"Acest BLOG este creatia integrala a doamnei Ruxandra Lungu , fosta presedinta OFRM 2009-2014 si a domnului Ing Florin Chiriac, simpatizant PRM.
In continuare vom publica articole de interes general, informatii despre PRM, comunicate de presa, primite direct de la "sursa", rubrica "Saptamana pe scurt" din revista Romania Mare, diverse materiale .

Va multumim pentru suportul acordat !"




Colectivul de administratori ai blogului http://www.corneliuvadimtudor.blogspot.com/




duminică, 22 ianuarie 2012

Cartea neagră a U.D.M.R. – Acţiunile antiromâneşti, 1999 - 2000 (II)

Septembrie

8 septembrie – UDMR ameninţă Coaliţia cu ieşirea de la guvernare, dacă nu se va înfiinţa universitatea maghiară.
11 septembrie – UDMR reuşeşte să-l determine pe comisarul european Max Van der Stoel să declare, la Viena, că o universitate multiculturală nu ajunge în România, singura soluţie fiind doar una pur maghiară.
12 septembrie – La iniţiativa episcopului Laszlo Tökes, ultraradicalii din UDMR s-au întîlnit în localitatea Cernatul de Jos, judeţul Covasna, la manifestarea „Forumul Secuiesc pentru reînnoirea UDMR”. S-a propus adoptarea documentului „Charta autodeterminării”, în perspectiva autonomiei pe criterii etnice.
16 septembrie – Presa română abordează pe larg subiectul întîlnirii de la Cernatul de Jos şi al documentului adoptat, considerînd aceasta ca o încercare făţişă de federalizare şi enclavizare a României.
19 septembrie – La Miercurea Nirajului, judeţul Mureş, în aplauzele frenetice ale unei săli arhipline, Eva Maria Barki, campioană a iredentismului maghiar, ţine un discurs fulminant despre necesitatea federalizării României şi autonomiei Ardealului.


Octombrie


3 octombrie – Cabinetul Radu Vasile aprobă înfiinţarea Universităţii maghiaro-germane „Petöfi-Schiller”, stîrnind puternice proteste în presa românească, în special în Ardeal.
6 octombrie – UDMR scoate Coaliţia din starea de şoc. Eva Maria Barki, avocată austriacă de origine ungară, a fost declarată persoană indezirabilă pe teritoriul României timp de 3 ani. La 6 octombrie 1994, aceleiaşi persoane îi fusese interzisă intrarea în România printr-un ordin al Guvernului Văcăroiu.
27 octombrie – Preşedintele de onoare al UDMR, Laszlo Tökes, organizează un forum cetăţenesc la Valea lui Mihai, judeţul Bihor, al doilea după cel de la Cernat; de data aceasta, participarea din partea maghiarilor fiind mult mai slabă.
29 octombrie – Sabin Gherman, personaj cunoscut pentru expresia „M-am săturat de România”, militant pentru federalizarea României, este repudiat şi dezaprobat de către consătenii săi din comuna Zăul de Cîmpie, judeţul Mureş.


Noiembrie


Preşedintele UDMR cere Guvernului ca secretarul de Stat din Ministerul Educatiei Naţionale, Mihai Korca, potrivnic Ordonanţei 37/1997, să fie demis, sau să demisioneze întreg Guvernul, şantajîndu-l cu ieşirea de la guvernare. Mihai Korca va demisiona prin constrîngere.
11 noiembrie – Cererea de asigurare de învăţămînt pe criterii etnice a fost respinsă de rectorii universităţilor din România.


Decembrie


UDMR obţine de la Guvernul Radu Vasile înfiinţarea unei Comisii pentru Universitatea maghiară.
1 Decembrie – Ca în fiecare an, UDMR nu depune de Ziua Naţională a României o jerbă sau coroană cu panglică tricoloră.

2000


Ianuarie


1 ianuarie – Cu ocazia transferării Sfintei Coroane ungare şi a simbolurilor încoronării de la Muzeul Naţional la Parlament, premierul Viktor Orban s-a exprimat: „Sfînta Coroană întruchipează unitatea naţiunii”.
4 ianuarie – Sabin Gherman, controversatul lider al organizaţiei Pro Transilvania, autorul dubiosului apel „M-am săturat de România“, a primit o ofertă de a preda o materie intitulată „Relaţiile româno-maghiare“, la Universitatea particulară „Karoly Gaspar“ din Budapesta. Sabin Gherman nu exclude posibilitatea ca în viitor Transilvania să devină un stat independent.
7 ianuarie – Preşedintele UDMR, Bela Marko, consideră că partidul aflat la guvernare în Ungaria îi favorizează pe adversarii săi din blocul radical.
La Conferinţa de Presă de început de an, ministrul de Externe al Ungariei, Janos Martonyi, a declarat că, în acest an, în relaţiile cu România, se vor axa pe deschiderea unui consulat la Miercurea Ciuc, modernizarea unor puncte de trecere a frontierei, restituirea imobilelor bisericilor maghiare şi înfiinţarea Universităţii „Petöfi-Schiller”.
Gh. Funar, primarul municipiului Cluj-Napoca şi secretar general al PRM, i-a solicitat în scris premierului Mugur Isărescu să depună o Plîngere Penală la Parchetul General de pe lîngă Curtea Supremă de Justiţie împotriva preşedintelui Consiliului Judeţean Harghita, Gabor Kolumban, pentru atentat împotriva ţării, a ordinii de stat, a liniştii şi siguranţei cetăţenilor (acesta declarase că în Ţinutul Secuiesc se pot stabili români doar dacă ştiu limba maghiară).
8 ianuarie – Cu ocazia aniversării unui deceniu de activitate, deputatul UDMR de Cluj, Jeno Matis, s-a plîns de neînfiinţarea universităţii de stat cu predare în limba maghiară la Cluj-Napoca, de neadoptarea unei legi a minorităţilor naţionale şi a comunitătilor autonome, a drepturilor individuale, colective şi cele privind teritoriile autonome. Ca urmare, politica UDMR în acest an va trebui îndreptată în această direcţie.
10 ianuarie – Ca urmare a intenţiei primarului Clujului de a ridica o statuie „dictatorului fascist” Ion Antonescu, în cotidianul maghiar „Nepszava”, ziarista Maria Gal apreciază că: „Fascismul îmbrăcat în straie religioase a renăscut şi cucereşte teritorii tot mai întinse în România”.
15 ianuarie – UDMR a sărbătorit la Tg. Mureş 10 ani de existenţă, la aniversarea jubiliară participînd şi Ibolya David – ministrul de Justiţie al Ungariei, Ferenc Szöcs – ambasadorul Ungariei la Bucureşti şi consulul general al Ungariei la Cluj-Napoca, Lászlö Alföldi. Cu această ocazie, s-a citi mesajul de felicitare al preşedintelui Emil Constantinescu, care s-a referit la contribuţia UDMR la democratizarea României.
17 ianuarie – Într-o Conferinţă de Presă a PNŢCD, Andrei Marga, ministrul Educaţiei Naţionale, a declarat că nu are în vedere înfiinţarea unei universităti maghiare, ci „consolidarea Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj“ pe sistemul multiculturalităţii.
27 ianuarie – La Budapesta s-a deschis un birou de informaţii al UDMR, unde cei interesaţi pot primi amănunte cu privire la Legea funciară din România, care a intrat în vigoare la 12 ianuarie 2000.
27 ianuarie – UDMR publică o broşură cu „indicaţii practice” şi „metode” pentru îndrumarea ungurilor care doresc să revendice terenuri în baza Legii 1/2000, aşa-zisa Lege „Lupu”.


Februarie


12 februarie – Uniunea Mondială a Maghiarilor (UMM) a lansat un apel către maghiarii de pretutindeni să comemoreze, la 20 iunie, 80 de ani de la semnarea Tratatului de la Trianon, mărşăluind pe străzile oraşului în care locuiesc cu cîte o lumînare aprinsă în mînă la orele 16,30 (ora semnării Tratatului). Aşa după cum se stie, UMM ţinteşte reunificarea naţiunii maghiare.
16 februarie – Avînd în frunte pe preotul reformat Bela Szatmari, sătenii de etnie maghiară i-au alungat pe medicii şi asistentele medicale de etnie română din comuna clujeană Luna de Sus, aceştia fiind înlocuiţi cu un medic şi o asistentă maghiari, aduşi din judeţul Harghita.
Odată cu începerea negocierilor de aderare a României la UE, Ungaria face mare tărăboi pe tema dezastrului ecologic de la Baia Mare, provocat de poluarea cu cianură a rîurilor Someş şi Tisa de către SC „Aurul” SA Baia Mare.
Delegaţia ungară, condusă de secretarul de Stat al Ministerului de Externe, Zsolt Nemeth, a aflat că ceangăii nu înţeleg nici un cuvînt în limba maghiară.
Persoane necunoscute au spart peste noapte geamurile, cu borcane, Ambasadei Române din Budapesta. (Va urma)

 Colonel (r) VASILE ZĂRNESCU

Ziarul TRICOLORUL, nr 2371 / 23.01.2012

Un comentariu:

  1. Va implor, va rog sa candidati la presedentia tarii.

    Va multumesc.

    RăspundețiȘtergere