"Acest BLOG este creatia integrala a doamnei Ruxandra Lungu , fosta presedinta OFRM 2009-2014 si a domnului Ing Florin Chiriac, simpatizant PRM.
In continuare vom publica articole de interes general, informatii despre PRM, comunicate de presa, primite direct de la "sursa", rubrica "Saptamana pe scurt" din revista Romania Mare, diverse materiale .

Va multumim pentru suportul acordat !"




Colectivul de administratori ai blogului http://www.corneliuvadimtudor.blogspot.com/




sâmbătă, 26 mai 2012

Liderul PRM a primit un Mesaj de la directorul pentru Europa al Fundaţiei Bill Gates


Către dl. Corneliu VADIM TUDOR,
membru în Parlamentul European

Dragă Corneliu,
În ianuarie, Bill Gates a vizitat Parlamentul European pentru a prezenta studiul „Dovada Vie“ - o examinare a modului inteligent şi specializat în care Uniunea Europeană sprijină salvarea a milioane de vieţi, contribuie la îmbunătăţirea nivelului de trai şi la crearea de societăţi prospere şi stabile în întreaga lume.
În acelaşi timp, provocările financiare profunde cu care se confruntă Europa îi obligă pe conducătorii politici să facă, zilnic, compromisuri dificile.
Dar aceste situaţii aparent deosebite  le oferă factorilor de decizie  posibilitatea semnificativă de a răspunde eficient la cererile legitime, din ce în ce mai presante, ale cetăţenilor lor de  a obţine  servicii de mai bună calitate pentru banii acordaţi de ODA, prin concentrarea sprijinului european pe  intervenţiile verificate, de mare impact. Acesta este motivul pentru care fundaţia noastră a pus un accent deosebit pe  vaccinuri, care  reprezintă elementul central al studiului „Dovada vie“.
Vaccinurile dau banilor adevărata valoare. Este o mică investiţie, care generează un profit imens. Spre deosebire de medicina curativă, care, în cazul meningitei, poate fi de 180 de ori mai scumpă, pentru numai cîţiva euro/doză, vaccinurile pot furniza o modalitate simplă şi gratuită pentru  tratarea bolilor, pentru ca oamenii să fie sănătoşi şi utili societăţii.  De asemenea, vaccinurile au avut şi au un  mare impact. Începînd din anul 1988, acestea au asigurat o scădere cu 99% a cazurilor de poliomielită la nivel global. De asemenea, încă din anii ’80, vaccinurile au dus la o scădere cu 93% a mortalităţii infantile cauzate de pojar şi de difterie şi  la o reducere cu 85% a  cazurilor  de tetanos.
Comisia Europeană continuă să joace un rol semnificativ în aceste reuşite, prin sprijinul pe care îl acordă Alianţei Globale pentru Vaccinuri şi Imunizare (GAVI). În acest fel, au fost imunizaţi încă 326 milioane de copii, care nu ar fi putut avea acces la vaccinuri, stopîndu-se, astfel, începînd cu anul 2000, stingerea a peste 5 milioane de vieţi. Dar,  existenţa a  încă 1,4 milioane de copii care mor în fiecare an din cauza unor afecţiuni care pot fi prevenite prin administrarea de vaccinuri demonstrează că rămîne un imens  potenţial pentru progresele viitoare.
De aceea, opţiunile pe care liderii europeni  le fac continuă să ajute la conturarea şanselor unei vieţi mai bune pentru miliardele de cetăţeni extrem de săraci ai lumii. În prezent, peste jumătate din sumele alocate la nivel global  provin din Europa, iar Parlamentul European are un rol vital în  acest sens, bătrînul Continent onorîndu-şi promisiunile făcute ţărilor în curs de dezvoltare. Întrucît, în următoarea perioadă, ţările UE urmează să cadă de acord asupra direcţiei strategice pentru  viitorul deceniu, Europa se află într-un moment dificil al dezvoltării internaţionale, iar membrii Parlamentului European sînt cei ce trebuie să analizeze succesele istorice, planurile predominante şi contribuţia necesară  a Continentului în cîştigarea luptei globale împotriva bolilor  incurabile.
În acest context, Alianţa GAVI reprezintă un model de sprijin eficient, care continuă să ofere rezultate semnificative  atît pentru cetăţenii din Europa, cît şi pentru cei din ţările în curs de dezvoltare.
După cum probabil cunoaşteţi, o coaliţie  formată din membrii Parlamentului European,  reprezentînd mai multe partide, a dat publicităţii Declaraţia Scrisă 004/2012,  în speranţa organizării unei dezbateri asupra impactului  şi eficienţei  Alianţei GAVI, înainte de  discuţiile  ce vor avea loc luna viitoare.  Pînă acum, Declaraţia a  primit sprijinul a 301 membri ai Parlamentului European, dar mai sînt necesare  voturile a 77 membri, pentru  ca această  dezbatere să aibă loc.
De aceea, apelez la dvs. pentru a vă ruga să vă alăturaţi acestei discuţii, pentru ca Parlamentul European să-şi continue demersurile în acest sens. Pentru detalii privind acest subiect, pot fi contactat, la orice oră, prin domnul James Birch, la nr. de telefon + 44 (0) 20 7798 6619.
Cu sinceră apreciere.
JOE CERRELL
Director pentru Europa,
Bill and Melinda Gates Foundation

Ziarul TRICOLORUL, nr 2472 / 26.05.2012

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu