"Acest BLOG este creatia integrala a doamnei Ruxandra Lungu , fosta presedinta OFRM 2009-2014 si a domnului Ing Florin Chiriac, simpatizant PRM.
In continuare vom publica articole de interes general, informatii despre PRM, comunicate de presa, primite direct de la "sursa", rubrica "Saptamana pe scurt" din revista Romania Mare, diverse materiale .

Va multumim pentru suportul acordat !"




Colectivul de administratori ai blogului http://www.corneliuvadimtudor.blogspot.com/




luni, 12 decembrie 2011

Mesaje primite de liderul PRM la biroul său din Parlamentul European – Strasbourg



Mă numesc A. C. şi locuiesc în Ploieşti. Vă scriu în numele întregii promoţii 2011 a Şcolii de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” de la Cîmpina, care a fost din nou amînată de la încadrare. În 2009 am fost printre cei 1.505 elevi care au fost admişi la această şcoală. Am urmat cursurile şi, în vara anului 2011, trebuia să absolvim, însă contextul economic nu a permis acest lucru. Ca urmare, am fost amînaţi de la încadrare 6 luni. Pe 11 decembrie 2011, ar fi trebuit să ne reîntoarcem la şcoală, pentru a susţine examenul de absolvire, urmînd ca de la 3 ianuarie 2012 să începem efectiv serviciul.
Din păcate, acest lucru nu se va întîmpla, noi fiind din nou amînaţi, pe o perioadă nedeterminată, ca urmare a unei legi adoptate de Parlamentul României (Legea nr. 234/2011). Problemele generate de aceste tergiversări consecutive pentru elevii şcolilor de Poliţie sînt destul de grave pentru viitorul nostru, fiind atît de ordin financiar, cît si moral. Vestea celei de-a doua amînări a venit în data de 8 decembrie 2011, cînd majoritatea deja se pregătiseră pentru venirea la scoală (îşi dăduseră demisia de la locul de muncă, sau se întorseseră din străinătate). Practic, din 6 în 6 luni, noi ne luăm viaţa de la zero, neavînd loc de muncă, de această dată neştiind de nici o perspectivă sigură a încadrării noastre pe post. Precizez că la intrarea în şcoală am semnat angajamente prin care ne asumam răspunderea să lucrăm în cadrul M.A.I. pe o perioadă de 9 ani, dar aceste angajamente nu pot fi respectate, din cauza ministerului. Vă solicităm ajutorul, în speranţa de a afla cît oare ni se va mai refuza dreptul să muncim, să punem în practică ceea ce am învăţat în 2 ani de şcoală. Munca noastră şi visul de a deveni poliţisti stau atîrnate undeva, în nişte cifre, pe o hîrtie din biroul ministrului Traian Igaş. Prin aceste măsuri sînt irosite costuri de şcolarizare (aproximativ 20.000 lei noi pe elev), şi sînt afectate destinele unor viitori tineri poliţişti, din rîndul cărora mulţi se gîndesc să renunţe la această carieră.
Vă mulţumesc anticipat.

======================================

Stimate domnule europarlamentar Corneliu Vadim Tudor,  

În România, învăţămîntul este declarat prioritate naţională. Art. 8 din Legea Educaţiei Naţionale nr. 1/2011 consfinţeşte acest obiectiv, obligînd guvernanţii să acorde minimum 6% din PIB pentru educaţia naţională şi minimum 1% din PIB pentru cercetarea ştiinţifică. Aşa cum ştiţi, bugetul proiectat de Guvernul Boc prevede o sumă de peste două ori mai mică alocată acestor domenii de Interes Naţional, condamnînd astfel educaţia şi cercetarea la subdezvoltare.
În consecinţă, cerem respectarea Legii, cerem alocarea cuantumurilor din PIB prevăzute de lege pentru învăţămînt şi cercetare. Aveţi posibilitatea să contribuiţi la respectarea Legii şi, ca atare, la dezvoltarea învăţămîntului şi cercetării din România, convingîndu-i pe colegii dvs. de partid să susţină acordarea a minimum 6% din PIB pentru învăţămînt, respectiv 1% pentru cercetare. Sîntem convinşi că o politică financiară raţională şi chibzuită ar putea găsi surse de finanţare pentru învăţămînt şi cercetare, astfel încît aceste două domenii să nu fie din nou sacrificate în favoarea altor sectoare bugetare, care nu sînt considerate priorităţi naţionale.
Rămîne ca dvs. să ne confirmaţi această convingere.
Mişcarea Studenţească 2011

MARA-ELENA RADU, IONUŢ, VALENTIN CUCU

Ziarul TRICOLORUL, nr 2342 / 13.12.2011

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu