"Acest BLOG este creatia integrala a doamnei Ruxandra Lungu , fosta presedinta OFRM 2009-2014 si a domnului Ing Florin Chiriac, simpatizant PRM.
In continuare vom publica articole de interes general, informatii despre PRM, comunicate de presa, primite direct de la "sursa", rubrica "Saptamana pe scurt" din revista Romania Mare, diverse materiale .

Va multumim pentru suportul acordat !"




Colectivul de administratori ai blogului http://www.corneliuvadimtudor.blogspot.com/




marți, 12 iunie 2012

DENUNŢ PENAL AL LIDERULUI P.R.M. ÎN LEGĂTURĂ CU MAREA FRAUDĂ ELECTORALĂ DIN JUDEŢUL SUCEAVA


CĂTRE
PARCHETUL DE PE LÎNGĂ ÎNALTA CURTE DE CASAŢIE ŞI JUSTIŢIE,   BUCUREŞTI 

În atenţia doamnei LAURA CODRUŢA KÖVESI
B-dul Libertăţii nr. 12-14, Sector 5

Subsemnatul Dr. Corneliu Vadim Tudor, preşedintele Partidului România Mare, membru al Parlamentului European, domiciliat în Bucureşti, Str. General Mihail Butoianu nr. 4, ap. l, Sector 5, în temeiul art. 223 al Codului de procedură penală., formulăm prezentul

DENUNŢ PENAL

Formulat în temeiul dispoziţiilor Codului de procedură penală, în legătură cu buletinele de vot false care au fost folosite la alegerile locale din 10 iunie 2012 în judeţul Suceava. În ziua alegerilor locale, în multe localităţi din judeţul Suceava, între care exemplificăm municipiile Suceava, Vatra Dornei şi Fălticeni, precum şi comuna Ipoteşti, cetăţenii care s-au prezentat la secţiile de votare au fost împiedicaţi să-şi exercite dreptul de a alege candidaţii P.R.M. pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava şi pentru funcţia de consilieri judeţeni, deoarece din buletinele de vot au lipsit filele unde trebuiau să fie reprezentanţii Partidului România Mare.
Din informaţiile pe care le-am primit de la persoane din conducerea Filialei Suceava a P.R.M., rezultă că în numeroase secţii de votare din Municipiul Suceava şi din alte localităţi ale acestui judeţ, mai multe zeci de mii de buletine de vot au fost tipărite în mod greşit, fără a conţine filele unde trebuiau să figureze candidaţii P.R.M.

Se ştie că, în baza Legii nr.67/2004 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, art. 54-60, de întreaga operaţiune privind buletinele de vot şi imprimarea acestora se ocupă prefectul judeţului, împreună cu Biroul Electoral de Circumscripţie, după avizarea proiectelor buletinelor de vot de către Biroul Electoral Judeţean, care dă bun de tipar. Nerespectîndu-se întocmai aceste prevederi legale, s-a ajuns să fie tipărite şi utilizate buletine de vot false, în care nu apar candidaţii P.R.M. pentru funcţiile de preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava şi de membri ai acestui Consiliu Judeţean. Din informaţiile pe care le-am primit de la Filiala Suceava a P.R.M., rezultă că numai o parte din întregul tiraj al buletinelor de vot din acest judeţ pentru alegerile din 10 iunie a.c. a fost falsificat.

Prin faptele semnalate, rezultă clar că au fost săvîrşite infracţiunile prevăzute  la  art. 107  şi  110  din  Legea  nr.  67/2004,   respectiv:  „Împiedicarea prin orice mijloace a liberului exerciţiu al dreptului de a alege sau de a fi ales” şi „tipărirea şi utilizarea de buletine de vot false”.

Persoanele care au avut atribuţii legale privind tipărirea şi utilizarea buletinelor de vot în judeţul Suceava pentru alegerile locale din 10 iunie a.c. se fac vinovate de săvîrşirea infracţiunilor mai sus arătate, infracţiuni ce întrunesc în speţă toate elementele constitutive. Aceste infracţiuni au fost săvîrşite cu intenţie directă, avînd în vedere că persoanele amintite aveau ştiinţă că încalcă prevederile legale, urmărind şi dorind realizarea acţiunilor (latura subiectivă).
Învederăm faptul că urmările socialmente periculoase, care sînt cuprinse în art. 248 Cod Penal, sînt de necontestat.
Raportul de cauzalitate se deduce din însăşi materialitatea faptelor, nefiind necesar a fi dovedit.

Avînd în vedere cele prezentate mai sus, vă rugăm ca la soluţionarea prezentului Denunţ Penal să aveţi în vedere toate considerentele arătate şi, pe cale de consecinţă, să demaraţi cercetările, în vederea elucidării tuturor aspectelor, pentru tragerea la răspundere a celor vinovaţi conform art. 3, 4 şi 202 Cod de procedură penală.

În drept, solicităm aplicarea prevederilor art. 248 Cod penal, iar cercetarea penală să fie efectuată de procuror. Este incontestabil că Partidului România Mare i-a fost adus un grav prejudiciu, iar rezultatul votului a fost falsificat.

Dr. CORNELIU VADIM TUDOR,
Preşedintele Partidului România Mare,
Membru al Parlamentului European
Strasbourg, 11 iunie 2012

Ziarul TRICOLORUL, nr 2486 / 12.06.2012

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu