"Acest BLOG este creatia integrala a doamnei Ruxandra Lungu , fosta presedinta OFRM 2009-2014 si a domnului Ing Florin Chiriac, simpatizant PRM.
In continuare vom publica articole de interes general, informatii despre PRM, comunicate de presa, primite direct de la "sursa", rubrica "Saptamana pe scurt" din revista Romania Mare, diverse materiale .

Va multumim pentru suportul acordat !"




Colectivul de administratori ai blogului http://www.corneliuvadimtudor.blogspot.com/




marți, 13 decembrie 2011

Jurnalul Revoluţiei, de la Crăciun la Paşte (XXX)






31 IANUARIE 1990. Se zvoneşte că, după ultimele evenimente, ar fi o mare afluenţă de înscrieri la liberali şi ţărănişti. Pe vremurile astea, să mă ierte Dumnezeu, dar Dostoievski pare Petre Ispirescu. E omul o fiinţă abisală? Nici pomeneală, e mai mult decît abisală: e dublă, e triplă, e cameleonică. Primesc telefon de la Los Angeles. E fosta mea colegă de facultate, Aurelia Albeşteanu, care mă pune în gardă că îmi fac o atmosferă foarte proastă foştii mei prieteni Aristide Buhoiu şi Emanuel Tînjală.
Asta-i drept răsplată a binelui pe care l-am făcut fiecăruia dintre ei. Mi se mai spune că Dorin Tudoran a publicat un articol foarte murdar împotriva mea, pe care, la ordinul unor trepăduşi de la Departamentul de Stat, l-au reluat mai multe fiţuici ale exilului de peste Ocean, inclusiv „Lumea Liberă Românească“ a lui Cornel Dumitrescu. Cum aş putea să mă apăr?
Se risipeşte valuta ţării cu frenezie: acuşica s-au întors din Italia (Veneţia, Milano ş.a.) Dan Petrescu, Coriolan Babeţi şi Şt. Augustin Doinaş. Şi prietenul meu cel mai bun, Eugen Barbu, ce face? Se închide în sine, se face melanholic şi, aidoma eroului său din „Săptămîna Nebunilor“, se hrisoscelizează...(Va urma)

CORNELIU VADIM TUDOR

Explicaţie poza:
În vara anului 1995 a avut loc, la Snagov, sărbătorirea a 5 ani de la apariţia revistei „România Mare”. Părintele glorioasei publicaţii depune un sărut pe fruntea doamnei profesoare Margareta Labiş, sora genialului poet plecat atît de timpuriu dintre noi...

Ziarul TRICOLORUL , nr 2343 / 14.12.2011

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu