"Acest BLOG este creatia integrala a doamnei Ruxandra Lungu , fosta presedinta OFRM 2009-2014 si a domnului Ing Florin Chiriac, simpatizant PRM.
In continuare vom publica articole de interes general, informatii despre PRM, comunicate de presa, primite direct de la "sursa", rubrica "Saptamana pe scurt" din revista Romania Mare, diverse materiale .

Va multumim pentru suportul acordat !"




Colectivul de administratori ai blogului http://www.corneliuvadimtudor.blogspot.com/




joi, 1 martie 2012

„SCHIMBAREA POLITICĂ, SOLICITATĂ DE PROTESTATARI, O POATE FACE ŞI PRM, PENTRU CĂ N-AM FOST NICIODATĂ LA GUVERNARE” - Interviu cu dl. Vasile Popa, preşedintele PRM Olt


- Dle preşedinte, mai sînt două luni, aproape, pînă va începe campania electorală pentru alegerile locale. În acest context, cum stă organizaţia dvs., cum întîmpinaţi bătălia politică din luna mai?
- Eu zic că sîntem pregătiţi, avem, deja, 77 de organizaţii, în tot atîtea localităţi, plus Municipiul Slatina. Ca număr de membri, sîntem undeva pe la 2.700, cifre reale, cu adeziuni cu tot. Avem în toate aceste localităţi liste complete cu candidaţii noştri la Primării şi Consiliile Locale. Şi n-am terminat, umblăm în fiecare zi, în teritoriu, pentru a înfiinţa noi organizaţii. Eu sper ca în cele două luni, pînă în luna mai, cînd începe campania, să avem organizaţii în toate localităţile judeţului, cu candidaţi pregătiţi.
- Dar dvs, ce intenţii aveţi, la ce candidaţi?
- La Consiliul Judeţean Olt, pentru funcţia de preşedinte, dar voi fi şi pe lista de consilieri judeţeni.
- În caz că nu veţi reuşi la CJ Olt şi dacă PRM va trece pragul electoral, vă gîndiţi să candidaţi şi pentru Parlamentul României?
- În funcţie de ce rezultate vom obţine la alegerile electorale, este posibil să candidez pentru Parlament. Deocamdată, este prematur să discut despre acest subiect. Toate la timpul lor.
- Oltul a avut, mereu, un bazin electoral favorabil PRM-ului, acest lucru avantajîndu-vă, uşurîndu-vă, cît de cît, munca. Totuşi, pe undeva, cîndva, ceva s-a rupt, n-a mai mers, ţinînd PRM sub capacitate, la nivel de avarie. Ce credeţi că s-a întîmplat?
- Într-adevăr, Oltul a avut şi are un bazin electoral fidel PRM-ului. În 2000, de exemplu, PRM a avut, la Olt, 28%, iar în 2004 - 23%. În 2008, însă, din cauza degringoladei din rîndul partidului, n-am mai reuşit să atingem performanţele din trecut. Eu de-abia acum am descoperit că, în 2008, PRM Olt a avut depuse liste cu candidaţi doar în 55 de localităţi, din motive care-mi scapă, pentru că alţii au condus organizaţia, atunci. Dar chiar şi în aceste condiţii, PRM Olt a reuşit să obţină mai mulţi consilieri locali în 30 de localităţi, ceea ce spune multe despre potenţialul organizaţiei, neexploatat la capacitatea reală.
- Ţinînd cont de acest lucru, cum vă evaluaţi şansele la alegerile din acest an, şi la cele locale, şi la cele parlamentare?
- Eu zic că vom obţine 10% la locale, aşa cum, de fapt, mi-am şi propus cînd am preluat conducerea PRM Olt. Despre alegerile parlamentare, repet, nu pot să fac nici un calcul, nici un pronostic, pînă nu vedem ce vom face la locale...
- Credeţi că PP-DD vă va „fura” din electorat? Şi PP-DD, ca şi PRM, activează cam pe aceeaşi zonă politică a oamenilor simpli, veşnic nemulţumiţi de autorităţi, dornici de „ răzbunare “ şi de sancţionare a politicienilor corupţi de banul public...
- În nici un caz acest partid nu se poate compara cu noi. PP-DD e doar un partid de televizor, fără nimic concret în teritoriu, decît pozele lui Dan Diaconescu. Sondajele astea sînt relative, vin pe fondul nemulţumirii generate de actuala guvernare. Am mai avut cîteva experimente politice de acest gen, de-a lungul timpului, care au dispărut aşa cum au apărut, dovedind că sînt, scuzaţi expresia, doar un „fîs.” Mă refer la PNG-ul lui Becali, care, la un moment dat, a avut 17%, nereuşind, însă, la urne, să treacă de pragul electoral... ApR-ul lui Meleşcanu, la fel, în sondaje a ieşit bine, dar la urne n-a mai ieşit nimic, netrecînd nici el pragul electoral.
- Dar pe ceilalţi adversari politici, din judeţ, cum îi vedeţi? Mă refer la USL şi PDL... USL va obţine între 40% şi 45%, iar PDL - 20%. Aceste procente sînt valabile şi la nivel naţional. Deci, practic, vedeţi USL la guvernare?
- Da, dar în funcţie de ce alianţe va face, Şi la nivel local, dar şi naţional.
- Dar PRM-ul cu cine va face alianţe?
- La alegerile locale vom merge singuri. Aşa avem şi sloganul electoral: „Singuri, împotriva tuturor!”. Ce va fi mai departe, în toamnă, încă nu ştiu, va fi o decizie pe care o va lua Centrul...
- Aţi reuşit să mai atrageţi, pe plan local, spre PRM, nume sonore din societatea olteană
- Avem asemenea nume, nu neapărat grele, dar cunoscute. Nu pot, însă, să le fac publice, pentru că m-au rugat să nu le comunic presei. Lucrînd în administraţia locală a actualei guvernări, le-aş crea probleme la locul de muncă şi nu vreau acest lucru. Dar va veni şi acel moment, curînd...
- Nu aveţi, aşa, o reţinere de a da ochii cu electoratul, după ce am văzut, cu toţii, la mitingurile de protest, din acest început de an, că oamenii s-au săturat de politicieni?
- Noi, cei de la PRM, n-am fost niciodată la guvernare, nu ne considerăm ca făcînd parte din clasa politică hulită de protestatari. De aceea, nu ne e teamă de a ne întîlni cu oamenii. Din contră, le susţinem nemulţumirile, au dreptate să fie supăraţi pe cei care au tot fost, prin rotaţie, la guvernare, 22 de ani. Schimbarea cerută de protestatari o putem face şi noi, cei din PRM, pentru că n-am făcut rău acestei ţări, din contră, îi vrem binele.
- Pe acest fundal al protestelor, al refuzului populaţiei de a mai crede în sloganurile politicienilor, care ţin doar pe durata campaniei electorale, dvs., PRM-iştii, cu ce mesaj veniţi spre alegători?
- Nu vom promite nimic din ce nu putem rezolva. Aceasta e „strategia” noastră: să nu mai promitem nimic... Dar, dacă vom ajunge la guvernare, vom face tot ce vom putea ca toţi cetăţenii acestei ţări să trăiască decent, să aibă ce pune pe masă în fiecare zi. Aceasta e singura „promisiune”, dacă-i pot spune aşa. Altceva, nimic, pentru că n-are rost să minţim oamenii. Ajunge cu minciunile! Acest popor a fost prea mult timp minţit.

„SANTINELA” (Slatina)

Ziarul TRICOLORUL, nr 2405 / 02.03.2012

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu