"Acest BLOG este creatia integrala a doamnei Ruxandra Lungu , fosta presedinta OFRM 2009-2014 si a domnului Ing Florin Chiriac, simpatizant PRM.
In continuare vom publica articole de interes general, informatii despre PRM, comunicate de presa, primite direct de la "sursa", rubrica "Saptamana pe scurt" din revista Romania Mare, diverse materiale .

Va multumim pentru suportul acordat !"
Colectivul de administratori ai blogului http://www.corneliuvadimtudor.blogspot.com/
sâmbătă, 28 iulie 2012

CU CE SE ÎMBATĂ LIDERII USL?


În 2007 şi 2009, lideri marcanţi ai PSD îndemnau populaţia să nu se prezinte la referendumurile iniţiate de Traian Băsescu, sub diferite argumente. Astăzi, cînd PDL plăteşte cu aceeaşi monedă, conducerea USL sare ca arsă, împrăştiind în stînga şi în dreapta tot soiul de acuzaţii. De asemenea, ambele părţi implicate în acest proces se acuză reciproc de tentative evidente de fraudare a votului. Vă daţi seama că noi, cei de la PRM, nu putem decît să zîmbim maliţios şi să aşteptăm să vedem care „maşinărie” de furat alegerile va funcţiona mai bine de astă dată. Ceea ce ne deranjează, însă, sînt suficienţa şi aroganţa liderilor USL, care se împăunează cu sondajele mincinoase ale trustului care îi susţine. PRM este cotat cu 1% şi alte partide care, nici nu mai sînt nominalizate, ar strînge, şi ele, vreo 5% din preferinţele electoratului. Deşi respingem cu fermitate un astfel de sondaj, printr-un exerciţiu de imaginaţie i-am putea întreba pe Victor Ponta şi Crin Antonescu dacă 6% dintre alegători reprezintă chiar o cantitate neglijabilă, mai ales în condiţiile în care fiecare vot contează pentru validarea referendumului. Pentru că lupta s-a mutat deja în alt plan: vor putea fi convinşi românii să iasă la vot? Un liberal afirma că neprezentarea la vot nu înseamnă că alegătorii sînt de acord cu menţinerea în funcţie a lui Traian Băsescu. Dar nici nu înseamnă că acţiunile USL au convins populaţia. În opinia noastră, neprezentarea la referendum ar fi motivată de faptul că populaţia s-a săturat de actuala clasă politică şi ar vrea să-i vadă plecaţi, de fapt, pe toţi. Propaganda mincinoasă, cum că toţi politicienii sînt la fel (atacînd direct partidele care nu au fost la Putere în ultimii 22 de ani), iată că se întoarce împotriva celor care au iniţiat-o, otrăvind, constant, sufletele românilor.
Dar să vedem cu ce altceva se îmbată USL, deja sigur de victorie. Cu rezultatul de la alegerile locale, şi ele fraudate la greu, în detrimentul partidelor extraparlamentare. Nici un studiu nu pare să ia în seamă că există un specific care diferenţiază mentalitatea alegătorilor atunci cînd îşi aleg primarul, faţă de momentul în care decid ce partide vor intra în Parlament. Nu există nici o garanţie că scorul de la locale se va repeta la alegerile generale. Traian Băsescu joacă tare, mizînd pe devalorizarea leului în faţa monedei euro, iar guvernatorul Băncii Naţionale îl sprijină, oarecum, din umbră. Pînă acum a ţinut euro în frîu şi, în ultima lună, brusc, nu mai poate. Bineînţeles că pentru prostime se pot găsi şi explicaţii, de genul că instabilitatea politică a dus la această situaţie şi, după 29 iulie, lucrurile se vor îmbunătăţi, dacă Traian Băsescu va fi suspendat. Creadă cine-o vrea! Deocamdată, milioane de români cu rate la bănci înjură pe la colţuri deprecierea leului şi dau vina pe cine oare? Reducerea TVA, măririle de pensii şi salarii vor fi egale cu zero, sau mai rău, în contextul creşterii necontrolate a preţurilor cauzate şi de raportul leu-euro. O altă şmecherie menită să-i prostească pe mulţi creduli din rîndul USL este trîmbiţarea  nivelului ratingurilor realizate la un post de televiziune declarat anti-Băsescu. Felicitări realizatorilor care reuşesc aceste performanţe, vînate de agenţiile de publicitate. Numai că telespectatorii acelor emisiuni sînt de ordinul sutelor de mii, oricum insuficienţi pentru a fi transformaţi în votanţi siguri pentru validarea referendumului sau demiterea preşedintelui. Se ştie că PRM a privit mereu lucrurile cu obiectivitate, fără să ţină partea nimănui, decît atunci cînd considera că aşa este corect. Probabil de aceea şi-a atras antipatia actualei Mafii transpartinice. Pe undeva, şi USL a avut dreptate. Pentru alegerea preşedintelui sînt luaţi în calcul alegătorii prezenţi la urne, în schimb pentru demitere trebuie să se prezinte la scrutin peste jumătate dintre cei înscrişi pe listele de vot. Aici este ceva în neregulă şi problema trebuie rezolvată în spiritul Statului de Drept, indiferent dacă în fruntea lui se află un preşedinte-jucător, băutor sau hăhăitor. Orice se va întîmpla duminică, de un lucru sîntem siguri: vom cădea din lac în puţ, fapt ce s-a transformat într-un adevărat sport naţional, la care noi, românii, sîntem campioni absoluţi...

RUXANDRA LUNGU,
Preşedinta Organizaţiei de Femei România Mare

Ziarul TRICOLORUL, nr 2526 / 28.07.2012

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu