"Acest BLOG este creatia integrala a doamnei Ruxandra Lungu , fosta presedinta OFRM 2009-2014 si a domnului Ing Florin Chiriac, simpatizant PRM.
In continuare vom publica articole de interes general, informatii despre PRM, comunicate de presa, primite direct de la "sursa", rubrica "Saptamana pe scurt" din revista Romania Mare, diverse materiale .

Va multumim pentru suportul acordat !"
Colectivul de administratori ai blogului http://www.corneliuvadimtudor.blogspot.com/
miercuri, 7 martie 2012

VL. PUTIN S-A INSPIRAT DIN „TRICOLORUL” ?

Vrem să credem ca Vladimir Putin se trezeşte dis-de-dimineaţă şi citeşte, în papuci şi halat, pe Internet, ziarul „Tricolorul“ ( www.ziarul-tricolorul.ro ). Chiar dacă nu se întîmplă astfel, presupunem că primeşte informări legate de subiectele de interes din mass-media de pretutindeni. Despre alegerile din Rusia s-a discutat extrem de puţin, punîndu-se accentul pe faptul că unele metode de „fraudare“ au fost importate din România şi, vai-vai, ce implicaţii are realegerea lui Putin pentru viitorul nostru. Comic, dar şi trist, este faptul că moderatorii, analiştii şi oamenii politici ostili regimului din Rusia recunosc, senin, că în România alegerile se fraudează constant. Adică ce spunem noi, PRM-ul, de ani de zile, fără să-i pese cuiva.
Şi sila imensă pe care o resimţim este cauzată şi de faptul că o spun cu atîta neruşinare de parcă zilele trecute ar fi descoperit această tristă realitate: că „democraţia“ noastră este o vorba în vînt, fără legătură cu faptul că Parlamentul, Guvernul, preşedintele trebuie să fie reprezentanţii întregii naţiuni, proporţional cu opţiunile politice ale tuturor cetăţenilor ţării. Şi că pluripartidismul este esenţa democraţiei autentice. Cîteva ore bune, presa a vuit pe teme de politică externă, de diplomaţie, geopolitică despre actualele şi viitoarele noastre relaţii cu Rusia. Nu sîntem experţi în domeniu şi nici n-am dori să ne alăturăm celor care de 22 de ani „fac“ politica externă a României, păguboasă, după cum se vede cu ochiul liber. Dar o afirmaţie de bun - simţ putem să emitem: ne vor trata şi ei (ruşii) aşa cum îi tratăm şi noi, atîta tot. Are cineva ceva de comentat? Cred că nu! Şi pentru că tot am ajuns în acest punct, trebuie să subliniem şi faptul că, deşi în Rusia există, ca şi la noi, polarizare socială, evaziune, corupţie şi multe alte „binefaceri“ ale capitalismului, Vladimir Putin le-a redat ruşilor ceva ce li se răpise in anii ‘90: demnitatea şi mîndria că aparţin unei naţiuni puternice, unui sistem de valori, unui adevărat imperiu. Oamenii pot fi ţinuţi în frig şi înfometaţi, dar bruma de demnitate nu le poate fi luată sau cumpărată. Aşa se explică de ce, în România, majoritatea sloganurilor exprimate de protestatarii din toate oraşele ţării se referă la acele acţiuni ale actualei Puteri care lovesc în demnitatea şi libertatea românilor, în drepturile noastre la o viaţă decentă, la sănătate, învăţămînt, pensie, asistenţă socială, drepturi pe care le consideram cîştigate, dar care devin din ce în ce mai restrictive pentru majoritatea populaţiei.
Revenind la subiect, prea puţin s-a dezbătut faptul că în fiecare secţie de vot din Rusia au fost camere de supraveghere. În ce scop au fost montate, nu ne interesează acum. Cert este că, de nenumărate ori, în ziarul „Tricolorul“ am propus ca în România scrutinul să fie monitorizat în acest fel, inclusiv procesul de numărare a voturilor şi rezultatul obţinut în fiecare secţie să poată fi urmărit de fiecare român conectat la Internet, iar procesele-verbale să fie făcute publice chiar în momentul întocmirii lor. Unii vor spune că nu sînt bani, mai ales pe timp de criză. Banii se pot găsi, aşa cum s-au putut găsi la Bacalaureat. Şi dacă Bac-ul, care nu mai reprezintă mare lucru, din păcate, a „meritat“ acest efort financiar exagerat, atunci şi poporul român merită, din patru în patru ani, să fie reprezentat corect de către cei care îi hotărăsc destinul. Şi poporul român merită să aibă un cuvînt de spus în privinţa politicilor interne şi externe, a scutului anti-rachetă, a exploatărilor de petrol, gaze, aur, argint şi alte resurse naturale de către „învestitorii“ străini - şi nu politicienii aleşi prin fraudă, directă sau indirectă. Aşa că instalarea camerelor de luat vederi în secţiile de votare din Rusia a fost binevenită şi a închis multora gura. Acesta era subiectul demn de dezbătut în presa noastră. Dar nu era nici interesul Puterii şi nici al falsei Opoziţii parlamentare să se vorbească de funie în casa spînzuratului. Miza acestui an electoral este atît de uriaşă încît metodele de fraudare vor căpăta forme şi proporţii inimaginabile, iar PRM va avea de învins un aparat de partid sprijinit de toate instituţiile statului nostru de tip mafiot. Depinde însă, şi de români, în ce fel de ţară vor să-şi crească nepoţii. Deocamdată, despre sistemul nostru electoral, putred şi imposibil de controlat, se vorbeşte foarte puţin, pentru că, nu-i aşa, crimele de la coafor au şocat întreaga naţiune şi au prioritate în toata presa, mai puţin serioasă sau nu. Noi nu sîntem şocaţi pentru că ştiam că democraţia, libertatea de exprimare, pluripartidismul, economia de piaţă, egalitatea de şanse, libertatea de circulaţie şi multe alte drepturi la care tînjeam vin la pachet cu şomajul, drogurile, creditele imposibil de plătit, nesiguranţa zilei de mîine, alienarea şi - de ce nu - „libertatea“ de a purta armă şi de a ucide pe cine îţi iese în cale...

RUXANDRA LUNGU,
Preşedinta Organizaţiei de Femei România Mare

Ziarul TRICOLORUL, nr 2410 / 08.03.2012

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu