRM-ului este mult mai vastă, aşadar nu se concentrează cu ostentaţie asupra etnicilor maghiari. PRM nu promovează ura, vrajba, discordia. Mai ales că în fruntea partidului se află domnul Corneliu Vadim Tudor, fiu de creştini practicanţi, care poartă Biblia la piept, un om în egală măsură cu ştiinţă şi conştiinţă. Partidul ia atitudine doar în privinţa extremismului maghiar, a pretenţiilor nejustificate de a umbla „cu foarfeca pe harta ţării”. În schimb, manifestă simpatie faţă de aceia care îşi duc traiul alături de noi, menţin un climat de linişte şi armonie, întru respectarea Statului Naţional Român, unitar, suveran, independent şi indivizibil.
Partidul România Mare este constituit dintr-o lumină de patrioţi. Dacă a fi patriot este un delict, ni-l asumăm. Pe lîngă patriotismul înnăscut, este necesar şi un patriotism cultivat, alimentat permanent. Poate cineva ne va auzi şi va înţelege că patriotismul constituie o componentă a stării de normalitate într-o naţiune. Conform tuturor sondajelor, PRM-ul este un partid de lider, preşedintele devansînd partidul. Pe drept cuvînt, reprezintă locomotiva de excelenţă a formaţiunii, cel mai vechi lider, dar şi cel mai cult politician al României postdecembriste. În toţi aceşti 21 de ani, preşedintele Corneliu Vadim Tudor întruchipează tăria, puterea, exemplul, deschizătorul de drum, o adevărată flacără, un luptător din linia întîi. A stat mereu de-a curmezişul furtunii, lovit de ingratitudinea sau de invidia semidocţilor şi a vînătorilor de fotolii, dar în orice situaţie şi-a menajat echipa.
Preşedintele Corneliu Vadim Tudor, animatorul şi sufletul partidului, face o politică de anvergură, nu una de aventură, fiind un bărbat de stat atît în ţară, cît şi peste hotare. Vocea lui este una dintre cele mai distincte, la Bruxelles şi la Strasbourg, acolo unde se află locul său de muncă, în calitate de membru al Parlamentului European.
Toată viaţa Tribunului este legată de acest partid, care reprezintă ecoul sufletului său curat şi senin.
Dacă rostim Partidul România Mare, ecoul răspunde: Corneliu Vadim Tudor.
La Mulţi Ani, România Mare!

Prof. DANIELA VASILOSCHI
Cluj-Napoca, 15 iune 2012

Ziarul TRICOLORUL, nr 2490 / 16.06.2012

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu