"Acest BLOG este creatia integrala a doamnei Ruxandra Lungu , fosta presedinta OFRM 2009-2014 si a domnului Ing Florin Chiriac, simpatizant PRM.
In continuare vom publica articole de interes general, informatii despre PRM, comunicate de presa, primite direct de la "sursa", rubrica "Saptamana pe scurt" din revista Romania Mare, diverse materiale .

Va multumim pentru suportul acordat !"
Colectivul de administratori ai blogului http://www.corneliuvadimtudor.blogspot.com/
miercuri, 23 noiembrie 2011

PSD îl împinge pe Marko Bela la şefia Senatului…


Nu, nu e glumă, nici vreun scenariu imposibil, pentru că partidele politice parlamentare au multă „treabă“, zilele acestea. Ce buget? Ce creşterea facturii la întreţinere? Ce dublarea cheltuielilor la energia electrică (pentru populaţie, desigur)? Ce îngheţarea pensiilor şi salariilor? Ce stimularea societăţilor comerciale pentru crearea a noi locuri de muncă? Astea-s mizilicuri, ca şi rezolvate. Preocuparea de bază a dumnealor este alta. Dacă revocarea lui Mircea Geoană din fruntea Senatului a reuşit, problema suspendării lui Traian Băsescu chiar stîrneşte „fiori de rîs”, după cum afirma un reprezentant al actualei Puteri. Într-un Parlament format în bună parte de migratori politici, pe care nimeni nu are interes să-i sancţioneze printr-o prevedere legală care ar trebui adoptată cît mai rapid, surprizele pot să apară, desigur. Dar, în acest moment USL nu deţine majoritatea şi demersul său este mai mult propagandistic. E bine şi cu propaganda, e bine şi cu declaraţiile televizate, cu interminabilele talk-show-uri, dar orice proiect politic sortit eşecului aproape din start se întoarce împotriva celor care l-au iniţiat. Ce speră USL, de fapt? Să-i atragă în barca lor pe unii nemulţumiţi dintre parlamentarii PDL? Pe unii excluşi de la hartanul suculent al banului public? Pe unii care nu au reuşit să-şi angajeze neamurile pe la agenţii guvernamentale care irosesc surse bugetare importante sau pe la niscaiva ministere sau deconcentrate? Pe unii care ar risca să-şi piardă locul pe viitoarele „liste” electorale? Sincer, nu credem că există prea mulţi pedelişti rămaşi „nerezolvaţi”, într-un fel sau în altul. Dar, să „gîndim pozitiv” şi ne imaginăm că reuşesc, iar oastea de strînsură votează suspendarea preşedintelui. Ce urmează? Ca proaspătul preşedinte al Senatului sau doamna Roberta Anastase să numere voturile. Aici e aici! Noi am paria pe experinţa doamnei Anastase. Aşa cum 80 de voturi = 170 de voturi cînd convine PDL, de ce şi reciproca nu ar fi valabilă, adică 170=80 (cifrele sînt alese oarecum la întîmplare), şi atunci lucrurile sînt tranşate, iar Traian Băsescu rămîne la Cotroceni. Dar poate doamna Anastase se îmbolnăveşte brusc în ziua fatidică sau pleacă într-o delegaţie de „mult stabilită”, ca în ziua cuvîntării ex-regelui Mihai în Parlament. Şi, tot ce este posibil, Camerele reunite sînt prezidate de un reprezentant al UDMR, care, zic unii analişti, nu ar fi exclus să fie ales preşedintele Senatului şi al doilea om în Stat. Oare cum ar număra acesta voturile, ştiind că prin suspendarea lui Traian Băsescu va ajunge, temporar, preşedintele României? Ar fi şi sursa de bancuri de genul: „Care e culmea democraţiei? Priviţi la România!” Şi mai amuzant ar fi atunci de văzut cum va mai susţine USL suspendarea preşedintelui, cu un udemerist în fruntea Senatului? Ar fi amuzant, dacă toate acestea nu s-ar întîmpla în ţara noastră şi contra Interesului Naţional…


RUXANDRA LUNGU,
Preşedinta Organizaţiei de Femei România Mare

Ziarul TRICOLORUL, nr 2327 / 24.11.2011

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu