"Acest BLOG este creatia integrala a doamnei Ruxandra Lungu , fosta presedinta OFRM 2009-2014 si a domnului Ing Florin Chiriac, simpatizant PRM.
In continuare vom publica articole de interes general, informatii despre PRM, comunicate de presa, primite direct de la "sursa", rubrica "Saptamana pe scurt" din revista Romania Mare, diverse materiale .

Va multumim pentru suportul acordat !"




Colectivul de administratori ai blogului http://www.corneliuvadimtudor.blogspot.com/




vineri, 27 ianuarie 2012

Cartea neagră a U.D.M.R. – Acţiunile antiromâneşti, 1999 - 2000 (IV)

29 iulie – Premierul maghiar Viktor Orban, prezent şi el la Universitatea de Vară Balvanyos, a anunţat la Tuşnad că extinderea NATO nu se mai află pe agenda Alianţei. La încheierea lucrărilor universităţii au participat şi Adrian Severin – care a pledat pentru o Europă regionalizată a Statelor Unite – şi Nicolae Manolescu.

August


2 august – Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti a cerut Dosarul de Securitate al lui Laszló Tökes în procesul intentat de episcop corespondentei Associoted Press, Alison Mutler.
10 august – Episcopul reformat Laszló Tökes recunoaşte că a scris un angajament de informator al Securităţii, dar nu l-a semnat. Totodată, a recunoscut că a primit, în aprilie 1989, suma de 20.000 lei din partea Serviciilor Secrete ungare, neştiind, însă, de la cine (?!).
25 august – La manifestaţia „Festival în graniţa 2000“, din localitatea ungară Koszeg, episcopul Laszló Tökes a declarat că „maghiarii din Transilvania se vor transforma într-un popor servil“.
27 august – Conform unui proiect elaborat de Uniunea Mondială a Maghiarilor, maghiarii de peste hotare vor deveni „cetăţeni externi“ ai Ungariei. Legea cetăţeniei va fi o completare la Legea Statutului.
28 august – Ministrul Minorităţilor, Peter Kovacs-Eckstein, a declarat că UDMR primeşte nenumărate semnale din partea unor cancelarii europene, conform cărora ar trebui să participe la un Guvern care include UDMR, condus de Ion Iliescu, pentru a rămîne mai departe la guvernare. Un sondaj efectuat în lunile mai-iunie arăta că 95% dintre maghiarii din România doreau acest lucru.
30 august – Preşedintele de onoare al UDMR, episcopul Laszló Tökes, confirmă cele relatate de Peter Kovacs-Eckstein.
31 august – Pentru a nu da impresia că PDSR are nevoie de sprijin pentru viitoarea guvernare, Adrian Năstase a asociat UDMR cu Organizaţia pentru Eliberarea Palestinei şi a criticat dur politica ei. În acest fel, el căuta să atragă electoratul lui Funar la Iliescu.


Septembrie


2 septembrie – Adrian Năstase declară într-o Conferinţă de Presă că turul al II-lea al alegerilor prezidenţiale se va desfăşura între Ion Iliescu şi Corneliu Vadim Tudor.
7 septembrie – UDMR este singura care a semnat Protocolul de neagresiune propus de PNL partenerilor de coaliţie.
8 septembrie – UDMR Cluj îl propune de Laszló Tökes pentru a candida la Preşedinţia României.
10 septembrie – UDMR definitivează soluţia şi decide ca György Frunda să candideze pentru Preşedinţia României. Laszló Tökes l-a atenţionat pe Frunda să nu spună ce ar dori să audă românii, ci ceea ce i-ar mobiliza pe maghiari.
15 septembrie – UDMR a declanşat campania de strîngere a celor 300.000 de semnături pentru susţinerea lui György Frunda la Preşedinţie.
26 septembrie – Theodor Stolojan, candidatul PNL la preşedinţia României, în cadrul turneului electoral efectuat în Transilvania, a declarat că nu are nici o obiecţie pentru înfiinţarea universităţii maghiare.
26 septembrie – Consiliul operativ al UDMR a decis să sprijine acţiunea de înfiinţare a instituţiei cetăţeniei ungare cu rezidenţă externă.


Octombrie


6 octombrie – Gheorghe Funar, primarul Municipiului Cluj-Napoca şi secretar general al PRM, îl anunţă în scris pe primarul general al Budapestei, Gabor Demszky, că în data de 21 octombrie va fi acolo, însoţit de cei 31 de consilieri locali, arheologi şi ziarişti, pentru a se împărtăşi din experienţa ungurilor în materie de conservare a vestigiilor romane descoperite în Budapesta.
9 octombrie – Poliţia din Cluj-Napoca l-a reţinut pe Joszef Vincze, care, înarmat cu un pistol, intenţiona să îl asasineze pe Gh. Funar. Totodată, Gh. Funar a dat publicităţii o scrisoare de ameninţare cu moartea, primită de la un cetăţean maghiar din Budapesta.
11 octombrie – PDSR şi UDMR fac declaraţii vagi privind o viitoare alianţă la o guvernare post-electorală.
15 octombrie – Candidatul UDMR la Preşedinţia României, György Frunda, s-a lansat în cursa electorală la Satu Mare. Cu un program bazat pe dezvoltare regională, el a promis adoptarea unui statut cultural al minorităţilor.
23 octombrie – UDMR, prin candidatul său la Preşedinţia României, György Frunda, declară că nu exclude o colaborare cu PDSR la o viitoare guvernare.
24 octombrie – Într-o Conferintă de Presă, preşedintele PNL, Valeriu Stoica, o întoarce, declarînd că înfiinţarea universitătii maghiare nu reprezintă o prioritate pentru PNL.
30 octombrie – Secretarul general al PRM, Gh. Funar, i-a adresat o scrisoare presedintelui PDSR, Ion Iliescu, cerîndu-i să declare „public şi fără echivoc“ dacă, în cazul că va fi ales „pentru al treilea mandat“ preşedinte al României, va menţine sau nu UDMR la guvernare şi ce pozitie va lua faţă de acţiunile antiromâneşti ale uniunii.


Noiembrie


3 noiembrie – La Cluj-Napoca, György Frunda a declarat că UDMR încă nu a negociat cu PDSR, dar nici cu alte partide.
10 noiembrie – Marko Bela, preşedintele UDMR, declară că organizaţia nu este mulţumită de oferta PDSR. Uniunea cere angajamente ferme pentru universitatea maghiară şi retrocedarea imobilelor bisericeşti.
21 noiembrie – Marko Bela, preşedintele UDMR, declară că UDMR se pregăteşte pentru Opoziţie, întrucît nu se întrevede o posibilitate de intrare în viitorul guvern.
22 noiembrie – György Frunda lansează un apel către „toţi cetăţenii democraţi“ să conlucreze pentru izolarea preşedintelui PRM, Corneliu Vadim Tudor, şi a extremismului în România.


Decembrie


21 decembrie – PDSR promite marea cu sarea maghiarilor din România, numai pentru a obţine sprijin parlamentar. (Va urma)


Colonel (r) VASILE ZĂRNESCU

Ziarul TRICOLORUL, nr 2376 / 28.01.2012

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu