"Acest BLOG este creatia integrala a doamnei Ruxandra Lungu , fosta presedinta OFRM 2009-2014 si a domnului Ing Florin Chiriac, simpatizant PRM.
In continuare vom publica articole de interes general, informatii despre PRM, comunicate de presa, primite direct de la "sursa", rubrica "Saptamana pe scurt" din revista Romania Mare, diverse materiale .

Va multumim pentru suportul acordat !"




Colectivul de administratori ai blogului http://www.corneliuvadimtudor.blogspot.com/




sâmbătă, 18 decembrie 2010

Rău ne mai bate Dumnezeu, cu un asemenea derbedeu pe capul Ţării...



1) În perioada 13-16 decembrie (de luni pînă joi), am participat la ultima sesiune a Parlamentului European, desfăşurată la Strasbourg. A fost o manifestare extrem de importantă, în care s-a dezbătut şi s-a votat Bugetul Uniunii Europene pe anul 2011. În ceea ce mă priveşte, în ultima zi a lucrărilor am rostit un discurs, care a fost bine primit, fiind transmis, în direct, pe Internet în toată lumea. Avînd în vedere că nici un post de Televiziune din România nu l-a preluat, ceea ce spune multe despre condiţiile extrem de grele în care PRM îşi desfăşoară activitatea, fiind supus la o cenzură sistematică, am să reproduc discursul, acum, citez:


"Doamnelor şi domnilor,
astăzi, 16 decembrie, sărbătorim jubileul a 240 de ani de la naşterea lui Ludwig van Beethoven, compozitorul Imnului Europei Unite.
În virtutea acestui excelent Raport al Comisiei de Cultură şi Educaţie, ca istoric şi scriitor român eu propun ca Marcă a Patrimoniului European un loc excepţional, unic în lume: Peştera Sfîntului Andrei, situată aproape de vărsarea Dunării în Marea Neagră.
Aşa cum afirmă unul dintre părinţii Bisericii Creştine, Origen, care ştia de la tatăl lui, care, la rîndul său ştia de la ucenicii lui Andrei, acolo, în acea mică peşteră din provincia Scithya Minor a venit şi a răspîndit lumina Evangheliei cel care fusese întîiul chemat de către Isus Christos.
Fără îndoială, aceea este prima biserică creştină din Europa.
În primele luni ale anului 2011 voi face demersurile necesare pentru a găsi suport comunitar în vederea unui proiect grandios: intenţionez să ridic o impunătoare statuie a Mîntuitorului Isus Christos în Transilvania românească, mai exact în zona Braşov. Ea va fi mai înaltă decît cele similare din Brazilia, Portugalia şi Polonia, avînd 40 de metri, iar la bază va exista o biserică unde vor fi oficiate căsătorii, botezuri, slujbe religioase închinate marilor sărbători ale Creştinătăţii. În negura viitorului, noi vom răzbate şi vom învinge numai sub semnul luminos al Crucii Creştine" - am încheiat citatul.
Mai menţionez că de proiectul lucrării şi amplasamentul ei se va ocupa o echipă de specialişti, condusă de doamna Anca Petrescu, arhitecta Casei Poporului. Reamintesc, tuturor, că eu am mai înălţat două statui: una dedicată fostului preşedinte al SUA, Woodrow Wilson (la Cluj) şi alta dedicată fostului prim-ministru al Israelului, Yitzhack Rabin (la Braşov) .......



Articol integral, doar pe =>

http://www.ziarultricolorul.ro/?cmd=displaystory&story_id=10624&format=html  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu