"Acest BLOG este creatia integrala a doamnei Ruxandra Lungu , fosta presedinta OFRM 2009-2014 si a domnului Ing Florin Chiriac, simpatizant PRM.
In continuare vom publica articole de interes general, informatii despre PRM, comunicate de presa, primite direct de la "sursa", rubrica "Saptamana pe scurt" din revista Romania Mare, diverse materiale .

Va multumim pentru suportul acordat !"




Colectivul de administratori ai blogului http://www.corneliuvadimtudor.blogspot.com/




miercuri, 22 mai 2013

ADEVĂRATA MIZĂ A ARESTĂRII LUI BECALI



Teoretic, se afirmă că nu trebuie să ne amestecăm în treburile Justiţiei, că legea trebuie respectată, precum şi prezumţia de nevinovăţie. Teoretic, sună bine. Dar în deciziile unei Justiţii aservite politic putem, cel puţin, să ne dăm cu părerea? Zilele acestea, după modelul mai vechi al lui Traian Băsescu, USL îşi devorează „puii“, ca, mai apoi, după ce demonstrează că este „independentă“ sub actuala guvernare, Justiţia să aibă mînă liberă să-i ia la bani mărunţi şi pe liderii opozanţilor politici. Niciodată nu am crezut că, pentru USL, Gigi Becali a însemnat mare lucru. Un finanţator şi un colegiu în plus cîştigat. Preşedintele PRM i-a atras atenţia mai tînărului său coleg din Parlamentul European că face o mare greşeală renunţînd la mandatul de europarlamentar. În primul rînd, în partidul pe care îl cumpărase de la Viorel Lis, PNG (menit să rupă din electoratul PRM),  Gigi Becali a introdus  o confuzie totală. Ba e încă în PNG, ba nu e. Ba candidează pe lista PRM la europarlamentare, ba PNG revine şi candidează, la localele din 2012, independent, ca partid. Şi, hodoronc-tronc, îl revedem pe liderul PNG, Becali, pe listele USL, deşi putea foarte bine să-şi demonstreze forţa ca independent. Cît despre electoratul PNG, deruta a fost combinată cu dezamăgirea. Gigi Becali a fost trimis în Parlamentul European cu un mandat. Pe care nu şi l-a onorat pînă la sfîrşit, dînd apă la moară analiştilor, care spun că acest loc a fost, oarecum, irosit. Iar pentru USL (PSD+PNL), George Becali a fost o marionetă care dădea bine pe „sticlă“ şi făcea rating, este părerea noastră personală. De care s-a debarasat la fel de uşor, aşa cum partidele în cauză s-au debarasat de lideri mult mai importanţi, la vremea lor: Ion Iliescu, Adrian Năstase, Mircea Geoană, Călin Popescu-Tăriceanu şi alţii. Nu că cei enumeraţi ar fi nişte sfinţi. După părerea noastră, în spatele unora dintre aceştia şi al acoliţilor lor stau, dacă nu Dosare Penale, fapte grave care au subminat economia şi siguranţa naţională. Fapte care ar conduce, într-o ţară membră UE, la închisoare pentru vreo 20-25 de ani, iar într-o ţară din Orientul mai apropiat, sau foarte îndepărtat, la cine ştie ce… Numai că „sacrificarea“ lui Becali are şi alte consecinţe: interzicerea de a mai candida pentru o perioadă care include (ce coincidenţă!) alegerile europarlamentare din 2014 şi alegerile generale din 2016. Din anumite motive, cineva a vrut ca omul politic Becali să dispară, ca nu cumva o alianţă cu PRM să strice din nou jocurile Mafiei Transpartinice. Nici noi nu credem că Gigi Becali va efectua toată pedeapsa, după cum nici nu credem că va avea un regim de detenţie de nesuportat. N-ar fi exclus chiar să fie graţiat. Deocamdată, însă, viitorul său politic este incert, iar o alianţă cu PRM se doreşte a fi blocată. Oare de ce?

RUXANDRA LUNGU,
Preşedinta Organizaţiei de Femei România Mare


ZIARUL TRICOLORUL, Anul X, nr. 2739, MIERCURI 22 MAI 2013


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu