"Acest BLOG este creatia integrala a doamnei Ruxandra Lungu , fosta presedinta OFRM 2009-2014 si a domnului Ing Florin Chiriac, simpatizant PRM.
In continuare vom publica articole de interes general, informatii despre PRM, comunicate de presa, primite direct de la "sursa", rubrica "Saptamana pe scurt" din revista Romania Mare, diverse materiale .

Va multumim pentru suportul acordat !"




Colectivul de administratori ai blogului http://www.corneliuvadimtudor.blogspot.com/




joi, 15 septembrie 2011

Mesaj primit de preşedintele PRM la biroul său din Parlamentul European

Stimate domnule Vadim,

Vă scriu în numele Consiliului ştiinţific Consultativ al Academiilor Europene (EASAC) pentru a vă invita să participaţi la celebrarea aniversării a 10 de la fondarea acestuia. Evenimentul va avea loc în seara zilei de 7 noiembrie, la Bruxelles. Vă rog să consultaţi invitaţia ataşată acestui mesaj, pentru a afla programul amănunţit al manifestărilor.

În aceşti ultimi 10 ani, Academiile Naţionale de ştiinţă ale statelor membre UE au conlucrat în cadrul EASAC, pentru a acorda consultanţă ştiinţifică de înalt nivel, în condiţii de totală independenţă politică, factorilor de decizie politici ai UE. Academiile europene naţionale de ştiinţă sînt singurele în măsură să joace un astfel de rol, întrucît ele reprezintă o reţea de înaltă eficienţă, constituită din cei mai distinşi oameni de ştiinţă ai Europei. Astfel, EASAC a elaborat numeroase rapoarte pe teme ştiinţifice de o mare importanţă pentru societăţile europene, îndeosebi în domeniile bioştiinţei, energiei şi mediului înconjurător. (Toate rapoartele pot fi găsite pe site-ul  www.easac.eu   ).
Pentru a celebra activitatea desfăşurată de EASAC, am alcătuit un program care vizează utilizarea ştiinţei de către factorii de decizie politici. Doi eminenţi vorbitori, prof. Annette Schavan, ministrul german al Educaţiei şi Cercetării, şi Lordul May of Oxford, fost Consultant-şef ştiinţific al Guvernului Marii Britanii şi preşedinte al Societăţii Regale, vor aborda această temă atît din punct de vedere al deciziei politice, cît şi din punct de vedere al comunităţilor ştiinţifice. În plus, EASAC va fi în măsură să-şi prezinte ultima dintre politicile de consultanţă, întocmită pe baza studiului ştiinţific, pentru instituţiile UE, respectiv, Raportul privind Concentrarea energiei solare: potenţiala sa contribuţie la o viitoare energie durabilă.
Am fi extrem de încîntaţi dacă ne veţi onora cu prezenţa dvs., în data de 7 noiembrie. Pentru confirmarea participării dvs., vă rugăm să aveţi amabilitatea să ne anunţaţi la adresa de e-mail secretariat@easac.eu .


Sir BRIAN HEAP,
Preşedintele EASAC

http://www.ziarultricolorul.ro/special/mesaj-primit-de-preedintele-prm-la-biroul-su-din-parlamentul-european.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu