"Acest BLOG este creatia integrala a doamnei Ruxandra Lungu , fosta presedinta OFRM 2009-2014 si a domnului Ing Florin Chiriac, simpatizant PRM.
In continuare vom publica articole de interes general, informatii despre PRM, comunicate de presa, primite direct de la "sursa", rubrica "Saptamana pe scurt" din revista Romania Mare, diverse materiale .

Va multumim pentru suportul acordat !"




Colectivul de administratori ai blogului http://www.corneliuvadimtudor.blogspot.com/




joi, 1 noiembrie 2012

Discursul de Bun Venit pe care l-a rostit liderul PRM în onoarea preşedintelui Parlamentului European





Dragul nostru oaspete şi coleg, în opinia mea, există trei Martini foarte importanţi ai Europei: Martin Luther, Martin Heidegger şi Martin Schultz (rîsete). Permiteţi-mi să vă urez Bun Venit în România. Mă bucur să vă revedem la Bucureşti. Aşa după cum se ştie, eu sînt istoric şi sociolog - şi nu-mi pot imagina Civilizaţia Umanităţii fără cultura germană. Am scris multe pagini şi am rostit numeroase discursuri pe tema asta. În ceea ce mă priveşte, eu sînt un euro-optimist. În întunericul viitorului, Uniunea Europeană este cel mai luminos proiect.
Acum, vă rog să-mi permiteţi să-mi continui alocuţiunea în limba română şi pentru ceilalţi colegi ai mei. Aţi făcut o analiză lucidă a situaţiei de pe bătrînul continent. Ceea ce-i trebuie Uniunii Europene acum este o mare reformă. Aceasta ar fi cea de-a doua mare reformă în ultima jumătate de mileniu, după cea începută de tizul dvs., Martin Luther, în 1517, cînd a bătut în cuie, pe uşa Catedralei din Wittenberg, cele 95 de precepte cunoscute. Fireşte, acum e o altă conjunctură istorică, pe care sînt convins că Germania o înţelege foarte bine, avînd în vedere cît a pătimit ea după cel de-al II-lea război mondial, cu cît sînge a plătit. Aţi vorbit puţin mai înainte de scăderea încrederii românilor în construcţia europeană. Aşa e. Dar există explicaţii. În primul rînd, se vorbeşte prea mult şi necugetat despre renunţarea la o parte din Suveranitatea Naţională. Un asemenea limbaj nu prinde la români. Apoi, poporul nostru vede că nu se face nici un progres real în lupta împotriva corupţiei. Numai vorbe. Ori, corupţia este problema nr.1 a României contemporane. Încerc să-i înţeleg şi pe străini: şomerul din Germania, sau cel din Spania (unde şomajul tinde să ajungă la 25% din forţa de muncă activă) nu înţelege să strîngă cureaua pentru hoţii din Balcani. În acest context, vă rog să acţionaţi de aşa manieră încît Justiţia şi Poliţia germană să ne ajute, cu experienţa lor, pentru stîrpirea corupţiei.
Ar fi multe de spus. E bine că avem un dialog permanent. În încheiere, vă urez o şedere plăcută în România şi mult succes în mandatul de preşedinte al Parlamentului European.

Dr. CORNELIU VADIM TUDOR,
Preşedintele Partidului România Mare,
Membru al Parlamentului European
(Discursul a fost rostit în engleză şi în română, miercuri, 31 octombrie 2012, în Sala „Nicolae Iorga“ a Parlamentului României)


ZIARUL TRICOLORUL,nr. 2608, 01.11.2012

 

Un comentariu:

  1. Romania news, all the latest and breaking Romanian news ...

    Fostul angajat special si personal al ambasadorilor Statelor Unite ale Americii in perioada (2006 -2010) la Bucureti, Dl. Silviu Craescu, a fost desemnat candidat la Senat din partea Partidul România Mare din România.

    Partidul România Mare a propus candidatura domnului Silviu Craescu (Economist , Analiist Militar si Dr.h.c. in Diplomație Internaționala) pentru demnitatea publică de Senator în cadrul Parlamentului Romaniei, cu ocazia alegerile parlamentare din data de 09.12 2012, in Circumscripție electorala nr. 31, Colegiul 1, judetul Prahova (cel mai dinamic si select bazin electoral din România ).

    Candidatul Silviu Craescu din partea Partidul România Mare la demnitatea publica de Senator, a fost în perioada februarie 2010 si pana in prezent - Consilier principal și personalul al excelentei sale domnul Corneliu Vadim Tudor, europarlamentar neafiliat in Parlamentul European - fondator și șeful celui mai vechi si mai mare partid naționalist din Romania.

    Ec.Dr.h.c. Silviu Craescu este in prezent Vice- Presedinte Executiv, Operator / Colector informatii OSINT –HUMINT si anallist militar in cadrul Centrului International pentru Studii de Securitate, Aparare si Raspuns Operational la Crize din Bucuresti( unicul centru privat de intelligence din Romania - entitate publica autorizata si acreditata pe langa Parlamentul Romaniei - Camera Deputatilor in Comisiile: de Aparare Ordine Publica si Siguranta Nationala, Afaceri Europene si Invatamant Avansat din partea societatii civile)..

    http://www.flickr.com/photos/silviucraescu/
    http://ro.linkedin.com/in/silviucraescu
    http://www.facebook.com/silviu.craescu?ref=tn_tnmn


    Tot înainte, mult succes in campania electorala, la urne, precum si in activitatea profesionala de succes pe care o desfasoara alaturi partid, societatea civila si de Tribun.
    Good luck!
    Sa dea Domnul sa ocupe un scaun de Senator in Parlamentul Romaniei, deoarece il merita cu prisosinta!

    RăspundețiȘtergere