"Acest BLOG este creatia integrala a doamnei Ruxandra Lungu , fosta presedinta OFRM 2009-2014 si a domnului Ing Florin Chiriac, simpatizant PRM.
In continuare vom publica articole de interes general, informatii despre PRM, comunicate de presa, primite direct de la "sursa", rubrica "Saptamana pe scurt" din revista Romania Mare, diverse materiale .

Va multumim pentru suportul acordat !"




Colectivul de administratori ai blogului http://www.corneliuvadimtudor.blogspot.com/




joi, 12 aprilie 2012

MITA ELECTORALĂ


Se discută cu lejeritate despre mita electorală, acordată direct cetăţeanului mult prea naiv ca să nu-şi dea seama că o sacoşă cu alimente nu îi poate ajunge 4 ani de zile sau, indirect, prin intermediul primarilor care, dacă sînt fideli Puterii, primesc finanţare consistentă de la „centru”. Evident, jurnaliştii, analiştii şi politicienii abonaţi parcă pe viaţă la anumite emisiuni de televiziune au atacuri de amnezie prelungită şi uită că PRM a semnalat pentru prima oară fenomenul mitei electorale şi consecinţa dezastruoasă a acestuia: fraudarea alegerilor. Ar fi necesar să amintim că această metodă nu a fost inventată de PDL. Actuala Putere a perfecţionat-o, însă, într-un mod halucinant de pervers. În mediul rural, dar şi în oraşele mici, sărăcite din cauza distrugerii unităţilor economice care le asigurau locuri de muncă tuturor cetăţenilor din comunitatea respectivă, instituţiile statului apelează chiar la ameninţări directe şi şantaj la adresa alegătorilor, siliţi să voteze cum vor primarul şi acoliţii săi, legaţi de multe ori de lumea interlopă.
Ceea ce nu par a pricepe unii dintre români este faptul că primarul nu se uită peste umărul cetăţeanului în cabina de vot şi nu poate afla cine şi cum a votat. Unii aduc ca argument că li se cere să-şi fotografieze buletinul de vot cu telefonul mobil. Ha! Ha! Şi ce dacă? Cine îi opreşte să pună, mai apoi, o a doua ştampilă, ca să-şi anuleze votul dat sub ameninţare? Alţii sînt trimişi cu buletinul de vot deja ştampilat „pe cine trebuie”, urmînd să iasă din secţie cu buletinul neştampilat pe care l-a primit la intrare. Le recomandăm, serios, aceeaşi metodă: aplicarea unei a doua ştampile, care să anuleze buletinul de vot contrafăcut în prealabil de aşa-zişii maeştri ai fraudei. Iată că există ac de cojocul lor, dacă vor şi românii, fără îndoială. Şi, pentru că ne aflăm în Săptămîna Patimilor, ar trebui să semnalăm şi alt fenomen. Mulţi alegători, sărăciţi exact de cei care le oferă, cu nemernicie şi cinism, cadouri electorale, dobîndesc un soi de „frică de Dumnezeu”. Adică: „Maică, dacă mi-au dat, mă bate Domnul dacă mint şi nu-i votez pe respectivii!”. Noi sîntem convinşi că Divinitatea lucrează cu totul alte mijloace. În primul rînd, ar aprecia ca fiecare cetăţean, mai mult sau mai puţin instruit, să-şi aleagă conducătorii după cum îi dictează conştiinţa, iar în al doilea rînd, chiar invocînd scuza sărăciei, actul în sine de a primi mită electorală nu are nici o legătură cu „frica de Dumnezeu”, ci dimpotrivă. Ca să nu mai spunem cît de umilit şi murdar trebuie să te simţi după ce ţi-ai vîndut votul chiar şi pentru 100 de lei. Pentru că dezastrul social-economic în care s-a scufundat România, analfabetismul, sistemul sanitar bolnav, justiţia abuzivă, înstrăinarea resurselor naturale ale Ţării, exodul forţei de muncă, Mafia care controlează instituţiile Statului, poluarea morală şi toate celelalte racile ale societăţii de azi au fost generate exact de inventatorii şi continuatorii sistemului mitei electorale, adică de partidele care s-au succedat la Putere în ultimii 22 de ani, sub diferite formule şi denumiri: PSD, PD, PNL, UDMR. Uneori ne întrebăm dacă sînt unicii vinovaţi, că doar nu i-au paraşutat aici extratereştrii?

RUXANDRA LUNGU,
Preşedinta Organizaţiei de Femei România Mare

Ziarul TRICOLORUL, nr 2440 / 12.04.2012

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu