"Acest BLOG este creatia integrala a doamnei Ruxandra Lungu , fosta presedinta OFRM 2009-2014 si a domnului Ing Florin Chiriac, simpatizant PRM.
In continuare vom publica articole de interes general, informatii despre PRM, comunicate de presa, primite direct de la "sursa", rubrica "Saptamana pe scurt" din revista Romania Mare, diverse materiale .

Va multumim pentru suportul acordat !"




Colectivul de administratori ai blogului http://www.corneliuvadimtudor.blogspot.com/




joi, 29 decembrie 2011

Cartea Neagră a UDMR - Acţiunile antiromâneşti, 1994 (II)


5 septembrie - A fost instalat la Miercurea Ciuc episcopul Ioan Sălăjan. Cu toate că această ceremonie a fost sobră şi s-a desfăşurat într-o atmosferă civilizată, mass-media ungurească a prezentat acest eveniment în termeni jignitori pentru participanţi. UDMR a dat o „Declaraţie“ în care înscăunarea episcopului era considerată „o demonstraţie de forţă“, „îndreptată împotriva maghiarimii locale“, „o demonstraţie arogantă“, „brutalitatea cu care puterea ne-a impus sărbătoarea (…) nesolicitînd aprobarea, abuzînd în mod arţăgos de puterea pe care au primit-o temporar“, dovedindu-şi, din nou, intoleranţa şi extremismul.

6 septembrie - Senatorii UDMR Karoly Ferencz Szabo şi György Frunda s-au opus cu violenţă discutării în Senat a Declaraţiei UDMR din 25 septembrie, stîrnind riposte aspre. Liderul PRM, senatorul Corneliu Vadim Tudor, condamnă în termeni duri, în plenul Senatului, „Declaraţia UDMR“: „declaraţia provocatoare şi iresponsabilă, ce umple paharul obrăzniciilor şovinismului maghiar. (…) Prea ne-am obişnuit să considerăm drept teribilism, manifestări izolate, locale nespecifice, nereprezentative (…) toate ieşirile necontrolate ale unor lideri ai UDMR. (…) Ceea ce s-a făcut la Miercurea Ciuc este una dintre cele mai scandaloase ieşiri din bîrlog ale fiarei revizionist-horthyste a UDMR-ului şi eu voi refuza să particip la lucrările Senatului României, dacă nu vom pune cu botul pe labe această fiară fascistă, care vrea sfîrtecarea teritorială a României“. În finalul şedinţei, senatorul Corneliu Vadim Tudor a cerut scoaterea UDMR în afara legii.

Octombrie

În mai multe oraşe din Transilvania, UDMR a scos în stradă copiii maghiari, de la şcoală, pentru a protesta împotriva proiectului Legii Învăţămîntului, practic împotriva limbii române.
5 octombrie -  Într-o conferinţă ţinută la Gyor, ministrul de Externe ungar Laszlo Kovacs a afirmat că Ungaria nu renunţă la principiul modificării graniţelor pe cale paşnică.
6 octombrie - Avocata Eva Maria Barki din Viena, preşedinta „Comitetului Internaţional pentru Transilvania“, participă la Tîrgu Mureş, la biserica unitariană, la o întîlnire cu liderii UDMR, vorbind despre „Situaţia grupurilor de popoare din noua Europă“, propunînd federalizarea României, pentru a deveni mai atractivă Europei.
8 octombrie - Proteste ale UDMR pentru inscripţionarea bilingvă de către Inspectoratul General al Poliţiei a faţadelor posturilor de Poliţie din judeţul Harghita.
26 octombrie - UDMR promovează tot mai mult principiile autoguvernării şi ale autodeterminării, ca acţiuni premergătoare ale procesului de federalizare a României.

Noiembrie

4 noiembrie - Preşedintele UDMR, Marko Bela, declară ziarului new-yorkez „Amerikai Magyar Nepszava“ că „Dacoromânismul este fascismul actual românesc, care a luat formă concretă prin Vatra Românească. (…) Dacoromânismul este o ideologie rasistă. Cine este apostolul dacoromânismului, acela este criminal“. O mostră de intoleranţă şi de extremism tipice UDMR, care aruncă blamul unei etichete politice negative asupra întregii Naţiuni Române. Ura faţă de Vatra Românească, formulă incomodă pentru unguri, pleacă de la eşecul loviturii de stat puse la cale de UDMR, pe 15 martie 1990, la Tîrgul Mureş.
10 noiembrie - Unul din liderii tîrgu-mureşeni ai UDMR, fugit în Ungaria după evenimentele din martie 1990, Denes Czire, publică în „Erdely Magyorsag“, un articol în care batjocoreşte întreaga noastră Istorie, reluînd teza imigrării noastre din sudul Dunării.

Decembrie

11 decembrie - Consiliul Reprezentanţilor UDMR lansează la Cluj-Napoca un „Apel către opinia publică europeană, către toţi confraţii noştri care doresc făurirea democraţiei şi a unei vieţi libere, paşnice şi drepte“. Din contextul acestui Apel cităm: „Ne-am înşelat înzecit în speranţele noastre. în locul ideologiei comuniste dispărute, au apărut neototalitarismul, naţionalismul, şovinismul, xenofobia şi, din lada de gunoi a istoriei, a reapărut ideea de stat naţional“. Consiliul Reprezentanţilor al UDMR adoptă o „Declaraţie“, în care se susţine că SRI ar fi întocmit o „listă neagră“ cu persoanele care urmează să fie lichidate, printre care se numără şi Laszlo Tökes. UDMR a contribuit din plin la fabricarea unei rele imagini a României peste hotare.
23 decembrie -  La dezbaterea Moţiunii de Cenzură „Reşiţa“, Corneliu Vadim Tudor a cerut din nou scoaterea în afara legii a UDMR şi a condamnat alianţa cu UDMR a PNŢCD şi PL'93. Primarul UDMR, Jenö Szasz, cere fundaţiei elveţiene Basel Hilft schimbarea destinaţiei clădirii Orfelinatului din Odorhei, ocrotirea copiilor români cu handicap, în care intenţionează să înfiinţeze o universitate maghiară. Fundaţia Basel Hilft, pentru a scăpa de presiunea şi agresivitatea udemeristă, donează clădirea unei Congregaţii de maici greco-catolice subordonate Mitropoliei greco-catolice de Alba Iulia - Făgăraş. Refuzul asociaţiei elveţiene va declanşa o adevărată campanie represivă a UDMR împotriva ei. (Sfîrşit)

Colonel (r) VASILE ZĂRNESCU


Ziarul TRICOLORUL, nr 2353 / 29.12.2011


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu