"Acest BLOG este creatia integrala a doamnei Ruxandra Lungu , fosta presedinta OFRM 2009-2014 si a domnului Ing Florin Chiriac, simpatizant PRM.
In continuare vom publica articole de interes general, informatii despre PRM, comunicate de presa, primite direct de la "sursa", rubrica "Saptamana pe scurt" din revista Romania Mare, diverse materiale .

Va multumim pentru suportul acordat !"




Colectivul de administratori ai blogului http://www.corneliuvadimtudor.blogspot.com/




luni, 9 mai 2011

UN INFRACTOR ÎNRĂIT: MINISTRUL-BIŞNIŢAR TRAIAN BĂSESCU

Cine ne tot acuză, de 2 ani, de extremism şi xenofobie are acum toate motivele să se ruşineze: documentele pe care le prezentăm în continuare sînt grăitoare chiar şi pentru rău-voitori! Este vorba despre două demersuri străine, privind slăbirea sistemelor de autoapărare a României, precum şi despre alte două materiale, referitoare la „cozi de topor“ din interiorul ţării, în frunte cu acest infractor înrăit, pe nume Traian Băsescu. Le vom lua metodic. Primul document este o sinteză a chestiunilor ridicate de Richard Schifter, asistent al secretarului de Stat al SUA, printr-o adresă obraznică, trimisă autorităţilor române în ziua de 28 iunie 199l. Era treaba acestui asistent al şefului diplomaţiei americane să-şi dea cu părerea asupra personalului SRI şi să fixeze coordonatele de evoluţie a acestei instituţii? Se poate substitui un cetăţean american Parlamentului României, singurul în măsură să hotărască destinul SRI-ului? În încheierea sintezei, se observă că acest Schifter se amestecă şi în problema naţională, dîndu-ne de înţeles că, după evenimentele de la Tîrgu-Mureş, din martie 1990, este cu ochii pe noi. Neobrăzarea acestui individ a dat roade, pe fondul slugărniciei unor înalţi demnitar români: imediat după scrisoarea lui, un procentaj de 20 la sută din personalul SRI a fost dat afară! Ar fi curios de aflat dacă, pentru reciprocitate, un asistent al d-lui Adrian Năstase ar putea concedia, dintr-o trăsătură de condei, o cincime din personalul CIA sau FBI! Ce se ascunde aici? E clar că organismele americane specializate urmăresc două obiective: 
1) plătirea unor poliţe fostei Securităţi, care le-a scos mult păr alb ; 
2) limitarea, pînă la neutralizare, a reacţiei de apărare a românilor.

Al doilea document important este faimoasa adresă din 18 mai 1992, pe care un anume Mike Hicks i-a trimis-o d-lui Theodor Stolojan, despre care am relatat într-o Conferinţă de Presă. Prea multe comentarii nu e nevoie să facem: numai simpla lectură a textului ne va arăta că pînă şi un prăpădit de chibiţ al Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare poate juca ceardaş pe spinarea primului-ministru al României! După jumulirea SRI-ului, deci, s-a trecut la curăţirea Aeroportului Otopeni, Unde, chipurile, paza militară îi deranjează (?!) pe investitorii străini! În vremea asta, săptămînal se petrec fapte revoltătoare la cea mai mare poartă aeriană a ţării: trafic de arme şi droguri, tentative de a se scoate din ţară piese de patrimoniu naţional, intrări frauduloase ale unor cetăţeni străini etc. Iar dulăul băncii evreieşti, în loc să se ocupe de contabilitate, mătrăşeşte paza!
Al treilea document este emis de mintea zbanghie a ministrului-bişniţar Traian Băsescu. Nota pe care a adresat-o el d-lui Theodor Stolojan poartă cîteva adnotări ale premierului în colţul din dreapta sus: „Dl. Spiroiu, Dl. Babiuc, Dl. George Danielescu, Dl. Băsescu, cu rugămintea de a-l invita şi pe Dl. Măgureanu. Vă rog să vă întîlniţi şi o propunere pentru coerenţă şi simplificare (eficientă) în acest caz. Th. Stolojan. 09.06.92". În linii mari, se va vedea cum „opiniile" infractorului ministerial (care are insolenţa să acuze S.R.I.-ul de corupţie!) coincid cu cele ale lui Mike Hicks; ba chiar le depăşesc, prin exces de zel. Pe lîngă asta, Băsescu solicită şi eliminarea de la Aeroport a Companiei de Grăniceri, ceea ce este un act deosebit de periculos. Toate invocările normelor internaţionale sînt mincinoase - şi la Hicks, şi la lacheul lui - pentru că realitatea e alta: pe aeroporturile lumii, mai ales în ultimii ani, cînd s-au înmulţit actele de terorism, dispozitivele de pază sînt tot mai puternice.

În sfîrşit, cel de-al patrulea material este un articol reprodus dintr-o revistă mai puţin cunoscută: „Răcnetul Carpaţilor". Aici este vorba, printre altele, de un individ pe nume Stoicescu, care e omul lui Brutaru, care e omul lui Băsescu; de altfel, la scurtă vreme de la dubioasa lui numire ca ministru plin al Transporturilor, Băsescu s-a întîlnit cu consăteanul lui, Brutaru, pilot de meserie, şi i-a spus: „Nu vrei să fii ministrul Aviaţiei Civile? Eşti numit din clipa asta!" Să mai precizăm şi că un anume Ştefănescu Valentin, de la acelaşi Serviciu de Securitate al Aeroportului Otopeni, a furat o ştampilă, pe care a aplicat-o pe documentul unui arab contra sumei de 50 de dolari - numai că asta nu ţinea loc de viză, arabul a avut probleme, a făcut scandal şi Ştefănescu a fost dat afară discret. Majoritatea documentelor ne-au parvenit chiar de la Guvern, unde ne iubesc destui funcţionari. Cam acestea sînt datele problemei. Şacalii străini şi corbii de pradă români au alcătuit o echipă măreaţă, taie şi spînzură. Pînă într-o zi...

CORNELIU VADIM TUDOR
(„România Mare“, nr. din 18 septembrie 1992)

http://www.ziarultricolorul.ro/pentru-improspatarea-memoriei/un-infractor-nrit-ministrul-biniar-traian-bsescu.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu