"Acest BLOG este creatia integrala a doamnei Ruxandra Lungu , fosta presedinta OFRM 2009-2014 si a domnului Ing Florin Chiriac, simpatizant PRM.
In continuare vom publica articole de interes general, informatii despre PRM, comunicate de presa, primite direct de la "sursa", rubrica "Saptamana pe scurt" din revista Romania Mare, diverse materiale .

Va multumim pentru suportul acordat !"




Colectivul de administratori ai blogului http://www.corneliuvadimtudor.blogspot.com/




marți, 13 decembrie 2011

Un nou şi fulminant discurs rostit de preşedintele PRM în Parlamentul European – Strasbourg Aceasta e cauza principală a crizei mondiale: pe Planetă trăiesc cca. 1.500 de miliardari în dolari!




Doamnelor şi domnilor,

economiştii sînt acei oameni care ne învaţă ce să facem cu banii pe care nu-i avem. Toată lumea vorbeşte despre criză de parcă ea ar fi o fatalitate. Există unii care chiar spun aşa: „Alternativa la criză e războiul – alegeţi!“. Ei, bine, nu e chiar aşa. Poate că acest raţionament era valabil pînă în 1945, într-o perioadă cînd dezechilibrele se rezolvau brutal, prin forţă, în sensul că un scandal mare se acoperă printr-un scandal şi mai mare. Între timp, însă, a apărut Uniunea Europeană, adică acea formă de organizare care are datoria să evite războiul şi să prevină, ori să limiteze, drastic, criza. Totuşi, ceea ce n-au luat în calcul părinţii fondatori ai Uniunii Europene este lăcomia umană. Dacă acum 60 de ani averea întregului Clan Kennedy era de 400 de milioane de dolari, astăzi întîlnim bogăţii fabuloase, care îi umilesc şi pe califii din „O mie şi una de nopţi” şi din alte poveşti orientale. Astfel, pe Planetă trăiesc acum cca 1.500 de miliardari în dolari! În imensa lor majoritate, aceşti nababi şi-au realizat averile prin acumulare sălbatică de capital, speculaţii dubioase, lovituri bancare, afaceri cu statul, jafuri savante. Aceasta e cauza principală a sărăcirii unor categorii tot mai mari de oameni, prin urmare a crizei. Închei, cu o meditaţie a Sfîntului Augustin: „Bogaţii vor ajunge în Cer cînd îi vor introduce acolo săracii“.

Dr. CORNELIU VADIM TUDOR,
Membru al Parlamentului European,
Preşedintele Partidului România Mare

 (Discursul a fost rostit luni, 12 decembrie 2011, la Strasbourg, fiind transmis în direct, pe Internet, în toată lumea)

Ziarul TRICOLORUL, nr 2343 / 14.12.2011

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu