"Acest BLOG este creatia integrala a doamnei Ruxandra Lungu , fosta presedinta OFRM 2009-2014 si a domnului Ing Florin Chiriac, simpatizant PRM.
In continuare vom publica articole de interes general, informatii despre PRM, comunicate de presa, primite direct de la "sursa", rubrica "Saptamana pe scurt" din revista Romania Mare, diverse materiale .

Va multumim pentru suportul acordat !"




Colectivul de administratori ai blogului http://www.corneliuvadimtudor.blogspot.com/




marți, 22 octombrie 2013

DE CE SE TREZESC ROMÂNII CÎND E PREA TÎRZIU?



Motto: „Jaf pe faţă, fără jenă/ Ne-au pus pielea la proţap/ Ne ia şleahta alogenă/ Pînă şi ochii din cap./ Iar românii - ce fac oare?/ Cer o bere şi doi mici/ şi se bat pe ajutoare -/ Chelneri de bacşişuri mici".
CORNELIU VADIM TUDOR
(„Hai la Ţară de vînzare")

N-am mai ţinut socoteala protestelor populare, care, deşi timide, au arătat unei lumi întregi că românii nu dorm, că sînt pe cale să se trezească la realitate - cam tîrziu, totuşi - ca să vadă că rămîn, încet-încet, fără ţara lor, pentru că nu numai bogăţiile subsolului au fost devalizate sau otrăvite, dar şi cele ale solului (pămînturi, păduri, sisteme de irigaţii etc.). Toate au ajus pe mîna străinilor, cu ajutorul trădătorilor de Neam şi Ţară, pentru că „nu e nebun ăla care cere, ci e nebun ăla care dă"! Cît despre noi, ne-am cam săturat să-i avertizăm pe români asupra pericolelor care îi pîndesc pe termen mediu şi lung. Despre Roşia Montană, vorbim de un deceniu, cel puţin. Dar, degeaba! Românii şi-au văzut de treaba lor, de viaţa din ce în ce mai grea, de interesele mărunte, dar suficient de stresante ca să se mai gîndeascaă şi la Interesul Naţional. De ani de zile, nu de ieri, de azi, ne-am răcit gura de pomană vorbind şi despre pericolul exploatării gazelor de şist prin fracturarea hidraulică. În campaniile electorale, candidaţii PRM au tras semnalele asupra marelui Jaf Naţional, începînd cu Sidex, Petrom, BCR, ca să ne referim numai la numele cele mai sonore. I-a păsat cuiva? A protestat cineva? Slab, pe ici, pe colo. Iar televiziunile tac mîlc şi nu deschid subiectul. Despre privatizările frauduloase nu mai vorbeşte nimeni, în schimb mass-media s-a „procopsit" cu o sumedenie de reclame, care aduc mulţi bani, ca să îi închidă gura. Realizată cu multă rigoare şi prezentată în aşa fel încît să manipuleze consumatorul, o companie străină ne îndeamnă să folosim numai produse româneşti. Compania produce petrol, nu iaurt, nu covrigei, nu pastă de dinţi. Şi, culmea, nu aparţine românilor! Colac peste pupăză, companiile care „par" să producă mărfuri româneşti aparţin, cu puţine excepţii, tot străinilor. IMM-urile cu adevărat autohtone nu au bugete pentru marketing, iar publicitatea este plătită cu bani grei. Pe ici, pe colo, se mai organizează un tîrg cu produse tradiţionale, pe care nu la vom vedea niciodată pe rafturile super-marketurilor.
Dar, să revenim la subiect. Deşi am avut dreptate în toate privinţele, românii nu s-au ostenit să vină la vot în număr suficient de mare încît să nu mai fie posibilă fraudarea alegerilor, iar eliminarea Partidului România Mare din Parlamentul ţării să nu fie atît de uşoară şi de previzibilă, după ce a fost precedată de o avalanşă de sondaje contrafăcute. Deşi am obosit să tot vorbim degeaba, ştiind că nimeni nu e profet în ţara lui, nu ne lasă inima să nu-i avertizăm pe români asupra un pericol şi mai mare: Fondul de Pensii este aproape golit din cauză că majoritatea contribuabililor muncesc în străinătate. Oare de ce credeţi că s-au deschis graniţele în 1990? Unul dintre motive a fost acela că Occidentul avea nevoie de forţă de muncă tînără, şcolită pe banii altora, calificată, dornică să-şi împlinească aspiraţiile către o viaţă mai bună, neştiind, pe termen lung, ce se va întîmpla cu România. S.O.S! În 2030 (noi credem că mai curînd), unii analişti spun că nu vor mai fi bani de pensii. Deloc! Atunci să vă vedem! Şi să nu spuneţi că nu v-am avertizat! Evident că în categoriile defavorizate nu intră gaşca de profitori care conduce, de 23 de ani, România şi care s-a pus la adăpost împreună cu familiile. Dar întrebarea este dacă vor scăpa de mînia poporului. Pentru că, atunci, vor fi ei, pensionarii, ceva mai lipsiţi de vlagă, dar vor fi mulţi, foarte mulţi. Şi-i vor avea, cu siguranţă, alături pe copiii şi nepoţii lor. Dar de ce trebuie să aşteptăm pînă cînd nu se mai poate face nimic? Contractele privitoare la exploatarea de la Roşia Montană sau a gazelor de şist pot fi reziliate sau modificate. Dar cu ce preţ? Vom afla vreodată, sau se va face totul pe şest, ca pînă acum?

RUXANDRA LUNGU,
Preşedinta Organizaţiei de Femei România Mare




ZIARUL TRICOLORUL , Anul X, nr. 2845, MARŢI 22 OCTOMBRIE 2013



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu