"Acest BLOG este creatia integrala a doamnei Ruxandra Lungu , fosta presedinta OFRM 2009-2014 si a domnului Ing Florin Chiriac, simpatizant PRM.
In continuare vom publica articole de interes general, informatii despre PRM, comunicate de presa, primite direct de la "sursa", rubrica "Saptamana pe scurt" din revista Romania Mare, diverse materiale .

Va multumim pentru suportul acordat !"
Colectivul de administratori ai blogului http://www.corneliuvadimtudor.blogspot.com/
sâmbătă, 26 mai 2012

NOUL VOT UNINOMINAL VA ADUCE GRAVE PREJUDICII ROMANIEI


Am mai atras atenţia cetăţenilor ţării noastre că votul uninominal va ucide democraţia românească. Şi aşa descompusă de corupţie şi uşor de distrus cu o simplă ordonanţă de urgenţă sau o lege strîmbă, adoptată de  nişte parlamentari incompetenţi, inculţi, şantajabili, labili psihic şi, mai ales, puşi pe căpătuială. Că e „pur” sau „impur”, votul uninominal adoptat de actuala majoritate parlamentară va face mari deservicii tuturor românilor. Nu-i acuzăm pe alegători de nimic. Decît de faptul că se lasă dezinformaţi şi cască ochii la sondajele mincinoase şi la instrumentele  de propagandă din mass-media controlată de unele partide politice. Care, cu cît se pretind mai mari şi mai influente, cu atît se dovedesc mai periculoase pentru democraţie şi statul de drept. Majoritatea trusturilor de presă sînt finanţate, mai pe faţă, mai pe dos, din bani publici.
Puţine au impozitele plătite la zi. Puţine înregistrează profit. Şi, atunci, ca să supravieţuiască şi să servească interesele partidelor care le protejeajă fragila existenţa, aleg calea prostituţiei. Se aşează în poziţia dorită, vrednică de Kama Sutra şi de cel care dă mai mult. Bani, privilegii, publicitate oferită de statul român, scutiri de taxe şi multe altele! Fără licitaţii trucate, ci pe bune... Cînd PDL se credea pe cai mari, pleda pentru votul uninominal pur, care se va dovedi o mare încălcare a democraţiei. Acest sistem este folosit de Marea Britanie. Treaba dumnealor! Pentru că nici imaginaţia cea mai înfierbîntată nu concepe că unui englez i se poate lăsa la uşa apartamentului o sticlă de scotch, o cutie de ceai  sau vreun castron de „porridge” (pentru cunoscători!), după care cetăţeanul, impresionat de cadoul primit, dă fuga la secţia de votare pentru a-l alege pe respectivul  politician care  oferă o astfel de pe mită electorală  abjectă, inutilă şi înjositoare!
Dacă acceptăm ideea că înţelegem diversitatea şi toleranţa cu privire la culoarea pielii, obiceiuri, mentalităţi şi mod de viaţă, trebuie să acceptăm şi faptul că în spaţiul nostru geopolitic votul uninominal nu are ce căuta. Sărăcia lăsată în mod deliberat să pună stăpînire pe  România a dus la disperare milioane de oameni. Cu drept de vot. Pentru care aplicarea unei ştampile, pe o hîrtie, nu înseamnă mare lucru, pentru că mulţi s-au „fript”, de atîtea ori. Fiindcă li s-a indus, în subconştient, ideea resemnării ca soluţie finală pentru orice problemă ar avea şi li se aduce în prim-plan, obsesiv, ideea că toţi politicienii sînt la fel, de la stînga la dreapta eşichierului politic. Total greşit, dar greu de demonstrat pentru publicul larg,  atunci cînd presa este coruptă pînă în măduva oaselor şi promovează doar figurile care îi servesc interesele. Fără să lungim vorba şi fără să ne pretindem matematicieni sau sociologi de carieră, trebuie să-i avertizăm pe români asupra unui scenariu apocaliptic pentru statul de drept, dacă se va aplica noua lege electorală. Pentru că, la noi, majoritatea parlamentară se schimbă cînd cu gîndul nu gîndeşti şi, în acelaşi ritm, şi legile. Ne raportăm la statistici necontestate chiar de institutele specializate în sondaje contrafăcute. De ani de zile, se prezintă la vot circa 30% dintre români. Şansele ca un colegiu să fie „cucerit”de cel care obţine 17% din voturi sînt numeroase. Adică, dintr-un colegiu de 100.000 de alegători, cel care obţine 17.000 de voturi va intra în Parlamentul României  şi va decide soarta celor 83.000 de români rămaşi pe dinafară. Individul va fi astfel legitimat de o lege strîmbă şi anticonstituţională. Şi, trebuie să vă dovediţi de o prostie şi aroganţă duse la extrem ca să credeţi, domnilor USL-işti, că  83%  dintre români vor sta cu mîinile în sîn şi vor aştepta la infinit justificările penibile cum că aţi preluat de la vechile guvernări o grea moştenire, imposibil de remediat. „Marinelu” v-a făcut-o şi de data asta. V-a dat, ca lui Zdreanţă, cel cu ochii de faianţă, un ou fierbinte.
 Revenind la calculele noastre, este posibil că orice bandit, îmbogăţit peste noapte, client politic sponsorizat de interlopi şi capabil să cumpere 17.000 de pilote, 17.000 de pufoaice, 17.000 de telefoane mobile sau să ofere 17.000 de pachete cu zahăr, făină, ulei, cozonac şi vin la kil să poată deveni parlamentar, să poată concepe legi (Doamne Fereşte!), să poată ridica mîna, precum un robot, pentru aprobarea altora, propuse de colegii săi de partid, la fel de ticăloşi. Dacă românii îşi doresc să devină cobaii unui nou sistem de vot, experimental, este opţiunea lor. Trăim într-o ţară liberă. Fără văicăreli şi smiorcăieli „post-votare”, căci ne-am cam săturat şi de această atitudine!
Încredintaţi Puterea Fortelor Naţionale, patrioţilor adevăraţi, celor care nu au contribuit la Jaful Naţional, celor care le doresc românilor bunăstare şi, de ce nu, fericire!
Vreţi s-aveţi un alt destin? Votaţi PRM!

RUXANDRA LUNGU,
Preşedinta Organizaţiei de Femei România Mare

Ziarul TRICOLORUL, nr 2472 / 26.05.2012

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu