"Acest BLOG este creatia integrala a doamnei Ruxandra Lungu , fosta presedinta OFRM 2009-2014 si a domnului Ing Florin Chiriac, simpatizant PRM.
In continuare vom publica articole de interes general, informatii despre PRM, comunicate de presa, primite direct de la "sursa", rubrica "Saptamana pe scurt" din revista Romania Mare, diverse materiale .

Va multumim pentru suportul acordat !"




Colectivul de administratori ai blogului http://www.corneliuvadimtudor.blogspot.com/




marți, 22 octombrie 2013

Noroc de barbugiu: România va juca barajul cu Grecia!





Ieri, la sediul FIFA, din Zürich, a avut loc tragerea la sorţi pentru Campionatul Mondial de Fotbal din Brazilia. Iată cum au căzut echipele:
* Portugalia - Suedia; * Ucraina - Franţa;
* Grecia - România; * Islanda - Croaţia.
Meciuri tari, al căror rezultat nu poate fi anticipat. Echipa noastră are şanse reale. Cu o condiţie: Victor Piţurcă să lase deoparte orgoliile lui bolnave, de vedetă răsuflată, şi să facă cea mai tare echipă posibilă.
Să nu ridice din umeri, mai tîrziu, şi, cu o faţă plîngăcioasă, de milog, să se smiorcăie: „Asta-i situaţia. Nu m-au ascultat". Dar el ascultă de cineva? Atunci cînd toată lumea îi spune că face foarte rău că se încăpăţînează să-l pedepsească pe Adrian Mutu, el se învineţeşte la faţă şi îl urăşte şi mai mult pe acest băiat. De ce? Fiindcă Mutu e un mare fotbalist - pe cînd el, Piţurcă, a fost un mare barbugiu. Nu-l iartă că a jucat la  cluburi faimoase din Europa: Internazionale Milano, Verona, Parma, Chelsea, Juventus, Fiorentina, Cesena, Ajaccio. Păi se compară? Unde a jucat Piţurcă? La Scorniceşti. Adrian Mutu ar trebui băgat în dubla manşă cu Grecia măcar pentru executarea loviturilor libere. În absenţa lui, aţi văzut că toate mingiile au fost trimise în tabela de marcaj, sau în bălării. Măcar băiatul din Piteşti a învăţat de la inegalabilul Dobrin cum se execută astfel de lovituri, iar din 3-4, cel puţin una se transformă în gol. Nu mai vorbesc de figura pe care ar face-o Mutu în Brazilia, în eventualitatea că ne vom califica. Apreciez că va avea acelaşi succes ca Florea Dumitrache în 1970. Numai că... Numai că nu vrea ţiganul răzbunător, care aleargă în călcîie, la fel ca un căluşar. Alte probleme deficitare: Măţel (Intestinel), Hoban, Maxim, Bogdan Stancu. Să nu mi se spună că nu sînt alţii mai buni. Sînt. (Ce bun era acum Alex. Chipciu! Să mulţumim măcelarului de la Dinamo, care l-a băgat în ghips). Am fost în Grecia de mai multe ori, în anii '80, cînd eteriştii nu suflau în faţa noastră. Între timp, s-au ridicat. Nu numai la fotbal, ci şi la baschet, la atletism, la alte sporturi. Echipă de moral, Grecia seamănă cu ceea ce a fost Iugoslavia: dacă „se taie", poţi să-i dai 6 goluri. Dar dacă nu „se taie"? Te calcă în picioare, ăsta-i adevărul. Dar, hai să gîndim pozitiv: era mai rău dacă am fi căzut cu Portugalia (ne-ar fi bătut Ronaldo de unul singur), sau cu Franţa. Aşa, cu Zorba Grecul, zurbagiii noştri pot fi învingători. Numai să jucăm altceva decît am jucat cu Turcia şi cu Estonia, la Bucureşti. E bine că primul meci se va desfăşura în deplasare. Încă de atunci am putea lua o serioasă opţiune, adică „greţilii" pot fi bătuţi, chiar acasă la ei. Îmi şi imaginez un cuplu de atacanţi, pe spaţii mari şi culoare largi, format din Marica - Mutu, şi servit de Tănase şi Bourceanu. Totul e să vrea el, Bulibaşa cel Rău. Care  repetă figura sinistră făcută de Angelo Niculescu, în 1970, împotriva lui Nicolae  Dobrin. N-a vrut el, „profesorul respectiv" (îi plăcea acest ultim cuvînt, îl repeta pînă la saturaţie). Aveam Anglia şi Brazilia în mînă, puteau fi zdrobite de acea generaţie de aur, în care Prinţul din Trivale strălucea ca o bijuterie de preţ. Acum, unui alt piteştean, care a jucat sub bagheta lui Dobrin, i se face o mare nedreptate. Ascultă, Piţurcă: bagă-l pe Mutu, băga-te-aş din nou la zdup…
CORNELIU VADIM TUDOR
21 oct. 2013
Strasbourg (Pamflet)

Explicaţie poză: Victor Piţurcă îl persecută pe Adrian Mutu tot aşa cum l-a persecutat Angelo Niculescu pe Nicolae Dobrin...




ZIARUL TRICOLORUL , Anul X, nr. 2845, MARŢI 22 OCTOMBRIE 2013

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu