"Acest BLOG este creatia integrala a doamnei Ruxandra Lungu , fosta presedinta OFRM 2009-2014 si a domnului Ing Florin Chiriac, simpatizant PRM.
In continuare vom publica articole de interes general, informatii despre PRM, comunicate de presa, primite direct de la "sursa", rubrica "Saptamana pe scurt" din revista Romania Mare, diverse materiale .

Va multumim pentru suportul acordat !"
Colectivul de administratori ai blogului http://www.corneliuvadimtudor.blogspot.com/
joi, 18 iulie 2013

CÎND VA DEVENI JUSTIŢIA CU ADEVĂRAT INDEPENDENTĂ?Niciodată. Atîta vreme cît numirile în funcţiile importante sînt decise de politicieni. Şi atîta vreme cît salariile din domeniu menite să stăvilească, chipurile, tentaţiile şi corupţia nu sînt deloc de neglijat. Ceea ce ne miră peste măsură este faptul că primul-ministru, de meserie procuror, a ignorant, cu bună ştiinţă credem noi, bubele din cap (a se citi dosare penale) pe care le aveau unii membri ai Cabinetului. Deşi avertizat public de şeful statului, tînărul premier s-a ambiţionat să-l numească pe Relu Fenechiu în Guvern, şi încă într-un minister foarte important, condus, de-a lungul timpului, de mulţi oameni fără Dumnezeu (fără să generalizăm, evident!). Ne întrebăm: ce a vrut să demonstreze Victor Ponta? Că el crede în prezumţia de nevinovăţie? Că un asemenea circ televizat foloseşte „inculpatului“, sau Cabinetului din care face parte? Că el nu dă doi bani pe opiniile preşedintelui? Şi ne mai întrebăm ceva: oare ce a gîndit conducerea PNL?

Chiar atît de puţini oameni capabili să conducă un minister există în acest partid aflat în cădere liberă? Numai tăriceni, vosganieni şi fenechii? Ne întrebăm şi cum poate accepta o asemenea poziţie în stat o persoană care este urmărită penal sau pasibilă de a fi acuzată pentru isprăvi care păreau demult uitate, cel puţin de opinia publică şi de mass-media. Acestea sînt preocupate mai degrabă de viaţa, averea şi moartea unui fin de-al lui Gigi Becali, şi nu de deciziile luate de preşedinte şi de primul-ministru împreună cu FMI. Decizii care nu numai că nu respectă angajamentele electorale ale USL, ci, dimpotrivă, sînt în defavoarea dezvoltării economice pe termen mediu şi lung a ţării noastre şi în dauna Interesului Naţional. Afacerile lui Relu Fenechiu nu au avut de suferit în timpul crizei, iar unele dintre ele se derulează chiar prin Cipru. Nu stătea el mai bine în banca lui? Sau a crezut că funcţia publică îl va scuti de judecată? Nu reuşim să descifrăm mecanismele gîndirii unor astfel de oameni, care par să nu se mai sature de bani şi putere. Aşadar, revenim la ce se ascunde, de fapt, în spatele încăpăţînării lui Victor Ponta, care se presupune că ştia aproape cu certitudine că Relu Fenechiu va fi condamnat în dosarul „Transformatorul“. Şi totuşi l-a propus să intre  în Guvern. Să fie praf în ochii europenilor care critică actul de justiţie din România? Să arate celor care cîrtesc mereu în UE că şi miniştrii, şi parlamentarii merg la puşcărie? Sincer, nu ne deranjează, dar cu o floare nu se face primăvară…

RUXANDRA LUNGU,
Preşedinta Organizaţiei de Femei România Mare
ZIARUL TRICOLORUL,Anul X, nr. 2778, JOI 18 IULIE 2013
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu