"Acest BLOG este creatia integrala a doamnei Ruxandra Lungu , fosta presedinta OFRM 2009-2014 si a domnului Ing Florin Chiriac, simpatizant PRM.
In continuare vom publica articole de interes general, informatii despre PRM, comunicate de presa, primite direct de la "sursa", rubrica "Saptamana pe scurt" din revista Romania Mare, diverse materiale .

Va multumim pentru suportul acordat !"




Colectivul de administratori ai blogului http://www.corneliuvadimtudor.blogspot.com/




vineri, 30 septembrie 2011

MASTERATE ÎN VRĂJEALĂ?!

Mai ales după anul 2000, universităţile private şi cele de stat au dat posibilitatea multor tineri să-şi continue studiile după absolvirea facultăţilor şi să-şi ia masteratul în numeroase domenii. Pe lîngă aceşti specialişti cu diplome, au apărut în Guvern, în Parlament, la posturile de televiziune şi radio, tot mai mulţi politicieni care se străduiesc să demonstreze că au masterat în vrăjeală. Foarte mulţi dintre cei cu masterat în vrăjeală caută să se impună în timpul campaniilor electorale pentru alegerile parlamentare, prezidenţiale, locale şi europarlamentare, dar şi atunci cînd au ajuns la Putere. Vom prezenta cîteva exemple pe această temă:

1)   În perioada de pre-aderare la Uniunea Europeană, Regimurile Iliescu-Năstase şi Băsescu-Tăriceanu i-au vrăjit pe cetăţenii români cu avantajele pe care le vor avea începînd cu anul 2007. După aproape 4 ani de la aderarea la Uniunea Europeană, niciodată preşedintele Băsescu şi Guvernele Tăriceanu I-II şi Boc I-V nu au făcut şi nu au prezentat în Parlament un bilanţ post-aderare.
Dar nici Opoziţia de catifea a  U.S.L. (P.S.D., P.N.L. şi P.C.) nu manifestă vreo preocupare pe această temă. Nici Puterea (P.D.L., U.N.P.R. şi U.D.M.R.) şi nici Opoziţia (P.S.D., P.N.L. şi P.C.), care au făcut cu schimbul la guvernare, în perioada 2007-2011, avînd şi susţinerea Parlamentului, nu-i mai pot vrăji pe români cu efectele concrete ale aderării României la Uniunea Europeană, respectiv: atragerea a doar 3%-4% din fondurile europene nerambursabile, existînd riscul pierderii a circa 20 miliarde euro; acordarea celor mai mici salarii, pensii şi ajutoare sociale din U.E.; ocuparea ultimului loc în U.E. în ceea ce priveşte sănătatea populaţiei şi speranţa de viaţă; alocarea celor mai  mici procente din P.I.B. pentru Învăţămînt, Sănătate, Cercetare ştiinţifică şi Armată; neadmiterea în Spaţiul Schengen, datorită corupţiei generalizate şi emigrării în massă, mai ales a ţiganilor. Pe tema neatragerii fondurilor europene, preşedintele Băsescu a susţinut public la Televiziunea Română, în 21 septembrie a.c., că nu miniştrii sînt de vină, nici Guvernele Boc I-V, ci funcţionarii incompetenţi. Acelaşi preşedinte Băsescu a omis să precizeze că acei funcţionari au fost puşi pe posturi pe criterii politice şi, în plus, au beneficiat lunar de un spor de 75% la salariu, probabil un spor de incompetenţă. În urmă cu cîteva săptămîni, preşedintele Băsescu i-a asigurat pe români că, din luna octombrie a.c., România va intra în Spaţiul Schengen. După ce Olanda şi Finlanda s-au opus intrării României în acest spaţiu european, preşedintele Băsescu a declarat la televiziune că îşi asumă personal eşecul neintrării în Spaţiul Schengen. De fapt, eşecul aparţine Guvernului Boc şi în special Ministerului Afacerilor Externe, Ministerului Justiţiei şi Ministerului Administraţiei şi Internelor.
2) În perioada post-decembristă, preşedinţii Ion Iliescu, Emil Constantinescu şi Traian Băsescu, împreună cu guvernele pe care le-au format şi tutelat, au declarat şi repetat de nenumărate ori că investiţia cea mai bună este în educaţie. De regulă, la începutul fiecărui an şcolar şi universitar, politicienii i-au asigurat pe dascăli, pe elevi şi pe studenţi de tot sprijinul lor, inclusiv în privinţa salarizării cadrelor didactice. Practic, însă, nu le-au asigurat creşterea salariilor cu 37%-50%, stabilită prin lege, pe care au promis cu toţii că o aplică. Mai mult, au tăiat 25% din salariile cadrelor didactice şi aproape toate sporurile, astfel încît cîştigurile lor reale s-au redus cu 40%-60% în fiecare lună. La zecile de mii de cadre didactice care au cîştigat procesele în instanţă, pe tema drepturilor salariale, Guvernul Boc a amînat plata lor pentru anii 2012-2013, iar recent a amînat-o pînă în anul 2016. Cei care au masterat în politică zic că aşa se comportă un stat de drept. În baza înţelegerilor cu Fondul Monetar Internaţional (F.M.I.) şi Banca Mondială, Regimul Băsescu-Boc a închis 3.000 de şcoli, inclusiv unităţi de învăţămînt modernizate în acest an, urmărindu-se creşterea numărului analfabeţilor, după ce că România se află pe locul întîi în Europa la analfabetism.
3) În anii 2007-2008, Regimul Băsescu – Tăriceanu susţinea că nu a aflat de criza internaţională declanşată în S.U.A. şi Marea Britanie. Apoi, Regimul Băsescu-Boc i-a asigurat pe români că această criză va ocoli România. După ce ţara noastră a intrat în criză, Regimul Băsescu – Boc nu a adoptat nici un Program anti-criză, bazîndu-se numai pe împrumutul de 20 miliarde euro luat, în condiţii înrobitoare, de la F.M.I., Banca Mondială şi Comisia Europeană. Opoziţia (P.S.D., P.N.L. şi P.C.) a întocmit un Program anti-criză pe care l-a mediatizat şi apoi l-a pus în sertar, pentru Istorie. Apoi, Regimul Băsescu-Boc s-a lăudat, în prima jumătate a anului 2011, că a scos România din recesiune, dar nu şi din criză. Cunoscînd realitatea şi mai ales uriaşa datorie externă de peste 150 miliarde euro, în luna septembrie a.c., preşedintele Băsescu i-a avertizat pe români că a început etapa a doua a crizei internaţionale, care va ţine pînă în anii 2014-2015. Cu toate că acum ştie de agravarea crizei în România, preşedintele Băsescu nu a cerut Guvernului şi Parlamentului să elaboreze şi să aplice un Program anti-criză. Între timp, Regimul Băsescu – Boc se împrumută de la băncile străine cu 1,5-2 miliarde euro în fiecare lună. Guvernele Boc I-V s-au împrumutat şi au îndatorat Poporul Român cu 80 miliarde euro, pînă în luna septembrie a.c. Ce au făcut cu aceste împrumuturi nu se ştie, dar nici Opoziţia nu-i întreabă.
4) Mai ales în timpul campaniilor electorale, politicienii de la Putere şi din Opoziţie au căutat să-i vrăjească pe pensionari cu tot felul de promisiuni şi cu mita electorală. După alegeri au încercat să le taie 15% din pensii, dar au fost blocaţi de decizia Curţii Constituţionale. Apoi le-au redus pensiile reale, ca urmare a creşterii T.V.A.  de la 19% la 24% şi a majorării preţurilor şi tarifelor. În ultimele zile ale lunii septembrie a.c., Puterea i-a înştiinţat pe pensionari că pregăteşte impozitarea tuturor pensiilor, iar ministrul Muncii, doamna Sulfina Barbu (P.D.L.), i-a inclus pe pensionari în categoria asistaţilor sociali. Pentru a le da de 2 lei speranţă pensionarilor, guvernanţii şi unele autorităţi locale anunţă că se gîndesc să redeschidă unele magazine speciale pentru cei sărăciţi şi defavorizaţi de Regimurile Iliescu, Constantinescu şi Băsescu, unde să poată găsi cîteva alimente la preţuri ceva mai mici. Se pun la cale o nouă discriminare şi o dezbinare între pensionari în ceea ce priveşte accesul în magazinele speciale pentru săraci.
5) Majoritatea politicienilor români s-au adresat cu multe promisiuni categoriilor celor mai defavorizate ale populaţiei, celor care beneficiază de ajutoare sociale. Cu toate că românii au parte de cele mai  mici ajutoare sociale din Uniunea Europeană, s-a pus la cale o înţelegere între F.M.I. şi Regimul Băsescu – Boc care vizează modificarea rapidă a 8-10 legi, cu scopul de a elimina circa 50 de ajutoare sociale, rămînînd doar 4-5 dintre acestea, între care şi ajutorul de înmormîntare. Scopul acestei înţelegeri oculte îl constituie exterminarea cît mai rapidă a circa 7-8 milioane de cetăţeni români, mult mai mulţi decît cei lichidaţi în Holocaustul împotriva evreilor, desfăşurat cu ocazia şi în timpul celui de-al II-lea război mondial. Acest nou demers al Regimului Băsescu – Boc, controlat de F.M.I. şi Banca Mondială, face parte din Holocaustul împotriva românilor, care se desfăşoară începând cu 23 decembrie 1989.
6) Încă din vară, Regimul Băsescu – Boc a avertizat mai multe milioane de români că va fi eliminată, din această toamnă şi în iarna care urmează, subvenţia pentru încălzire şi apă caldă. Ca urmare, va creşte mult costul vieţii, iar între locuitorii României se va institui o nouă discriminare şi încă un motiv de îngrijorare şi mai ales de dezbinare. Preţul gigacaloriei va fi diferit pe localităţi, iar subvenţiile vor fi acordate diferenţiat, în funcţie de posibilităţile bugetelor locale. Pentru multe milioane de cetăţeni români va reveni frigul în locuinţe, ca spre finalul Regimului Ceauşescu. Chinul care se apropie face parte din înţelegerea convenită de Regimul Băsescu – Boc cu F.M.I. împotriva Poporului Român.
7) După năpîrlirile reuşite ale unor partide politice, în anul 1996, sub denumirea de Convenţia Democrată şi apoi, în anul 2004, sub titulatura Alianţa D.A. (Dreptate şi Adevăr), acum, pentru o nouă vrăjeală politică, în vederea alegerilor din anul 2012, s-a pus la cale, sub coordonarea şi cu spijinul familiei Băsescu, să se nască înainte de termen o alianţă electorală botezată Mişcarea Populară, marcă înregistrată la O.S.I.M. de fiica preşedintelui Băsescu. Se încearcă, din nou, păcălirea electoratului şi abaterea atenţiei acestuia de la rezultatele catastrofale ale Regimului Băsescu – Boc. Cei aflaţi acum la Putere (P.D.L., U.N.P.R. şi U.D.M.R.) speră că la adăpostul noii Mişcări Populare, unicat în Europa, nu vor fi întrebaţi şi taxaţi în campania electorală din anul viitor în legătură cu neîndeplinirea promisiunilor electorale, a Programului de guvernare şi pe tema numeroaselor acte normative şi acţiuni îndreptate împotriva Poporului Român.
În nici una dintre ţările Uniunii Europene populaţia nu este obligată de Guvern să emigreze în massă, după ce au fost lichidate peste 6 milioane locuri de muncă în urma privatizărilor frauduloase şi a închiderii a peste 500.000 I.M.M.-uri, dar nici nu este înfometată şi chinuită să trăiască iarna în locuinţe neîncălzite.

Treziţi-vă, români!

Dr. GHEORGHE FUNAR,
Secretar general al P.R.M.,
Preşedintele Filialei P.R.M. Cluj

http://www.ziarultricolorul.ro/editorial/masterate-n-vrjeal.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu