"Acest BLOG este creatia integrala a doamnei Ruxandra Lungu , fosta presedinta OFRM 2009-2014 si a domnului Ing Florin Chiriac, simpatizant PRM.
In continuare vom publica articole de interes general, informatii despre PRM, comunicate de presa, primite direct de la "sursa", rubrica "Saptamana pe scurt" din revista Romania Mare, diverse materiale .

Va multumim pentru suportul acordat !"




Colectivul de administratori ai blogului http://www.corneliuvadimtudor.blogspot.com/




joi, 9 august 2012

Referendumul de la 29 iulie - o altă pacoste pentru români

Referendumul a devenit un fel de cartof fierbinte pe care „instituţiile" statului îl aruncă una în ograda celeilalte, mai ceva ca la ping-pong. Dacă efectele acestui circ, ce dovedeşte crasa incompetenţă a celor care ne conduc, nu s-ar vedea în plan economic, mai că ne-am prăpădi de rîs, mai ales că duşmanii cei mai înrăiţi ai PRM au picat acum în propriile capcane murdare în care Poporul Român este şi el tîrît de 22 de ani încoace. Dînd vina unele pe altele, instituţiile statului, populate de clienţi politici fără nici un fel de pregătire profesională solidă, s-au decredibilizat definitiv în faţa întregii ţări. Înţelegem teribilele presiuni care se fac asupra judecătorilor de la Curtea Constituţională. Numai că domniile lor nu aveau decît să invalideze referendumul pe baza datelor primite şi să lase Parlamentul Ruşinii să se spele cu aceste rezultate pe cap, inclusiv să-l suspende pe Traian Băsescu de nu ştiu cîte ori pînă le ieşea pasienţa. Bineînţeles că listele electorale nu au mai fost actualizate de foarte multă vreme, tocmai pentru ca partidele „mari“ să poată jongla cu procentele în favoarea lor.
Bineînţeles că statutul românilor din diaspora trebuie reglementat. Am fost printre primii care au propus în publicaţiile noastre ca românii plecaţi de mai bine de 20 de ani din ţară şi care nu au rude de gradul întîi în România să nu mai fie incluşi pe listele de alegători. Aşa ni s-a părut corect. Ce face, însă, USL? Vrea să-i elimine de pe liste pe cei plecaţi de minimum 6 luni din ţară. Nu credeţi că exageraţi, totuşi, domnilor? Dar, zilele acestea nu ne mai miră nimic. Nici măcar că „au votat“ o sumedenie de „morţi“ doar-doar s-ar fi atins cifra de 50% sau, dimpotrivă, o sumedenie de „morţi“ s-au abţinut de la vot, tocmai în scopul de a nu se realiza cvorumul. Oricum ar fi, în acest caz rezultatele nu ar dezechilibra esenţial balanţa. De regulă, voturile celor decedaţi se duc către un partid sau altul la alegerile locale, parlamentare sau prezidenţiale, iar actualizarea listelor este vitală pentru alegerile din toamnă. Ce ne facem, însă, cu „hoţii“? Începînd cu aceia care votează multiplu, cu aceia care practiceă turismul electoral, cu aceia care îşi exercită votul sub şantaj şi ameninţare, păcăliţi de cei care îi manipulează în acest fel, continuînd cu aceia care îşi vînd, efectiv, votul şi sfîrşind cu numărătorii de voturi? Cum extirpăm acest cancer din procesul electoral? Vă spunem cu mîna pe inimă: acest lucru nu este posibil cîtă vreme se vor roti la Putere aceleaşi forţe politice care ne guvernează din '90 încoace, fraudînd alegerile şi gestionînd bugetul de stat cu rea-credinţă şi în interes personal. Că tot veni vorba, Guvernul USL mai pregăteşte o diversiune. Conştienţi că aşa-zisele creşteri salariale sau de pensii nu vor acoperi nici pe departe inflaţia, deprecierea leului şi explozia preţurilor la alimente, carburanţi şi utilităţi, guvernanţii cred că îi vor ţine în frîu pe români dînd vina pe „secetă“. Nu mai comentăm realitatea economică dureroasă, în care 80% din produsele alimentare provin din import, fără legătură cu seceta. Dar cei care au lăsat ca sistemul de irigaţii al României să fie deliberat distrus unde sînt? Dar cei care nu s-au învrednicit să îl refacă, aruncînd cu banii din bugetul statului pe tot felul de achiziţii inutile unde sînt? Cumva lîngă Adrian Năstase? Nici vorbă. Îi caută, măcar, cineva? Întrebări retorice, evident. Oricum, dacă referendumul se validează pe motiv că numărul de alegători este mai mic decît cel aflat pe listele oficiale, s-ar putea cere anularea alegerilor locale din acest an şi reluarea lor, eventual prin comasarea cu cele generale, ca să nu se trezească cineva să calculeze costurile unui astfel de demers firesc şi absolut necesar pentru ceea ce a mai rămas din aşa-zisa democraţie românească. De data asta, trebuie mers pînă în pînzele albe…

RUXANDRA LUNGU,
Preşedinta Organizaţiei de Femei România Mare

Ziarul TRICOLORUL, nr  2536 / 09.08.2012

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu