"Acest BLOG este creatia integrala a doamnei Ruxandra Lungu , fosta presedinta OFRM 2009-2014 si a domnului Ing Florin Chiriac, simpatizant PRM.
In continuare vom publica articole de interes general, informatii despre PRM, comunicate de presa, primite direct de la "sursa", rubrica "Saptamana pe scurt" din revista Romania Mare, diverse materiale .

Va multumim pentru suportul acordat !"




Colectivul de administratori ai blogului http://www.corneliuvadimtudor.blogspot.com/




miercuri, 24 aprilie 2013

Scrisoare Deschisă adresată domnului Emil Boc, primarul Municipiului Cluj-Napoca




Presa locală clujeană a relatat despre vizita oficială făcută în ziua de 19 aprilie a.c. de către secretarul de Stat din Ministerul Afacerilor de Externe al Ungariei, antiromânul Németh Zsolt, la Primăria Municipiului Cluj-Napoca, unde acesta a avut întîlniri separate cu primarul şi viceprimarul U.D.M.R., una în Limba Română, urmaşă a Limbii Primordiale a geto-dacilor, şi alta în limba ungară. După discuţia cu viceprimarul Horváth Anna, Németh Zsolt i-a informat pe clujeni că Guvernul Ungariei, împreună cu Primăria şi Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca, va finanţa reabilitarea monumentului paşoptist maghiar din cartierul Someşeni. Acel monument a fost amplasat pe locul unde criminalii unguri au ucis mulţi români în timpul Revoluţiei de la 1848-1849 din Ardeal, inclusiv pe tribunii Alexandru Bătrâneanu, Vasile Turcu şi Vasile Simonis. În aceeaşi zonă a cartierului Someşeni au fost executaţi, din ordinul împăratului de la Viena, şi cîţiva unguri care au trădat jurămîntul depus ca militari în Armata imperială. După ce bisericile maghiare, Statusul romano-catolic şi Ordinele călugăreşti ungare au fost împroprietărite ilegal cu numeroase clădiri din zona centrală a Municipiului Cluj-Napoca, fără ca dvs. să solicitaţi Parchetului să cerceteze toate dosarele de retrocedare a imobilelor respective, acum Ungaria are obrăznicia să pună în valoare un alt monument al criminalilor unguri, după modelul celui de la Arad, acţiune săvîrşită în timpul Regimului Iliescu-Năstase. Vă informez că, în al treilea mandat al meu de primar al Municipiului Cluj-Napoca, a fost pregătită documentaţia pentru realizarea unui Mausoleu al Revoluţiei Române de la 1848-1849 din Ardeal, care să fie amplasat în cartierul Someşeni. Ca român, nu-mi vine să cred că primarul şi Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca intenţionează să pună în valoare şi să cheltuiască din banii contribuabililor sumele necesare pentru un monument al criminalilor unguri!
Dacă Ungaria şi U.D.M.R. insistă pe tema reabilitării monumentului criminalilor din anii 1848-1849, vă solicit, domnule primar, să acţionaţi pentru organizarea unui referendum local, cu două întrebări clare:

1) Sînteţi de acord cu restaurarea monumentului criminalilor unguri aflat în cartierul Someşeni?
2) Acceptaţi ca monumentul criminalilor maghiari să fie donat Ungariei?

În mod democratic, românii din Municipiul Cluj-Napoca vor decide soarta monumentului respectiv.

Dr. GHEORGHE FUNAR
Primar al Municipiului Cluj-Napoca, în  perioada 1992-2004
Secretar general al P.R.M.
Preşedintele Filialei P.R.M. Cluj
Cluj-Napoca,
22 aprilie 2013




ZIARUL TRICOLORUL, Anul X, nr. 2724, MIERCURI 24 APRILIE 2013

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu