"Acest BLOG este creatia integrala a doamnei Ruxandra Lungu , fosta presedinta OFRM 2009-2014 si a domnului Ing Florin Chiriac, simpatizant PRM.
In continuare vom publica articole de interes general, informatii despre PRM, comunicate de presa, primite direct de la "sursa", rubrica "Saptamana pe scurt" din revista Romania Mare, diverse materiale .

Va multumim pentru suportul acordat !"




Colectivul de administratori ai blogului http://www.corneliuvadimtudor.blogspot.com/




vineri, 4 ianuarie 2013

CIRC FĂRĂ PÎINE



Dacă nu eram trăitori în România şi am fi avut proasta inspiraţie să urmărim programele de Revelion ale televiziunilor, devenite, tot mai mult, cu mici excepţii, nişte paranghelii de prost gust, ne-am fi mutat urgent, cu arme si bagaje, la poalele Carpaţilor, ce păreau ca rupte din rai. Toată lumea rîde, cîntă şi dansează, fără grija zilei de mîine, primăriile au oferit spectacole gratis şi artificii cît cuprinde, zonele turistice au fost ocupate 90%, ce mai, ţara părea izolată de restul omenirii afectate de criză, dezastre, boli şi multe alte nenorociri. Bineînţeles că ar fi neinspirat să le răpim românilor acest ultim drept: de a se distra, majoritatea, într-o vacanţă superprelungită, din 21 decembrie pînă la Sfîntul Ion. Şi, bineînţeles, că le urăm, tuturor, „La Mulţi Ani!“. Dar nici nu vom trece cu vederea faptul că toate aceste „petreceri pe cinste“, cum ni le descriu televiziunile, sînt realizate din bani publici, care puteau fi, cu siguranţă, cheltuiţi cu mai multă cumpătare. Dar, alegătorul trebuia răsplătit din abundenţă cu pîine şi mult, mult circ!
Cele mai inepte momente din programele de pe 1 şi 2 ianuarie au fost de genul: Ce îi prezic  astrele politicianului x, y, z? Ce îi transmite politicianul x politicianului y pentru 2013? Unde au petrecut politicienii x, y, z, ce au mîncat, ce au băut, cu cine s-au distrat, cum au dansat etc.? Subiecte tocate, mărunt-mărunt, şi reluate, obsesiv, la orice oră din zi şi din noapte şi preluate, la indigo, de la o televiziune la alta. Fără să stricăm cheful nimănui, am fi vrut să-i aducem pe români cu picioarele pe pămînt şi să le explicăm că distracţia va lua rapid sfîrşit, cînd vor constata noul cost al facturilor la întreţinere (gaze, lumină etc.), noile taxe pe care le plănuiesc  noul Guvern şi primarii atît de generoşi cu petrecerile la fiecare colţ de stradă. Am fi vrut să explicăm că „trupele“ care colindă ţara în lung şi-n lat (în marea lor majoritate, de calitate artistică îndoielnică) nu realizează acte caritabile. Cu banii vehiculaţi în aşa-zisul show-biz de mahala se pot ameliora suferinţele multor copii bolnavi de cancer, se pot salva vieţi, se pot dota şcoli şi spitale. Am fi vrut să scriem despre aceste lucruri. România nu este în postura de a pune circul înaintea pîinii! Şi chiar ne întrebăm ce vor mai inventa producătorii TV în următoarea perioadă? Numai că o voinţă mai presus de noi a schimbat agenda zilei şi ne-a trezit la realitate. Ne-a făcut să înţelegem că lucrurile lumeşti sînt trecătoare. Un mare regizor a plecat în altă lume. Orice ar spune unii, prieteni sau duşmani, Sergiu Nicolaescu este şi va fi inegalabil. Cu siguranţă, va fi omagiat aşa cum se cuvine. Şi sperăm ca dispariţia sa să nu dea apă la moară celor specializaţi în circ televizat. Sperăm, dar aşa cum s-a dezumanizat şi urîţit mass-media postdecembristă,în goana după rating, n-am băga mîna în foc… Dumnezeu să te odihnească în pace, Maestre!

RUXANDRA LUNGU,
Preşedinta Organizaţiei de Femei România Mare

Ziarul TRICOLORUL, nr 2646 / 04.01.2013

3 comentarii:

  1. Sa va dea dumnezeu sanatate poate va vedem si presedintele romaniei ca sa curatati tara de trantorii din parlament .sunteti singurul dac ce a mai ramas in tara aia

    RăspundețiȘtergere
  2. Sa va ajute Dumnezeu!Dar vedeti ce se intampla in teritoriu:Neamt,com Borlesti:primarul PRM ILIUTA VASILE,din partea PRM a facut campanie electorala pt USL in campania pt alegerile generale.Nu este normal ca primaul nostru PRM sa se afiseze pe banere si afise cu HARBUZ si TAPU,candidatii USL.Pe dl ATANASIU de la noi,nici nu l-am vazut pe afise.Primarul ILIUTA,cu VICEPRIMARUL SAVIN GH, si consilierii PRM:ANDRONACHE GH,AXINTE IOAN,TRIFAN VASILE,AIRINEI MIHAI ne-au tradat.DATI-I AFARA!Va trimit poze cu afise in acest sens!

    RăspundețiȘtergere
  3. TARA aia se CHEAMA DACIA IAR DACI SINT MILIOANE IN DINSA =REVENIREA LA NUMELE MILENAR E O PROBLEMA DE FORMALITATI-- STITI CUM E LA NOI CU BIROCRATISMUL IN ROU.......

    RăspundețiȘtergere