"Acest BLOG este creatia integrala a doamnei Ruxandra Lungu , fosta presedinta OFRM 2009-2014 si a domnului Ing Florin Chiriac, simpatizant PRM.
In continuare vom publica articole de interes general, informatii despre PRM, comunicate de presa, primite direct de la "sursa", rubrica "Saptamana pe scurt" din revista Romania Mare, diverse materiale .

Va multumim pentru suportul acordat !"




Colectivul de administratori ai blogului http://www.corneliuvadimtudor.blogspot.com/




miercuri, 31 iulie 2013

DEMOCRAŢIA ROMÂNEASCĂ: PROSTIE SAU CONSPIRAŢIE?



Deşi tînără, democraţia noastră „originală“ trebuia, la vîrsta de 23 de ani, să înceteze joaca „de-a hoţii şi vardiştii“, mai ales cînd unii dintre vardişti se dovedesc a fi ei hoţii. Chiar nu înţelegem acest ridicol conflict dintre Dan Voiculescu şi Traian Băsescu. I-auzi: acum marinarul va întîlni un pirat, cităm din memorie afirmaţia lui Dan Voiculescu de pe treptele DNA. Şi noi, naivii, credeam că piraţi sînt amîndoi, fiecare în felul său. Provin din „structuri“ asemănătoare, au profitat din plin de vechiul regim, dar mai din plin de actualul regim. Dan Voiculescu se face că uită că între cele două palate există o coabitare şi că PC este parte a USL-ului? Obsesia suspendării preşedintelui să fie doar o manipulare de presă menită să le menţină în bazinul electoral al USL pe cele 7 milioane de persoane (unele - decedate, altele - plecate din ţară) care au votat la Referendum suspendarea?
Dar, surpriză, la alegerile parlamentare din 2012 nu s-au mai prezentat la vot în număr mare, astfel încît ne-am trezit pe cap cu un colos, cu un partid-stat, ca PSD-ul anilor 2000-2004. Cei doi au satisfacţii de la viaţă cum miliarde de cetăţeni ai Planetei nici nu visează. Putere, bani, familii reuşite. De ce nu-şi văd dumnealor de nepoţi şi mimează conflicte devenite războaie, care nouă, românilor de rînd, nu ne folosesc la nimic. Nici la eradicarea şomajului, nici la creşterea nivelului de trai, nici la calitatea învăţămîntului şi a actului medical pentru care plătim taxe şi impozite halucinante, căci de siguranţa cetăţeanului nici nu poate fi vorba. Se discută despre închiderea postului de Televiziune Antena 3, singurul post „anti-băsist“ din România, după cum se laudă unii. Personal, nu credem în această gogoriţă, în primul rînd pentru că, totuşi, facem parte din UE şi, de bine, de rău, cu presa nu te joci. A, dacă postul vizat, oricare ar fi el, nu-şi plăteşte taxele şi impozitele la stat, e altă poveste. Un IMM care ar îndrăzni să procedeze astfel ar fi băgat în insolvenţă imediat, fără prea multe proceduri. Dacă se încalcă grav deontologia profesională şi echidistanţa politică, există şi alte metode, legale, prin care, pe viitor, să se evite astfel de situaţii. Dacă anumiţi manageri ai postului în cauză se dovedesc a fi comis infracţiuni vizate de legea penală, e, din nou, altă poveste. Directorul zboară, postul TV sau ziarul rămîn pe loc. Care e problema? Asta, în caz că legile se şi respectă în România. Preşedintele PRM nu a mai fost invitat pe postul naţional de Televiziune de foarte mulţi ani, iar la Antena 3, de asemenea. Din ordinul cui, am întreba noi? Dar nu are sens să aducem subiectul în ograda noastră, nu acesta este scopul acestei succinte analize. De sus, din avion, conflictul Dan Voiculescu-Traian Băsescu pare „aranjat“ şi dobîndeşte, pe zi ce trece, nuanţe de penibil extrem. Este foarte posibil ca tot aranjamentul să fie praf în ochii cetăţeanului, praf în ochii UE, menit să inducă românilor ideea că, în ţara noastră, democraţia şi statul de drept s-au instalat şi funcţionează, că Opoziţia chiar există, că presa este liberă şi că totul nu este o uriaşă conspiraţie a unei găşti postdecembriste care alternează la Putere şi ne-a condus spre dezastru.

RUXANDRA LUNGU,
Preşedinta Organizaţiei de Femei România Mare




ZIARUL TRICOLORUL, Anul X, nr. 2787, MIERCURI 31 IULIE 2013



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu