"Acest BLOG este creatia integrala a doamnei Ruxandra Lungu , fosta presedinta OFRM 2009-2014 si a domnului Ing Florin Chiriac, simpatizant PRM.
In continuare vom publica articole de interes general, informatii despre PRM, comunicate de presa, primite direct de la "sursa", rubrica "Saptamana pe scurt" din revista Romania Mare, diverse materiale .

Va multumim pentru suportul acordat !"




Colectivul de administratori ai blogului http://www.corneliuvadimtudor.blogspot.com/




vineri, 14 ianuarie 2011

Liderul PRM a depus Plîngere Penală împotriva teroriştilor de la S.T.S., care atacă site-urile partidului şi ale publicaţiilor sale

DOMNULE PRIM PROCUROR,

Subsemnatul dr. Corneliu Vadim Tudor, domiciliat în Str. General Butoianu nr. 4, Sector 5, Bucureşti, preşedintele Partidului România Mare, membru al Parlamentului European, formulez, în conformitate cu prevederile legale, prezenta

PLÎNGERE PENALĂ

şi, totodată, Cerere pentru identificarea persoanelor responsabile de săvîrşirea infracţiunilor contra confidenţialităţii şi integrităţii datelor informatice, astfel cum se prevede şi dispune în art.44, art.45 şi art.48-50 din Legea 161/2003, Cartea 1, Titlul 3, Capitolul 3.
Prin prezenta Plîngere, vă rugăm să verificaţi dacă, prin acţiunile sau inacţiunile diverselor persoane sau instituţii, au fost îndeplinite elementele constitutive ale acestor infracţiuni informatice. În cazul în care, în urma cercetărilor asupra situaţiei de fapt, se constată săvîrşirea vreunei infracţiuni, vă rugăm să dispuneţi măsurile legale ce se impun.
Noi avem informaţii, din surse demne de încredere, că aceste acţiuni de tip terorist sînt „opera“ Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, condus de numitul Marcel Opriş.

În fapt, precizăm următoarele:

Site-urile deţinute de ziarul „TRICOLORUL“, revista „ROMÂNIA MARE“ şi Partidul România Mare, respectiv http://www.ziarultricolorul.ro/ , http://www.romare.ro/ , http://www.prm.org.ro/  şi, implicit, serverul care găzduieşte materialele informatice au fost supuse, la începutul lunii ianuarie 2011, unor atacuri informatice în scopul distrugerii informaţiilor afişate pe site-uri şi, de asemenea, în scopul restricţionării accesului la aceste date.
Precizăm că, în urma atacurilor informatice, accesul nostru la site-uri a fost restricţionat, datele compromise şi distruse, rezultînd o gravă vătămare a publicaţiilor şi a Partidului România Mare.
Arătăm că în Legea 161/2003, la capitolul 3 din Titlul 3 Cartea I, sînt prevăzute şi sancţionate aceste infracţiuni informatice, ce au drept scop distrugerea datelor informatice sau aducerea acestora în stare de neîntrebuinţare.
Cităm din textul Legii: „Art. 43. - (1) Interceptarea, fără drept, a unei transmisii de date informatice care nu este publică şi care este destinată unui sistem informatic, provine dintr-un asemenea sistem sau se efectuează în cadrul unui sistem informatic constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 7 ani.
(2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi interceptarea, fără drept, a unei emisii electromagnetice provenite dintr-un sistem informatic ce conţine date informatice care nu sînt publice.
Art. 44. - (1) Fapta de a modifica, şterge sau deteriora date informatice ori de a restricţiona accesul la aceste date, fără drept, constituie infracţiune şi de pedepseşte cu închisoare de la 2 la 7 ani.
(2) Transferul neautorizat de date dintr-un sistem informatic se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 12 ani.
(3) Cu pedeapsa prevăzută la alin. (2) se sancţionează şi transferul neautorizat de date dintr-un mijloc de stocare a datelor informatice.
Art. 45. - Fapta de a perturba grav, fără drept, funcţionarea unui sistem informatic, prin introducerea, transmiterea, modificarea, ştergerea sau deteriorarea datelor informatice sau prin restricţionarea accesului la aceste date, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 15 ani.
Art. 48. - Fapta de a introduce, modifica sau şterge, fără drept, date informatice ori de a restricţiona, fără drept, accesul la aceste date, rezultând date necorespunzătoare adevărului, în scopul de a fi utilizate în vederea producerii unei consecinţe juridice, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 7 ani.
Art. 49. - Fapta de a cauza un prejudiciu patrimonial unei persoane prin introducerea, modificarea sau ştergerea de date informatice, prin restricţionarea accesului la aceste date ori prin împiedicarea în orice mod a funcţionării unui sistem informatic, în scopul de a obţine un beneficiu material pentru sine sau pentru altul, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 12 ani.
Art. 50. - Tentativa infracţiunilor prevăzute la art. 48 şi 49 se pedepseşte“. 

„Anexăm acestei Plîngeri şi dovezile atacurilor informatice generate de servere din România şi străinătate. Aceste dovezi cuprind informaţii de identificare şi enumerare a logurilor (accesărilor) efectuate de catre infractorii informatici. Aceste dovezi ne-au fost comunicate de către firma de web-hosting, „JOIN ME CONSULTING SRL“, administratorul site-urilor, reprezentată de Gabriel Petrescu (telefon: 0723.517.068), conform protocoalelor informatice. Menţionăm că serverul şi site-urile în cauză sînt proprietatea firmei „HOST EUROPE“, din Germania.
Facem precizarea că, la data de 23 noiembrie 2001, statele membre ale Consiliului Europei (avînd ajutorul Canadei, Statelor Unite, Japoniei şi al Africii de Sud – în calitate de observatori) au redactat şi semnat „Convenţia asupra criminalităţii cibernetice“. Ulterior, în data de 28 ianuarie 2003, s-a înaintat spre semnare statelor membre „Protocolul Adiţional pentru Convenţia asupra criminalităţii cibernetice, privind incriminarea actelor de natură rasială şi xenofobă comise prin intermediul sistemelor informatice“. România a semnat şi acest Protocol Adiţional la data de 9 octombrie 2003. 

Convenţia şi Protocolul Adiţional stabilesc cadrul de bază pentru anchetarea şi sancţionarea penală a infracţiunilor comise cu ajutorul computerului, precum şi pentru cooperarea interstatală, necesară stopării acestui flagel.
Convenţia aduce în prim-plan necesitatea incriminării penale a unor fapte precum: accesul ilegal la un sistem informatic, interceptarea ilegală a transmisiilor informatice, falsul informatic, frauda informatică, pornografia infantilă pe Internet, violări ale drepturilor de proprietate şi alte drepturi conexe.
Avînd în vedere aceste considerente, solicităm, din perspectiva legislaţiei interne şi internaţionale, efectuarea demersurilor pentru identificarea persoanelor responsabile pentru asemenea infracţiuni şi sancţionarea lor conform dispoziţiilor Legii.

Dr. CORNELIU VADIM TUDOR,
Preşedintele Partidului România Mare,
Membru al Parlamentului European
12 ianuarie 2011

Ziarul TRICOLORUL, nr 2062 / 13.01.2011

Un comentariu: