"Acest BLOG este creatia integrala a doamnei Ruxandra Lungu , fosta presedinta OFRM 2009-2014 si a domnului Ing Florin Chiriac, simpatizant PRM.
In continuare vom publica articole de interes general, informatii despre PRM, comunicate de presa, primite direct de la "sursa", rubrica "Saptamana pe scurt" din revista Romania Mare, diverse materiale .

Va multumim pentru suportul acordat !"
Colectivul de administratori ai blogului http://www.corneliuvadimtudor.blogspot.com/
miercuri, 30 noiembrie 2011

OPOZIŢIA GENEROASĂ, NAIVĂ ŞI... DECORATIVĂ!


Se apropie Ziua Naţională a României. De 1 Decembrie a.c., liderii Opoziţiei (PSD, PNL şi PC) au anunţat că se vor duce în Capitala Unirii, la Alba-Iulia, unde vor vedea numeroase drapele Tricolore. Ei nu ştiu că aceste culori, roşu, galben şi albastru, le moştenim de la strămoşii noştri daci. Cu cîteva mii de ani î.Chr., pînza steagului dacic era colorată în roşu, galben şi albastru. Comandanţii şi oştenii daci purtau o cămaşă albastră, o haină scurtă de culoare roşie şi pantaloni de culoare galbenă. Aceste adevăruri au fost ascunse românilor de către cei care ne-au falsificat Istoria şi care acum susţin Holocaustul împotriva Poporului Român, urmaş al Poporului Primordial, care a dat omenirii cea mai veche civilizaţie.
Cu siguranţă că nu le vor vorbi românilor de pretutindeni adunaţi la Alba Iulia despre faptul că Opoziţia din România este generoasă, naivă şi formală, mai ales acum, în condiţii de criză. Liderii PSD, PNL şi PC nu vor face nici un bilanţ al ultimilor 22 de ani de dezastru pe toate planurile în România şi nici al Holocaustului împotriva românilor, la care au contribuit din plin. Ei nu au curajul nici în preajma Zilei Naţionale a României să compare ce a realizat Poporul Român în 22 de ani după Marea Unire cu ce s-a distrus, în mod programat, în alţi 22 de ani ai perioadei post-decembriste. Sfidînd prevederile legale, Guvernul Boc V a înaintat la Parlament proiectele de legi ale Bugetului de Stat şi Bugetului Asigurărilor Sociale de Stat pe anul 2012 abia în 28 noiembrie a.c. Data limită pentru depunerea acestor proiecte a fost de 15 octombrie a.c. Pe baza acestor prevederi bugetare, în contextul situaţiei economico-sociale din România şi al revenirii crizei internaţionale, este tot mai evident că:
A) Opoziţia este generoasă şi nu obligă Puterea (PDL, UNPR, UDMR şi deputaţii minorităţilor etnice) şi Guvernul Boc V să acţioneze pentru creşterea substanţială a veniturilor la Bugetul de Stat. Pe anul 2012 sînt prevăzute venituri totale de 195,3 miliarde lei, cheltuieli totale de 206,5 miliarde lei şi un deficit de 11,3 miliarde lei, reprezentînd 1,9% din P.I.B. Regimul Băsescu-Isărescu-Boc mizează pe atragerea a 6 miliarde euro din fondurile europene, după ce în perioada 2007-2011 a atras doar 700 milioane euro. Guvernul Boc V şi Opoziţia se încăpăţînează să nu recurgă, nici măcar acum, în timpul crizei internaţionale, la o soluţie sigură şi la îndemînă, respectiv la creşterea substanţială a veniturilor la Bugetul de Stat. Veniturile Bugetului de Stat pe anul viitor pot fi majorate cu cel puţin 40%-50%, prin adoptarea rapidă a unor modificări legislative, inclusiv prin angajarea răspunderii Guvernului Boc V pe actele normative ce vizează :
1) Vînzarea ţiţeiului şi gazelor naturale din România la preţul de pe piaţa mondială. Pe baza Legii nr. 555/2004 a privatizării PETROM, votată de PSD, PNL, PD, PC şi UDMR, în perioada 2005-2014 firmele care exploatează în România ţiţei plătesc Statului Român numai 2-3 dolari/baril, iar pentru gazele naturale doar 4-5 dolari/1.000 m3, indiferent de preţul acestora la bursă. Numai Partidul România Mare a votat împotriva acestei legi şi, ulterior, a acţionat pentru abrogarea ei. Datorită PSD, PDL, PNL, UNPR, UDMR şi PC, care menţin nemodificate prevederile Legii nr. 555/2004, la Bugetul de Stat, nu se încasează anual 7-10 miliarde euro.
2) Modificarea redevenţei miniere stabilite de Regimul Iliescu-Năstase prin Legea nr.85/2003, Legea minelor menţinută de Regimul Băsescu-Tăriceanu-Boc. La art. 45 din Legea nr. 85/2003 au fost stabilite cele mai mici redevenţe miniere din lume pe care le plătesc la Bugetul de Stat titularii licenţelor de expolatare. Aceste redevenţe sînt de:
a) 0,35 euro pe unitatea de producţie minieră, pentru calcare industriale şi de construcţii, dolomită, gresie şi tufuri industriale;
b) 0,40 euro pe unitatea de producţie minieră, pentru argilă, nisip şi pietriş;
c) 0,70 euro pe unitatea de producţie minieră, pentru substanţe nemetalifere;
d) 3 euro pe unitatea de producţie minieră, pentru marmură, gresie ornamentală, travertin şi tufuri ornamentale;
e) 4 euro/1.000 litri pentru ape minerale naturale;
f) 4% din valoarea producţiei miniere pentru cărbuni, minereuri feroase, neferoase, de aluminiu, de metale nobile, radioactive, pietre preţioase şi semipreţioase, produse reziduale miniere, roci bituminoase, ape minerale terapeutice, ape termominerale, ape geotermale şi gazele care le însoţesc, gaze necombustibile, nămoluri şi turbe terapeutice.
3) Modificarea redevenţei petroliere şi a gazelor naturale stabilită tot de Regimul Iliescu-Năstase şi menţinută de Regimul Băsescu-Tăriceanu-Boc prin Legea nr. 238/2004, Legea petrolului, şi, respectiv, prin Legea nr.35/2004, Legea gazelor. Aceste redevenţe sînt cele mai mici din lume. Toate redevenţele trebuie majorate substanţial şi aduse spre - sau la - nivelul maxim practicat de ţările care au astfel de bogăţii naturale.
În timp ce Regimurile Ilescu-Năstase şi Băsescu-Boc au dat pe nimic uriaşele bogăţii naturale din România, aceleaşi regimuri s-au plîns că nu au bani şi, ca urmare, au introdus bugetele de austeritate şi au recurs la împrumuturi externe de circa 150 miliarde euro, cu dobînzi de peste 10 miliarde euro. În plus, chipurile din lipsa banilor, bugetarii care şi-au cîştigat în instanţă drepturile salariale le vor primi eşalonat în perioada 2012-2016 sau şi mai tîrziu. Regimul Băsescu-Isărescu-Boc şi Curtea Constituţională nu au făcut nici o eşalonare, măcar pe aceeaşi perioadă, în domeniul profiturilor uriaşe obţinute de către firmele care jefuiesc bogăţiile naturale din România. Pentru aceşti asasini economici, Regimul Băsescu-Isărescu-Boc este mumă, iar pentru cetăţenii români sînt ciumă !
Parlamentarii PSD, PNL şi PC nu au curajul să formuleze amendamente la proiectul Legii Bugetului de Stat pe anul 2012, vizînd creşterea substanţială a veniturilor pe seama resurselor naturale.
4) Rezilierea contractelor cu ,,băieţii deştepţi“, care cumpără la preţuri mici energie electrică produsă în România, pe care apoi o vînd scump Statului Român şi la export. Un singur om, preşedintele Băsescu, a recunoscut la televiziune că a fost învins de ,,băieţii deştepţi“ din energie. Dar Opoziţia şi Puterea de ce se lasă învinse? De cîte comisioane şi sponsorizări au beneficiat? De ce DNA şi Parchetul, poate şi ANI, nu acţionează pentru respectarea legii şi nu ajută Puterea şi Opoziţia pentru sporirea veniturilor la Bugetul de Stat cu cîteva milarde de euro pe an?
5) Eliminarea scutirilor din Codul fiscal (Legea nr. 571/2003) acordate de Regimul Iliescu-Năstase şi menţinute de Regimul Băsescu-Tăriceanu-Boc pentru firmele care exploatează şi exportă direct din România produse petroliere şi gaze naturale. În timp ce în multe municipii şi oraşe, precum şi în numeroase comune şi sate nu se asigură gaze naturale pentru încălzirea locuinţelor şi pentru consumul casnic, firmele străine (mai ales OMV din Austria) folosesc gazul metan românesc, achiziţionat cu 4-5 dolari/1000 m3, pentru export şi pentru producerea de curent electric la Centrala de la Brazi. Opoziţia şi Puterea sînt generoase cu firmele străine, iar pentru populaţie şi firmele româneşti se facturează gazele naturale la preţurile de import din Federaţia Rusă, prin firme- căpuşă, „neglijate“ şi acestea de Parchet şi DNA. Acum, cînd se reinstalează criza în Europa, cînd unii specialişti vorbesc de prăbuşirea zonei euro pînă la Crăciun, urmată de dispariţia Uniunii Europene, este necesar ca Opoziţia să ajute Puterea să sporească veniturile la Bugetul de Stat, valorificînd prin amendamente sursele menţionate mai sus.
Românii au aflat despre marile demonstraţii împotriva măsurilor de austeritate din Grecia, Portugalia şi Italia. În România, Opoziţia nu cheamă populaţia la manifestaţii paşnice împotriva jefuirii bogăţiilor naturale şi contra genocidului practicat de actuala Putere, consiliată de FMI şi Banca Mondială. Cu toate programele şi bugetele de austeritate ale Guvernelor Boc I-V, economia românească se prăbuşeşte, iar datoriile externe cresc cu circa 2 miliarde euro pe lună şi la dobînzi tot mai mari. Opoziţia nu cere guvernatorului BNR şi Guvernului Boc V să aducă în România rezerva de aur a Ţării, care a fost dusă în bănci străine pentru păstrare şi pentru a le plăti sume uriaşe. Opoziţia nu are voie să introducă la Senat o Moţiune simplă pe tema datoriilor externe şi a programului de rambursare a lor.
B) Opoziţia este naivă din cel puţin următoarele motive:
1) A cedat funcţia sigură de preşedinte al Senatului României, prin excluderea din PSD a domnului Mircea Geoană. Practic, a dat vrabia din mînă pe cioara de pe gard! În plus, a oferit UDMR şi UNPR şansa de a emite noi pretenţii faţă de PDL şi de a-i şantaja pe liderii acestui partid. Demersul USL vizînd cedarea către Putere a funcţiei de preşedinte al Senatului României a urmărit, în esenţă, să blocheze, în anul 2012, atacarea Hotărîrilor Parlamentului la Curtea Constituţională. Preşedintele PSD, Victor Ponta, consideră că este mai bine pentru Senat să fie condus de reprezentantul PDL, Vasile Blaga, decît de fostul preşedinte al PSD şi finalist la alegerile prezidenţiale, Mircea Geoană. Această dilemă stă în atenţia celor internaţi la Spitalul nr. 9 din Bucureşti. Nici nebunii nu o înţeleg. Prin înlăturarea preşedintelui Senatului, domnul Mircea Geoană, de către PSD, Opoziţia a oferit pe tavă organizaţiei antiromâneşti UDMR postul de secretar general al Guvernului, iar Puterii (PDL, UNPR şi UDMR) a doua funcţie în Statul Român. O asemenea trădare nu se regăseşte nici în celebrele piese de teatru ale lui I.L. Caragiale. Nici pînă acum, membrii şi simpatizanţii PSD nu ştiu şi nu pot înţelege de ce s-a recurs la această trădare.  
2) Are încredere în cei care au pus la cale şi coordonează Holocaustul împotriva românilor. De multe ori, liderii Opoziţiei s-au întîlnit cu komisarii din partea FMI, Băncii Mondiale şi Comisiei Europene, acceptîndu-le toate poruncile şi angajîndu-se că, dacă vor veni la Putere, după alegerile din anul 2012, vor continua angajamentele luate de PDL, UNPR şi UDMR.
3) A sprijinit dispariţia sistemului bancar românesc şi acum speră că băncile străine, care deţin circa 95% din piaţa bancară din România, vor da dovadă de fair-play şi, după ce au obţinut profituri uriaşe în perioada 2000-2011, nu vor lăsa ţara noastră nefinanţată în timp de criză. Banca Centrală a Austriei a anunţat scăderea fluxurilor de capital către statele din zona non-euro, iar Opoziţia tace pe tema privatizărilor impuse de asasinii economici şi politici străini pentru sistemul bancar românesc. La privatizarea BCR, din anul 2006, s-a opus numai Partidul România Mare, inclusiv prin sesizarea Curţii Constituţionale. Opoziţia tace şi în ceea ce priveşte suma de 3,75 miliarde euro, pe care Statul Român s-a angajat să o plătească la Erstebank, din Austria, pentru „găurile negre“ provenite din fuziunea dintre BCR şi Bancorex. Regimul Băsescu-Tăriceanu a dat Banca Comercială a României unei mici banci din Austria şi a încasat numai 2,25 miliarde euro. Practic, BCR a fost oferită gratuit, iar Poporul Român mai are de plătit încă 1,5 miliarde euro. Cînd băncile străine se vor retrag din România, vor „îngheţa“ pieţele financiare şi ţara noastră va fi adusă într-o situaţie extrem de gravă. Opoziţia refuză să ceară Puterii să se pregătească pentru această perspectivă apropiată şi să găsească soluţii de salvare.
4) PDL pregăteşte fraudarea alegerilor locale şi parlamentare din anul 2012, iar Opoziţia nu cere populaţiei să iasă în stradă pentru a solicita, în mod paşnic:
a) alegerea primarilor şi a preşedinţilor de Consilii Judeţene în două tururi de scrutin;
b) alegeri locale separate de cele parlamentare în anul 2012.
Opoziţia ştie că principala preocupare a PDL o constituie perfecţionarea industriei de fraudat alegerile de anul viitor şi, cu toate că ştie, acceptă tacit tot ce i se pregăteşte şi tot ce se continuă în Holocaustul împotriva românilor.
C) Opoziţia este formală, de catifea. Prezentăm doar cîteva argumente:
1) La Legea asistenţei sociale, Opoziţia a acţionat pentru adoptarea ei tacită în Senat, în loc să o dezbată şi să o respingă. Prin această lege, de la 1 ianuarie 2012, au fost tăiate 45 de ajutoare sociale. Ca urmare, se va amplifica genocidul împotriva Poporului Român, iar Opoziţia asistă nepăsătoare.
2) Viitoarea Lege a asigurărilor de sănătate va contribui, împreună cu Legea asistenţei sociale, la exterminarea rapidă a milioane de români. Oamenii vor muri cu zile, iar Opoziţia tace.
3) FMI şi Banca Mondială au impus Guvernului Boc V lista cu companiile de Stat care trebuie să aibă manageri privaţi şi apoi să fie privatizate, pentru sume derizorii. Pierderile pentru Bugetul de Stat vor fi uriaşe. Opoziţia acceptă diktatul asasinilor economici şi asasinilor politici şi a preluat salutul prezidenţial „Să trăiţi bine!“. Opoziţia nu este curioasă şi nu vrea să afle cine i-a privatizat pe acei manageri.
4) După jaful şi dezastrul, unic în lume, de la Roşia Montană se pregăteşte cel de la Roşia Poieni. Zăcămîntul uriaş de peste 1,5 miliarde tone de cupru şi miile de tone de aur, argint şi metale rare, precum şi SC CUPRUMIN SA ABRUD vor fi date de Regimul Băsescu-Isărescu-Boc pentru numai de 50 milioane euro. Opoziţia a luat poziţia struţului şi nu cere un Referendum Naţional, dar nici ieşirea în stradă a populaţiei pentru a bloca aceste jafuri.
5) După actele de corupţie de la Primăria Municipiului Cluj-Napoca şi de la Consiliul Judeţean Cluj şi după arestarea oamenilor lui Emil Boc, Opoziţia a pus batista pe ţambal şi nu a cerut demisia premierului României. Nu a făcut-o nici după ce presa, în special Antena 3, l-a obligat pe premierul Boc să o demită pe şefa Secretariatului General al Guvernului.
6) Se pregăteşte exproprierea românilor de către titularii licenţelor de exploatare minieră, iar Opoziţia a votat în Senat această propunere legislativă, în unanimitate.
Cetăţenii români au avut ocazia, mai ales în timpul Regimului Băsescu-Isărescu-Boc, să se convingă de faptul că atît Puterea, cît şi Opoziţia acţionează împreună împotriva Poporului Român şi a României, precum şi pentru realizarea proiectului „Israel în România” !
Opoziţia (PSD, PNL şi PC), adunată sub umbrela USL, speră să cîştige cu peste 50% viitoarele alegeri parlamentare, dar dovedeşte prin fapte că nu este pregătită să preia Puterea şi nu are soluţii concrete şi eficiente pentru a opri Holocaustul împotriva românilor şi pierderea unei părţi din teritoriul ţării noastre, în contul datoriilor externe uriaşe.

Doamne, ajută Neamul Românesc!

Dr. GHEORGHE FUNAR
Secretar general al PRM
Preşedintele Filialei PRM Cluj

Ziarul TRICOLORUL, nr 2332 / 30.11.2011

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu